evabb Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Το να τρως και δευτερη μερα το ιδιο φαγητο δεν νομιζω να ειναι και τοσο δυσκολο...Επισης καλο ειναι να ΜΗΝ πεταμε φαγητο, οχι οτι θα γινει κατι αλλα ειναι κριμα να βλεπω να πετανε ολοκληρες μεριδες... Και εγω καλομαθημενος ημουν και μαλιστα ΠΟΛΥ...Ετρωγα το μεσημεριανο ΜΟΝΟ εκεινη την ωρα και το βραδυ δεν ηθελα το ιδιο απο την στιγμη που θα κρυωνε και μετα... Μεχρι που εμεινα μονος μου δευτερη μερα οχι δεν ειναι προβλημα. οταν ομως εχει μεινει 4 μερες στο ψυγειο γιατι στο μεταξυ μαγειρευε αλλα πραματα τοτε συγνωμη οχι. το χειροτερο μου μακραν ειναι η σαλατα, καθε μερα κοβε σαλατα 10 κιλα, δεν υπαρχει κανενας λογος.
zio10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Παγκόσμιο δεν είναι αυτό το πρόβλημα; Που δεν έχουν παχύσαρκους δηλαδή; Εγώ πιστεύω ότι τρώμε και καλύτερα - ποιοτικότερα από πολλούς λαούς
thomasG4 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Παγκόσμιο δεν είναι αυτό το πρόβλημα; Που δεν έχουν παχύσαρκους δηλαδή; Εγώ πιστεύω ότι τρώμε και καλύτερα - ποιοτικότερα από πολλούς λαούς Παγκόσμιο είναι, αλλά στην Ελλάδα έχουμε τα πρωτεία στα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά. Όλη αυτή η γενιά κατα πάσα πιθανότητα θα δημιουργήσει υπέρβαρους και παχύσαρκους ενηλίκους. Επίσης δημιουργούνται προβλήματα στη μετέπειτα ενήλικη ζωή όταν κάποιο παιδί είναι παχύσαρκο ή υπέρβαρο, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας. 2
_hopelesscase_ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Οντως κάθε φορά που κατεβαίνω ελλάδα τα τελευταία χρόνια, 2 πράγματα με "ξαφνιάζουν" εκ νέου, το ένα είναι ο θόρυβος-κόρνες-μηχανάκια, και το άλλο είναι πόσοι παχύσαρκοι κυκλοφορούν στο δρόμο. Αν μπω σε μετρό ή κάτσω σε ταβέρνα, αρχίζω να εκπλήσσομαι. Δεν ξέρω αν ήταν έτσι και πριν ή απλά τώρα μου χτυπάει. Αυτό με τα παχύσαρκα παιδιά ισχύει, βάσει στατιστικών, και νομίζω πέρα από την καθιέρωση των delivery και των γύρων ως το βραδινό φαγητό της οικογένειας έχει να κανει με τη μηδενική κουλτούρα άθλησης, ειδικά για όσους δεν έχουν πόρους (δομές από την πολιτεία = ανύπαρκτες ή ελάχιστες σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη). Οπότε αν η οικογένεια το θέσει προτεραιότητα, το παιδί θα αθληθεί, αν όχι, μετά τα σουβλάκια θα κάτσει στο πλεϊστέησον. Και γω θυμάμαι εκείνη τη 1 ώρα τη βδομάδα γυμναστικής στο δημόσιο σχολείο, που μόνο γυμναστική δεν ήταν. Επίσης πολλά αγόρια που παλιά χτυπιόντουσαν στις αλάνες ή στο μπάσκετ στην εφηβεία, λίγα χρόνια αργότερα τα βλέπω με σαπιοκοιλιές, σε κατάσταση παρακμής. 3
bedazzled Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 το χειροτερο μου μακραν ειναι η σαλατα, καθε μερα κοβε σαλατα 10 κιλα, δεν υπαρχει κανενας λογος. Κακώς. Η σαλάτα και δεν παχαίνει και είναι πολύ ωφέλιμη. 1
zio10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Παγκόσμιο είναι, αλλά στην Ελλάδα έχουμε τα πρωτεία στα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά. Όλη αυτή η γενιά κατα πάσα πιθανότητα θα δημιουργήσει υπέρβαρους και παχύσαρκους ενηλίκους. Επίσης δημιουργούνται προβλήματα στη μετέπειτα ενήλικη ζωή όταν κάποιο παιδί είναι παχύσαρκο ή υπέρβαρο, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας. Είχα την εντύπωση ότι είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα λόγω πιο νέων - ενημερωμένων γονιών και λόγω της διάδοσης της άσκησης, γυμναστηρίων κλπ αλλά μάλλον όχι...
thomasG4 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Είχα την εντύπωση ότι είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα λόγω πιο νέων - ενημερωμένων γονιών και λόγω της διάδοσης της άσκησης, γυμναστηρίων κλπ αλλά μάλλον όχι... Η γυμναστική δυστυχώς ξεκινάει στις μεγαλύτερες ηλικίες (μετά το σχολείο). Οι γονείς δεν έχουν λεφτά να στείλουν τα παιδιά σε αθλητικές δραστηριότητες και οι δωρεάν επιλογές για άθληση είναι ελάχιστες στη σημερινή εποχή. Όταν και οι δυο γονείς δουλεύουν, δύσκολα βρίσκουν χρόνο για μαγείρεμα και όταν μαγειρεύουν είναι κατεψυγμένα (τίγκα στα συντηρητικά και στη ζάχαρη) ή συσκευασμένα προϊόντα απο το ράφι, λόγω το ότι είναι ακριβά τα φρέσκα προϊόντα. Επίσης η κατανάλωση πολλών συσκευασμένων στα σχολεία είναι και αυτή σημαντική παράμετρος. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια δυστυχώς. 1
gdriver Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Εντάξει παιδιά, ακούω για παντελή έλλειψη άσκησης και γελάω. Θυμάμαι δεκαετία 80 που οι μόνοι που γέμιζαν τις αλάνες ήταν παιδάκια και έφηβοι, άντε ως 16-17 που έπαιζαν ποδόσφαιρο κυρίως και λίγο μπάσκετ, ενώ τώρα, εδώ και λίγα χρόνια έχει γίνει η έκρηξη με τζόκινγκ στο δρόμο,γυμναστήρια (της μόδας εδώ και 15 χρόνια σίγουρα), 5 Χ 5 από 20-30-40άρηδες, πολλούς ποδηλάτες βλέπω επίσης, όπως και extreme,σκι σε βουνό και θάλασσα κλπ. Ο μέσος όρος ΒΜΙ όμως έχει πάρει την ανηφόρα δυστυχώς.Η διατροφή είναι που μας σκοτώνει, όχι η ακινησία...(Ξέχασα να αναφέρω το πόσο ζάχαρη παίρνει ο οργανισμός,μέσω των "φαγητών" που μας ταίζουν). Ειδικώς το τρίαθλο έχει γίνει πολύ της μόδας. 1
idomeneas7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Η έλλειψη άθλησης με την παραδοσιακή έννοια της γυμναστικής δεν είναι απαραίτητα λόγος παχυσαρκίας. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι σωματικής άσκησης που είναι δωρεάν και δεν απαιτούν κανενός είδους υποδομές ή εξοπλισμο. 'Εχω τσακωθεί εδώ και χρόνια με τη γυμναστική και τρώω ο,τι σαβούρα θέλω, παχύσαρκη δε με λες.
evabb Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Κακώς. Η σαλάτα και δεν παχαίνει και είναι πολύ ωφέλιμη. αν προκειται να την φας, αλλιως δεν εχει νοημα. να φας μια ντοματα το βλεπω αλλα να βαζεις 2 ντοματες και ενα ολοκληρο αγγουρι και 1 πιπερια και 1 κρεμμυδι και 50γρ λαδι δεν νομιζω οτι μπορει τα φαει αυτα ανθρωπος συν φαγητο συν ψωμι.
thomasG4 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 αν προκειται να την φας, αλλιως δεν εχει νοημα. να φας μια ντοματα το βλεπω αλλα να βαζεις 2 ντοματες και ενα ολοκληρο αγγουρι και 1 πιπερια και 1 κρεμμυδι και 50γρ λαδι δεν νομιζω οτι μπορει τα φαει αυτα ανθρωπος συν φαγητο συν ψωμι. Κόβεις το ψωμί, μειώνεις τη ποσότητα του φαγητού στο μισό, μειώνεις το λάδι και αφήνεις όση σαλάτα έμεινε για βραδινό. Επίσης προσθέτεις μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης στο βραδινό μαζί με τη σαλάτα. Στο ενδιάμεσο τρως και ένα φρούτο. Άμα το έκαναν όλοι αυτό, δεν θα είχαμε τόσο μεγάλα ποσοστά παχυσαρκίας. 1
Mau-Maus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Οταν το παιδι ειναι σε ηλικία που δεν καταλαβαίνει φταίνε οι γονείς ! απο τα 14-15 και μετα που το παιδί αρχίζει κ χτίζει την προσωπικότητα του και πολυ περισσότερο απ τα 18 και μετα μια λέξη καθορίζει τον δρόμο που θα πάρεις κ λέγεται αυτοσεβασμός ! σέβεσαι τον εαυτό σου και τον θελεις υγιή ? αφιερώνεις 10 λεπτακια την ήμερα σου σε αυτόν κάνοντας οποιαδήποτε άσκηση σε ευχαριστεί είτε αυτη λέγεται περπάτημα ειτε δουλείες στο στιτι , τρώγοντας (κατα βαση οχι συνέχεια ) ισορροπημένα και υγιεινά ! οτι τρώμε είμαστε εξάλλου ! δεν σέβεσαι τον εαυτο σου ? κάθεσαι και χλαπακιαζεις ολη μερα πίτσες και κρέπες και φτανει η κοιλια σου στο πατωμα !!! ο καθένας οπως γουστάρει ζει την ζωη του δεν το συζητάμε αυτο ! το καθε τι ομως εχει και τις συνέπειες του .. φτάνεις στα 35 σου να μην μπορείς να παίξεις 2 λεπτακια με τα παιδιά σου .. τραγικό ε ?? επιλογές ειναι αυτές .. ζυγίστε τες ειδικα οσο ειστε νεοι .. αν θελετε να σας σέβονται σεβαστείτε πρώτοι εσείς τον εαυτό σας ! η φωτο ειναι στα 38 μου .. η ποιότητα της ζωης μου ολα αυτα τα χρόνια νομίζω ειναι εμφανής και δεν μιλάω για θέμα εμφάνισης αλλα υγείας .. αυτοσεβασμός λέγεται 6
bluesattack Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτη η νοοτροπια , κουλτουρα , ψυχολογια κλπ θελει και το καταλληλο πακετακι.Αγαπη για την φυση , δηλαδη παρκα,καθαριοτητα, ωραιες πολεις.Σε ανεβαζει.Αμα βλεπεις γκριζαμαρα,σκουπιδια και σπασμενα παγκακια και κουνιες. Αλλο ο ωραιος ποδηλατοδρομος , πχ και αλλο να φοβασαι μηπως σε φαει λαχανο κανα αυτοκινητο 1
zio10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτη η νοοτροπια , κουλτουρα , ψυχολογια κλπ θελει και το καταλληλο πακετακι.Αγαπη για την φυση , δηλαδη παρκα,καθαριοτητα, ωραιες πολεις.Σε ανεβαζει.Αμα βλεπεις γκριζαμαρα,σκουπιδια και σπασμενα παγκακια και κουνιες. Αλλο ο ωραιος ποδηλατοδρομος , πχ και αλλο να φοβασαι μηπως σε φαει λαχανο κανα αυτοκινητο Νομίζω δικαιολογίες είναι αυτά...αν το θέλεις παντού βρίσκεις χώρο και τρόπο Αλλά συνήθως προτιμάμε τις εύκολες λύσεις, θα ξεσπάσουμε στο φαΐ και στο ποτό πχ, όχι στο τρέξιμο και στα βάρη... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα