Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι λιγο ασχετος απο αυτα τα θεματα οποτε ειπα να ρωτησω εδω. Εχω ενα zte router απο τον οτε. Κλασικα δν πιανω 24mpbs, στο speedtest.net διχνει οτι πιανω γυρω στα 9 και υποτηθετε ειμαι και κοντα στο κεντρο διαμοιρασμου( η οπως λεγετε τελος παντων). Εγω ασχολουμε κυριως με download, το max που εχω φτασει σε torrents ειναι 1.1mbs download ενω σε clients οπως το steam 1.2-1.3 . Σκεφτομαι λυπον να αγορασω καπιο αλλο ρουτερ π.χ  tp link n300. Αλλα εχω δυο θεματακια: 1) Αξιζει η αγορα η δεν θα δω σημαντικη διαφορα στο download speed και δευτερον η εγκατασταση ειναι απλη δηλαδη κανω απλα setup το roυter μεσω καποιου cd το συνδεω και ειναι οκ η πρεπει να το φτιαξει ο οτε?

Δημοσ.

ελάχιστοι πιάνουν την μέγιστη ταχύτητα και αυτοί μένουν κοντά στο αστικό κέντρο απ όπου παίρνουν γραμμή.

το speedtest ΔΕΝ ειναι σωστός τρόπος μέτρησης,την ταχύτητα σου την βλεπεις μέσα απ το μόντεμ στα πόσα kbps έχει κλειδώσει.

Για το αν αξίζει η αλλαγή,σίγουρα αξίζει μιας και τα ΖΤΕ μόντεμ ειναι για πέταμα όλα.Απο εκει και πέρα,πιθανότατα θα δεις και παραπάνω ταχύτητα συγχρονισμού,ιδιαίτερα δε αν πεις στον οτε να σε βάλει σε 6άρι προφιλ(SNR margin 6).

Για την εγκατάσταση,δεν ξέρω πως πάει στον οτέ,λογικότερα θα το δει κάποιος που έχει και θα σου απαντήσει,αλλα θα χρειαστεί να βάλεις ονομα χρήστη και κωδικό στο νέο μόντεμ για να συνδεθείς στο ίιντερνετ(δεν αναφέρομαι σε αυτο του wifi ε :-D )

Αυτούς τους κωδικούς είτε στους δίνει ο πάροχος(οπότε και τους έχεις)είτε τα μόντεμ συγχρονίζονται αυτόματα χωρίς user/pass αλλα παίρνουν αυτόματα.

Στην δεύτερη περίπτωση δεν γνωρίζω τι γίνεται,λογικά τους ζητάς user/pass και σετάρεις το αλλο μόντεμ.

οδηγίες για το σετάρισμα θα έχει σίγουρα στο Manual χρήσης του το νέο μόντεμ.

• Like 1
Δημοσ.

να ρωτησω και εγω κατι σχετικο

δε τα εχουν κλειδωμενα τα ρουτερ ο οτε ωστε να μη τοποθετησεις αλλη ρουτερ?

και εγω πηγα στο οτε και μου εδωσαν το zte.... με 24αρα adsl  ...και εχω 17αρα ταχυτητα ..με 17960...... επισης εγω εχω snr margin 8,1dB... 

Δημοσ.

στην περίτπωση της cyta δεν μπορείς να αλλάξεις μόντεμ μιας και έχεις και το voip μαζί(εκτός κ αν εχει αλλάξει κάτι)

απο εκει και πέρα,δεν νομ΄ζωι οτι κλειδωνει κάποιος πάροχος την γραμμή.

εχω δοκιμάσει σε οτε να αλλαξω μοντεμ και δουλεψε επιτυχως οπότε δεν κλειδώνει κανείς κάτι.

Δημοσ.

ελάχιστοι πιάνουν την μέγιστη ταχύτητα και αυτοί μένουν κοντά στο αστικό κέντρο απ όπου παίρνουν γραμμή.

το speedtest ΔΕΝ ειναι σωστός τρόπος μέτρησης,την ταχύτητα σου την βλεπεις μέσα απ το μόντεμ στα πόσα kbps έχει κλειδώσει.

Για το αν αξίζει η αλλαγή,σίγουρα αξίζει μιας και τα ΖΤΕ μόντεμ ειναι για πέταμα όλα.Απο εκει και πέρα,πιθανότατα θα δεις και παραπάνω ταχύτητα συγχρονισμού,ιδιαίτερα δε αν πεις στον οτε να σε βάλει σε 6άρι προφιλ(SNR margin 6).

Για την εγκατάσταση,δεν ξέρω πως πάει στον οτέ,λογικότερα θα το δει κάποιος που έχει και θα σου απαντήσει,αλλα θα χρειαστεί να βάλεις ονομα χρήστη και κωδικό στο νέο μόντεμ για να συνδεθείς στο ίιντερνετ(δεν αναφέρομαι σε αυτο του wifi ε :-D )

Αυτούς τους κωδικούς είτε στους δίνει ο πάροχος(οπότε και τους έχεις)είτε τα μόντεμ συγχρονίζονται αυτόματα χωρίς user/pass αλλα παίρνουν αυτόματα.

Στην δεύτερη περίπτωση δεν γνωρίζω τι γίνεται,λογικά τους ζητάς user/pass και σετάρεις το αλλο μόντεμ.

οδηγίες για το σετάρισμα θα έχει σίγουρα στο Manual χρήσης του το νέο μόντεμ.

μολις μπηκα στο router τελικα το download ειναι 11mbps οποτε τα νουμερα που ποσταρα πιο πανω μου φενονται ακομα πιο αθλια  :P. Επισης το SNR μου ειναι down/Up(db): 6/9.6 δν εχω ιδεα τι ειναι αυτο η αν ειναι καλο εκει που το εχω

Δημοσ.

αρα παίζεις ηδη σε 6άρι προφιλ.

Δυστυχώς τότε μένεις μακριά απ το αστικό κέντρο για να πιάνεις τέτοια ταχύτητα.

Δεν ξέρω κατα πόσο θα ηταν σωστή η αλλαγή μόντεμ,αλλα το zte είναι για πέταμα πάντως.

Εαν θες να μπείς σε εξοδα με αναμφίβολο αποτέλεσμα προς την ταχύτητα be my guest.

Απο την αλλη θα έχεις ποιοτικότερη συσκευή με καλύτερο hardware και wifi.

Δημοσ.

Το ότι κατεβάζεις με 1,2-1,3MBps, σε γραμμή που συγχρονίζει στα 11Mbps, θα έλεγα ότι πρόκειται για καλή γραμμή.

Το αν αυτή η ταχύτητα είναι σωστή, είναι άλλο πράγμα και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Δωσε τα πλήρη χαρακτηριστικά της γραμμής και ιδιαίτερα την εξασθενιση (σε dB), για να έχουμε μια ιδέα.

Δημοσ.

αρα παίζεις ηδη σε 6άρι προφιλ.

Δυστυχώς τότε μένεις μακριά απ το αστικό κέντρο για να πιάνεις τέτοια ταχύτητα.

Δεν ξέρω κατα πόσο θα ηταν σωστή η αλλαγή μόντεμ,αλλα το zte είναι για πέταμα πάντως.

Εαν θες να μπείς σε εξοδα με αναμφίβολο αποτέλεσμα προς την ταχύτητα be my guest.

Απο την αλλη θα έχεις ποιοτικότερη συσκευή με καλύτερο hardware και wifi.

ο οτε μου εχει πει οτι ειμαι κοντα, το wifi δν με απασχολει παρα πολυ οποτε εαν καποιος δν μου πει οτι οντως αξιζει η αλαγη μαλων θα μεινω στο zte 

Το ότι κατεβάζεις με 1,2-1,3MBps, σε γραμμή που συγχρονίζει στα 11Mbps, θα έλεγα ότι πρόκειται για καλή γραμμή.

Το αν αυτή η ταχύτητα είναι σωστή, είναι άλλο πράγμα και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Δωσε τα πλήρη χαρακτηριστικά της γραμμής και ιδιαίτερα την εξασθενιση (σε dB), για να έχουμε μια ιδέα.

ειμαι λιγο ασχετος απο αυτα, σιγουρα αυτα που μ λες ειναι στο admin page του router αλλα μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος?

Δημοσ.

Ανάλογα ποιο μοντέλο έχεις, βρίσκεις και τα στοιχεία της γραμμής σου.

Συνήθως είναι στο Status > Network Interface > ADSL.

Αυτα εδω θελεις? ADSL State :up    Bandwide Down/Up(kbps):11133 kbps / 799 kbps    SNR Margin Down/Up(db):6.0 dB / 9.3 dB    FEC Down/Up:106 / 0    CRC Down/Up:48 / 35    HEC Down/Up:67 / 0

Δημοσ.

Είσαι πολύ κάτω από τον φυσιολογικό συγχρονισμό που έπρεπε να έχεις.

Κανονικά σε απροβλημάτιστη γραμμή, με 14dB εξασθένιση και 6 SNR που έχεις, θα έπρεπε να πιάνεις ~20Mbps.

Μπορεί να είναι θέμα με την εσωτερική εγκατάσταση αλλά και εξωτερικό πρόβλημα.

Μπορείς να ζητήσεις έλεγχο της γραμμής από τον πάροχο λόγω χαμηλού συγχρονισμού, αλλά θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει θέμα με την εσωτερική εγκατάσταση από τον κατανεμητή της οικοδομής μέχρι και μέσα στο σπίτι.

Μπορείς να κάνεις μια δοκιμή συνδέοντας εκεί το modem ώστε να δεις ποιος είναι ο συγχρονισμός.

Αν στον κατανεμητή έχεις πάνω-κάτω τον ίδιο συγχρονισμό, το πρόβλημα είναι πριν από την οικοδομή και είναι θέμα ΟΤΕ.

Αν όμως έχεις εκεί μεγαλύτερη ταχύτητα, τότε είναι θέμα δικό σου και πρέπει να το λύσεις εσύ ή με ηλεκτρολόγο.

Δημοσ.

Κανονικά σε απροβλημάτιστη γραμμή, με 14dB εξασθένιση και 6 SNR που έχεις, θα έπρεπε να πιάνεις ~20Mbps.

Μπορείς να ζητήσεις έλεγχο της γραμμής από τον πάροχο λόγω χαμηλού συγχρονισμού, αλλά θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει θέμα με την εσωτερική εγκατάσταση από τον κατανεμητή της οικοδομής μέχρι και μέσα στο σπίτι.

Μπορείς να κάνεις μια δοκιμή συνδέοντας εκεί το modem ώστε να δεις ποιος είναι ο συγχρονισμός.

Αν στον κατανεμητή έχεις πάνω-κάτω τον ίδιο συγχρονισμό, το πρόβλημα είναι πριν από την οικοδομή και είναι θέμα ΟΤΕ.

Αν όμως έχεις εκεί μεγαλύτερη ταχύτητα, τότε είναι θέμα δικό σου και πρέπει να το λύσεις εσύ ή με ηλεκτρολόγο.

οκ ευχαριστω

Δημοσ.

εαν ομως είχε θέμα εντός σπιτίου δεν θα φαινόταν σαν παραπάνω εξασθένηση μιας και υπάρχει απώλεια δεδομένων;

(ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...