Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι σημασια εχει αν προκειται για παιδι δημοτικου- γυμνασιου -λυκειου? εξαιρω 3η λυκειου λογω ειδικου βαρους.

πχ μαθηματικος δεν εχει θεμα να διδαξει 1ο βαθμια εξισωση σε εκτη δημοτικου ή λογαριθμους σε 2α λυκειου. η δυσκολια -ευκολια ειναι ιδια. ο χρονος που χανει ειναι ο ιδιος. το κοστος του μαθηματος το κρινει ο ιδιος αναλογα με το ποσο αξιολογει τον χρονο που εχασε για το μαθημα αυτο.

οι τιμες πρεπει να διαμορφωνονται απο τους καθηγητες κυριως με βαση το χρονο που χανουν πριν και μετα το τελος του μαθηματος (αποσταση) 

το διαβασμα μαθητων δημοτικου που βαριουνταν να κανουν οι γονεις τους εγω δε θα το εκανα με 5 ευρω. θα προτιμουσα να κατσω σπιτι. δεν οδηγει μακροπροθεσμα πουθενα αυτο για εναν 25αρη+ οσον αφορα το εισοδημα.

τα 5 ευρω ειναι καταντια για καποιον πτυχιουχο. ποσα 5 ευρα τη βδομαδα? τα 5 ευρα ιδιαιτερα θα σε οδηγησουν το πολυ σε 5ευρα ιδιαιτερα .δεν οδηγει πουθενα μακροπροθεσμα.

αν και δεν συμφωνω καταλαβαινω γτ ενας φοιτητης μπορει να κανει με 3 και 5 ευρω την ωρα μαθημα ,προφανως προτιμαει να καθεται σε μια καρεκλα απο το να δουλεψει σε καφετερια και να παρει τα ιδια λεφτα. 

πιστευω το κατωτερο οριο πρεπει να ειναι στα 10ευρω το 60λεπτο

αυτο που πρεπει να καταλαβουν οι γονεις ειναι πως το ιδιαιτερο ειναι ειδος πολυτελειας. και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεται. 

εχουμε φτασει σε επιπεδο τα παιδια να μη ζοριζουν τον εαυτο τους για τιποτα, ολα μασημενη τροφη. θεωρω πως ενα τυπικο μυαλο με μια υποτυπωδη καθοδηγηση απο γονεις, μπορει να φτασει 2α λυκειου με βαθμους πανω απο 17, χωρις βοηθητικα μαθηματα,μονο με προσωπικο διαβασμα. 

• Like 2
Δημοσ.

<p>Καλησπέρα σας.</p>

<p> </p>

<p>Δεδομένου των συνθηκών, τι εύρος τιμών θα θεωρούσατε λογικό, ως προς την κοστολόγηση ανά ώρα μαθήματος, για παιδί δημοτικού;</p>

<p> </p>

<p> </p>

<p> </p>

Πρώτον, δεν έχεις πει για τί μαθήματα μιλάς. Αγγλικών; Να διαβάζεις το παιδί για τα μαθήματα του σχολείου; Τί ακριβώς;

Δεύτερον, κοστολογησε τον εαυτό σου όσο θεωρείς ότι αξίζει. Αν θεωρείς ότι το μάθημα που κάνεις είναι επιπέδου 3€, βάλε το τόσο. Αξίζεις για 15€, βάλε τόσα. Κλπ...

Τρίτον, έχεις κάνει παιδαγωγικές σπουδές; Ξέρεις πώς να διδάσκεις; Ή θα καταδικαστούν τα παιδάκια;

Δημοσ.

Πρώτον, δεν έχεις πει για τί μαθήματα μιλάς. Αγγλικών; Να διαβάζεις το παιδί για τα μαθήματα του σχολείου; Τί ακριβώς;

Δεύτερον, κοστολογησε τον εαυτό σου όσο θεωρείς ότι αξίζει. Αν θεωρείς ότι το μάθημα που κάνεις είναι επιπέδου 3€, βάλε το τόσο. Αξίζεις για 15€, βάλε τόσα. Κλπ...

Τρίτον, έχεις κάνει παιδαγωγικές σπουδές; Ξέρεις πώς να διδάσκεις; Ή θα καταδικαστούν τα παιδάκια;

Μιλώ για τα σχολικά μαθήματα παιδιών του δημοτικού, είτε αυτό αφορά στην καθημερινή τους μελέτη, είτε στην ενίσχυση τους και την κάλυψη οποιονδήποτε κενών μπορεί να έχουν. 

Το να κοστολογήσει κάποιος τον εαυτό του όσο θεωρεί πως αξίζει, δεν πιστεύω πως μπορεί να τεθεί ως κριτήριο, τόσο επειδή είναι τελείως υποκειμενικό, όσο και επειδή αυτό θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από το τι μπορεί να προσφέρει ο ενδιαφερόμενος, μέσα σε κάποια πλαίσια βέβαια. Γι'αυτό και στο αρχικό μου ποστ ρώτησα το εύρος που ένας μέσος Έλληνας θεωρεί πως μπορεί να διαθέσει για την υπηρεσία αυτήν.

Και ναι, η ερώτηση μου αφορά σε κάποιον που έχει πτυχίο παιδαγωγικής σχολής και μια σχετική εμπειρία 5-6 ετών στο αντικείμενο.

Δημοσ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να προσφέρουν από 0 έως και 50 την ώρα ξερωγω :) παίζουν διάφοροι παράγοντες, π.χ. περιοχή, κόστος/χρόνος για να πας να κάνεις το μάθημα κλπ. Από σένα εξαρτάται τί πελατεία θες να αποκτήσεις.

Προσωπικά βάζω όπως είπα μια τιμή που θεωρώ πιο κοντά στον κόπο που έχω καταβάλει τόσα χρόνια και στις γνώσεις μου. Και πίστεψέ με, ο σωστός πελάτης που θα δει να κάνεις καλή δουλειά δεν θα τσιγγουνευτει να σου δώσει το ποσό που ζητάς.

Δημοσ.

Η τιμή εξαρταται από πολλούς παράγοντες:

-Πόσες ώρες και ημέρες την εβδομάδα θα γίνεται το μάθημα

-Τι τάξη και ποια μαθήματα θα γίνονται

-Πρόκειται για απλή ενίσχυση ή ο μαθητής έχει μαθησιακές δυσκολίες (πχ δυσλεξία, διάσπαση προσοχής κλπ);

-Πού θα γίνονται τα μαθήματα; (έξοδα μετακίνησης)

-Είστε φοιτήτρια ή πτυχιούχος τμήματος σχετικού με την εκπαίδετση και τα διδασκόμενα μαθήματα;

Λαμβάνοντας υπόψη αυτα τα κριτήρια, η τιμη των 5ε/ωρα είναι καλή εφόσον οι ώρες είναι αρκετές, καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης κ ο χρόνος προετοιμασίας για το μάθημα (διάβασμα, υλικό, φωτοτυπίες κλπ) :)

Παράγοντες όπως οι συνολικές ώρες, η δυσκολία της τάξης που φοιτά ο μαθητής, τα έξοδα μετακίνησης και η εμπειρία του δασκάλου σαφώς και διαμορφώνουν την τελική τιμή.

Ωστόσο,τα 5 ευρώ δεν θεωρώ πως είναι επαρκές ποσό για να καταφέρει ένας εκπαιδευτικός ο οποίος δεν δουλεύει παράλληλα σε φροντιστήριο ή κάπου αλλού, να τα βγάλει πέρα. Σημειωτέον, οι διαθέσιμες διδακτικές ώρες για έναν δάσκαλο που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε δημοτικό, είναι από τις 15.00 περίπου μέχρι τις 21.00 το πολύ. Συνολικά δηλαδή 6 ώρες την ημέρα, από τις οποίες αν αφαιρέσουμε τον χρόνο μετακίνησης και οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση που μπορεί να προκύψει, μιλάμε για 5 ώρες στην καλύτερη.

Σε λιγο θα κανουν ιδιαιτερα και τα νηπια.....

Αν σου καλυπτουν τα εξοδα μετακινησης τα 5€ ειναι οκ, γνωστη μου παντως εκανε με 10

Υπάρχουν γονείς, και όχι λίγοι, οι οποίοι λόγω έλλειψης χρόνου ή και γνώσεων, δεν μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί στο διάβασμά του. 

5€ την ώρα λέω και εγώ. Υπόψη στα φροντιστήρια καθηγητές με εμπειρία τους πληρώνουν με 2,8 (χωρίς απαραίτητα να τους κολλάνε ένσημα)

Σε σύνολο μήνα θα έλεγα αν είναι μέχρι 20 ώρες 5€ (100€/μήνα), ενώ αν είναι 30 ώρες (125€/μήνα)

Ναι, αυτό υπάρχει και κάποιοι, αναγκαστικά, το δέχονται. Το πώς τα βγάζουν πέρα βέβαια με ένα τέτοιο εισόδημα τον μήνα, πραγματικά δεν μπορώ να το φανταστώ.

Γ λυκείου και 40άρια και 50άρια παίζουν....το θέμα είναι ποιός τα ζητάει

Άλλη τιμή έχει κάποιος με 20 χρόνια εμπειρία, άλλη κάποιος με 5-6 και άλλη κάποιος που μόλις τελείωσε ή είναι ακόμη φοιτητής

Επίσης "ιδιαίτερα μαθήματα" σε παιδιά δημοτικού μέχρι και.....θεολόγοι κάνουν αφού οι απαιτήσεις είναι μικρές και στην ουσία υποκαθιστούν το γονιό που δεν έχει χρόνο να διαβάσει/ελέγξει το παιδί του

Γνωρίζω πως παλιότερα, όσο ήμουν μαθήτρια λυκείου δηλαδή, υπήρχαν καθηγητές που πράγματι ζητούσαν τόσα και τα έπαιρναν. Τώρα δεν ξέρω καθόλου πού κυμαίνονται οι τιμές αυτών των ανθρώπων και αν έχουν καταφέρει να τις διατηρήσουν.

Οι απαιτήσεις τώρα, έχουν αυξηθεί πολύ στο δημοτικό. Η ύλη είναι περισσότερη και το επίπεδο των βασικών μαθημάτων, μαθηματικών δηλαδή και γλώσσας έχει δυσκολέψει πολύ, με αποτέλεσμα ένας γονέας να τα βρει σκούρα και να μην μπορεί να βοηθήσει το παιδί του και να καλύψει τις ανάγκες του. Αν μάλιστα πέσει και σε περίπτωση κακού-αδιάφορου δασκάλου στο σχολείο, εκεί θα ζοριστεί ακόμα πιο πολύ.

Οι καθαρίστριες παίρνουν 6 χωρίς δουλειά για το σπίτι (σχεδιασμός μαθήματος, διορθώσεις, σημειώσεις κλπ), χωρίς σπουδές, χωρίς άγχος να μάθει το παιδί, κλπ...έχει ξεφτιλιστεί πραγματικά το θέμα με τα ιδιαίτερα.

Τα πάντα έχουν ξεφτιλιστεί και γι'αυτό δεν ξέρω κατά πόσο παίρνει κάποιον να πει πως θα κοστολογήσει τον εαυτό του όσο ο ίδιος πιστεύει, λαμβάνοντας υπόψιν πτυχία, χρόνια και χρήματα που ξόδεψε στο να σπουδάσει, επιπλέον ώρες που θα χρειαστεί να αφιερώσει σπίτι του για την εργασία του και πόσα άλλα. Καταλήγω πως αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστούν, αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο, το οποίο κυρίως θα διαμορφωθεί από την οικονομική δυνατότητα που έχει πλέον ο γονιός μιας μέσης οικογένειας να διαθέσει.

τι σημασια εχει αν προκειται για παιδι δημοτικου- γυμνασιου -λυκειου? εξαιρω 3η λυκειου λογω ειδικου βαρους.

πχ μαθηματικος δεν εχει θεμα να διδαξει 1ο βαθμια εξισωση σε εκτη δημοτικου ή λογαριθμους σε 2α λυκειου. η δυσκολια -ευκολια ειναι ιδια. ο χρονος που χανει ειναι ο ιδιος. το κοστος του μαθηματος το κρινει ο ιδιος αναλογα με το ποσο αξιολογει τον χρονο που εχασε για το μαθημα αυτο.

οι τιμες πρεπει να διαμορφωνονται απο τους καθηγητες κυριως με βαση το χρονο που χανουν πριν και μετα το τελος του μαθηματος (αποσταση) 

το διαβασμα μαθητων δημοτικου που βαριουνταν να κανουν οι γονεις τους εγω δε θα το εκανα με 5 ευρω. θα προτιμουσα να κατσω σπιτι. δεν οδηγει μακροπροθεσμα πουθενα αυτο για εναν 25αρη+ οσον αφορα το εισοδημα.

τα 5 ευρω ειναι καταντια για καποιον πτυχιουχο. ποσα 5 ευρα τη βδομαδα? τα 5 ευρα ιδιαιτερα θα σε οδηγησουν το πολυ σε 5ευρα ιδιαιτερα .δεν οδηγει πουθενα μακροπροθεσμα.

αν και δεν συμφωνω καταλαβαινω γτ ενας φοιτητης μπορει να κανει με 3 και 5 ευρω την ωρα μαθημα ,προφανως προτιμαει να καθεται σε μια καρεκλα απο το να δουλεψει σε καφετερια και να παρει τα ιδια λεφτα. 

πιστευω το κατωτερο οριο πρεπει να ειναι στα 10ευρω το 60λεπτο

αυτο που πρεπει να καταλαβουν οι γονεις ειναι πως το ιδιαιτερο ειναι ειδος πολυτελειας. και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεται. 

εχουμε φτασει σε επιπεδο τα παιδια να μη ζοριζουν τον εαυτο τους για τιποτα, ολα μασημενη τροφη. θεωρω πως ενα τυπικο μυαλο με μια υποτυπωδη καθοδηγηση απο γονεις, μπορει να φτασει 2α λυκειου με βαθμους πανω απο 17, χωρις βοηθητικα μαθηματα,μονο με προσωπικο διαβασμα. 

Η αλήθεια είναι, πως κι εμένα δεν μου φαίνεται σωστό να υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στα χρήματα που θα ζητήσει ένας φιλόλογος που διδάσκει σε γυμνάσιο για παράδειγμα, από αυτά που θα ζητήσει ένας δάσκαλος που διδάσκει σε δημοτικό. Και οι δύο έχουν βγάλει σχολή, όπως επίσης και οι δύο θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Το ότι ο ένας διδάσκει αρχαία και ο άλλος πρόσθεση, μπορεί να διαφοροποιεί το επίπεδο της δυσκολίας των γνώσεων, το να καταφέρεις να μεταφέρεις γνώση είναι κατά την γνώμη μου το όλο θέμα όμως και η κάθε ηλικία έχει τις ιδιαιτερότητές της ως προς αυτό. Σκεφτείτε λίγο πόση υπομονή χρειάζεται για ένα παιδί πρώτης δημοτικού, το οποίο πράγματα αυτονόητα πλέον σε 'μας, πρέπει να τα διδαχτεί από την αρχή. 

Δημοσ.

Αυτά με τα "χαλάει κάποιος την πιάτσα" επειδή παίρνει λιγότερα μόνο στην Ελλάδα τα ακούμε που παντού έχουμε λογικές καρτέλ... (Μην χρεώνετε κάτω από 10 ευρώ σύντροφοι γιατί μετά θα πρέπει να ρίξω και εγώ τις τιμές μου αν είναι να βρω δουλειά...)

Ελεύθερη αγορά και ανταγωνισμός παντού και επιβίωση των άξιων και/ή ικανότερων.

Αυτός που δέχεται να κάνει με 5 ευρώ μάθημα μαγκιά του και χαρά του....στοχεύει στην προσέλκυση μεγάλης πελατείας λόγω της χαμηλής τιμής, θα πρέπει να δουλεύει 2 φορές περισσότερο από αυτόν που χρεώνει 10 για να βγάλει τα ίδια λεφτά αλλά αυτό είναι δικό του ζήτημα. Επίσης η ποιότητα του μαθήματος του εφόσον είναι καλή σταδιακά θα μπορεί να ζητάει όλο και περισσότερα καθώς θα αποκτά κύκλο, αντίθετα αν είναι για τα μπάζα, τότε σύντομα δεν θα βρίσκεται κάποιος ούτε 2 ευρώ την ώρα να του δίνει. 

Αυτός που χρεώνει 30 ευρώ το μάθημα , επίσης μαγκιά του και χαρά του... στοχεύει σε λίγους και καλούς και έχει προφανώς αποδείξει με τα χρόνια ότι αξίζει τα λεφτά του για να μπορεί να ζητάει και να υπάρχουν κάποιοι να του τα δίνουν. Αν δεν τα αξίζει, θα χάνει πελατεία διαρκώς από εκείνους που τα αξίζουν και που μπορεί να είναι και φθηνότεροι.

Με άλλα λόγια χρεώστε ο καθένας ότι θέλετε... ο χρόνος και η αξία σας, θα ορίσουν το πόσα πρέπει να παίρνεται....  Ξεκινήστε χρεώνοντας λίγα... και εφόσον είστε καλοί και η ζήτηση φτάσει σε σημείο του να μην μπορείτε να τους δεχτείτε όλους αλλά να πρέπει να επιλέξετε , τότε μπορείτε και να αυξάνεται τις τιμές σας. Αυξάνεται η ζήτηση , αυξάνεται και η τιμή....  Αντίθετα αν δείτε πως με όσα χρεώνεται το πρόγραμμά σας είναι άδειο ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε προς τα κάτω την τιμολογιακή σας πολιτική.....

( Α και για να προλάβω κάποιες απαντήσεις, μιλάω με δεδομένο ότι μιλάμε για μαύρα χρήματα πάντα....χωρίς απόδειξη κλπ.... αν κάποιος θέλει να είναι νόμιμος , οκ αλλάζουν τα πράγματα επειδή μπαίνουν άλλοι παράγοντες μέσα, αλλά θεωρώ πως στα ιδιαίτερα μιλάμε κυρίως για μαύρο χρήμα)

• Like 5
Δημοσ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να προσφέρουν από 0 έως και 50 την ώρα ξερωγω :) παίζουν διάφοροι παράγοντες, π.χ. περιοχή, κόστος/χρόνος για να πας να κάνεις το μάθημα κλπ. Από σένα εξαρτάται τί πελατεία θες να αποκτήσεις.

Προσωπικά βάζω όπως είπα μια τιμή που θεωρώ πιο κοντά στον κόπο που έχω καταβάλει τόσα χρόνια και στις γνώσεις μου. Και πίστεψέ με, ο σωστός πελάτης που θα δει να κάνεις καλή δουλειά δεν θα τσιγγουνευτει να σου δώσει το ποσό που ζητάς.

Ναι, σίγουρα, έχω δει να ζητάνε δάσκαλο και με 2 ευρώ την ώρα, δεν αντιλέγω.

Το θέμα στον καθορισμό της τιμής, είναι να μπορεί να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ των χρημάτων που κρίνεις πως χρειάζεσαι για να ζήσεις και αυτών που μπορεί να διαθέσει τελικά ο άλλος. Δεν νομίζω ότι στην παρούσα φάση κάποιος μπορεί να πλουτίσει από ιδιαίτερα, επειδή όμως σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να ασχοληθώ αποκλειστικά με αυτά για να ζήσω, προσπαθώ να εξετάσω πόσο αυτό είναι εφικτό.

Δημοσ.

Α και κάτι ακόμα που ξέχασα σε σχέση με τη τιμή είναι και η σπανιότητα και δυσκολία του αντικειμένου του ιδιαίτερου.... Ο λόγος που πολλοί καθηγητές και δάσκαλοι χάνετε μαθήματα από φοιτητές κλπ είναι γιατί μιλάμε για μαθήματα δημοτικού ή γυμνασίου στα οποία υπάρχει υπερπληθώρα ανθρώπων που μπορεί να διδάξει τα συγκεκριμένα μαθήματα (το πόσο καλά το αφήνω εκτός καθώς θα φανεί στη πορεία) δε χρειάζεται δηλαδή πτυχίο μαθηματικών για να διδάξεις προπαίδεια σε ένα παιδάκι δημοτικού ή εξισώσεις σε ένα γυμνασιάκι, (μεταδοτικότητα και υπομονή χρειάζεται που συχνά μπορεί να την έχει σε καλύτερο βαθμό κάποιος που δεν είναι πτυχιούχος του συγκεκριμένου κλάδου)  αντίθετα μαθηματικά κατεύθυνσης τρίτης λυκείου δεν μπορείς να διδάξεις αν δεν είσαι μαθηματικός (και με πείρα μάλιστα).

Οπότε αν το μάθημά σας δεν είναι σπάνιο ή δύσκολο ως αντικείμενο μην ελπίζετε σε πολλά χρήματα καθώς η προσφορά από άτομα που θα το κάνουν με λιγότερα είναι μεγάλη. Αντίθετα όσο πιο σπάνιο το αντικείμενο και πιο δύσκολο, η προσφορά σε διδάσκοντες είναι μικρότερη και άρα η τιμή μπορεί να φθάσει ψηλά.

• Like 1
Δημοσ.

Όντως ισχύει αυτό που λέει MikeJ για την υπερπληθώρα ατόμων, θυμάμαι στο ΤΕΙ είχα συμφοιτητή που έκανε σε παιδιά γυμνασίου αρχαία ελληνικά, τα γούσταρε και τα ήξερε καλά, τον έπαιρναν τηλέφωνο στο κινητό όταν ήταν στην σχολή για ερωτήσεις και αυτός μιλούσε για απαρέμφατα και τα κλασσικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aπλά σκέφτομαι το εξής. Αν εγώ επιλέξω να ζήσω από τα ιδιαίτερα, και άρα να καθορίσω τις τιμές μου σύμφωνα με τις ανάγκες μου, αυτό δεν αφορά απαραίτητα τον γονιό. 

Aφορά όμως εμένα,και από την στιγμή που ούτε στον ιδιωτικό, ούτε στον δημόσιο τομέα βλέπω ιδιαίτερο φως, αποτελεί την πιο πραγματοποιήσιμη επιλογή προς το παρόν.

Έχοντας υπολογίσει τα χρήματα που χρειάζομαι μηνιαίως για να ζήσω, χωρίς λούσα, δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα αν παίρνω λιγότερο από 8 ευρώ την ώρα. Συμπεριλαμβάνω σε αυτό την αυτασφάλιση μελλοντικά και την έναρξη επαγγέλματος.

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ένα εύρος 8-10 ευρώ την ώρα είναι απαγορευτικό για τον μέσο γονιό αλλά, επειδή βλέπω και ακούω πολλά, με ενδιαφέρει να ξέρω τη γνώμη και άλλων ανθρώπων πάνω στο θέμα.

Επεξ/σία από Lilith19
Δημοσ.

Είναι και σε τι κύκλο θα μπεις. Για άλλους γονιούς και τα 5€ είναι πολλά, για άλλους είναι ψίχουλα. Άρα αν είναι να ζήσεις από αυτό όπως λες κοίτα να μπεις σε κανέναν ευκατάστατο κύκλο...:)

• Like 1
Δημοσ.

Aπλά σκέφτομαι το εξής. Αν εγώ επιλέξω να ζήσω από τα ιδιαίτερα, και άρα να καθορίσω τις τιμές μου σύμφωνα με τις ανάγκες μου, αυτό δεν αφορά απαραίτητα τον γονιό. 

Με αφορά όμως εμένα, από την στιγμή που ούτε στον ιδιωτικό, ούτε στον δημόσιο τομέα βλέπω ιδιαίτερο φως.

Έχοντας υπολογίσει τα χρήματα που χρειάζομαι μηνιαίως για να ζήσω, χωρίς λούσα, δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα αν παίρνω λιγότερο από 8 ευρώ την ώρα. Συμπεριλαμβάνω σε αυτό την αυτασφάλιση μελλοντικά και την έναρξη επαγγέλματος.

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ένα εύρος 8-10 ευρώ την ώρα είναι απαγορευτικό για τον μέσο γονιό αλλά, επειδή βλέπω και ακούω πολλά, με ενδιαφέρει να ξέρω τη γνώμη και άλλων ανθρώπων πάνω στο θέμα.

Τι εχουμε εδω; Επιστροφες; :-D

Ενας φίλος παίρνει έπαιρνε 6 αν θυμαμαι καλα, αλλά αυτό σε μικρή πολη με παιδαγωγικό τμημα και τα παιδιά να ερχονται στο δικό του χώρο οπότε θεωρώ τα 8 ευρώ μια προσιτή τιμή. Το θέμα σου δεν είναι αν ζητάς πολλα, το θέμα είναι αν στα δίνουν. Επίσης κάτι που πρέπει να σκεφτείς ειναι ότι αν ένας γονιός σε χρειάζεται για σχολική, καθημερινή, μελέτη, 2 ώρες τη μέρα επί 20 μέρες το μήνα είναι 40 ώρες, άρα και 320 ευρώ, ποσό σχεδόν απαγορευτικό για μια μέση οικογένεια. Ίσως ανάλογα και την περίσταση πρέπει να κάνεις προσαρμογή στις τιμές σου. 

Δημοσ.

Τι εχουμε εδω; Επιστροφες; :-D

Ενας φίλος παίρνει έπαιρνε 6 αν θυμαμαι καλα, αλλά αυτό σε μικρή πολη με παιδαγωγικό τμημα και τα παιδιά να ερχονται στο δικό του χώρο οπότε θεωρώ τα 8 ευρώ μια προσιτή τιμή. Το θέμα σου δεν είναι αν ζητάς πολλα, το θέμα είναι αν στα δίνουν. Επίσης κάτι που πρέπει να σκεφτείς ειναι ότι αν ένας γονιός σε χρειάζεται για σχολική, καθημερινή, μελέτη, 2 ώρες τη μέρα επί 20 μέρες το μήνα είναι 40 ώρες, άρα και 320 ευρώ, ποσό σχεδόν απαγορευτικό για μια μέση οικογένεια. Ίσως ανάλογα και την περίσταση πρέπει να κάνεις προσαρμογή στις τιμές σου. 

Κρις!  :-D  Επέστρεψα και πάλι μετά από καιρό, ναι!

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα, αν εν τέλει μπορεί κάποιος να τα διαθέσει. Ως προς το θέμα των συνολικών ωρών, εκεί λίγο αλλάζουν τα πράγματα και σκέφτομαι να δουλέψω με πακέτα, αν κάποιος γονιός θελήσει τόσες πολλές ώρες τον μήνα. Αν μιλάμε όμως για 2 ώρες την βδομάδα και για μεγαλύτερη τάξη , όπως πέμπτη ή έκτη, τα 8 ή και τα 10 μπορούμε να πούμε πως θεωρούνται πολλά;

Αυτός που δέχεται να κάνει με 5 ευρώ μάθημα μαγκιά του και χαρά του....στοχεύει στην προσέλκυση μεγάλης πελατείας λόγω της χαμηλής τιμής, θα πρέπει να δουλεύει 2 φορές περισσότερο από αυτόν που χρεώνει 10 για να βγάλει τα ίδια λεφτά αλλά αυτό είναι δικό του ζήτημα. Επίσης η ποιότητα του μαθήματος του εφόσον είναι καλή σταδιακά θα μπορεί να ζητάει όλο και περισσότερα καθώς θα αποκτά κύκλο, αντίθετα αν είναι για τα μπάζα, τότε σύντομα δεν θα βρίσκεται κάποιος ούτε 2 ευρώ την ώρα να του δίνει. 

Δεν είναι λάθος αυτό αλλά εφόσον έχεις ξεκινήσει με τόσα λίγα χρήματα και ενδεχομένως αυτός να είναι και ο λόγος που αρχικά δέχτηκε ο γονιός να ξεκινήσει μαθήματα μαζί σου, πόσο εύκολο είναι μετά να του πεις πως αποφάσισες να ανέβεις ξαφνικά στα 8 ας πούμε; To θέμα είναι ο άλλος να έχει την δυνατότητα να δώσει τα χρήματα αυτά, αν δεν την έχει όλα τα υπόλοιπα δεν υφίστανται.

Δημοσ.

Συμπεριλαμβάνω σε αυτό την αυτασφάλιση μελλοντικά και την έναρξη επαγγέλματος.

Μπορείς να δουλεύεις με εργόσημο από το πρώτο κιόλας μάθημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...