Flaoutistas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Αναρρωτιόμουν γιατί στην Ελλάδα έχουμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας στην Ευρώπη. Έχουμε έλλειψη διατροφικής παιδείας, είναι το κατοχικό σύνδρομο, είμαστε πιο λαίμαργοι εκ γενετής; Τι φταίει; Και πως διορθώνεται; Πχ θεωρώ απαράδεκτο ότι έχουμε μόνο μία ώρα γυμναστική την εβδομάδα στην τρίτη λυκείου. Εξίσου απαράδεκτο θεωρώ την έλλειψη σχετικού μαθήματος.
NikosKallithea Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 "Έχουμε έλλειψη διατροφικής παιδείας" Δηλαδη τι να πουν και αλλοι λαοι που νομιζουν οτι το ψαρι κατασκευάζεται στα εργοστάσια 2
Flaoutistas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 "Έχουμε έλλειψη διατροφικής παιδείας" Δηλαδη τι να πουν και αλλοι λαοι που νομιζουν οτι το ψαρι κατασκευάζεται στα εργοστάσια Το θέμα είναι να συγκρινόμαστε με λαούς που έχουν μικρότερο πρόβλημα, όχι να συγκριθούμε με την Αμερική πχ. 1
idomeneas7 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Η Ελληνίδα μάνα δεν θα σταματήσει ποτέ να πιέζει τα παιδιά της να φάνε "άλλη μια μπουκιά" και "τη δύναμή τους", να λέει "δεν θα σηκωθείς αμα δεν το φάς όλο" (δηλαδή ένα τσουκάλι αρκετό για μια διμοιρία), να βάζει τίγκα λάδι και λοιπά χαριτωμένα. Μετά είναι αργά, το παιδί δεν μπορεί να αλλάξει. Εξαίρεση τα αντιδραστικά παιδιά. 7
Gtr34 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 -Έλλειψη διατροφικής παιδείας. -Έλλειψη παιδείας γενικότερα. -Έλλειψη αθλητικών υποδομών. -Αδιαφορία πολιτικού συστήματος. -Κατοχικά σύνδρομα. -Μαμαδίστικη νοοτροπία. -Χαμηλή ποιότητα ζωής. -Φτώχια,άγχος,κατάθλιψη. 5
g_alkis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικά η σύγχρονη Ελληνίδα μάνα τα έχει γραμμένα τα παιδιά της ως προς το τι τρώνε και τους πασάρει (ή δεν νοιάζεται αν τρώνε) σκουπίδια. Ποιοτικό είναι το θέμα της περισσότερες φορές όχι ποσοτικό.
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Η Ελληνίδα μάνα δεν θα σταματήσει ποτέ να πιέζει τα παιδιά της να φάνε "άλλη μια μπουκιά" και "τη δύναμή τους", να λέει "δεν θα σηκωθείς αμα δεν το φάς όλο" (δηλαδή ένα τσουκάλι αρκετό για μια διμοιρία), να βάζει τίγκα λάδι και λοιπά χαριτωμένα. Μετά είναι αργά, το παιδί δεν μπορεί να αλλάξει. Εξαίρεση τα αντιδραστικά παιδιά. Δεν υπάρχουν αυτά στις νέες μητέρες, σε εμάς τα έκανε η γιαγιά μας, τόσο εγώ όσο και ο ξάδερφός μου όταν μας έκανε η γιαγιά το τραπέζι και είχαμε σκάσει από το φαγητό και μας έλεγε τέτοια με τελευταίες μπουκιές και δυνάμεις σηκωνόμασταν και φεύγαμε από το τραπέζι και την αφήναμε να λέει τα δικά της. 1
idomeneas7 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ βλέπω πάντως πολύ force feeding σε μικρές ηλικίες. Διαγωνισμός για το πιό παχουλό μωρό και μετά δίαιτα από το νηπιαγωγείο. Αν δεν ψηλώνει όσο τα άλλα παιδάκια, πάλι μπούκωμα. Βασίλη, εσείς είσασταν τα "αντιδραστικά" παιδιά. Κι εγώ τσακωνόμουν, ο άντρας πέταγε το φαγητό στο δρόμο κλπ. Ξέρω όμως αρκετούς, πιό μαμάκηδες ίσως, που έτρωγαν οσο πει η μαμά με το ζόρι και τώρα θέλουν 10 πιτόγυρα για μεσημεριανό ώστε να χορτάσουν.. 4
ΜίλαμουγιαΜήλα Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Η γνώμη μου και εντύπωσή μου είναι ότι οι ενήλικες στην ελλάδα είναι παρακμιακά παχύσαρκοι σε σύγκριση με άλλες χώρες της ευρώπης. Νομίζω ο βασικός λόγος είναι η κουλτούρα του delivery που έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια. Και η μη-κουλτούρα της άθλησης, στις μεγαλύτερες γενιές, πχ. μπορεί τα νεαρά αγόρια στην πλειοψηφία να παίζουν ποδόσφαιρο μπάσκετ κ.α. αλλά από μια ηλικία και μετά παραιτούνται, μπαίνουν σε άλλο lifestyle, και έχουμε τον τυπικό έλληνα με τη μπάκα από μια ηλικία και ύστερα που τρέφεται με πιτόγυρα. Και όχι δεν το θεωρώ ευθύνης της "μάνας" το τι τρώνε οι μαντράχαλοι που μένουν με τους γονείς μέχρι τα 30+. (Για τα μικρά παιδιά δεν έχω άποψη αλλά εμπιστεύονμαι την συμφορουμίτισσα idomeneas7) 2
Expertr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Αθληση απο οσο πιο μικρα γινεται ωστε να μπορουν να εχουν και τα πατατακια τους οταν τα ζητανε η οτιδηποτε αλλο τετοιο της ηλικιας χωρις προβλημα και ωστε να "χτισουν" σωστο μεταβολισμο.... Εαν ξεκινησει λαθος το πραγμα και ο μεταβολισμος κοιμαται ορθιος μετα ολη του την ζωη θα παλευει με διαιτες δυστυχως..
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ βλέπω πάντως πολύ force feeding σε μικρές ηλικίες. Διαγωνισμός για το πιό παχουλό μωρό και μετά δίαιτα από το νηπιαγωγείο. Αν δεν ψηλώνει όσο τα άλλα παιδάκια, πάλι μπούκωμα. Βασίλη, εσείς είσασταν τα "αντιδραστικά" παιδιά. Κι εγώ τσακωνόμουν, ο άντρας πέταγε το φαγητό στο δρόμο κλπ. Ξέρω όμως αρκετούς, πιό μαμάκηδες ίσως, που έτρωγαν οσο πει η μαμά με το ζόρι και τώρα θέλουν 10 πιτόγυρα για μεσημεριανό ώστε να χορτάσουν.. Χμμμ, βασικά εγώ ήμουν καλομαθημένος βουτηρομπεμπες ο ξάδερφος πιο σκληραγωγημένος, η γιαγιά μας μαγείρευε υπέροχα, αλλά όταν έχουμε σκάσει... ε εκεί λέγαμε οχι δεν συνεχίζουμε, σε κάποιες φάσεις όταν ήμασταν μικροί ακόμα και γυμνάσιο, μας έφερνε στο στόμα με το στανιό το κουτάλι με το φαγητό για να καταπιούμε και να το φάμε με το ζόρι, ε σηκωνόμασταν αμέσως. Σε μια φάση είχε φάει και κράξιμο η γιαγιά από τους γονείς μας. Αλλά τι να πεις, προφανώς είχε περάσει πείνα στην κατοχή και υπήρχε το γνωστό κατοχικό σύνδρομο, δεν μπορώ να την κατηγορίσω για κάτι. 1
Ison_ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν είναι το φαΐ. Είναι η έλλειψη άσκησης. 1
idomeneas7 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Χμμμ, βασικά εγώ ήμουν καλομαθημένος βουτηρομπεμπες ο ξάδερφος πιο σκληραγωγημένος Ελα, παραδέξου το, ο ξάδερφος σε ξεσήκωνε. 1
kathytherion Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ισως φταει η ποσοτητα τροφης που τρωνε αρκετες οικογενειες οπως και τα κατοχικα καταλοιπα των γονιων/παππουδων που επιμενουν τα παιδια να τρωνε ολο το φαγητο + γλυκα + 1002. Αντιστοιχα, ο πολυ αυστηρος ελεγζος της διατροφης των παιδιων τα οδηγει στο να τρωνε μεγαλες ποσοτητες εξω απο το σπιτι και κυριως ανθυγιεινα και ετοιματζιδικα. Αυτο ειναι ενα μοτιβο που το εχω δει πολλες φορες σε γνωστους μου. Απαντησα αργα και ολα αυτα τα ειπατε πιο πριν!
Flaoutistas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ισως φταει η ποσοτητα τροφης που τρωνε αρκετες οικογενειες οπως και τα κατοχικα καταλοιπα των γονιων/παππουδων που επιμενουν τα παιδια να τρωνε ολο το φαγητο + γλυκα + 1002. Αντιστοιχα, ο πολυ αυστηρος ελεγζος της διατροφης των παιδιων τα οδηγει στο να τρωνε μεγαλες ποσοτητες εξω απο το σπιτι και κυριως ανθυγιεινα και ετοιματζιδικα. Αυτο ειναι ενα μοτιβο που το εχω δει πολλες φορες σε γνωστους μου. Απαντησα αργα και ολα αυτα τα ειπατε πιο πριν! Το τελευταίο που είπες το χω συναντήσει. Μια γνωστή μας μεγάλωνε το παιδί της με σωστή διατροφή.. δεν είχε φάει σοκολάτα μέχρι τα 13 νομίζω.. σε μια εκδρομή με το σχολείο δοκίμασε σοκολάτα.. και από τότε δε σταμάτησε να τρώει σοκολάτες και έγινε μπόμπος. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα