Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο,τι θεωρειται Α' Αθηνων και Β' Αθηνων θα το θεωρουσα Αθηνα. Τα υπολοιπα ειναι υπολοιπα Αττικης

Φυσικα και αυτο αυθαιρετο ειναι.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι οτι με τους ρυθμούς επέκτασης των περιοχών που έμπαιναν στο σχέδιο πόλης δεν αποκλείεται σε κάποια χρονική στιγμή να αποκαλείς αθήνα ολόκληρο τον νομό Αττικής.

Ο δήμος Αθηναίων ή αλλιώς μητροπολική Αθήνα είναι οι περιοχές του κέντρου των Αθηνών που εντάσσονται στον κεντρικό τομέα Αθηνών, έχουν ένα δήμο δηλαδή και έναν δήμαρχο.

Μετά υπάρχουν οι υπόλοιποι δήμοι των Αθηνών του ανατολικού δυτικού και βορείου τομέα.

Τώρα όσο κατευθύνεσαι προς τα προάστεια εκεί φεύγεις από τις περιοχές εντός σχεδίου και υπάρχουν οι εκτός σχεδίου. Πως ορίζονται ακριβώς τα όρια της Αθήνας δεν ξέρω, σίγουρα δεν είναι όλος ο νομός Αττικής Αθήνα, θέλει ψάξιμο σε χάρτες και να απευθυνθούμε σε κάποιον πολιτικό ή αρχιτέκτονα μηχανικό που γνωρίζει καλύτερα πολεοδομική νομοθεσία όρια και οριοθετήσεις περιοχών.

Δημοσ.

Για εμάς εδώ στην φτωχική επαρχία, η Ελευσίνα δεν είναι Αθήνα. Ο Πειραιάς είναι Αθήνα, με την ευρύτερη έννοια. Γενικά Αθήνα είναι ο τόπος διαμονής όπου οι κάτοικοι κυκλοφορούν στο κέντρο συχνά-πυκνά. Ελευσίνα έχω κάτι φίλους και έρχονται Αθήνα μία φορά το δίμηνο, άρα δε θεωρείται Αθήνα. ΙΜΟ.

Όταν έμενα Αθήνα, ως Αθήνα θεωρούσαμε κυρίως το ιστορικό κέντρο, Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Θησείο, Ψυρρή, Μετς, Ομόνοια, βαριά Γκύζη, Αμπελόκηπους, Παγκράτι, Εξάρχεια και Γκάζι.

Δημοσ.

Φιλε εχουμε και δουλειες.

Δεν με ενδιαφέρει. Αν θες να μάθεις κάτι σοβαρά ψάξτο είτε μόνος σου είτε σε συνεργασία με άλλους, αλλιώς απλά τζάμπα γράφουμε για να γράφουμε μόνο.

Δημοσ.

Εγώ Πειραιά μένω. Αν με ρωτήσει κάποιος εκτός Αττικής που μένω, Αθήνα θα πω.

Όταν όμως πω σε κάποιον από τη περιοχή μου "πάω Αθήνα", εννοώ κέντρο-κέντρο...

Γενικά, η Αθήνα έχει συγκεκριμένα προάστια γύρω της. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά βόρεια/νότια/δυτική/ανατολική Αττική.

Μερικά παραδείγματα:

-Η Ελευσίνα ανήκει στη Δυτική Αττική, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την Αθήνα.

-Το Αιγάλεω ανήκει στη δυτική Αττική αλλά είναι και δυτικό προάστιο της Αθήνας.

-Ο Κορυδαλλός ανήκει στη δυτική Αττική αλλά είναι προάστιο του Πειραιά.

• Like 1
Δημοσ.

και γω από Διόνυσο Αθήνα έλεγα όπως αντίστοιχα όταν κατέβαινα κέντρο επίσης έλεγα ''πάω Αθήνα''.Προφανή είναι αυτά απλά θέλω να κάνω έναν νοητικό χάρτη στο μυαλό μου για το ποιές περιοχές αποτελούν την Αθήνα με όσο περισσότερο consensus γίνεται.

Χώστε κ κανα χάρτη με τα παραδείγματα σας για τα όρια της ''Αθήνας''

Μερικά παραδείγματα:

-Η Ελευσίνα ανήκει στη Δυτική Αττική, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την Αθήνα.

-Το Αιγάλεω ανήκει στη δυτική Αττική αλλά είναι και δυτικό προάστιο της Αθήνας.

-Ο Κορυδαλλός ανήκει στη δυτική Αττική αλλά είναι προάστιο του Πειραιά.

Διοικητικά σύμφωνα με τον Καλλικράτη μόνο η Ελευσίνα ανήκει επίσημα Δυτική Αττική τα υπόλοιπα είναι ή στον Δυτικό τομέα Αθηνών (Αιγάλεω) ή στην Π.Ε Πειραιώς (Κορυδαλλός).Γεωγραφικά μεν μπορεί όλα να είναι Δυτικά ή νότια προάστια της Αθήνας για εμένα  αλλά διοικητικά είναι άλλη φάση. 

Έχω μάθει απ΄έξω κ ανακατωτά την νέα διοικητική διαίρεση της Αττικής μετά την Καλλικράτη εποχή (2011).Όπως επίσης ξέρω πως έχει πέσει σε αχρηστία (επίσημα τουλάχιστον)  η έννοια του νομού.

Δημοσ.

Αθηνα πρακτικα ειναι οπου εχει 21. Κεντρο Αθηνας ειναι η Α'Αθηνων. Η καθε περιοχη της Αθηνας εχει δικο της κεντρο, ειναι πρακτικα μια μικρη πολη απο μονη της. Ο Πειραιας ειναι κι αυτος μερος του Πολεοδομικου Συγκροτηματος Πρωτευουσας. Σιγουρα ειναι πιο ξεχωριστη περιοχη απο ενα αλλο προαστιο αλλα δεν ειναι και ανεξαρτητη πολη απο τη στιγμη που οι υποδομες του ειναι κοινες με την Αθηνα (Κι ο ΗΣΑΠ πλεον ενσωματωθηκε στις Συγκοινωνιες Αθηνων :P ). Κουβεντα να γινεται βεβαια καθως ειτε μενεις στο Κεντρο, ειτε στην Ερυθραια, ειτε στο Πασαλιμανι, στα 3,7εκ πιανεσαι. 

Δημοσ.

Δεν είμαι από Αθήνα, αλλά έχω ζήσει κάποια λίγα χρόνια εκεί. Στο μυαλό μου η Αθήνα περιλαμβάνει με την ευρεία έννοια τόσο περιοχές των Βορείων Προαστίων (Κηφισιά, Δροσιά, Άγιος Στέφανος κλπ), όσο και περιοχές όπως η Γλυφάδα, Άγιος Δημήτριος κλπ. Για μένα το κέντρο ήταν απλά... κέντρο και όχι η πόλη η ίδια. :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...