Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτα τωρα τα λες σαν επιχειρημα να δικαιολογηθεις που θα χωσεις καποιον αλλο που ω ναι και αυτος εκανε φανταρος!

Ας βάζουνε γυναίκες.

ΥΓ. μετά είδα ότι έχει προταθεί ήδη από άλλον.

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μου έδωσες ιδέα... Να καλούν μόνο γυναίκες ως εφορευτική επιτροπή και όσους πήραν τρελόχαρτο καθώς αυτοί δεν έχουν υπηρετήσει ούτε μία μέρα την πατρίδα σε αντίθεση με τους άρρενες που έκαναν φανταριλίκι... :-D

Δεν γινεται γιατι αυτοι ειναι οι βασικοι υποψηφιοι.

σαφως και ΔΕΝ γινεται αυτο το πραγμα

Γινεται.

• Like 1
Δημοσ.

σαφως και ΔΕΝ γινεται αυτο το πραγμα

Γίνεται στάνταρ, δεν γνωρίζω αν υπάρχει νομοθεσία αλλά αν λείπουνε άτομα από εφορευτική το πρωί κρατάνε τους πρώτους που έρχονται να ψηφίσουν, είχα ακούσει και περιστατικό στην περιοχή μου που δεν ήθελε να κάτσει αυτός που κράτησαν και έγινε της πόπης με μπινελίκια και βρισίδια στο εκλογικό τμήμα, είχαν ανέβει και οι μπάτσοι, αλλά τελικά δεν τον κράτησαν και έφυγε.

Δημοσ.

Το κάνουνε σε extreme περιπτώσεις αλλά αν κάνεις φασαρία δεν σε κρατάνε.

Στο κάτω κάτω είναι 10 άτομα που είναι υποχρεωμένα από τον νόμο να είναι εκεί,

ας βρουν αυτούς πρώτα αν είναι τόσο τεράστια ανάγκη αντί να κρατάνε τον κάθε τυχαίο που

πήγε απλά να ψηφίσει.

Η πλάκα είναι όμως ότι αν πηγαίνανε αυτά τα 10 (ή 8;) άτομα που κληρωθήκανε να πάνε,

θα καθόντουσαν ο καθένας από 2-3 ώρες και θα τελείωνε η υπόθεση.

Τώρα μαλώνουμε και θεωρείται κορόιδο και αυτός ο ένας φιλότιμος που πάει να κάνει το χρέος του

και είναι και αναγκασμένος να κάθεται από το πρωί μέχρι το βράδυ γιατί οι άλλοι 9 το παίζουνε μάγκες

με επιχειρήματα του στυλ "πήγα στρατό, τι άλλο θέλουν"...

Ας βάλουν γυναίκες που δεν πάνε στρατό, ας βάλουν δασκάλους που κάθονται όλο το καλοκαίρι, ας βάλουν Δ.Υ. που τα ξύνουν,

ας τα κάνουν μόνοι τους ο δικηγόρος με τον γραμματέα...με λίγα λόγια μακριά απ' τον κώλο μου κι' όπου να 'ναι.

Και στην καφεδάρα μας το απόγευμα θα συζητάμε για Ελληνάρες και θα αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου

ενώ εμείς είμαστε τόσο σωστοί.

Δημοσ.

Η πλάκα είναι όμως ότι αν πηγαίνανε αυτά τα 10 (ή 8;) άτομα που κληρωθήκανε να πάνε,

Τώρα μαλώνουμε και θεωρείται κορόιδο και αυτός ο ένας φιλότιμος που πάει να κάνει το χρέος του

και είναι και αναγκασμένος να κάθεται από το πρωί μέχρι το βράδυ γιατί οι άλλοι 9 το παίζουνε μάγκες

Το ποιο σωστό σε τέτοια περίπτωση για τον έναν που θα πάει είναι να πει στον δικαστικό να ψάξει να βρει τους άλλους.

Δημοσ.

ούτε δευτερόλεπτο δεν αφιερώνω γι αυτό το κουκλοθέατρο που λέγεται ελληνικές εκλογές. Λύσεις υπάρχουν και αναφέρθηκαν.Για κανέναν λόγο δεν είναι υποχρέωση να συμμετέχω στη διεξαγωγή αυτού του θέατρου του παραλόγου.

• Like 2
Δημοσ.

Τα νήματα που ανοίγονται κάθε φορά 10 μέρες πριν τις εκλογές είναι εντυπωσιακά ίδια.

Κάποιος ανοίγει το θέμα γιατί του 'ρθε το ραβασάκι για εφορευτική επιτροπή και αρχίζει το πανηγύρι.

Η μία άποψη "να πας, είναι δημοκρατική σου υποχρέωση". Η άλλη "ο τζάμπας πέθανε".

Αρχίζουν και τα support εκατέρωθεν κι έτσι επαναλαμβάνεται η επιχειρηματολογία με ατάκες:

"Αν δεν πας εσύ θα χώσεις άλλον"

"Γιατί να πάω τζάμπα αφού ο δικαστικός πληρώνεται"

"Αν έδιναν κάνα 20άρι θα έτρεχα κι εγώ και πολλοί άλλοι"

"Πως να τη γλυτώσω ρε παιδιά"

"Μα καλά ούτε ένα σάντουιτς δεν μας έδωσαν"

"Ναι άλλα μπόρεσες να δεις από κοντά την υπέρτατη δημοκρατική διαιδκασία"

κλπ

Από δίπλα και οι απόψεις που έχουμε όλοι για το πως πρέπει να γίνονται οι εκλογές.

Televoting, με android appilication, να πηγαίνουν οι καθηγητές (που έτσι κι αλλιώς είναι "αραχτοί" πολλές μέρες το χρόνο), να πηγαίνουν οι φοιτητές της νομικής "να μαθαίνουν", να πηγαίνουν τα κομματόσκυλα "που έτσι κι αλλιώς γουστάρουν", να πηγαίνουν οι ΔΥ και πολλά άλλα.

Άντε, να τα λέμε να ξεδίνουμε

• Like 3
Δημοσ.

Ο δικηγόρος κι ο γραμματέας (που πληρώνονται) αρκούν και περισσεύουν για την δουλειά. Δεν χρειάζονται άλλους.

Επειδη εχω κανει το γραμματεα πολλες φορες μπορω να σου πω με σιγουρια οτι δεν αρκουν 2 ατομα. Με 3 και παλι ειναι οριακα.

Επειδη οντως υπαρχουν και φορες που δεν εχει εμφανιστει ουτε ενας εφορευτικη, καταληγουμε να ζηταμε τη βοηθεια των εκλογικων αντιπροσωπων, τουλαχιστον να μοιραζουν ψηφοδελτια η να βοηθανε οσους δεν ξερουν τι να κανουν (και ειναι παρα πολλοι).

Και επειδη ακουστηκε οτι δεν φερνουν ουτε νερο, δεν ειναι αληθεια. Εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο το δημο αλλα δεν εχω τυχει σε καμια που να μην φερουν εστω νερο και καφε, και μονο σε μια που δεν φεραν ουτε μια φορα φαγητο.

Συνηθως φερνουν πρωινο και κατι φαγωσιμο αλλες 2 φορες

Μην πας δεν τρεχει τιποτα, αλλα μην πας και να ψηφίσεις γιατι ενδέχεται να ψηφίζεις στο ιδιο εκλογικό κέντρο που σε εχουν και αντιπρόσωπο.

Δεν ενδεχεται, ειναι σιγουρο!

Δημοσ.
...................Και επειδη ακουστηκε οτι δεν φερνουν ουτε νερο, δεν ειναι αληθεια. Εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο το δημο αλλα δεν εχω τυχει σε καμια που να μην φερουν εστω νερο και καφε, και μονο σε μια που δεν φεραν ουτε μια φορα φαγητο.

Συνηθως φερνουν πρωινο και κατι φαγωσιμο αλλες 2 φορες

Δεν ενδεχεται, ειναι σιγουρο!

Προσωπικά δεν θα σου πω τι "ακούστηκε" αλλά τι βίωσα.

Ούτε νερό.

Τα μόνα φαγώσιμα που είδαμε ήταν αυτά που έφερε το κάθε κόμμα για τον αντιπρόσωπό του.

Γι' αυτό αν θες μπορείς να πεις "δεν συμβαίνει συχνά", ή "δεν έχω ακούσει" αλλά όχι "δεν είναι αλήθεια"

Δημοσ.

Παλι γκρινια για τους δημοσιους υπαλληλους και τις γυναικες; Μιλαμε για one fucking day.Μακαρι να μπορουσα να πολλαπλασιαστω και να δουλεψω εγω για ολους εκεινη την μερα.

Δημοσ.

Καλά εγώ για τις γυναίκες για πλάκα το ανέφερα επειδή λέγανε αυτό για τη θητεία, η σωστή λύση είπαμε είναι οι εκπαιδευτικοί που και στον χώρο εργασίας τους γίνεται και δεν εργάζονται την Παρασκευή πριν και την Δευτέρα μετά από τις εκλογές (χωρίς προφανώς να χάνουν λεφτά από το μισθό τους)  και προέρχονται από διάφορες πολιτικές προελεύσεις καθώς είναι άνθρωποι που έχουν διοριστεί νόμιμα και όχι από το παράθυρο όπως άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι (γιατί ο λόγος που δεν επιτρέπεται να πάνε δημόσιοι κυρίως εκεί στηρίζεται, στο ότι μπορεί να είναι πράσινοι ή μπλε κλπ και άρα μπορεί να μεροληπτούν) 

Και το one fucking day συμπίπτει με το one fucking day που ο περισσότερος κόσμος μπορεί να κάτσει με την οικογένειά του την εβδομάδα και του λες να πάει για 16 ώρες (μπορεί λιγότερες, μπορεί και περισσότερες ανάλογα το μέγεθος του κέντρου) περίπου (από τις 7 παρά το πρωί ενώ προηγείται Σάββατο βράδυ το οποίο επίσης του καταστρέφεις αφού δε μπορεί να βγει ουσιαστικά) να δουλέψει για ούτε ένα ποτήρι νερό. Ε είναι λίγο too much νομίζω. 

3 άτομα (ώστε να μένουν πάντα 2 μέσα όταν ο τρίτος κάνει διάλειμμα για τουαλέτα,φαγητό κλπ) είναι υπεραρκετά για να βγει η δουλειά, οπότε ας είναι ο δικαστικός με 2 γραμματείς που όλοι να πληρώνονται και όλοι χαρούμενοι. 

• Like 3
Δημοσ.

3 άτομα (ώστε να μένουν πάντα 2 μέσα όταν ο τρίτος κάνει διάλειμμα για τουαλέτα,φαγητό κλπ) είναι υπεραρκετά για να βγει η δουλειά, οπότε ας είναι ο δικαστικός με 2 γραμματείς που όλοι να πληρώνονται και όλοι χαρούμενοι. 

3 ατομα πρεπει να ειναι μεσα. Ο γραμματεας να εχει την κατασταση προσελευσης που σβηνει απο τη λιστα αυτους που ηρθαν και τους γραφει σε μια αλλη κατασταση. Αρκετα χρονοβορα διαδικασια καθως πρεπει να γραφεις με το χερι ενα μακρυναρι εκλογικο αριθμο, ονοματεπωνυμο και ονομα πατρος.

Ειναι παντα το μεγαλυτερο bottleneck και ο λογος που δημιουργουνται ουρες αφου ολοι σκανε να ψηφισουν 5 5. Θα ηταν λιγο πιο γρηγορο αν το κανανε 2 ατομα μαζι αλλα που τετοιες πολυτελειες

Ο δικαστικος να υπογραφει/δινει φακελακια, να συλλεγει και να επιστρεφει ταυτοτητες και να προσεχει την καλπη

Και αλλο ενα ατομο τουλαχιστον να μοιραζει ψηφοδελτια και να βοηθαει τον κοσμο.

Με 2 ατομα, τα ψηφοδελτια γινονται self service και καθε λιγο και λιγακι ερχεται και κανενας "ενεργος" πολιτης που το βλεπει αυτο και αποφασιζει να κανει φασαρια καθυστερωντας τη διαδικασια παραπανω.

Το "διαλειμμα" που λες ειναι να πεσει λιγο η κινηση η να αναγκαστει ο αντιπροσωπος να βγει απο την αιθουσα για να βοηθησει κανεναν αναπηρο να ψηφισει. Εκει διακοπτεται η διαδικασια

Δημοσ.

Εγώ πάντως στο μακρινό 1998 αν θυμάμαι καλά σε δημοτικές 2 Κυριακές δεν μας έφεραν ουτε νερό...όταν ζήτησα το μέση.Έρι να πάω να φάω σπίτι μου που ηταν απέναντι απο το σχολείο μου ειπαν απαγορεύεται και έφαγα στο ποδι σουβλάκια...οταν μπήκε μια τυπισσα με μια σακούλα κρύα σάντουιτς και είπαμε θα φάμε μας είπε αυτά είναι μονο για τους δικαστικούς όχι για εσάς

.....πήγα 6 το.πρωι και έφυγα 2 το βράδυ την μια Κυριακή και 6 το πρωι με 12 το βράδυ την επόμενη...τζάμπα...όχι ρε φιλέ να ΠΑ να γ.....

• Like 2
Δημοσ.

Το κάνουνε σε extreme περιπτώσεις αλλά αν κάνεις φασαρία δεν σε κρατάνε.

Στο κάτω κάτω είναι 10 άτομα που είναι υποχρεωμένα από τον νόμο να είναι εκεί,

ας βρουν αυτούς πρώτα αν είναι τόσο τεράστια ανάγκη αντί να κρατάνε τον κάθε τυχαίο που

πήγε απλά να ψηφίσει.

Ας βάλουν γυναίκες που δεν πάνε στρατό, ας βάλουν δασκάλους που κάθονται όλο το καλοκαίρι, ας βάλουν Δ.Υ. που τα ξύνουν,

ας τα κάνουν μόνοι τους ο δικηγόρος με τον γραμματέα...με λίγα λόγια μακριά απ' τον κώλο μου κι' όπου να 'ναι.

Και στην καφεδάρα μας το απόγευμα θα συζητάμε για Ελληνάρες και θα αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου

ενώ εμείς είμαστε τόσο σωστοί.

Αν εσύ θέλεις να δουλεύεις τζάμπα και να χάνεις μια μέρα απο την ζωή σου, είναι δικαίωμά σου. Προσωπικά δεν δουλεύω τζάμπα, δεν έχω σκοπό να χαρίσω μια μέρα (ή 2 γιατί και το Σάββατο χαμένη μέρα είναι σχεδόν αφού πρέπει να ξυπνήσω απο τις 5-5μιση την Κυριακή) και όλα αυτά για μια διαδικασία που γίνεται κάθε 3 μήνες απο ανεύθυνους ανθρώπους που την έχουν δει πολιτικοί αρχηγοί και κάνουν εκλογές όποτε τους καπνίσει. Ακόμα, το θεωρώ ξεφτύλα να δουλέψω τζάμπα όταν 2 άτομα εκεί μέσα θα πάρουν έστω και 1 ευρώ. Δεν είναι θέμα αλληλεγγύης του ενός πολίτη με τον άλλον, είναι θέμα κοροϊδίας απο πολλές πλευρές.

Αλλά αφού δεν λέμε τίποτα τόσα χρόνια και δεν απαιτούμε το αυτονόητο (δλδ να δουλέψουν ή οι ΔΥ ή οι δάσκαλοι που πραγματικά σιχτιρίζω γιατί δεν σπούδασα δάσκαλος στις καλές εποχές) και καθόμαστε και ελπίζουμε απλά να μην κληρωθούμε καλά να πάθουμε και ας την πατήσει ο κάθε κακομοίρης. Είναι όπως με τον στρατό που χάνουμε πλέον 9 μήνες απο την ζωή μας μην τυχόν και μπουν οι Τούρκοι, λες και η εκπαίδευση που έχουμε ή τα εποπια που είναι στα στρατόπεδα είναι ικανά να πολεμήσουν έστω και φυλή Ζουλού.

Εγώ πάντως στο μακρινό 1998 αν θυμάμαι καλά σε δημοτικές 2 Κυριακές δεν μας έφεραν ουτε νερό...όταν ζήτησα το μέση.Έρι να πάω να φάω σπίτι μου που ηταν απέναντι απο το σχολείο μου ειπαν απαγορεύεται και έφαγα στο ποδι σουβλάκια...οταν μπήκε μια τυπισσα με μια σακούλα κρύα σάντουιτς και είπαμε θα φάμε μας είπε αυτά είναι μονο για τους δικαστικούς όχι για εσάς

.....πήγα 6 το.πρωι και έφυγα 2 το βράδυ την μια Κυριακή και 6 το πρωι με 12 το βράδυ την επόμενη...τζάμπα...όχι ρε φιλέ να ΠΑ να γ.....

Έχω ακούσει απο φίλο μου που είχε πάει στις εκλογές του Γενάρη, το απίστευτο να παραγγέλνουν οι δικαστικοί επ. και τους άλλους να τους αφήνουν νηστικούς και να τρέχουν στα κυλικεία να φάνε κανά σάντουιτς ή να τους δίνουν ότι περίσσεψε τα κομματόσκυλα...

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...