Dinos_12345 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα Πρώτη φορά νοικιάσαμε σπίτι φέτος για να μείνω ως φοιτητής. Προχθές συναντηθήκαμε με τον σπιτονοικοκύρη για να κάνουμε συμβόλαια και να τα πούμε, και μερικά πράγματα που είπαμε με έκαναν να ανησυχήσω. Αρχικά στο συμβόλαιο έχει μια παράγραφο που λέει ότι ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται το σπίτι δύο φορές την εβδομάδα για να κάνει έλεγχο για φθορές και με πιθανούς αγοραστές, έβαλε αυτός πέμπτη. Και σκέφτομαι τώρα, κάθε πέμπτη αυτός έχει το δικαίωμα να έρχεται σπίτι μου, στον προσωπικό μου χώρο; Επίσης αυτός μου είπε να μην αλλάξω κλειδαριά γιατί έχει μόνο αυτός κλειδί και λέει αν δεν του έχουμε εμπιστοσύνη δεν γίνεται τίποτα. Εγώ φύσικα θα αλλάξω αλλά η μεγάλη μου ανησυχία είναι ότι πήρα το λογιστή μας και μου είπε ότι αυτή η παράγραφος θα έπρεπε να σβηστεί ή να μείνει κενή, και πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να έρχεται σπίτι μου όποτε θέλει. Γενικά κάθε το πρόταση είχε και ένα μη μπροστά. Μή σφουγγαρίσεις με χλωρίνη το μωσαϊκό, μή βάλεις καρφί στον τοίχο, μή βάψεις το δωμάτιο άλλο χρώμα κλπ κλπ
somebody(: Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 το υπογραψατε η ειστε στη φαση που το βλεπετε?
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Αν σε προβληματίζει βρες άλλο σπίτι, τόσα υπάρχουν... 1
The_Judas Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μην υπογράψεις. Ελεος πια με τον κάθε ανόητο. Αυτός σε έχει ανάγκη και όχι εσύ αυτόν. Εγώ θα σηκωνόμουν και θα έφευγα, γιατί ακόμη και αν κάνει αλλαγές στο συμβόλαιο, θα συνεχίζει μετά να αξιώνει διάφορες απαιτήσεις.
Dinos_12345 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 το υπογραψατε η ειστε στη φαση που το βλεπετε? Το υπογράψαμε, επειδή είπε τυπικά ότι υπάρχει αυτή η παράγραφος. Την άλλη μέρα που τον πήραμε και του είπαμε αυτό με τον λογιστή μας λέει "Τι δουλειά είχατε να πάρετε τον λογιστη, και μπλα μπλα μπλα μπλα" Αν σε προβληματίζει βρες άλλο σπίτι, τόσα υπάρχουν... Δεν είναι τόσο απλό, ήρθαν και τα έπιπλα και είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Σκέφτομαι να κάτσω για κάποιο διάστημα και να δω πως θα πάει 1
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Το υπογράψαμε, επειδή είπε τυπικά ότι υπάρχει αυτή η παράγραφος. Την άλλη μέρα που τον πήραμε και του είπαμε αυτό με τον λογιστή μας λέει "Τι δουλειά είχατε να πάρετε τον λογιστη, και μπλα μπλα μπλα μπλα" Δεν είναι τόσο απλό, ήρθαν και τα έπιπλα και είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Σκέφτομαι να κάτσω για κάποιο διάστημα και να δω πως θα πάει Βλέποντας και κάνοντας τότε...αν δει στην αρχή ότι είσαι οκ μπορεί να μη σε ζαλίζει...
somebody(: Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 χμ.. κοιτα δε ξερω ποια ειναι η διδικασια που ακολουθειται δλδ αν γινεται συμπληρωματικο η αν εχετε δικαιωμα για αλλαγες(και σιγα μη θελει) οποτε πανω σε αυτο το κομματι ας απαντησει καποιος αλλος που γνωριζει. αλλα το οτι ερχεστε σε αντιπαραθεση απο τοσο νωρις δεν ειναι καλο σημαδι. εχεις μετακομισει κανονικα? υπαρχει δυνατοτητα να φυγεις? edit τωρα ειδα για τα επιπλα! δυσκολο..
panos2171 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Κακώς υπέγραψες. Έχω την εντύπωση πως αν δεν περάσει ένα χρονικό διάστημα μπορείς να διακόψεις το συμβόλαιο. Γενικά βρες τρόπο να φύγεις, αν είναι δυνατόν να θέλει μια φορά την εβδομάδα να μπαίνει να κάνει έλεγχο λες και είσαι στην επιθεώρηση Παρασκευής του στρατού. Από πότε μπαίνει αυτή η παράγραφος στα συμβόλαια; 2
The_Judas Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν είμαι νομικός, αλλά έχω την εντύπωση πως αυτοί οι όροι του συμβολαίου είναι καταχρηστικοί και δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί σε δικαστήριο.
totem_lost Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ δεν κατάλαβα αυτό με τους 'πιθανούς αγοραστές'; Δηλαδή αν βρεθεί κάποιος αγοραστής θα σου πει σήκω φύγε; Τι διάρκεια έχει το συμβόλαιο; Με ποιούς όρους λήγει η ενοικίαση;
Dinos_12345 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Το συμβόλαιο το πήρε από βιβλιοπωλείο, το μόνο που έκανε ήταν να συμπληρώσει τη μέρα. Μου είπε "Εγώ δεν ανεβαίνω κάθε πέμπτη στο Χαϊδάρι για να δω τους δικούς μου, θα ανεβαίνω για εσένα;" Επίσης μας είπε ότι σε περίπτωση που τεθεί θέμα γάμου για ένα από τα παιδιά του θα μας ενημερώσει 3 μήνες πριν να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε.
The_Judas Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό που λες με την χλωρίνη στο μωσαικό το είχε όρο στο συμβόλαιο ή στο είπε προφορικά;
Dinos_12345 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ δεν κατάλαβα αυτό με τους 'πιθανούς αγοραστές'; Δηλαδή αν βρεθεί κάποιος αγοραστής θα σου πει σήκω φύγε; Τι διάρκεια έχει το συμβόλαιο; Με ποιούς όρους λήγει η ενοικίαση; 2 χρόνια, δε με κουνάει τίποτα για αυτό το διάστημα. Αυτό που λες με την χλωρίνη στο μωσαικό το είχε όρο στο συμβόλαιο ή στο είπε προφορικά; τα μη που μου είπε ήταν προφορικά. Το συμβόλαιο δεν το έκανε εκείνος, το πήρε έτοιμο από βιβλιωπολείο όπως ξαναείπα
totem_lost Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Και τι ψάχνει αγοραστές για το 2017;! Δεν καταλαβαίνω στην Ελλάδα γιατί είναι τόσο καρμίρηδες, αφού στην αρχή τους δίνεται ένα ποσό εγγύησης με το οποίο θα καλύψουν οτι ζημιές υπάρξουν (και τις οποίες προκάλεσε ο ενοικιαστής) . Αν μάλιστα είναι ενοικίαση για δυο χρόνια μπορούν να ζητήσουν 2 ενοίκια εγγύηση, τι είναι αυτά τα θα έρχομαι να τσεκάρω και μη αυτό μη εκείνο; Κράτα το για πάρτη σου ρε φίλε αν φοβάσαι μην λεκιάσει το μωσαικό, τι τις θέλει τις ενοικιάσεις; Αυτός περιμένει οτι θα ζει ένας άνθρωπος δυο χρόνια μέσα στο διαμέρισμα και στο τέλος θα είναι όπως το αγόρασε; Να το βάλει στον κώλο του. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα