Silverage Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα, τώρα με τα capital controls είχε μπει όριο να μεταφέρεις μαζί σου μέχρι 2000€ μετρητά σε κάθε ταξίδι. Αυτό ισχύει ακόμα ή έχει αλλάξει κάτι; Επίσης, πρέπει να τα δηλώσεις κάπου ή δεν χρειάζεται;
LongTom Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Ποτέ δεν ίσχυε αυτό,στην ΕΕ ήταν & είναι 10.000€ μετρητά ανά άτομο/ταξίδι. Παραπάνω πρέπει να το δηλώσεις.
Silverage Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Με τα capital controls είχε μπει όριο αλλά δεν ξέρω αν το έχουν αλλάξει.
dreamercon Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Με τα capital controls είχε μπει όριο αλλά δεν ξέρω αν το έχουν αλλάξει. Ισχύει ακόμα ο περιορισμός των 2,000 ευρώ ανά άτομο/ταξίδι, για κατοίκους ελλάδας.
LongTom Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Με τα capital controls είχε μπει όριο αλλά δεν ξέρω αν το έχουν αλλάξει. Ισχύει ακόμα ο περιορισμός των 2,000 ευρώ ανά άτομο/ταξίδι, για κατοίκους ελλάδας. Μπορείτε να παραθέσετε επίσημο λινκ,γιατί από όσο ξέρω αυτό ήταν φήμη από παπαγαλάκια των τραπεζών στα μέσα/τέλη Ιούλη στα γνωστά/άγνωστα "σοβαρά" σάιτ.
MikeJ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Και παλιά που το όριο ήταν 10 χιλιάδες αλλά και τώρα που είναι στις 2 χιλιάδες, εγώ δεν κατάλαβα πως ακριβώς εφαρμόζεται αυτό ; Δεν με έχουν ελέγξει ποτέ στο αεροδρόμιο ως προς τα πόσα χρήματα έχω μαζί μου. 50 χιλιάρικα θα μπορούσα να έχω στις τσέπες μου. Είναι απλά να μην πέσεις στη περίπτωση του τυχαίου ελέγχου ; και αν σε βρούνε με παραπάνω λεφτά, έπειτα τι γίνεται ; τα αφήνεις απλά πίσω στο λογαριασμό σου ή πρέπει να τα δικαιολογησεις ; Καλά φαντάζομαι εξαρτάται απο το πόσο καθως πλέον με το όριο στα 2 χιλιάρικα κάποιος με 3 για παράδειγμα θεωρείται παράνομος αλλά το να έχεις γενικά 3 χιλιάρικα δεν είναι κάποιο φοβερό πόσο που δεν μπορείς να δικαιολογησεις με βάση το εισόδημα σου όπως πχ τα εκατομμύρια με τα οποία είχαν εντοπίσει τον κομιστή.
dreamercon Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορείτε να παραθέσετε επίσημο λινκ,γιατί από όσο ξέρω αυτό ήταν φήμη από παπαγαλάκια των τραπεζών στα μέσα/τέλη Ιούλη στα γνωστά/άγνωστα "σοβαρά" σάιτ. https://hellasforce.files.wordpress.com/2015/07/fek.pdf Πιο επισημο απο το ΦΕΚ δεν γίνεται.
LongTom Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 https://hellasforce.files.wordpress.com/2015/07/fek.pdf Πιο επισημο απο το ΦΕΚ δεν γίνεται. Ok,είχα μείνει στις ανακοινώσεις.
Silverage Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Και παλιά που το όριο ήταν 10 χιλιάδες αλλά και τώρα που είναι στις 2 χιλιάδες, εγώ δεν κατάλαβα πως ακριβώς εφαρμόζεται αυτό ; Δεν με έχουν ελέγξει ποτέ στο αεροδρόμιο ως προς τα πόσα χρήματα έχω μαζί μου. 50 χιλιάρικα θα μπορούσα να έχω στις τσέπες μου. Είναι απλά να μην πέσεις στη περίπτωση του τυχαίου ελέγχου ; και αν σε βρούνε με παραπάνω λεφτά, έπειτα τι γίνεται ; τα αφήνεις απλά πίσω στο λογαριασμό σου ή πρέπει να τα δικαιολογησεις ; Καλά φαντάζομαι εξαρτάται απο το πόσο καθως πλέον με το όριο στα 2 χιλιάρικα κάποιος με 3 για παράδειγμα θεωρείται παράνομος αλλά το να έχεις γενικά 3 χιλιάρικα δεν είναι κάποιο φοβερό πόσο που δεν μπορείς να δικαιολογησεις με βάση το εισόδημα σου όπως πχ τα εκατομμύρια με τα οποία είχαν εντοπίσει τον κομιστή. Νομίζω σε μια περίπτωση στα συνορα με Βουλγαρία που βρήκαν κάποιον του τα κατασχέσανε, γι'αυτό ρωτάω.
crossidis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 για ταξιδι στο εξωτερικο μπορεις να σηκωσεις από τραπεζα μεχρι 2000 ευρω. το οριο που μπορεις να παρεις μαζι σου ηταν και παραμενει το 10.000 ευρω
MikeJ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Νομίζω σε μια περίπτωση στα συνορα με Βουλγαρία που βρήκαν κάποιον του τα κατασχέσανε, γι'αυτό ρωτάω. Δεν νομίζω να στα κατάσχουν αυτομάτως, καθώς όπως είπα ένα ποσό των 3 χιλιάδων ή και των 15 χιλιάδων που λέει ο λόγος δεν είναι κάποιο ποσό απαγορευτικό για έναν μέσο πολίτη να κατέχει νόμιμα μέσα από το εισόδημά του. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι η μεταφορά σε μετρητά και άρα θεωρώ πως το επιπλέον ποσό απλά δεν θα σε αφήνουν να το πάρεις μαζί σου και δεν θα στο κατάσχουν εφόσον μπορείς να το δικαιολογήσεις (για κατάσχεση θα πρέπει να αποδειχτεί ότι η κατοχή του ποσού προέρχεται από παράνομη δραστηριότητα ή και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση το εισόδημα κλπ) . Δηλαδή θεωρώ πιο πιθανό να σου λένε πως με τόσα μετρητά δεν περνάς οπότε θα πρέπει να τα αφήσεις κάπου εφόσον θέλεις να ταξιδέψεις. Αλλά και πάλι, στο αεροδρόμιο δεν μου έχει τύχει ποτέ έλεγχος για το πόσα χρήματα έχω πάνω μου. Και μερικά εκατομμύρια θα μπορούσα να είχα μοιρασμένο σε όλες τις τσέπες μου χωρίς πρόβλημα. ( το μόνο που μου λείπει είναι τα μερικά εκατομμύρια)
Silverage Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 για ταξιδι στο εξωτερικο μπορεις να σηκωσεις από τραπεζα μεχρι 2000 ευρω. το οριο που μπορεις να παρεις μαζι σου ηταν και παραμενει το 10.000 ευρω Δεν νομίζω οτι ισχύει αυτό που λές. Σε όλα τα site που βλέπω λέει ξεκάθαρα για μεταφορά μετρητήν μέχρι 2000€. Είμαι και στη δουλειά τώρα και δεν μπορώ να διαβάσω και το ΦΕΚ.
crossidis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μια ερωτηση στο τελωνειο νομιζω θα ξεκαθαρισει τις οποιες αντιρρησεις.
ultralisk Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 πολλοί μπερδεύονται ότι επειδή επιτρέπεται να έχουν μαζί τους μέχρι 2000 για κάποιο ταξίδι ότι μπορούν να σηκώσουν και ολόκληρο το ποσό από τα ταμεία των τραπεζών...ΔΕΝ ισχύει κάτι τέτοιο αν κάποιος τα έχει διαθέσιμα μπορεί να τα κουβαλάει μαζί του, αλλιώς αναλήψεις με δόσεις των 420 ευρώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα