Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γαλλος διευθυντης καταστηματος στα Fnac μου ειχε πει οτι του αρεσει πολυ να δουλευει με ελληνες γιατι εξωτερικευουν αυτο που νιωθουν και μπορεις να τους "διαβασεις".

Αν, δηλαδη, δεν γουσταρουν καποιον στην δουλεια, αν εχουν καποιο προβλημα, αν θα ειναι σωστοι στην δουλεια τους ή δεν τους νοιαζει κλπ... και κατ'επεκταση μπορουσε να ασχοληθει και να λυσει οποιο θεμα υπηρχε.

Ειχε πει επισης οτι σε οσες αλλες χωρες τον ειχα στειλει δεν το ειχε δει πουθενα, ολοι ηταν αρκετα πιο ψυχροι.

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όσοι μούρικανζ έχω γνωρίσει (και είναι περισσότεροι από όσοι θα ήθελα) δεν μου έχουν δώσει την εντύπωση που αναφέρεις. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι, συνηθισμένοι στο τι θεωρείται status εκεί απ' όπου προέρχονται, με κάνουν να είμαι εγώ αυτός που πρέπει να χαμογελάει σα μαλάκας και να τους λέει το όποιο ο γκρέητ. Βέβαια αυτό συμβαίνει και με τον ράντομ Έλληνα που θα σου μιλάει για τεχνικές ψαρέματος, ή τον ράντομ Ελβετό που θα σου εξηγεί το διοικητικό σύστημα στα καντόνια της Ελβετίας και με τον οποιονδήποτε διδακτορικό που θα σε ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ με το thesis του.

Αν πρέπει να βγει οπωσδήποτε ένα συμπέρασμα, είναι πως όλος ο κόσμος έχει νοητά παπάρια στα οποία γράφει οποιονδήποτε κάθεται και μιλάει για τον εαυτό του χωρίς λαβές αλληλεπίδρασης. Αν ερχόταν πχ ο φίλος του TS και μου έλεγε εμένα για τις σπουδές του, το χρήμα του, το καράτε του και τις εξόδους του, θα με έπαιρνε ο ύπνος ντόμπρα και ελληνέζικα.

Και ένα χιντ, μόνο και μόνο το θέμα του τόπικ, είναι εξαιρετικό αγκίστρι για συζήτηση, όπως οποιοδήποτε θέμα που αφήνει χώρο στον άλλο να δηλώσει την διαφοροποίησή του (λολ) από την μάζα.

• Like 9
  • Moderators
Δημοσ.

Όσοι μούρικανζ έχω γνωρίσει (και είναι περισσότεροι από όσοι θα ήθελα) δεν μου έχουν δώσει την εντύπωση που αναφέρεις. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι, συνηθισμένοι στο τι θεωρείται status εκεί απ' όπου προέρχονται, με κάνουν να είμαι εγώ αυτός που πρέπει να χαμογελάει σα μαλάκας και να τους λέει το όποιο ο γκρέητ. Βέβαια αυτό συμβαίνει και με τον ράντομ Έλληνα που θα σου μιλάει για τεχνικές ψαρέματος, ή τον ράντομ Ελβετό που θα σου εξηγεί το διοικητικό σύστημα στα καντόνια της Ελβετίας και με τον οποιονδήποτε διδακτορικό που θα σε ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ με το thesis του.

Αν πρέπει να βγει οπωσδήποτε ένα συμπέρασμα, είναι πως όλος ο κόσμος έχει νοητά παπάρια στα οποία γράφει οποιονδήποτε κάθεται και μιλάει για τον εαυτό του χωρίς λαβές αλληλεπίδρασης. Αν ερχόταν πχ ο φίλος του TS και μου έλεγε εμένα για τις σπουδές του, το χρήμα του, το καράτε του και τις εξόδους του, θα με έπαιρνε ο ύπνος ντόμπρα και ελληνέζικα.

Και ένα χιντ, μόνο και μόνο το θέμα του τόπικ, είναι εξαιρετικό αγκίστρι για συζήτηση, όπως οποιοδήποτε θέμα που αφήνει χώρο στον άλλο να δηλώσει την διαφοροποίησή του (λολ) από την μάζα.

Καλη φαση.
  • Like 3
Δημοσ.

Σκέψου αντίστοιχα παραδείγματα. Μιλάς με τον φίλο σου και τον αποκαλείς μαλάκα. Ο Άγγλος ή ο Ιάπωνας που σε ακούει -και του μεταφράζουν- θα δυσκολευτεί να καταλάβει ότι δεν τον βρίζεις.  οτι τον συμπαθεις 

fixed  :-D

Δουλευει σε νοσοκομειο, και μου λεει οτι διαφοροι αλλοι γιατροι που κανουν ειδικευση, σαν τον φιλο μου, λενε 'Oh great', και ας μην καταλαβαινουν τιποτε! Μετα ξαναρωτουν για διευκρινησεις!

Ξενερωτοι.Ο δικος σου τι λεει οταν βλεπει τον εποπτευων ? Ρε τον ..στη τι κανει  ?  :-D

Δημοσ.

Μου λεγε φιλος (Ελληνας) που εχει παει και δουλευει Αμερικη για δουλειά, ότι του εχει κάνει τρομερή εντύπωση περί της 'υποκριτικής' και εντελως 'τυπικης' ευγενειας που διαθετουν οι ξένοι, σε βαθμο που να χανεται το νοημα της καθε συνενοησης!

Δουλευει σε νοσοκομειο, και μου λεει οτι διαφοροι αλλοι γιατροι που κανουν ειδικευση, σαν τον φιλο μου, λενε 'Oh great', και ας μην καταλαβαινουν τιποτε! Μετα ξαναρωτουν για διευκρινησεις!

Ο εποπτευων γιατρος εχει πει δημοσια (σε ολους εκει) οτι ο φιλος μου(Ελληνας) ειναι σαν ανοιχτο βιβλιο, ο καθενας ξερει, τι σκεφτεται, τι πιστευει, πως θα κινηθει! Σε αντιθεση με ολους τους υπολοιπους φυσικα.

Μου λεει ο φιλος μου, βγαινεις πχ με παρέες για ποτό, γνωριζει γυναικες, και τους λες κατι, σου λενε...'this is great' και στην ουσια εννοουν τιποτε! Σχολιαζε δε εκνευρισμενος, 'τι oh great γμ το φελέκι μου, oh great σημαινει οτι οντως κατι ειναι φοβερο, οχι να εννοεις το τιποτε!'

Ο φιλος μου μου παρουσιασε μια εικονα, οπου οι ανθρωποι ειναι εν πολλοις 'κενοι', και με την πολυ ... politically correct συμπεριφορα, και την τυπικη ευγενεια, ουσια δεν υπαρχει στην ανθρωπινη επικοινωνια!

Καταληξαμε οτι εμεις οι Ελληνες ειμαστε πιο 'ευθείς' άνθρωποι στην συμπεριφορα και τους τροπους, πιο 'ντομπροι' οπως λεμε, και χωρις φυσικα να λεει οτι δεν πρεπει να υπαρχει ευγενεια στην συμπεριφορα(εδω πασχουμε ως Ελληνες), ωστοσο, δεν πρεπει η υποκριτικη ευγενεια να αποβαινει σε βαρος μιας αληθινης επικοινωνιας, πραγμα το οποιο τελικα μαλλον συμβαινει.

Φανταζομαι οτι μετα απο καποιο καιρο, ερμηνευεις σωστα την....μη ουσια των επιφωνηματων και ασχετα τι λενε οι άλλοι γυρω σου, ομως γενικως ο φιλος μου εδειξε σχεδον ενοχλημενος που αλλα λενε, απεξω ωραια εικονα, κι απο μεσα τους ή δεν καταλαβαινουν, ή δεν ενδιαφερονται, ή απλα δεν τους νοιαζει τιποτε, αλλα αυτο το feedback δεν το εχεις αληθινα παντοτε, απλα τρως στην μουρη ενα 'this is great' ή 'oh great' και απο ουσια 0 !!!!

Περιμενω τις εμπειριες και αποψεις σας, απο τετοια περιστατικα και παρομοιες εμπειριες συμπεριφορων, σε δυτικου τυπου κοινωνίες, και τι συμπεράσματα έχετε βγάλει εσείς.

Απλα υποκλινομαι στο ποστ σου και σε ευχαριστω.

Το πρωτο πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρουμε πως συμπεριφέρεται ο φίλος σου. Το δεύτερο πρόβλημα είναι οτι βγήκε εξω και περιμένει να βρει τους ίδιους κώδικες επικοινωνίας με την Ελλάδα. Τρίτο, το κόβω να είναι τρελός παρλαπιπας από τα feedback των συνομιλητών του.

Ο φιλος του δεν επικοινωνει, απλα κανει κολοτουμπες.........................

ΔΕΝ ειπε οτι περιμενει να βρει τους ιδιους κωδικες επικοινωνιας. Το ατομο απλα σου περιγραφη το ειδος της επικοινωνιας στην αμερικη και σου λεει οτι ΔΕΝ ΕΠΙΚΙΝΩΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ! ουαααουυυ.....

O φιλος μου ειναι ακρως ενδιαφερον ατομο. Μορφωμένος, και χρήμα,  αλλα και με τυπο, τα καρατε του, τις εξοδους του κλπ.

Και πολυ προσιτο παιδι, της διπλανης πορτας που λεμε, πολυ cool ατομο.

Στην Ελλαδα ας πουμε, δεν προλάβαινε τις γνωριμίες...γεγονος που δειχνει αν μη τι αλλο, αποδοχη, καλο επιπεδο, κοινωνικοτητα, κλπ

Ειναι και καλο παιδι, και καλος επιστημονας. Δεν ειναι κανενα χαζοχαρουμενο.

Αμερική ομως κινουνται μαλλον σε αλλο μηκος κυματος...

εμενα με εχει τυφλωση η ανικανοτητα των ατομων εδω μεσα να καταλαβουν το αρχικο σου ποστ. μα το θεο θλιβομαι.. :confused:

Δεύτερον, άλλοι και όχι τυχαίοι συμπατριώτες μας, υποστηρίζουν ότι εμείς είμαστε μια βαθιά υποκριτική κοινωνία…

Ναι ο μεσος ελληνας σε συγκριση με αλλες νοοτροπιες (προς ανατολη) ειναι μεγαλος υποκριτης. Ισχυει.

Ολα εχουν επιπεδο (levels). Ποσο υποκριτης εισαι. ποσο ψευτης εισαι κτλ.

Ενδιαφερον παρουσιαζει ο χαρτης........ Γενικα, οσο πιο δυτικα παμε τοσο πιο πολυ υποκρισια/ελλειψη ουσιαστικης και ειλικρινης επικοινωνιας. χμμμμμμμμμμ.

Δημοσ.

Συζήτηση που δεν αντιπροσωπεύει άσπρο-μαύρο/πάνω-κάτω/έτσι-αλλιώς θεωρείται ως η αφύσικη ανάγκη του άλλου να νιώθει διαφορετικός. Μάλιστα

Ισοπέδωση θα έλεγα με κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός

Δημοσ.

Ο φίλος του op έφυγε από ελληνικό πανεπιστήμιο και πήγε σε αμερικάνικο νοσοκομείο. δεν ξέρω τι περίμενε να βρει, αλλά οι συνάδελφοι του, σίγουρα δεν έχουν περάσει απο το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ο μέσος ειδικευόμενος εχει περάσει απο ένα bsc που μάλλον δεν του άρεσε, αλλα έπρεπε να ειναι άριςτος, δίνει εξετάσεις ανταγωνιζόμενος το μισό πληθυσμό της γης που θέλουν να γίνουν γιατροί από τα 13 του, έχει αλλάξει 3-4 πανεπιστήμια, εχει περάςει κανα χρόνο εθελοντης στη μέςη του πουθενά, θα σκότωνε τη μάνα του για να πήγαινε σε καποιο με ελαφρώς καλύτερη φήμη, χρωστάει ήδη εξαψήφιο νούμερο, και τον πηδούν ασάλιωτα με 72 ώρες ώρες εφημερίες.

Και γω oh great θα λέγα, αλλά προτιμώ το "it sounds good, γαμώ το μουνί σου".

• Like 12
Δημοσ.

Ο φίλος του op έφυγε από ελληνικό πανεπιστήμιο και πήγε σε αμερικάνικο νοσοκομείο. δεν ξέρω τι περίμενε να βρει, αλλά οι συνάδελφοι του, σίγουρα δεν έχουν περάσει απο το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ο μέσος ειδικευόμενος εχει περάσει απο ένα bsc που μάλλον δεν του άρεσε, αλλα έπρεπε να ειναι άριςτος, δίνει εξετάσεις ανταγωνιζόμενος το μισό πληθυσμό της γης που θέλουν να γίνουν γιατροί, έχει αλλάξει 3-4 πανεπιστήμια, θα σκότωνε τη μάνα του για να πήγαινε σε καποιο με ελαφρώς καλύτερη φήμη, χρωστάει ήδη εξαψήφιο νούμερο, και τον πηδούν ασάλιωτα με 72 ώρες ώρες εφημερίες.

LL

• Like 3
Δημοσ.

μόνο σε μένα έτυχε Άγγλος να μιλάει ασταμάτητα για την δουλειά του για 45 λεπτά.

ασταμάτητα.

χειρότερος κι από γυναίκα.

δεν πέρασε με τίποτα εκείνο το απόγευμα.

• Like 1
Δημοσ.

Συζήτηση που δεν αντιπροσωπεύει άσπρο-μαύρο/πάνω-κάτω/έτσι-αλλιώς θεωρείται ως η αφύσικη ανάγκη του άλλου να νιώθει διαφορετικός. Μάλιστα

Ισοπέδωση θα έλεγα με κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός

Δεν νομίζω ότι κατάλαβα τι εννοείς. Δεν είπα ότι η ανάγκη να νοιώθει διαφορετικός κάποιος είναι κάτι το αφύσικο. Η ανάγκη αποδοχής και η ανάγκη αναγνώρισης είναι πολύ συχνές στους ανθρώπους. Η πρώτη είναι η ανάγκη του να ανήκεις σε ένα σύνολο και η δεύτερη να ξεχωρίζεις από αυτό. Αυτά τα δύο μπορείς να τα εκμεταλλευτείς για να ξεκινήσεις την όποια αλληλεπίδραση με κάποιον ζολ αμ σεηιν.

Το άσπρο/μαύρο δεν επιδέχεται συζήτησης κατ' εμέ, δεν παράγει ποτέ γκρι ή ασπρόμαυρο, αλλά αυτά είναι γούστα.

Το θέμα είναι να υπάρχει ένα κοινό έδαφος ενδιαφερόντων, κάτι που το ασπρόμαυρο και το αμιγώς προσωπικό, θεωρώ πως αποκλείει.

Δημοσ.

O φιλος μου ειναι ακρως ενδιαφερον ατομο. Μορφωμένος, και χρήμα,  αλλα και με τυπο, τα καρατε του, τις εξοδους του κλπ.

Και πολυ προσιτο παιδι, της διπλανης πορτας που λεμε, πολυ cool ατομο.

Στην Ελλαδα ας πουμε, δεν προλάβαινε τις γνωριμίες...γεγονος που δειχνει αν μη τι αλλο, αποδοχη, καλο επιπεδο, κοινωνικοτητα, κλπ

Ειναι και καλο παιδι, και καλος επιστημονας. Δεν ειναι κανενα χαζοχαρουμενο.

Αμερική ομως κινουνται μαλλον σε αλλο μηκος κυματος...

επειδη εσυ τον βρισκεις ενδιαφερον δεν σημαινει οτι και οι υπολοιποι νιωθουν ετσι. επισης ο καθε λαος εχει την δικια του νοοτροπια, συνηθως οι γαμουα τυποι στην ελλαδα, στο εξωτερικο ειναι απλα ανυποφοροι γιατι κανεις δεν ενδιαφερεται να δειχθει και να πουλησει μουρη. 

επισης αν δεν καταλαβαινει ποτε το «oh great» ειναι απλα για να τον ξαποστηλουν ε μαλλον ειναι βλακακος. πουθενα στον κοσμο δεν θα γυρισει καποιος να του πει «στ'αρχιδια μου σε γραφω» ακομα κι αν το σκεφτεται παρα πολυ εντονα. αναγκαιες τυπικοτητες αλλιως θα ειμασταν ζουγκλα. 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν κάποιος θέλει να δει ακραία "ντομπροσύνη" και έλλειψη φλυαρίας ας μιλήσει με Ρώσους. 

Βεβαία συνήθως λείπει το τακτ και η ευγένεια αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. 

• Like 4
Δημοσ.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες,άκουσε τις σοφές τους συμβουλές και πες στον φίλο σου να μιλάει λιγότερο(ή καλύτερα να μιλάει όταν έχει κάτι να πει) και θα δει βελτίωση στον χώρο εργασίας.

Επίσης καλό θα ήταν να το ψάξει με αυτούς που κάνει παρέα,εάν τους θεωρεί κενούς κ.τ.λ. και εάν δεν του βγει να ψαχτεί ο ίδιος λιγουλάκι στο ποιους και πως συμπεριφέρεται εντός και εκτός εργασίας.

• Like 1
Δημοσ.

Ο φίλος του op έφυγε από ελληνικό πανεπιστήμιο και πήγε σε αμερικάνικο νοσοκομείο. δεν ξέρω τι περίμενε να βρει, αλλά οι συνάδελφοι του, σίγουρα δεν έχουν περάσει απο το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ο μέσος ειδικευόμενος εχει περάσει απο ένα bsc που μάλλον δεν του άρεσε, αλλα έπρεπε να ειναι άριςτος, δίνει εξετάσεις ανταγωνιζόμενος το μισό πληθυσμό της γης που θέλουν να γίνουν γιατροί από τα 13 του, έχει αλλάξει 3-4 πανεπιστήμια, εχει περάςει κανα χρόνο εθελοντης στη μέςη του πουθενά, θα σκότωνε τη μάνα του για να πήγαινε σε καποιο με ελαφρώς καλύτερη φήμη, χρωστάει ήδη εξαψήφιο νούμερο, και τον πηδούν ασάλιωτα με 72 ώρες ώρες εφημερίες.

Τα πες ντομπρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...