Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για μένα θα ήταν μακράν η τελευταία μου επιλογή...λύση απελπισίας ας πούμε. Μπορεί να το βλέπω και λάθος όμως και σίγουρα ο κάθε ένας είναι διαφορετικός!

• Like 1
  • Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Tι κόλλημα έχουν φάει όλοι με τα γυμναστήρια; Μόλις πει κάποιος ότι έχει κάποιο πρόβλημα του λένε να πάει γυμναστήριο να ξεχαστεί.

• Like 3
Δημοσ.

Ειναι φτηνότερα απο τον ψυχολόγο. Εμάς εδω, μας πληρώνει η δουλειά κάποιες συνεδρίες το μήνα. Φαντάζομαι πως υπάρχουν μελέτες πως τους βγαίνει φτηνότερα να μας ζαγαλάνε ψυχολογικά απο το να σέρνουμε τα προβλήματα της ζωής μας στο γραφείο. Δεν εχω δοκιμάσει, αλλά νομίζω πως κάποια στιγμή θα πάω για την εμπειρία.

Σημείωση, έχουν φτιάξει και γαμάτο γυμναστήριο στο εισογειο και κάνουν μαθήματα αερόμπικ, γιόγκα, χορού κλπ κλπ

Δημοσ.

Tι κόλλημα έχουν φάει όλοι με τα γυμναστήρια; Μόλις πει κάποιος ότι έχει κάποιο πρόβλημα του λένε να πάει γυμναστήριο να ξεχαστεί.

Δεν είναι το θέμα να πάει να ξεχαστεί..

Είναι αποδεδειγμένο απο δεκάδες έρευνες οτι η άσκηση βοηθάει στην κατάθλιψη..

Αλλά πρέπει να γίνει σταδιακά.Το να πιέσεις έναν εξαντλημένο οργανισμό με βαριά άσκηση μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει.

Γι'αυτό και πρότεινα περπάτημα.

• Like 1
Δημοσ.

8 στις 10 τα ψυχολογικα εχουν να κανουν με χαμηλη αυτοεκτιμηση το τζιμ το λυνει αυτο μεχρι ενος σημειου

• Like 3
Δημοσ.

εξαρτάται σε τί ψυχολόγο (ως άνθρωπο) θα πέσεις. μία φορά πήγα σε μία ψυχολόγο (κατόπιν γενικής πρότασης ως "καλή") και μετά από 2 μήνες κατάλαβα πως σπαταλούσα τα λεφτά μου με αυτήν. ενδεικτικώς με είχε βάλει να κάθομαι ακριβώς κάτω από ένα επιτοίχιο ρολόϊ προκειμένου να μετράει ακριβώς 45 λεπτο και ας ήμουν τελευταίο ραντεβού. δε μιλούσε καθόλου , δε συμβούλευε πως να διαχειριστώ καταστάσεις ή οτιδήποτε άλλο.μέχρι που πήγα σε έναν κορυφα'ιο (για μένα) του οποίου ο τρόπος ήταν αυτό που ήθελα. απολύτως συμβατός. την πρώτη φορά με έβαλε στις 7 και βγήκα από το γραφείο του στις 11 το βράδυ, και ενώ πληρωνόταν με την ώρα (όχι 45λεπτο) στο τέλος του 4ωρου ραντεβού δεν πήρε καθόλου χρηματα. μετά από 3 εβδομάδες δε χρειάστηκε να πάω ξανά. Στις αρχές του έιχα ζητήσει να πηγαίνω περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα και τα λόγια του ήταν: " ο ρόλος μου δεν είναι να σε φέρνω εδώ περισσότερες φορές αλλά όσο το δυνατόν λιγότερες" . 

μου είχε γίνει διάγνωση δυσθυμίας.

Δημοσ.

απατεωνας μπορει να υπαρξει σε καθε κλαδο. εγω εκανα για καμια τριετια (σπαστα) συνεδριες και μπορω να πω οτι κερδισα πολλα. Φυσικα ειναι μια μακροχρονη διαδικασια και τα θεματα δε λυνονται απο τη μια μερα στην αλλη.

Δημοσ.

εξαρτάται σε τί ψυχολόγο (ως άνθρωπο) θα πέσεις. μία φορά πήγα σε μία ψυχολόγο (κατόπιν γενικής πρότασης ως "καλή") και μετά από 2 μήνες κατάλαβα πως σπαταλούσα τα λεφτά μου με αυτήν. ενδεικτικώς με είχε βάλει να κάθομαι ακριβώς κάτω από ένα επιτοίχιο ρολόϊ προκειμένου να μετράει ακριβώς 45 λεπτο και ας ήμουν τελευταίο ραντεβού. δε μιλούσε καθόλου , δε συμβούλευε πως να διαχειριστώ καταστάσεις ή οτιδήποτε άλλο.μέχρι που πήγα σε έναν κορυφα'ιο (για μένα) του οποίου ο τρόπος ήταν αυτό που ήθελα. απολύτως συμβατός. την πρώτη φορά με έβαλε στις 7 και βγήκα από το γραφείο του στις 11 το βράδυ, και ενώ πληρωνόταν με την ώρα (όχι 45λεπτο) στο τέλος του 4ωρου ραντεβού δεν πήρε καθόλου χρηματα. μετά από 3 εβδομάδες δε χρειάστηκε να πάω ξανά. Στις αρχές του έιχα ζητήσει να πηγαίνω περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα και τα λόγια του ήταν: " ο ρόλος μου δεν είναι να σε φέρνω εδώ περισσότερες φορές αλλά όσο το δυνατόν λιγότερες" . 

μου είχε γίνει διάγνωση δυσθυμίας.

Δεν εχω εμπειρία από πολλούς, σε έναν έχω πάει...δεν ξέρω εάν με βοηθάει η όχι...η εάν είναι κάλος η οχι!!

πάω με ρωτάει διαφορα πραγματα  μιλάω εγω  την περισσότερη ώρα ( λογικο νομιζω ) , και στο τέλος αυτός μου λέει μερικά πράγματα...τύπου, νιώθω εξαιτίας αυτό που είπες μήπως αυτό είναι έτσι...και μήπως να έβλεπες και αυτό κτλπ!!!

Δημοσ.

Αντί να πλακωθεί στο φαΐ και στις μπύρες! :P :D

Δημοσ.

Δεν είναι το θέμα να πάει να ξεχαστεί..

Είναι αποδεδειγμένο απο δεκάδες έρευνες οτι η άσκηση βοηθάει στην κατάθλιψη..

Αλλά πρέπει να γίνει σταδιακά.Το να πιέσεις έναν εξαντλημένο οργανισμό με βαριά άσκηση μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει.

Γι'αυτό και πρότεινα περπάτημα.

Δεν αναφέρθηκα σε σένα. Και όπως λες το να πιέζεις έναν οργανισμό ψυχολογικά πεσμένο έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. +1 για το περπάτημα και το ελαφρύ τρέξιμο.

Ο ψυχολόγος πάντως θεωρώ πως είναι περισσότερο για πιο ελαφριές περιπτώσεις τύπου μυθομανής, παθολογικός ψεύτης και όχι για καταθλίψεις κλπ. Για εκεί νομίζω καλύτερη επιλογή είναι ο ψυχίατρος.

Δημοσ.

Πολύ γενικά αν υποθέσουμε πως κάποιος θεραπευόμενος αντιμετωπίζει μια καταθλιπτική διαταραχή (πρώην διαταραχές διάθεσης στο DSM-IV) η έρευνα μας πληροφορεί πως ο συνδιασμός γνωσιακής συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας (CBT) και αγωγής έχει πραγματικά τα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα, κάτι που επιβεβαιώνω και γω άνετα από την επαγγελματική μου εμπειρία.

Επί του πρακτέου ένας τέτοιος θεραπευόμενος στην Ελλάδα καλό θα ήταν να προσέξει ο θεραπευτής του (ανεξάρτητα από το εαν είναι ψυχολόγος ή ψυχίατρος) να έχει δυνατή εκπαίδευση και αρκετή εμπειρία στην CBT.Αυτό δεν σημαίνει πως άλλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις στις καταθλιπτικές διαταραχές δεν μπορούν να πετύχουν κάποια (περιορισμένα λέω εγώ) οφέλη αλλά εαν θέλουμε να γίνει ικανοποιητική δουλειά με βραχυπρόθεσμο και structured πλάνο τότε η γνωσιακή είναι η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση εκλογής.

Το θεματάκι είναι πως δυστυχώς οι συνάδελφοι στην Ελλάδα μόλις πρόσφατα έχουν αρχίσει μαζικά να εξοικιώνονται με την CBT άρα το να βρεθεί κάποιος έμπειρος γνωσιακός θεραπευτής δεν είναι πάντα τόσο εύκολο.Από την άλλη το καλό είναι πως επειδή ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλος ειδικά στις δομές ψυχικής υγείας υπάρχουν αρκετά δυνατοί και έμπειροι ψυχολόγοι.Μια πολύ καλή λύση λοιπόν για όσους από την μια έχουν οικονομικούς περιορισμούς και από την άλλη θέλουν να κάνουν ουσιαστική δουλειά είναι να απευθυνθούν σε αυτές τις δομές ψυχικής υγείας και ειδικά στα ΚΨΥ (κέντρα ψυχικής υγείας) τα οποία σε γενικές γραμμές είναι από τις πιο ευέλικτες δομές.Ένα ερωτηματικό όμως κατά πόσο έχει επηρεαστεί η λειτουργία τους με την κρίση, πάντως το κόστος για τον θεραπευόμενο είναι συμβολικό.

Επιπρόσθετα για όσους ενδιαφέρονται να απευθυνθούν ή ήδη βρίσκονται σε θεραπεία με ιδιώτη ψυχολόγο καλό είναι επιπρόσθετα των παραπάνω να ελέγχουν αν είναι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου καθώς στην Ελλάδα η αντιποίηση του επαγγέλματος είναι αρκετά διαδεδομένη.Τέλος να πω οτι τα παραπάνω αναφορικά με την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση αφορούν κυρίως γενικά στις καταθλιπτικές διαταραχές και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εξειδικευμένη συμβουλή.

• Like 1
Δημοσ.

Όντως...ψυχίατρο πρώτα?

Γενικά περνάω την χειρότερη περίοδο που μπορώ να θυμηθώ, ακόμα και σε χειρότερες καταστάσεις δεν ήμουν έτσι.

Και το θέμα είναι με επηρεάζει παντού , δεν μπορώ να κάνω τίποτα, δεν δουλεύω ,δεν τρώω...δεν κάνω τίποτα.

Δεν μπορώ να συμμαζέψω της σκέψεις μου με τίποτα .

Σε αυτό που θα σου πω δεν κάνω πλάκα και μη το κοροιδέψεις.

Πάρε ένα γκασμά και ένα φτυάρι και πήγαινε σε χωράφι ( όλο και κάποιο θα έχεις ) και ξεκίνα όλη τη μέρα και σκάβε ( φύτευε, ξεχορτάριαζε... )

Κάντο αυτό για καμμιά βδομάδα ( και πολύ σου λέω ) και θα έχεις ξεχάσει τα πάντα. Θα γυρνάς στο σπίτι και θα κοιμάσαι σαν πουλάκι, δεν θα σκέφτεσαι τίποτα.

Δεν λέω μαλακίες!

• Like 2
Δημοσ.

Τα ψυχοφαρμακα μην τα θεωρειτε καραμελες παντως εχουν φριχτες παρενεργειες καποια ,επισης οι βενζοδιαζεπινες που τις γραφουν με το κιλο στην ελλαδα δεν διαφερουν πολυ απο την πρεζα για να τις κοψεις θα δεις το χριστο φανταρο.Επισης ολα αυτα σχεδον ολα μαλλον προκαλουν στυτικη δυσλειτουργια που θα σου προκαλεσει ακομα χειροτερη θλιψη.Χωρις λιμπιντο εισαι νεκρος γενικα.

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

ανοίγω αυτό το θέμα για να ρωτήσω εάν η ψυχολόγοι βοηθάνε η είναι άπλα απατεώνες?

Έχω κάποια προσωπικά θέματα αυτήν την περίοδο, και σκεφτικά να ζητήσω επαγγελματική βοήθεια από ψυχολόγο άλλα έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι δεν κάνουν τίποτα και άπλα σου παίρνουν τα λεφτά κτλπ...τελικά τι παίζει? έχετε καμιά εμπειρία οπού σας βοήθησε κάποτε κάποιος ψυχολόγος?

Ευχαριστώ

Αν οι ψυχολογοι ηταν ειλικρινης δεν θα υπηρχε το επαγγελμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...