santac Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, forgotten είπε ολοκληρη στατιστικη βασιζεται σε στατιστικο δειγμα και την παιρνουν σοβαρα , οποτε το αστειο δεν το εντοπιζω , μην δεις ποσες ερευνες στηριχθηκαν σε στατιστικο δειγμα χιλιαδων και εβγαλαν αποτελεσματα για εκατονταδες χωρις καμια αντιρρηση περι των αποτελεσματων , εμπειρικα μιλωντας αποκομιζεις εντυπωσεις απο τις μεχρι τωρα επαφες σου με τους γυρω σου ειδαλως δεν θα ειχαμε πειρα απο εμπειρια.... στο θεμα μας ο κοσμος χαρακτηριζετε απο ποικιλομορφια οποτε δεν μπορει να ισχυσει πραγματι για μια ολοκληρη χωρα κατι , ακομα και το στατιστικο δειγμα κλπ εμπεριεχει λαθη.... δε διαφωνώ αλλά υπάρχει μια διαφορά. σαφώς και κάποιοι λαοί μπορεί να συμπεριφέρονται με κάποιον τρόπο. αλλά άλλο είναι να πάω μια φορά στη Γερμανία, να με βρίσει ένας και να πω ...α οι Γερμανοί είναι μαλάκες και άλλο από τους 100 γερμανούς που έχω πετύχει να με βρίσουν οι 90. Εδώ το στατιστικό δείγμα ποιο είναι? Η μια ή δυο επαφές με κάποιους ανθρώπους; Γιατί έχω ακούσει πολλούς να πηγαίνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό για λίγες μέρες και όταν γυρίσουν αμέσως να βγάλουν συμπέρασμα για τον λαό. Α με κλέψαν στα ρέστα σε μια καφετέρια, είναι κλέφτες σε αυτή τη χώρα..... Γι αυτό λέω ότι είναι αστείο.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το μεγαλυτερο κόλλημα με τη γλώσσα το έχουν οι Γάλλοι. Όσο για δημόσιες υπηρεσίες,σε οποία χώρα να πας το ίδιο είναι. Πάνε σε ελληνικές και αν δεν μιλάς ελληνικά άντε βρες ακρη😀 Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από jmmys
spyros007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Πρωφανως θα δυσκολευτής αλλα ο Ελληνας αν γνωριζει αγγλικα θα σε εξυπηρέτηση χωρίς να ξινίσει την μουρη του.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, spyros007 είπε Δεν ειναι καθόλου γενίκευση.Οι γερμανοι εχουν κώλυμα με την γλώσσα τους.Εχω φιλο που ζει στη γερμανια και μου λεει τα χειροτερα για αυτο το θεμα.Ακομα και στις δημοσιες υπηρεσιες τους. Που να δεις τι λένε οι Γερμανοί για εμας.Αυτοί όμως είναι οι κολλημενοι με προκατάληψη και κακία, όπως υπαρχουν και οι αντίστοιχοι Ελληνες. 1 λεπτό πριν, spyros007 είπε Πρωφανως θα δυσκολευτής αλλα ο Ελληνας αν γνωριζει αγγλικα θα σε εξυπηρέτηση χωρίς να ξινίσει την μουρη του. Δεν είναι θέμα λαού,είναι θέμα χαρακτήρα ανθρώπου. Με διέλυσες με την ορθογραφία σου😁 Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από jmmys
sezebo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, jmmys είπε Που να δεις τι λένε οι Γερμανοί για εμας.Αυτοί όμως είναι οι κολλημενοι με προκατάληψη και κακία, όπως υπαρχουν και οι αντίστοιχοι Ελληνες. Δ φιλε οι γερμανοι κατεστρεψαν τον κοσμο 2 φορες σε 100 χρονια, αυτο αλλος λαος δε το εχει καταφερει. Οποτε αστους να λενε οτι θελουν για εμας. Και στο λεω εγω με γονεις μεγαλωμενους στην γερμανια 1 1
santac Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 επίσης σημαντικό παράγοντα παίζουν και οι συνθήκες και όχι μόνο οι άνθρωποι. Ένας σωστός-ευγενικός αν βρεθεί σε περίεργες συνθήκες μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά. Ακούω μερικούς να λένε ότι πήγαν στο τάδε κατάστημα και ο πωλητής είναι ξινισμένος ή δεν έκανε σωστά και με κέφι τη δουλειά του. Επειδή για ένα διάστημα παλαιότερα οι συνθήκες στη δουλειά μου δεν ήταν και οι καλύτερες, οι μισθοί καθυστερούσαν 6 μήνες και γενικά το κλίμα ήταν περίεργο, κανείς δεν είχε όρεξη να δουλέψει και να υποδέχεται τον πελάτη με χαμόγελο. Θα μου πείτε τώρα τι τον νοιάζει τον πελάτη, δε πάει όμως έτσι διότι και ο ίδιος αν ήταν στη θέση τη δική μου και των συναδέλφων μου πολύ πιθανό να έκανε τα ίδια. Αν δε πληρώνομαι και το κλίμα είναι σκατά ε μη περιμένεις να σκιστώ να σε εξυπηρετήσω. θα κάνω τα τυπικά και μέχρι εκεί, χωρίς πολλά πολλά.... 1 λεπτό πριν, sezebo είπε φιλε οι γερμανοι κατεστρεψαν τον κοσμο 2 φορες σε 100 χρονια, αυτο αλλος λαος δε το εχει καταφερει. Οποτε αστους να λενε οτι θελουν για εμας. Και στο λεω εγω με γονεις μεγαλωμενους στην γερμανια τουλάχιστον δε καταστρέφουν τον εαυτό τους όπως εμείς. 2
spyros007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ειναι θεμα λαου και το προβλημα ειναι σαφώς βαθύτερο και απλώς εμφανίζεται εκεί.Ο Ελληνας δεν υπαρχει περιπτωση να συμπεριφερθει ετσι ,δηλαδη να απαιτήσει απο τον Γερμανο η το Γαλλο να του μιλησει μονο Ελληνικα.Και αυτο που σου λεω ειναι απο ανθρωπο μορφωμένο που ζει 7 χρονια στη Γερμανια μετανάστης.Μη σου πω και για το σχολειο του παιδιου. 14 λεπτά πριν, jmmys είπε Που να δεις τι λένε οι Γερμανοί για εμας.Αυτοί όμως είναι οι κολλημενοι με προκατάληψη και κακία, όπως υπαρχουν και οι αντίστοιχοι Ελληνες. Δεν είναι θέμα λαού,είναι θέμα χαρακτήρα ανθρώπου. Με διέλυσες με την ορθογραφία σου😁 Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από spyros007
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, sezebo είπε φιλε οι γερμανοι κατεστρεψαν τον κοσμο 2 φορες σε 100 χρονια, αυτο αλλος λαος δε το εχει καταφερει. Οποτε αστους να λενε οτι θελουν για εμας. Και στο λεω εγω με γονεις μεγαλωμενους στην γερμανια Έζησα και εγώ πολλά χρόνια εκεί. Και αν με ρωτήσεις, έπρεπε τοτε το 1945 να τους βαζανε 100 χρόνια σκλαβιά και να δουλεύουν για ολη την Ευρώπη,μπας και λίγο εξιλεωθούν για αυτά που προκάλεσαν.Αυτά είναι αλλη ιστορία ομως. Προσωπικά έχω άψογη άποψη για τις δημόσιες υπηρεσίες τους,καμμία σχέση με τις ελληνικές σε θέμα ευγενείας,οργάνωσης και εξυπηρέτησης.Ειδικα εφορια και μηχανολογικο. Αλλά έχουν και αυτοι σαν λαός διάφορα κολλήματα. Είμαι κατά της γενίκευσης και κατά της προκατάληψης και έχθρας. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από jmmys
Kostas93 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, santac είπε τουλάχιστον δε καταστρέφουν τον εαυτό τους όπως εμείς. με όλο το σεβασμό, αυτό είναι η μεγαλύτερη χαζομάρα που θα μπορούσες να γράψεις. το να κάνεις κατι που επηρεαζει τον εαυτο σου είναι δικαιωμα σου, το να καις ζωντανούς αλλους ανθρώπους και ποσα ακομη γιατί δεν είναι "καθαροί" όπως εσύ ή οτιδήποτε δεν ειναι δικαιωμα σου και σίγουρα δεν ειναι προτιμότερο. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από Kostas93
spyros007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Οταν καποια συμπεριφορά την συναντάς συχνά στην καθημερινότητα σου δεν ειναι ουτε γενίκευση ουτε προκατάληψη αλλα πραγματικοτητα. 10 λεπτά πριν, jmmys είπε Έζησα και εγώ πολλά χρόνια εκεί. Και αν με ρωτήσεις, έπρεπε τοτε το 1945 να τους βαζανε 100 χρόνια σκλαβιά και να δουλεύουν για ολη την Ευρώπη,μπας και λίγο εξιλεωθούν για αυτά που προκάλεσαν.Αυτά είναι αλλη ιστορία ομως. Προσωπικά έχω άψογη άποψη για τις δημόσιες υπηρεσίες τους,καμμία σχέση με τις ελληνικές σε θέμα ευγενείας,οργάνωσης και εξυπηρέτησης.Ειδικα εφορια και μηχανολογικο. Αλλά έχουν και αυτοι σαν λαός διάφορα κολλήματα. Είμαι κατά της γενίκευσης και κατά της προκατάληψης και έχθρας.
santac Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 24 λεπτά πριν, Kostas93 είπε με όλο το σεβασμό, αυτό είναι η μεγαλύτερη χαζομάρα που θα μπορούσες να γράψεις. το να κάνεις κατι που επηρεαζει τον εαυτο σου είναι δικαιωμα σου, το να καις ζωντανούς αλλους ανθρώπους και ποσα ακομη γιατί δεν είναι "καθαροί" όπως εσύ ή οτιδήποτε δεν ειναι δικαιωμα σου και σίγουρα δεν ειναι προτιμότερο. ενώ το να καταστρέφεις τον εαυτό σου δεν είναι χαζομάρα. και στο κάτω κάτω τι θα προτιμούσες;
Kostas93 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, santac είπε ενώ το να καταστρέφεις τον εαυτό σου δεν είναι χαζομάρα. και στο κάτω κάτω τι θα προτιμούσες; οι γερμανοι καψανε δυο φορες το σπιτι του παππου μου, μαζι με ο,τι ειχε μεσα. τη δευτερη φορα σκοτωσαν και ολα τα ζωντανα που ειχε. θα προτιμουσα να μη το ειχαν κανει. Σε καλύπτει αυτο; 1
mindreader Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Η ευγένεια στην Ελλάδα, απο πολλούς δυστυχώς, θεωρειται μέχρι ακόμη και ως ένδειξη αδυναμίας! Αυτό δεν είναι κυριολεκτικά διαστροφή;;;; Αμορφωσιά; Πως θα το λέγατε; 1
sezebo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, mindreader είπε Η ευγένεια στην Ελλάδα, απο πολλούς δυστυχώς, θεωρειται μέχρι ακόμη και ως ένδειξη αδυναμίας! Αυτό δεν είναι κυριολεκτικά διαστροφή;;;; Αμορφωσιά; Πως θα το λέγατε; Έτσι είμαστε οι Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων, τι θες να αλλάξουμε τα γονίδια 1
dtzgr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Το να κρίνεις χώρες ή λαούς από μεμονωμένα περιστατικά είναι απλά αστείο. Οι γενικευμένες καταστάσεις σε μια κοινωνία δείχνουν αν υπάρχει σεβασμός στον συμπολίτη/συνάνθρωπο ή ακόμη και στον επισκέπτη. Πχ. : Καπνίζω σε κλειστό δημόσιο χώρο αδιαφορώντας για παρακείμενους συμπολίτες και παιδιά, παρκάρισμα σε ράμπες αναπήρων, κυκλοφορία σε ΛΕΑ, μπαίνω στο μετρό σπρώχνοντας σαν να μην υπάρχει αύριο αδιαφορώντας για αυτούς που βγαίνουν, πετάω το σκουπίδι μου όπου βρω και μετά διαμαρτύρομαι ότι ο Δήμος δεν καθαρίζει, όπου βρω "δωρεάν" καβαντζωνω και για τον πόλεμο αλλά αν είμαι πίσω από άλλους που έκαναν το ίδιο φωνάζω για την γυφτιά (επειδή μάλλον δεν πρόλαβα να το κάνω εγώ), δεν σταματώ ποτέ σε διάβαση, όταν βρέχει αδιαφορώ για τα νερά που πατάω με το αμάξι μου κάνοντας τους πεζούς λούτσα, βάφω τοίχους, βρωμιζω και καταστρέφω κάθε τι δημόσιο (αλλά αν μου ακουμπήσει κανείς την αμαξαρα τον ξαπλώνω κάτω νεκρό), βρίζω τους τουρίστες στα ελληνικά επειδή ούτως ή άλλως δεν καταλαβαίνουν (και δεν με παίρνει να το κάνω στη γλώσσα τους) αλλά και επειδή γενικά είμαι και ο πιο μάγκας, μπαίνω σε πεζόδρομο με μηχανάκι/αυτοκίνητο γιατί πού να κάνω τώρα το γύρο, κλπ κλπ Από αυτά φαίνεται αν υπάρχει ευγένεια και ντομπροσυνη ενός λαού, όχι από μεμονωμένα περιστατικά που μπορούν να συμβούν οπουδήποτε. 3 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις