Προς το περιεχόμενο

Dell Alienware 15 & Graphics Amplifier Review


crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Alienware δημιουργήθηκε το 1996 από τους Nelson Gonzalez και Alex Aguila και το όνομα της προήλθε από την εμμονή των δημιουργών της με τη σειρά hit της τότε εποχής, X-files.

Ο αρχικός σκοπός της εταιρίας ήταν η συναρμολόγηση υπολογιστών, τόσο σταθερών όσο και φορητών, με προορισμό τα παιχνίδια. Από το 2002 η Dell είχε εκφράσει την επιθυμία να εξαγοράσει την Alienware, κάτι που τελικά έκανε το 2006.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα η Alienware παραμένει ανεξάρτητη από τη μητρική εταιρία όσον αφορά τη σχεδίαση των προϊόντων της και το μάρκετινγκ. Τα πιο πρόσφατα και άκρως ενδιαφέροντα προϊόντα της εν λόγω εταιρίας είναι μια σειρά παιχνιδομηχανών που φιλοδοξούν να συναγωνιστούν αντιπάλους όπως το Playstation και το Xbox, καθώς και το Graphics Amplifier (σε ελεύθερη μετάφραση ενισχυτής γραφικών), το οποίο και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στην παρούσα δοκιμή.

 

Εκτός από το πολύ πρόσφατο Alienware 18 στη συγκεκριμένη κατηγορία gaming φορητών η εν λόγω εταιρία έχει τρία ακόμη μοντέλα, με διαγώνιο οθόνης 13, 15 και 17 ίντσες. Στην παρούσα δοκιμή θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε το μοντέλο με την 15αρα οθόνη, το οποίο αποτελεί και τη χρυσή τομή για έναν gaming φορητό με δυνατότητα εύκολης μεταφοράς από το χρήστη. Πολύ gaming φορητοί υπολογιστές είναι στην ουσία desktop replacement συστήματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα βαριά οπότε και η μεταφορά τους δεν ενδείκνυται για άτομα με ευαίσθητη μέση.

 

Ο Alienware 15 δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία λόγο της μικρής οθόνης του, η οποία όμως έχει 4Κ ανάλυση ικανοποιώντας τους χρήστες που επιθυμούν μια τόσο υψηλή ανάλυση, ακόμη και σε μια 15αρα οθόνη.

 

Link.png Site: Dell Alienware 15 & Graphics Amplifier Review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια λεξη "κοροϊδια". Την ωρα που οι αλλοι εχουν αρχισει και ριχνουν τις τιμες για να πουλησουν το στοκ, η Alienware θελει πανω απο 2500€ για 15αρι με επεξεργαστη προηγουμενης γενιας...Απο την αλλη εχουν υποσχεθει free upgrade αν κυκλοφορησουν οι skylake εντος 30 ημερων απο την ημερομηνια αγορας. Και αν δεν σου κατσει?? Το(ν) τρως και κανεις πως γουσταρεις?

ΒTW πολυ ωραια και γεματη παρουσιαση, αλλα η βαθμολογια ειναι εκτος τοπου και χρονου. Δηλαδη σε κανα 1 μηνα που θα τεσταρετε το ιδιο λαπτοπ με skylake θα του βαλετε 15/10?

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεκτή η κριτική αλλά από την άλλη δεν μπορούμε από τώρα να βάλουμε ταβάνι στη βαθμολογία βάση τις απόδοσης επεξεργαστών που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη. Όταν αυτό γίνει θα αναπροσαρμόσουμε και εμείς τη μεθοδολογία μας.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα μια από τις καλύτερες εταιρίες κορυφαία θα έλεγα στο χώρο των gaming laptop αλλά στις τιμές απλησίαστη.

Η παρουσίαση άψογη ένα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές. 

Επεξ/σία από driverpit
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Με τέτοιες επιδόσεις στη native ανάλυση που πρακτικά κάνουν unplayable όλα τα σημερινά παιχνίδια γιατί του βάζετε τέτοιες βαθμολογίες; Ας μην βάζανε 4Κ ή ας βάζανε 980M SLi αν ήταν να την παλεύει. Όπως είναι τώρα εγώ ξέρω ότι δίνω σχεδόν 3000 ευρώ για gaming laptop και πρέπει ή να ρίξω τα γραφικά ή να μην παίζω σε native ανάλυση...

Άκυρο για μένα, η MSI έχει πολύ πιο ισορροπημένα μηχανήματα στα ίδια λεφτά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ ωραιο αναλυτικοτατο και προσεγμενο review

 

Για gaming μονο desktop, δεν αξιζει να δωσεις πανω απο 1μιση χιλιαρικο και να μην απολαμβανεις τα παιχνιδια σου στο maximum

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και δυο εβδομάδες μετά ,η nvidia βγάζει gtx 980 desktop ,η οποία παίζει σε λαπτοπ .

Χωρίς amplifier .

Και εδω κλείνει το project μια για πάντα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...