Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μένω Καλαμάτα και εδώ και έναν χρόνο ακριβώς έχω καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου μου.
Τους πρώτους 4 μήνες το είχα ακριβώς έξω από το ισόγειο που έμενα τότε, και συγκεκριμένα το είχα στην μη περιφραγμένη αυλή που συνέχιζε σε πεζοδρόμειο 2 μέτρα πιο πέρα. Εγώ έλειπα σχεδόν κάθε μέρα από το σπίτι και στο 4μηνο επάνω ο σπιτονοικοκύρης μου είπε πως ένας τύπος που τυχαία ήξερε ο σπιτονοικοκύρης που δουλεύει, είχε έρθει 5-6 φορές και κοίταζε το αμάξι μου και όταν του μίλησε ο σπιτονοικοκύρης μου αυτός τον ρώτησε αν ξέρει ποιανού είναι και αν ο ιδιοκτήτης το πουλάει. Όταν μου το πε πήγα αμέσως τον βρήκα και του μίλησα και μου πε τα ίδια ότι αν το πουλάω να του πω. 

Αυτό ήταν το πρώτο περιστατικό.

Μετά από αυτό το σκηνικό εγώ άλλαξα σπίτι και γειτονιά και πήγα σε δικό μου σπίτι που ξενοικιάστηκε τότε και είχα το αμάξι μου πάλι κάτω ακριβώς από το νέο σπίτι. Επειδή και πάλι έλειπα όλη μέρα και κοιμόμουν σε άλλο σπίτι τα βράδια αποφάσισα 2 μήνες μετά να το μετακινήσω και πάλι το αμάξι για να το φέρω κάτω από το σπίτι που ουσιαστικά έμενα. Επειδή η μπαταρία τα χε παίξει φώναξα έναν θείο μου να έρθει με το δικό του να το βάλουμε μπροστά. Πηγαίνοντας προς το αμάξι μου βλέπω τον θείο μου που είχε ήδη έρθει να μιλάει με κάποιο αμάξι που είχε σταματήσει δίπλα του. Φτάνω κοντά βλέπω τον οδηγό (δεν τον ήξερα) και ρωτάω τον θείο μου τι ήθελε. Μου απαντάει ότι είχε σταματήσει και τον ρωτούσε ποιανού είναι το αμάξι και αν το πουλάει.

Το μεταφέρω από εκεί και το πάω ακριβώς κάτω από το σπίτι που ουσιαστηκά περνούσα την μέρα μου. Σήμερα το πρωί πάω να βγω από το σπίτι και η γιαγιά του διπλανού σπιτιού (CIA) η οποία την βγάζει όλη μέρα στην βεραντούλα της στο ισόγειο, μου είπε πως ένας τύπος ήρθε δύο φορές αυτές τις μέρες και την ρώτησε ποιανού είναι το αμάξι, αυτή του είπε του γιού της και καλά και την ρώτησε αν το πουλάει. Του είπε όχι την πρώτη φορά και της είπε να τον ρωτήσει και θα ξαναπεράσει. Ξαναπέρασε λοιπόν εχτές και του είπε πως τον ρώτησε και καλά και δεν το πουλάει. Την ρώτησα πως ήταν εμφανισιακά και δεν ταίριαζε η περιγραφή με κανέναν από τους άλλους δύο που ρωτούσαν αν το πουλάω.

Εγώ αρχικά πιστεύω ότι απλά το βάζουν στο μάτι για κλέψιμο κάθε φορά και ρωτάνε να κόψουν κίνηση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μέσα στην κρίση της Ελλάδας ξαφνικά 3 τύποι ψάχνουν να αγοράσουν αμάξι τόσο επίμονα. Το αμάξι είναι citroen xsara vtr coupe. Είναι δυνατόν να έχει ξαφνικά τόση ζήτηση;
Τι πιστεύετε πως συμβαίνει; 

• Like 2
Δημοσ.

Μπορείς να αφήνεις ένα αμάξι παρκαρισμένο για τόσο διάστημα σε δημόσιο δρόμο χωρίς πινακίδες; Δεν τα παίρνει ο γερανός μετά από κάποιο καιρό;

Σε αυτό που ρωτάς, μάλλον για να δουν αν είναι εντελώς παρατημένο και δεν είναι εκεί κοντά ο ιδιοκτήτης για να το κλέψουν, δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου. (ίσως όντως και να το αγοράσουν αλλά τζάμπα εντελώς, 200-300€ πχ)

Δημοσ.

1. Τον τελευταίο καιρό στην Καλαμάτα έχει ανέβει κατακόρυφα η ζήτηση για κουβάδες τύπου citroen xsara vtr coupe.

2. Το κοζάρουν για κλέψιμο, αν δεις κανένα ύποπτο σύμβολο πάνω στο αμάξι μάλλον είναι από το αλφαβητάρι των διαρρηκτών.

3. Το κοζάρουν για να το βανδαλίσουν, μήπως έχεις προηγούμενα με κανέναν?

4. Στέρεψα από ιδέες.

Δημοσ.

Μπορεί απλά επειδή είναι χωρίς πινακίδες να ενδιαφέρονται μήπως το πουλάς σε πολύ χαμηλή τιμή.Τίποτα μαντράδες κτλ.

Δε νομίζω οτι οι διαρρήκτες κάθονται να ρωτάνε και να κοιτάνε..Έρχονται και μέσα σε 5 λεπτά το παίρνουν και φεύγουν.

• Like 4
Δημοσ.

Μπορείς να αφήνεις ένα αμάξι παρκαρισμένο για τόσο διάστημα σε δημόσιο δρόμο χωρίς πινακίδες; Δεν τα παίρνει ο γερανός μετά από κάποιο καιρό;

Κανονικά ναι. Αλλά εδώ που μένω είναι εντελώς γειτονιά με πολύ άπλα για όλους και δεν ασχολείτε κανείς.

3. Το κοζάρουν για να το βανδαλίσουν, μήπως έχεις προηγούμενα με κανέναν?

Όχι ακόμα...!

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί δε δοκιμάζεις κάποια στιγμή να το διαπραγματευτεις, πχ να πουν οτι το πουλάς και να δώσουν το τηλέφωνο σου; Έτσι, θα τους γνωρίσεις και από κοντά και θα "κόψεις" καλύτερα τις προθέσεις τους. Εναλλακτικά κόλλα πάνω ένα πωλητήριο - τρελή τιμή ώστε να τους αποθαρρύνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Το κοινό στοιχείο σε όλες τις περιπτώσεις, είναι πως από το αμάξι λείπουν οι πινακίδες. Γενικά πρόκειται για παλιό σχετικά όχημα, εάν δεν έχεις τίποτα πάνω που να λειτουργεί ως κράχτης (π.χ. κυριλέ ζάντες, γενικά βελτιώσεις), θεωρώ χλωμό να πρόκειται για κλέφτες. Τόση επιμονή δηλαδή για το δικό σου σαραβαλάκι;

Ή όπως σου είπαν τα παιδιά παραπάνω, πρόκειται για μαντράδες που γυροφέρνουν σταμπάροντας πιθανές ευκαιρίες (ακόμα και για φτηνά ανταλλακτικά παίζει να το θέλουν), ή, τολμώ να πω, ακόμα και ασφαλίτες θα μπορούσαν να είναι, που κόβουν κίνηση βλέποντας παρατημένο αμάξι για πολύ καιρό στο ίδιο σημείο.

• Like 1
Δημοσ.

Το κοινό στοιχείο σε όλες τις περιπτώσεις, είναι πως από το αμάξι λείπουν οι πινακίδες. Γενικά πρόκειται για παλιό σχετικά όχημα, εάν δεν έχεις τίποτα πάνω που να λειτουργεί ως κράχτης (π.χ. κυριλέ ζάντες, γενικά βελτιώσεις), θεωρώ χλωμό να πρόκειται για κλέφτες. Τόση επιμονή δηλαδή για το δικό σου σαραβαλάκι;

Ή όπως σου είπαν τα παιδιά παραπάνω, πρόκειται για μαντράδες που γυροφέρνουν σταμπάροντας πιθανές ευκαιρίες (ακόμα και για φτηνά ανταλλακτικά παίζει να το θέλουν), ή, τολμώ να πω, ακόμα και ασφαλίτες θα μπορούσαν να είναι, που κόβουν κίνηση βλέποντας παρατημένο αμάξι για πολύ καιρό στο ίδιο σημείο.

ασφαλίτες και σιτροέν πάνε ζευγάρι συνήθως

• Like 2
Δημοσ.

ασφαλίτες και σιτροέν πάνε ζευγάρι συνήθως

Λες να χάλασε το δικό τους και να θέλανε να πάρουν του ts για δουλειά;; :D

• Like 3
Δημοσ.

Αν φοβάσαι μην στο κλέψουν πάρε κάτι εξαρτήματα που έχω δει που συνδέεις το τιμόνι με το πετάλι και κλειδώνουν.

Άκρη δεν παίζει να βγάλεις.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά ήθελα να δω αν έχει συμβεί και σε άλλον κάτι τέτοιο, αν είναι δηλαδή γνωστή ως τακτική.

Nαι στο εργοστάσιο που δουλεύω έχουμε έξω ένα rover, που και που έρχονται γύφτοι και ρωτάνε τι παίζει και αν πουλιέται.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...