Mau-Maus Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 ναι αλλα δεν παίζει τι θα αισθανόμαστε εμείς αλλά ποιοι είναι οι κανόνες ! ο σερβιτόρος τα φέρνει αυτή είναι η δουλειά του .. βέβαια στα σοβαρά μαγαζιά δεν αλλάζουμε μόνοι μας τραπέζια όποτε μας καυλώσει , ενημερώνουμε τον σερβιτόρο (τον μετρ σε μπουζούκια, μεγάλα μαγαζιά κτλ) κ εκείνος όταν και άμα μπορεί μας αλλάζει ..
doubtful Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ αν άλλαζα τραπέζι θα αισθανόμουν υποχρεωμένος να μεταφέρω οχι έχω επάνω στο άλλο τραπέζι, δεν φταίει ο σερβιτόρος αν έτσι μου καύλωσε εμένα και θέλω να μετακινούμαι από το ένα τραπέζι στο άλλο, τώρα αν ήμουν στην θέση του σερβιτόρου θα απέφευγα κατά 90% να πω σε πελάτη έπρεπε να τα πέρνατε μόνοι σας. Αυτο ακριβως. Μαλλον "ντραπικαν" να σηκωσουν τα ποτηρια τους.......
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 ναι αλλα δεν παίζει τι θα αισθανόμαστε εμείς αλλά ποιοι είναι οι κανόνες ! ο σερβιτόρος τα φέρνει αυτή είναι η δουλειά του .. Ναι ωραία μπορεί εσύ να θες να αλλάξεις τρια τέσσερα τραπέζια, ε πάρε τα πιάτα και τα ποτήρια σου ρε φίλε και μετέφερε τα εσύ, τι είναι ο σερβιτόρος να πούμε λες και είμαστε τίποτα βασιλιάδες στον θρόνο με το μαστίγιο και διατάζουμε τους υπηρέτες στο παλάτι. Τουλάχιστον αν το πράξεις χωρίς να ρωτήσεις από πριν τον σερβιτόρο το θεωρώ σχεδόν απαράδεκτο ασχέτως αν του έχει πει το αφεντικό κάτσε να γυαλίζεις το παπούτσι ή να πάρεις και πίπα από τον πελάτη. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Συνηθως αφηνω. Τις περισσοτερες φορες βασικα. Χωρις να το διατυμπανιζω στην παρεα (πολυ που τους καιει κιολας αν εγω αφησω ή οχι), χωρις να το πολυ αναλυω και στο μυαλο μου ή να το αναγω σε κοινωνικο προβληματισμο. Περασα καλα και εξυπηρεθηκα σωστα, οποτε αφηνω. Αν πεσει ομως αγενεια ή στραβωμα, δε θα αφησω τιποτα. Οχι μνησικακα ή για τιμωρια, απλα δε μου βγαινει να δωσω τιποτα παραπανω απο το κοστος της παραγγελιας. Και δεν ειμαι και κανας περιεργος ξερωγω, ουτε ζηταω να εχει κολλημενο χαμογελο ο αλλος στη μουρη του, δε θες να εισαι ευγενης? Κανενα προβλημα, ας εισαι τυπικος, αλλα οχι αγενης. Ειχα παει σε καποια φαση σε καρακεντρικο καφε της Αθηνας και καλα κυριλε (ασχετα αν τους εχει απομεινει μονο το ονομα, τεσπα). Ζηταω φραπε, γιατι θελω να πιω φραπε. Και η απαντηση που μου ηρθε ειναι η εξης: "Θα επρεπε να ξερετε πως εδω δε σερβιρουμε στιγμιαιους καφεδες κυριε" με υφος σα να βλεπει κατσαριδα που του σκαρφαλωσε στο ποδι. Ε φακ οφφ ρε φιλε δε θα σου αφησω τιποτα μετα, δε θα επιβραβευσω την αγενεια κιολας. Ως πωλητης παντως εχουν αποπειραθει καποιες φορες να μου αφησουν φιλοδωρημα, το οποιο δεν το πηρα καμια φορα.
Mau-Maus Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι ωραία μπορεί εσύ να θες να αλλάξεις τρια τέσσερα τραπέζια, ε πάρε τα πιάτα και τα ποτήρια σου ρε φίλε και μετέφερε τα εσύ, τι είναι ο σερβιτόρος να πούμε λες και είμαστε τίποτα βασιλιάδες στον θρόνο με το μαστίγιο και διατάζουμε τους υπηρέτες στο παλάτι. Τουλάχιστον αν το πράξεις χωρίς να ρωτήσεις από πριν τον σερβιτόρο το θεωρώ σχεδόν απαράδεκτο ασχέτως αν του έχει πει το αφεντικό κάτσε να γυαλίζεις το παπούτσι ή να πάρεις και πίπα από τον πελάτη. Εγώ σου αναφέρω άπλα πως λειτουργεί ενα σοβαρό μαγαζί ! ούτε μπορεί ο καθένας να αλλάζει τραπέζια όποτε καυλώσει , ούτε είναι εικόνα να βλέπεις τους πελάτες φορτωμένους με καφέδες και νερά στα χέρια όταν μεταφέρονται , ο σερβιτόρος τα φέρνει με τον δίσκο, τι ειναι δύσκολο να καταλάβεις ? είπα ειναι σωστό να αλλάζουμε τραπέζια κάθε τρεις κ λίγο και να του σπαμε τα @@ ?
haris_216 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Πολύ απλά αν μπει κάποιος στην διαδικασία να με κατηγορήσει ή να με ρωτήσει γιατί δεν αφήνω τότε και εγώ θα μπώ στην διαδικασία να βρω δικαιολογία, έτσι αντιδράει ο άνθρωπος αυθόρμητα στο 95% των περιπτώσεων αν πας να κατηγορήσεις κάποιον ή να του ζητήσεις τον λόγο για κάτι. Τώρα αν δεν αναφέρεις τίποτα στον άλλον και ο άλλος αρχίζει να ψάχνει λόγους να πει γιατί δεν δίνει ε εκεί ας πούμε οτι δεν υπάρχει λόγος να αναφέρει ο καθένας τους λόγους που δεν κάνει κάτι. Ακριβώς αυτό. That's my point. Όταν "ψάχνεσαι" να εξηγήσεις κάτι που κανείς δεν σε ρώτησε (και ενδεχομένως να μην πρόσεξε) πολύ απλά σημαίνει (για μένα πάντα μιλάω) ότι κατα βάθος ακόμα κι εσύ ο ίδιος δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για την κίνησή σου και το κατά πόσο είναι κοινωνικά αποδεκτή και θέλεις να προλάβεις να την "στηρίξεις".
bluesattack Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ σου αναφέρω άπλα πως λειτουργεί ενα σοβαρό μαγαζί ! ούτε μπορεί ο καθένας να αλλάζει τραπέζια όποτε καυλώσει , ούτε είναι εικόνα να βλέπεις τους πελάτες φορτωμένους με καφέδες και νερά στα χερια να αλλάζουν τραπέζια , ο σερβιτόρος τα φέρνει με τον δίσκο, τι ειναι δύσκολο να καταλάβεις ? είπα ειναι σωστό να αλλάζουμε τραπέζια κάθε τρεις κ λίγο και να του σπαμε τα @@ ? Βαλε στο καπακι την ξινισμενη σερβιτορα και το φεσι απο τους πελατες και εχεις καρε της ασοβαροτητας 2
bedazzled Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 και το κατά πόσο είναι κοινωνικά αποδεκτή Δεν μου λέει κάτι αυτό. Στην Ελλάδα δεν ήταν «κοινωνικά αποδεκτό» να παραγγέλνεις μια σαλατίτσα και μια φέτα καρπούζι και τώρα ο frugal Γερμαναράς γλεντάει μέσω του μνημονίου τον εστιάτορα με 23% ΦΠΑ + 29% φόρο εισοδήματος + 75% προκαταβολή. Who's laughing now? Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε το «φαίνεσθαι» και το «αρχοντιλίκι» με δανεικά λεφτά, ειδάλλως θα παραμείνουμε Βαλκάνια...
_chris_ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 εγώ έχω αφήσει αλλά γενικά δύσκολα αφήνω. είναι πως θα μου κάτσει.
haris_216 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν μου λέει κάτι αυτό. Στην Ελλάδα δεν ήταν «κοινωνικά αποδεκτό» να παραγγέλνεις μια σαλατίτσα και μια φέτα καρπούζι και τώρα ο frugal Γερμαναράς γλεντάει μέσω του μνημονίου τον εστιάτορα με 23% ΦΠΑ + 29% φόρο εισοδήματος + 75% προκαταβολή. Who's laughing now? Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε το «φαίνεσθαι» και το «αρχοντιλίκι» με δανεικά λεφτά, ειδάλλως θα παραμείνουμε Βαλκάνια... Πολύ ενδιαφέρον το να κόψεις μια μου φράση (για την ακρίβεια μέρος μίας μου φράσης) η οποία και σαφώς έχει μόνη της άλλο νόημα από αυτό που έχει στο πλήρες κείμενο προκειμένου να πεις αυτό που θέλεις. Χάρηκα που βοηθησα
bedazzled Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Πολύ ενδιαφέρον το να κόψεις μια μου φράση (για την ακρίβεια μέρος μίας μου φράσης) η οποία και σαφώς έχει μόνη της άλλο νόημα από αυτό που έχει στο πλήρες κείμενο προκειμένου να πεις αυτό που θέλεις. Χάρηκα που βοηθησα Εγώ πάλι δεν βρίσκω καθόλου ενδιαφέρον το γεγονός ότι προσπαθείς ντε και καλά να μας πείσεις ότι το κοινωνικά αποδεκτό είναι αυτό και τέλος και όσοι δεν το ακολουθούν είναι μη-κοινωνικά αποδεκτοί, πετώντας υπονοούμενα ότι νιώθουν ενοχές. Όλο το γυροφέρνεις, αλλά δεν τολμάς να το πεις ευθέως. Εσύ ξεκινάς τις διακρίσεις και μετά παραπονιέσαι... Χαίρομαι που βοήθησα κι εγώ. ΥΓ: Αν είναι δυνατόν να νιώθει «ενοχές» ο πελάτης (που μπορεί να είναι άνεργος/φοιτητής/χαμηλόμισθος) και όχι το αφεντικό (που βγάζει καλά λεφτά εν μέσω κρίσης). Κυριολεκτικά το focus είναι σε εντελώς λάθος στόχο. Συνεχίστε με αυτή την νοοτροπία περί «κοινωνικά αποδεκτού» να τους κάνετε αβάντα. 1
haris_216 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Αν ξαναδιαβάσεις το post 246 (να μην το ξαναquotάρω και κουράζω) τότε θα δεις, για να στο κάνω λιανά, ότι αυτό που λέω (σωστό ή λάθος είναι η προσωπική μου γνώμη και το αναφέρω κι εκεί) είναι ότι αυτός που χωρίς να ερωτηθεί πάει να εξηγήσει "γιατί δεν...." το κάνει (να ματαξαναπώ "κατά τη γνώμη μου") γιατί φοβάται ότι η κίνηση του ίσως να μην είναι αποδεκτή ή να δεχθεί κριτική. Δεν λέω αν είναι ουσιαστικά αποδεκτή αλλά ποια είναι η πιθανή φοβία που τον σπρώχνει στην "απολογία". Αυτό και σταματώ εδώ γιατί το παρακουράσαμε (και απ' ότι βλέπω δεν πρόκειται κανείς να ρίξει και κάνα tip για την συμμετοχή )
bedazzled Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ πάλι δεν έχω δει ποτέ (εκτός forum) να γίνεται συζήτηση ούτε γιατί δίνει, ούτε γιατί δεν δίνει κάποιος. Απλά αφήνουν τα κέρματα στο τραπέζι και φεύγουν. 1
panos2171 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Καθομαστε που λες τρια ατομα σε ενα τραπεζι-παγκο. Μας φερνει τα νερα παραγγελνουμε, αλλα τις ειχαμε πει θα ερθουν και αλλα ατομα. Ξαφνικα αδειαζει ενα τραπεζι 6 ατομων και πεταγομαστε να κατσουμε γιατι εμπαινε πολυς κοσμος στην καφετερια. Παιρνοντας τα πραματα κινητα τσιγαρα κτλπ ξεχναμε τα ποτηρια με το νερο. Καθομαστε στην καινουργια θεση και στην παλια θεση μας εκατσε ενα ζευγαρι και τα μαζεψε. Περασε η ωρα, ηρθαν αλλα 4 ατομα φιλοι μας και αφου τους εφερε νερα τις λεμε: Μπορεις να μας φερεις τρια ποτηρακια νερο. Γυρναει αυτη κοιταει την παλια μας θεση και μας λεει: -Εκει δεν καθοσαστε πριν; -Ναι λεμε. -Επρεπε να τα παιρνατε μαζι σας τωρα τα μαζεψα. Και φευγει. Παθαινουμε ενα σοκ και λεμε τι μας ειπε η κ...α δουλεια της ειναι... Ο πελατης εχει παντα δικαιο ακομα και αν καναμε μαλακια αλλα σιγα το σοβαρο. Τελικα λεμε απο μια αλλη σερβιτορα να μας φερει ποτηρια με νερο και ας μην ηταν η "περιοχη" της. Περνουσε η ωρα και οπως περνουσε μας κοιτουσε υποτημιτικα. Με τα πολλα γυρναει μια κοπελα στην παρεα μας και τις λεει ευγενικα μπορει να μου αλλαξεις το ποτηρι γιατι ειναι ραγισμενο. Και οντως ηταν με ενα μικρο σπασηματακι σαν τριγωνακι. Το πιανει το σηκωνει το κοιταει, κοιταει την κοπελα το ακουμπαει κατω στο τραπεζι, ριχνει ενα βλεμμα περιεργο και φευγει... Τρελαινεται η τυπισσα απο την παρεα μας και λεει χρειαζεται πιστολι. Σκεφτηκα να μιλησω στο αφεντικο αλλα ειδα οτι ηταν οικογενειακη επιχειρηση-ξαδερφια κτλπ οποτε θα με εγραφαν ξερετε που. Μπορει και να μου τσαμπουκαλευονταν κιολας. THUG LIFΕ. Ειμασταν 7 ατομα απο 3,5 ευρω εκαστος, τα μαζεψαμε καλου κακου, τους ειπα φυγετε με τις μηχανες και θα κατσουμε εμεις οι 3 που ειχαμε πρωτοερθει. Φευγουν τα παιδια και περιμεναμε. Οπως περναει με δισκο και μπαινει μεσα με απλητα, σηκονωμαστε και βγαινουμε εξω σαν κυριοι χωρις τρεξιματα και αυτο ηταν. Πιο πολυ το καναμε για εκδικηση γιατι με τα λογια και τους υπευθυνους δεν θα βγαζαμε ακρη. Κατ αρχήν να πω ότι ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο. Κατά δεύτερον σας είχε έρθει κανονικά η παραγγελία, αρχίσατε να πίνετε και μετά γίναν όλα τα σκηνικά που οδήγησαν στο πιστόλιασμα;
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Πάντα αφήνω (επειδή είναι υποχρεωτικό στα μέρη που πηγαίνω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις