Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Το να στοιβάζεις 100 άτομα σε χώρο που χωράει 30, με θερμοκρασία 35 βαθμών δεν σημαίνει ότι δεν πλένονται. 

Δεν πλένομαι σημαίνει να έρθει ο άλλος πρωί δουλειά με το αυτοκίνητό του, να κάτσει στο γραφείο του και να μην μπορείς να μπεις καν μέσα στο γραφείο.

Νομιζω πως προσπέρασες τις λεξεις "οποιοδήποτε πρωινο" ανεξαρτήτως συνθηκών. Δεν μπορω να συγκρίνω με αλλους λαους, αλλα η εμπειρία μου μου εχει δειξει πως ο μπιχλας ελληνας δεν ειναι σπανιο φαινόμενο.

Υπόψιν εργάζομαι σε εμπορικα καταστήματα τα τελευταια 15 χρόνια πραγμα που σημαίνει πως ερχομαι σε καθημερινή επαφη με πολυ κοσμο. Διαφορετικο κοσμο καθε φορά και συνήθως μεσου προς ανώτερου οικονομικού επιπεδου.

Τεσπα κινδυνεύουμε να βγούμε και οφφτοπικ. :)

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγω οσα θα πω ειναι απο προσωπικη μου εμπειρια καθως κατοικουσα εκτος Ελλαδος.

Οι ξενοι ειναι πιο ευγενικοι. Πιο σωστοι απεναντι σου.

Και ξενος να εισαι, να μη μπορεις να μιλησεις καλα τη γλωσσα τους, ειναι προθυμοι να συννενοηθουν μαζι σου και να σε βοηθησουν. Αλλωστε δεν ενδιαφερεσαι για νεους φιλους οταν κανεις τις δουλειες σου, καποιες σχεσεις δεν ειναι κακο να ειναι τυπικες και επαγγελματικες. Μονο εδω στην Ελλαδα το παιζουμε και καλα εξω καρδια ενω στην πραγματικοτητα πολλες απο τις σχεσεις μας ειναι υποκριτικες, ακομα και αυτες που φαινονται φιλικες στη βιτρινα. 

Επισης στο εξωτερικο βγαινεις εξω και σου λενε Καλημερα στη γειτονια. Σιγα το πραγμα θα πει καποιος. Πρωτα απο ολα ειναι μια πραξη στοιχειωδους ευγενειας οταν ζεις μια πορτα διαφορα με καποιον. Και δευτερον ξεκιναει καλα η μερα σου. Οταν βλεπεις καποιον χαμογελαστο να σου μιλαει το πρωι, φτιαχνει η διαθεση σου. Εδω αν πεις καλημερα θα σου πουν: δεν γα...εσαι πρωι πρωι. 

Αυτες οι ηλιθιοτητες περι ντομπροσυνης αναπαραγονται απο αυτους που πανε προκατειλλημενοι εξω, οτι ολα ειναι στραβα και αναποδα, οτι θα τους περιθωριοποιησουν επειδη κανενας δεν συμπαθει τους Ελληνες και βρισκουν ελατωμματα στην κοινωνια οπως οτι δεν εχει καυσωνα 5 μηνες το χρονο ή οτι δεν βρισκεις freddo cappuccino (true story, το εχω ακουσει) 

Δε ξερω για ποια χωρα μιλας, αλλα στην αμερικη ειναι ακριβος το αντιθετο αυτα που ειπες σε bold.  Οι αμερικανοι δεν ειναι πιο σωστοι απεναντοι σου, και αν φενονται σωστοι το κανουν απο φοβο μη φανε καμια μηνυση η εχουν προβληματα μαζι σου.  Σαν ανθρωποι ειναι το ιδιο σκαρτοι και με τους ελληνες και λαμογια υπαρχουν κτλ απλα δε ακουγοντα γιατι ειτε εχουν βρει loophole στο συστημα και οσοι ειναι διασημοι ανθρωποι πολιτικοι κτλ τους κρυβουν τα καναλια.  Και το συστημα υγειας ειναι χαλια και πολλα αλλες δημοσιες υπηρεσιες αλλα 1. ο κοσμος εδω ειναι βλακες και δε καταλαβαινει και δεν εχει τη μπεσα να ξεσηκωθει και να διαμαρτυρηθει και 2. δε το κανουν μεγαλο θεμα τα καναλια και ετσι φενονται πιο ροδινα τα πραγματα απ'οτι ειναι.  Πρεπει να εισαι πολυ brainwashed και ταχα 'murican να σου φενονται ολα ωραια. 

Ουτε προθυμοι να συνεννοηθουν μαζι σου ειναι.  Ισα ισα που σε αποφευγουν αν δε σε καταλαβαινουν αλλα το κανουν με ευγενικο τροπο.  Πας να παρεις ενα cheeseburger και αν εχεις προφορα φωναζει η αλλη τον manager γιατι δε σε καταλαβαινει, μορι hamburgers και cheeseburgers πουλατε τι αλλο μπορει να θελω και να αρχηζει απο τσι. Τσισα; Στην ελλαδα σαλιαρα λενε και ο σερβιτορος ξερει να φερει σαλατα.

Το "καλημερα" το εχω ακουσει μονο αν τυχει να περναει απο μπροστα μου γειτονας, και το λενε πιο πολυ απο αμηχανια.  Οπως πολλα αλλα, και αυτη η λεξη ειναι τυπικη.  Μου χει τυχει να μεινω απο μπαταρια και ο γειτονας να με δει και να μη βοηθησει, τι να τη κανω τη καλημερα και το ψευτικο χαμογελο;

Aaah, look now if you don't take line what i wrote it doesn't have some reason...

*και μιας που πρεπει να πληκτρολογησω και στα ελληνικα, ξαναδιαβασε αυτο που εγραψα αποκαλωντας τα ειρωνικα "αμερικανιες".

Εν ολιγοις ο ταχα ντομπρος Ελληνας ειναι ολο μεσα στην υπερβολη και δως του με το παραμικρο "φιλε, αδερφε, μη χαθουμε, κολλητε, ρε ψυχη, μου λειψες, αν ειναι κανονιζουμε" χωρις να τα εννοει. Ειτε απο εσκεμμένη υποκρισία ειτε ως κοινωνικη συμβαση. κλπ κλπ κλπ

what? δεν υπαρχει τετοια φραση, μαλλον απο αγγλο θα το ακουσες και μπερδευτηκες.

Δημοσ.

Δε ξερω για ποια χωρα μιλας, αλλα στην αμερικη ειναι ακριβος το αντιθετο αυτα που ειπες σε bold.  Οι αμερικανοι δεν ειναι πιο σωστοι απεναντοι σου...

Μιλάς για τον average Αμερικάνο,τον οποίο έχει σάν ίδαλμα ο επίσης average Ελληνούτσος* που προσπαθεί (ανεπιτυχώς) να τον φτάσει;

*ενδιαφέρουσα λέξη,άνοιξα το fb μετά απο καιρό και ομολογώ οτι κυκλοφορεί πολυ...

• Like 1
Δημοσ.

Ο φιλος του δεν επικοινωνει, απλα κανει κολοτουμπες.........................

ΔΕΝ ειπε οτι περιμενει να βρει τους ιδιους κωδικες επικοινωνιας. Το ατομο απλα σου περιγραφη το ειδος της επικοινωνιας στην αμερικη και σου λεει οτι ΔΕΝ ΕΠΙΚΙΝΩΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ! ουαααουυυ.....

Ναι,κατ επέκταση ουτε και εσύ το επιασες. Αυτό που θέλετε εσείς εδώ είναι βαρετό για τους περισσότερους λαούς. Αν ήθελε το input σου για κάτι θα το ζηταγε. Επίσης, το input είναι κάτι που καθορίζεται απο την μικρή χρονική διαρκεια.

• Like 1
Δημοσ.
what? δεν υπαρχει τετοια φραση, μαλλον απο αγγλο θα το ακουσες και μπερδευτηκες.

Αντε ακόμη μία: σαρκάζει και παίζει με την γνωστή (/γελοία) λέξη-προς-λέξη μετάφραση ελληνικών εκφράσεων στα αγγλικά.

Slow the very oil = σιγά τον πολυέλαιο.

Aaah, look now if you don't take line what i wrote it doesn't have some reason... Κοίτα, αν δεν πήρες γραμμή τι έγραψα, δεν έχει νόημα.

κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Αν κάποιος θέλει να δει ακραία "ντομπροσύνη" και έλλειψη φλυαρίας ας μιλήσει με Ρώσους.

Βεβαία συνήθως λείπει το τακτ και η ευγένεια αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Οι ρώσοι, βασικά οι ρωσίδες γιατί με αυτές ασχολούμενοι περισσότερο, περιμένουν να είσαι εσύ ευγενικός και καλός τουλαχιστον στο πρωτη "παρτίδα".

Υγ. Οπου παρτίδα βάλε οτι θες =]

Έχει λιγότερους από την Ελλάδα πάντως. Τουλάχιστον στη Γερμανία. Επίσης είναι φυσικά ο τρόπος με τον οποίο θα το πει κανείς. Άλλο το ποζεριλίκι κι άλλο το matter of fact μια που το φερε η κουβέντα άκου κι αυτό.

Πχ στη δουλειά που περιστοιχίζομαι από κάθε είδους geek ο άλλος είχε παίξει Segway polo (https://en.wikipedia.org/wiki/Segway_polo) με τον ίδιο το Woz και έπρεπε να τον βάλω να μου πει ολόκληρη ιστορία για να το μάθω.

Woz για geeks είναι ας πούμε σα Μαραντόνα για ποδοσφαιρόφιλους.

Απλως να πω οτι το έπρεπε να τον βάλω είναι στάνταρ ελληνικό κουσουρι και το περιμένει αρκετός κόσμος ακόμα και το 2015, αλλιώς είσαι αγενής ή δεν πιανεσαι φίλος.

• Like 1
Δημοσ.

Αντε ακόμη μία: σαρκάζει και παίζει με την γνωστή (/γελοία) λέξη-προς-λέξη μετάφραση ελληνικών εκφράσεων στα αγγλικά.

Aaah, look now if you don't take line what i wrote it doesn't have some reason... Κοίτα, αν δεν πήρες γραμμή τι έγραψα, δεν έχει νόημα.

κλπ

α δηλαδη he's breaking plaque, και γω τον πηρα στα σοβαρα και λεω τι λεει αυτος

Δημοσ.

κλπ

μηπως ειναι 

slow the multioil?

• Like 1
Δημοσ.

@V,

Τσου. Μην αναβαθμίζεις την ημιμαθή μετάφραση βελτιώνοντάς την στο πιο εύστοχο/ακριβές 'πλαίσιο' της, χάνεται το point =p

...=και τρίχες κατσαρές, απλα΄τo συγκεκριμένο μια ζωή με το very το ακούω /διαβαζω, οπότε έτσι μου έχει μείνει

• Like 1
Δημοσ.

Καλα μερικοι εδω μεσα δεν ξερετε τι θα πει επικοινωνω. Και για να σας βοηθησω θα πω οτι επικοινωνια δεν γινεται μονο με την ομιλια. Απλα αυτος ειναι ο πιο γνωστος/αποδεκτος τροπος επικοινωνιας.

Δημοσ.

Παω να παραλλαβω τον ξαδερφο στο αεροδρομιο ερχομενος απο Αμερικη.

Μπαινουμε στ αμαξι παω να βαλω μπροστα, παπαλα η μπαταρια.

Ανοιγω καπο, ερχετε αμαξι του αεροδρομιου, εμεινα απο μπαταρια του λεω. Περιμενε μου λεει να καλεσω να φερουν εναν εκινητη.

Δε περναει ενα λεπτο σταματαει διπλα ασχετος, μεινατε απο μπαταρια? Εχω καλωδια.

Τα συνδεουμε βαζουμε μπρος, ευχαριστουμε, μπαινουμε στο αμαξι.

Ξαδερφος: Να χεσω και την Αμερικη τους και τα λεφτα τους.

Γιατι ρε λεω?

Επαθα το ιδιο στο αεροδρομιο εκει οταν αφησα τον γαμπρο μου. Παρακαλεσα γυρω στα 50 αυτοκινητα μηπως εχουν καλωδια και τιποτα. Ολοι μου λεει εχουν καλωδια εκει, σε αυτα ειναι τυπικοι. Περνω τηλ στην εξυπηρετηση του αεροδρομιου και μου λενε να καλεσουν οδικη που θα ερχοταν απο μακρια, μιλαμε για 300 δολλαρια.

Σπαζομαι μου λεει και λεω οχι ρε δε θα δωσω 300 δολλαρια για να μου δωσουν ρευμα να φυγω επειδη το θελετε εσεις. Πηρα τη γυναικα και ηρθε αεροδρομιο 1 ωρα διαδρομη, το εβαλα μπρος και φυγαμε.

Υποψη δεν τη κατηγορει την Αμερικη, λεει και τα θετικα της συνηθως.

Δημοσ.

Πριν 4 μερες εμεινα απο μπαταρια στο καρο μου κοντα στον 495 ,  σε 5 λεπτα προθυμοποιήθηκαν 2 ατομα να με βοηθησουν. 

Γενικα παντως, δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα για το πως ειναι οι ανθρωποι σε μια χωρα που αποτελειται απο 50 πολιτειες και εχει 320.000.000 κατοικους…..

Μεχρι στιγμης αγενεστατους μουρικανς εχω συναντησει σε κατι χωριουδακια του Texas που με κοιτουσαν λες και ημουν Alien και στην

Oklahoma City σε κατι επαγγελματικα ραντεβου…… οπου μονο στα χερια που δεν πιαστηκαμε…. :ph34r: 

Αλλα και παλι δεν μπορω να τσουβαλιασω ολους τους Τexans ή τους Οklahomans (:P ) οτι ειναι αναποδοι και εχουν αγενεις συμπεριφορες.

Απο κει και περα, εκει που μενω, ολα cool δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα με συμπεριφορες κλπ… 

Εχουμε και τα στραβα μας δεν λεω, αλλα και τα καλα μας, οπως και καθε λαος πιστευω.

:-)

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...