Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν λες την ηλικία σου αλλά από οτι κατάλαβα είσαι 17-18. Τα ίδια έχω να πω και εγώ για το fb που είμαι 28, στις μαθητικές και εφηβικές ηλικίες το πρόβλημα είναι εντονότερο. Η λύση είναι μια και την ξέρεις, κλείσε το κολοfb όπως έκανα και εγώ και τελείωσα από αυτό.

Εγώ είμαι απογοητευμένος από την γενιά μου για άλλα θέματα, μολονότι έχουμε σπουδάσει και έχουμε περισσότερες γνώσεις σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές, μολονότι έχουμε όποια πληροφορία θέλουμε σχεδόν στο τσεπάκι μας με το πάτημα ενός πλήκτρου στο internet, βλέπω οτι έχουμε αποκτήσει αρκετές γνώσεις τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να τις χρησιμοποιήσουμε με τον βέλτιστο τρόπο και να τις διαχειριζόμαστε σωστά, διακρίνω συχνά έναν εγωισμό ξερολισμό και ισχυρογνωμοσύνη τα οποία αυξάνονται όσο αυξάνεται και το μορφωτικό επίπεδο κάποιου, έχουμε κάνει έναν αχταρμα και κουλουβάχατα γνώσεις και γνώσεις. Θέλουμε να νομίζουμε οτι τα ξέρουμε όλα και προσπαθούμε να χωνόμαστε παντού σε κλάδους και πράγματα που δεν τα ξέρουμε καλά. Ο ηλικιωμένος αν δεν ξέρει κάτι αποφεύγει να μιλάει ή μιλάει περιορισμένα ο νέος οχι όμως, θα μιλήσει μέχρι να πει κάτι λάθος και θα ανοίξει αντιπαράθεση με όποιον τον διορθώσει ή αναφέρει κάτι άλλο σωστότερο.

πολυ σωστος :)

• Like 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

καλησπερας σας!

θελω να μοιρασω αυτο θεμα και με αλλα ατομα και θελω αν μπορειτε να μου πειτε την αποψη σας για την γενια μας.

αυτη ειναι η δικη γνωμη...

ολα τα παιδια και ακομα χειροτερα οι φιλοι μου εχουν αρχισει και ''μοιραζωνται'' την ζωη τους με το facebook (1)... καθε μερα ανεβαζουν φωτογραφιες τους με ποζεριλικια και ανεβαζουν και τις τοποθεσιες,

μερικες φορες που βγαινω βολτα σχεδον ολη την ωρα βγαζουν selfies και εχουν ενα κλαρινογαμπριστικο και ψιλο τσαχπινικο υφος και ντυσιμο..... ανεβαζουν τον εαυτο τους ξερω γω με μηχανακια και με τσιγαρο στο στομα (2) για να δειξουν οτι ειναι καποιοι και οτι πολυ απλα γαμανε (3).... ολοι πιστευω οτι ειναι ιδιοι... ολοι θελουν να γινουν ποδοσφαιριστες και τους ''αρεσει''(ενω το κανουν για γκομενες) ολοι προσπαθουν να φαινονται μειωνοντας καποιον ''αδυναμο'',τα κοριτσια πιστευω οτι δεν αξιζουν το σεβασμο με αυτα που κανουν απο τα 13 τους και μιλαω για το ντυσιμο και την συμπεριφορα (4) και για αλλη μια φορα για την ζωη τους που ειναι μονο το fb.. προσπαθουν να το παιξουν κουκλες και μου......ρες μονο και μονο για τα like, ανεβαζουν μαυρες φωτογραφιες για να διξουν οτι ειναι χαλια (5) η ψυχολογια τους και απο κατω να γραφουν ολα τα βλαμενα ''βγαλε τωρα την φωτο'',''στειλε τσατ τωρα να μου πεις τι εγινε''.Δεν καταλαβαινω το λογο που το κανουν αυτο ολοι τους....δεν υπαρχει καποιος που να μην κανει τα παραπανω και αν υπαρχει δυσκολα θα την/τον βρεις.... εγω ειμαι ενα παιδι το οποιο του αρεσει πολυ η μοναξια και βλεπω οτι κατι δεν παει καλα αυτους ... ο θυμος που ειχα απο το γυμνασιο με εχει ωριμασει παρα πολυ,σκεφτομαι πολυ καλητερα απο καποια παιδια τις ηλικιας μου,μπορω να καταλαβω τι ειναι σωστο και τι λαθος,μπορω να καταλαβω ποιος ειναι γελιος και ποιος σοβαρος μερχι τωρα ομως οσους εχω συναντησει ειναι γελιοι.

Επισης μου αρεσει πολυ η μουσικη και παιζω κιθαρα ,εχω ανεβασει και γω φωτογραφια στο fb που παιζω κιθαρα αλλα δεν το εκανα για γκομενες..το εκανα για να δειξω σε μερικους οτι ξερεις τι ρε μαλακα κοιτα που εισαι εσυ μωρη αποτυχια και δες που ειμαι γω (σορρυ για την οργη απλα εχω κανει πολυ μεγαλη υπομονη μεχρι τωρα..... επισης δεν ειμαι κανενας ασχετος στην κιθαρα απλα το λεω γιατι οι περισσοτεροι που λενε οτι τους αρεσεις η μουσικη και λενε οτι θελουν να μαθουν καποιο οργανο ,στο πρωτο μαθημα μουσικης τα παρατανε και μετα νομιζουν οτι ξερουν να παιζουν) θελω να μου πειτε και εσεις αν εχω σε κατι αδικο (επισης δεν ειμαι κανενας κομπλεξικος)

(1) Παλιά που δεν υπήρχε facebook μοίραζαν την ζωή τους με όλους σε σχολείο και σε ότι άλλο social υπήρχε την εκάστοτε εποχή πίστεψε με είσαι τυχερός που έχεις ένα κουμπάκι που λέγεται mute

(2) Το τσιγάρο όλες τις εποχές ήταν σύμβολο μαγκιάς στα σχολικά χρονιά βέβαια κανείς δεν γάμησε χάρη σε αυτό άλλα για κάποιο λόγο πουλάει σαν σύμβολό μαγκιάς

(3) Καλά αυτό μην το υπολογίζεις τόσο τώρα σκέψου σε 10 χρόνια πόσο θα γαμάνε, 

(4) Είσαι τυχερός που δεν έζησες παλιότερα να δεις ντύσιμο και συμπεριφορά... υπήρχε εποχή στην Ελλάδα αμερικανόφερτη που ντυνόντουσαν με χρώματα του gang crew και κυκλοφορούσαν με μαχαίρια και ταγκάρανε σαν τους σκύλους την περιοχή τους στο σχολείο επικές εποχές μιλάμε. 

(5) Εντάξει αν η γυναικά δεν κλαφτει στον κύκλο της προσοχή δεν έχει η αν δεν παίξει τον ρόλο της σε κάποια θέματα.

Συμβουλή μου μην πολύ δίνεις σημασία στην σχολική σου πορεία άλλα στην μετέπειτα στην ζωή σου.

• Like 1
Δημοσ.

Συμβουλή μου μην πολύ δίνεις σημασία στην σχολική σου πορεία άλλα στην μετέπειτα στην ζωή σου.

σωστος

παιδια πιστευω οτι το 75% παιδιων εχουν μια πολυ κακη συμπεριφορα και αρνητικη,τα περισσοτερα παιδια που γνωρισα στο γυμνασιο και λυκειο με εκαναν πιστεψω οτι ζηλευουν και οτι ειναι παρα πολυ στο να σου καταστρεψουν την ψυχολογια σου.....αυτοι οι ανθρωποι βλεπω οτι δεν προκειτε ποτε να βαλουν μυαλο.Δεν εχουν καν ονειρα,καθε μερα καθονται και παιζουν lol..... τα παιδια αυτα θα ειναι αποτυχημενα και ουτε καν αξιζει να λεγονται μαγκες,την μαγκια μονο στο σχολειο ξερουν να την δειχνουν και οταν θα ειναι χωρις δουλεια σε λιγα χρονια τοτε η μαγκια τους ποια δεν θα υπαρχει αλλα εγω θα χερομαι για αυτο γιατι θα με κοιτανε που εχω φτασει και θα κοιτανε μετα τον εαυτο τους και θα ντρεπονται....και ειναι απο τωρα αποτυχημενοι γιατι δεν διαβαζουν καθολου και συνεχειζουν το γενικο λυκειο μονο και μονο για παρουν το χαρτι λυκειου (αν το παρουν).Εγω πιστευω ομως οτι εχω πετυχει στην ζωη μεχρι τωρα γιατι ξεκιναω να μαθαινω μια τεχνη απο τον οαεδ(ηλεκτρολογος αυτοκινητων) και μαθαινω και την κιθαρα μου και ελπιζω καποια μερα να φτασω πολυ ψηλα.

Δημοσ.

σωστος

παιδια πιστευω οτι το 75% παιδιων εχουν μια πολυ κακη συμπεριφορα και αρνητικη,τα περισσοτερα παιδια που γνωρισα στο γυμνασιο και λυκειο με εκαναν πιστεψω οτι ζηλευουν και οτι ειναι παρα πολυ στο να σου καταστρεψουν την ψυχολογια σου.....αυτοι οι ανθρωποι βλεπω οτι δεν προκειτε ποτε να βαλουν μυαλο.Δεν εχουν καν ονειρα,καθε μερα καθονται και παιζουν lol..... τα παιδια αυτα θα ειναι αποτυχημενα και ουτε καν αξιζει να λεγονται μαγκες,την μαγκια μονο στο σχολειο ξερουν να την δειχνουν και οταν θα ειναι χωρις δουλεια σε λιγα χρονια τοτε η μαγκια τους ποια δεν θα υπαρχει αλλα εγω θα χερομαι για αυτο γιατι θα με κοιτανε που εχω φτασει και θα κοιτανε μετα τον εαυτο τους και θα ντρεπονται....και ειναι απο τωρα αποτυχημενοι γιατι δεν διαβαζουν καθολου και συνεχειζουν το γενικο λυκειο μονο και μονο για παρουν το χαρτι λυκειου (αν το παρουν).Εγω πιστευω ομως οτι εχω πετυχει στην ζωη μεχρι τωρα γιατι ξεκιναω να μαθαινω μια τεχνη απο τον οαεδ(ηλεκτρολογος αυτοκινητων) και μαθαινω και την κιθαρα μου και ελπιζω καποια μερα να φτασω πολυ ψηλα.

Γενικά στα σχολεία, από Δημοτικό μέχρι Πανεπιστήμιο, η λογική είναι μια. Haters gonna hate. Άσε τους άλλους να μισούν και όσο εκείνοι σπαταλούνται εκεί εσύ συνέχισε να προχωράς μπροστά.

Δημοσ.

Γενικά στα σχολεία, από Δημοτικό μέχρι Πανεπιστήμιο, η λογική είναι μια. Haters gonna hate. Άσε τους άλλους να μισούν και όσο εκείνοι σπαταλούνται εκεί εσύ συνέχισε να προχωράς μπροστά.

σε ευχαριστω :)

Δημοσ.

Απο τη δικιά μου εμπειρία, όσοι συμμαθητές μου το έπαιζαν μαγκιά κατέληξαν ρεμάλια. Όσοι κοκορεύονταν οτι ήταν μαθητάρες, πατώσανε.

Έτσι γίνεται πάντα, η πολύ μαγκιά σου παίρνει τα μυαλά.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω σε καταλαβαινω. Τις προαλλες εγραψα status που ανεφερα σχετικους προβληματισμους για το ποσο κενη ειναι η ζωη καποιων που μετρανε την ευτυχια σε likes οταν διπλα μας συμβαινουν τοσα δρωμενα. Τα ζωα δεν εκαναν παρα 6 likes (και ενα το δικο μου εφτα). Να τους χεσω τους 1200 φιλους που εχω...

Εαν πατάς like σε αυτα που ανεβάζεις ,  ειναι σαν να κάνεις Give Me Five με τον εαυτό σου

να το κοψεις

• Like 3
Δημοσ.

Και μην ξεχνάμε τώρα θα βγάλουνε dislike button (μακάρι). Ίσως να εξισοροπήσουν τα πράγματα.

μακαρι,μπας και απο τοσο hate που θα φανε οι γυναικαρες και οι αντρακλαρες σταματησουν να ανεβαζουν συνεχεια φωτο.

Επισης διεγραψα ολα τα ποζερια και τις barbie απο το fb μου και ησυχασα λιγακι

Δημοσ.

Γενικά όλη η κοινωνία είναι σάπια.Δεν υπάρχει καμία σωτηρία πια.

Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να πέσει ένας μετεωρίτης να ξεβρωμησει τη Γη.

• Like 1
Δημοσ.

σωστος

Να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω τι έχει αλλάξει στα σχολεία τόσο πολύ μέσα σε 10 χρόνια από τότε που πήγαινα, και εγώ είχα θέματα αλλά έχω την αίσθηση οτι τα παραλες. Οκ με το internet και το fb αλλά παρέες δεν μπορείς να βρεις; Δεν ύπαρχουν άτομα στο σχολείο σου που να ταιριάζετε σαν χαρακτήρες φυσιογνωμικά; Δεν διαβάζει κανένας;

Όσο για το κομμάτι που έχω σε bold, σου συνιστώ να αλλάξεις σκεπτικό, αν δεν σου αρέσει να ασχολήσαι με δαυτούς τότε προσπάθησε να μην τρέφεις άσχημες σκέψεις και συναισθήματα για τους άλλους, μείνε ουδέτερος και απλά μην σκέφτεσαι τίποτα και χέστους. Αυτά στα λέω γιατί και εγώ έτσι σκεφτόμουνα, βασικά ήμουν ζηλόφθονος άνθρωπος και νόμιζα οτι είχα πετύχει χωρίς φυσικά να εξωτερικεύω σκέψεις και συμπεριφορές, αλλά αργότερα ήρθαν πολλά άλλα πράγματα στην ζωή μου που δημιούργησαν μια πολύ άσχημη ψυχολογία και αυτό με συμπαρέσυρε σε μεγάλη αδράνεια πολύ μιζέρια και ψυχοσωματικά προβλήματα. Μην θεωρείς τον εαυτό σου ούτε επιτυχημένο ούτε αποτυχημένο, να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο και άσε αν έγινες καλύτερος από τον τάδε αν ο άλλος είναι πιο σκατά από σένα και αν θα είναι ένα τίποτα στην ζωή του κτλ, γιατί μετά δεν ξέρεις πως θα έρθουν τα πράγματα στην ζωή σου.

Γενικά όλη η κοινωνία είναι σάπια.Δεν υπάρχει καμία σωτηρία πια.

Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να πέσει ένας μετεωρίτης να ξεβρωμησει τη Γη.

Και εσύ και όλοι μαζί θα πεθάνουν αν πέσει μετεωρίτης.

Δημοσ.

Και μην ξεχνάμε τώρα θα βγάλουνε dislike button (μακάρι). Ίσως να εξισοροπήσουν τα πράγματα.

Αν βγει τέτοιο κουμπί θα χαλάσει το ποντίκι μου από τα πολλά κλικ. Και έχω και άλλα 2 ποντίκια (μου έχουν μείνει από παλιά), θα χαλάσουν και αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω τι έχει αλλάξει στα σχολεία τόσο πολύ μέσα σε 10 χρόνια από τότε που πήγαινα, και εγώ είχα θέματα αλλά έχω την αίσθηση οτι τα παραλες. Οκ με το internet και το fb αλλά παρέες δεν μπορείς να βρεις; Δεν ύπαρχουν άτομα στο σχολείο σου που να ταιριάζετε σαν χαρακτήρες φυσιογνωμικά; Δεν διαβάζει κανένας;

Όσο για το κομμάτι που έχω σε bold, σου συνιστώ να αλλάξεις σκεπτικό, αν δεν σου αρέσει να ασχολήσαι με δαυτούς τότε προσπάθησε να μην τρέφεις άσχημες σκέψεις και συναισθήματα για τους άλλους, μείνε ουδέτερος και απλά μην σκέφτεσαι τίποτα και χέστους. Αυτά στα λέω γιατί και εγώ έτσι σκεφτόμουνα, βασικά ήμουν ζηλόφθονος άνθρωπος και νόμιζα οτι είχα πετύχει χωρίς φυσικά να εξωτερικεύω σκέψεις και συμπεριφορές, αλλά αργότερα ήρθαν πολλά άλλα πράγματα στην ζωή μου που δημιούργησαν μια πολύ άσχημη ψυχολογία και αυτό με συμπαρέσυρε σε μεγάλη αδράνεια πολύ μιζέρια και ψυχοσωματικά προβλήματα. Μην θεωρείς τον εαυτό σου ούτε επιτυχημένο ούτε αποτυχημένο, να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο και άσε αν έγινες καλύτερος από τον τάδε αν ο άλλος είναι πιο σκατά από σένα και αν θα είναι ένα τίποτα στην ζωή του κτλ, γιατί μετά δεν ξέρεις πως θα έρθουν τα πράγματα στην ζωή σου.

Και εσύ και όλοι μαζί θα πεθάνουν αν πέσει μετεωρίτης.

κοιτα εγω δεν καθομαι να φωναζω οτι ειμαι καλητερος αλλα οταν εβλεπω καποιον ο οποιος καθετε και το παιζει ενωτερος και σε φαση ξερω γω <γαμαω και που υπαρχω> ( ενω απλα τα ξυνει καθε μερα και κοροιδευει τους αλλους) τοτε καταλαβαινω οτι αυτος δεν προκειτε να κανει τιποτα στην ζωη του.... εγω ομως μπορω γιατι μαθαινω μια τεχνη και μαθαινω να παιζω και  κιθαρα... οποτε συγκρινω τον εαυτο μου με αυτον και οι διαφορες φαινονται στο ποιος θα πετυχει.....απλα με λιγα λογια για εμενα ειναι εκδικηση προς αυτον γιατι σε λιγα χρονια αν δεν εχει δουλεια και ειναι και αγραμματος τοτε θα βλεπει εμενα που εχω πετυχει στην ζωη μου και τοτε θα μεινει μαλακας... μπορει να ακουστεικε καπως κακο αυτο με την εκδικηση αλλα δεν μου αρεσει να ''πονεσουν'' στην ζωη τους...ισα ισα να καταλαβουν το τι οτι και να κανεις θα σου ερθει πισω πχ κανεις κακο σε καποιον θα σου ερθει το κακο μετα σε εσενα

Δημοσ.

κοιτα εγω δεν καθομαι να φωναζω οτι ειμαι καλητερος αλλα οταν εβλεπω καποιον ο οποιος καθετε και το παιζει ενωτερος και σε φαση ξερω γω <γαμαω και που υπαρχω> ( ενω απλα τα ξυνει καθε μερα και κοροιδευει τους αλλους) τοτε καταλαβαινω οτι αυτος δεν προκειτε να κανει τιποτα στην ζωη του.... εγω ομως μπορω γιατι μαθαινω μια τεχνη και μαθαινω να παιζω και  κιθαρα... οποτε συγκρινω τον εαυτο μου με αυτον και οι διαφορες φαινονται στο ποιος θα πετυχει.....απλα με λιγα λογια για εμενα ειναι εκδικηση προς αυτον γιατι σε λιγα χρονια αν δεν εχει δουλεια και ειναι και αγραμματος τοτε θα βλεπει εμενα που εχω πετυχει στην ζωη μου και τοτε θα μεινει μαλακας... μπορει να ακουστεικε καπως κακο αυτο με την εκδικηση αλλα δεν μου αρεσει να ''πονεσουν'' στην ζωη τους...ισα ισα να καταλαβουν το τι οτι και να κανεις θα σου ερθει πισω πχ κανεις κακο σε καποιον θα σου ερθει το κακο μετα σε εσενα

Εντάξει, κιθάρα μαθαίνεις, δεν κάνεις διδακτορικό στη κβαντική φυσική.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...