Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλά είναι δύσκολο να ζεις με κάποιον επι δεκαετιες. Ο χρόνος και η καθημερινή ρουτίνα δημιουργουν τριβές.

Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Υποτίθεται ένας άνθρωπος παντρεύεται επειδή του αρέσει η καθημερινή ρουτίνα και οι τριβές με τον άλλον. Τι αλλάζει μετά από 10 χρόνια όταν δεν έχετε παντρευτεί με το καλημέρα;

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όπως τα λεει ειναι είναι !

όπως και δικαίωμα των παιδιών του είναι να τον κρεμάσουν όταν μεγαλώσουν  ..

Αν καταφέρουν να μεγαλώσουν...:)

Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Υποτίθεται ένας άνθρωπος παντρεύεται επειδή του αρέσει η καθημερινή ρουτίνα και οι τριβές με τον άλλον. Τι αλλάζει μετά από 10 χρόνια όταν δεν έχετε παντρευτεί με το καλημέρα;

Εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό...χρόνο με το χρόνο πολλά αλλάζουν! Ακόμα κι εμείς οι ίδιοι και οι συνήθειές μας. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, μπορεί κι εμείς να γινόμαστε "ανυπόφοροι" μεγαλώνοντας...:)

• Like 2
Δημοσ.

Εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό...χρόνο με το χρόνο πολλά αλλάζουν! Ακόμα κι εμείς οι ίδιοι και οι συνήθειές μας. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, μπορεί κι εμείς να γινόμαστε "ανυπόφοροι" μεγαλώνοντας... :)

Εμένα καθόλου φυσιολογικό

επίσης έκανα ένα λάθος πριν. έπρεπε να είχα γράψει έχουν αντί έχετε

Δημοσ.

Εμένα καθόλου φυσιολογικό

επίσης έκανα ένα λάθος πριν. έπρεπε να είχα γράψει έχουν αντί έχετε

E συμβαίνει αρκετές φορές πάντως :)

Δημοσ.

Αυτό συζητιέται... :)

Oι παππούδες μας και οι γονείς μας φτωχοί ήταν. Ακόμα και σήμερα στα χωριά κάνουν πανω απο 4 παιδιά και κανένας δεν γίνεται εγκληματίας. Απλά ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την γεωργία. Έχει περάσει η άποψη πως αν δεν εχεις λεφτά να στείλεις το παιδί σου στα φροντιστήρια ή δεν εχεις λεφτά να του πάρεις τα καλύτερα ρούχα τότε είσαι ανάξιος γονέας.

Η νοοτροπία που έφερε ο Πασόκος ο Κωστόπουλος κατέστρεψε την Ελληνική κοινωνία ,όπως και οι μεσημεριανές εκπομπές σκουπίδια που προμοτάρουν τα μοντέλα-γλάστρες που παντρεύονται τους άεργους γόνους εφοπλιστών.

Δημοσ.

Oι παππούδες μας και οι γονείς μας φτωχοί ήταν. Ακόμα και σήμερα στα χωριά κάνουν πανω απο 4 παιδιά και κανένας δεν γίνεται εγκληματίας. Απλά ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την γεωργία. Έχει περάσει η άποψη πως αν δεν εχεις λεφτά να στείλεις το παιδί σου στα φροντιστήρια ή δεν εχεις λεφτά να του πάρεις τα καλύτερα ρούχα τότε είσαι ανάξιος γονέας.

Η νοοτροπία που έφερε ο Πασόκος ο Κωστόπουλος κατέστρεψε την Ελληνική κοινωνία ,όπως και οι μεσημεριανές εκπομπές σκουπίδια που προμοτάρουν τα μοντέλα-γλάστρες που παντρεύονται τους άεργους γόνους εφοπλιστών.

Όπως τα λες σε αυτό το μήνυμα συμφωνώ

Δημοσ.

Δηλαδή αν ο άλλος έχει προβλήμα στον εγκέφαλο, είναι τρελός ψυχοπαθής και κάτι έχει βρε παιδί μου, δεν υπάρχει πιθανότητα να το κάνει ξαφνικά επειδή έτσι του' ρθε στο κεφάλι; Δεν μιλάω για περιπτώσεις βιαστών κατ' εξακολούθηση. Καταλαβαίνω οτι υπάρχει κάποια λογική σε αυτό που λες αλλά μου είναι λίγο δύσκολο να το πιστέψω οτι αποκλείεται η περίπτωση που λεω.

Πολύ καλά έκανες και του είσαι εξηγημένη, σου έχει πει και ο ίδιος οτι και αυτός δεν θέλει παιδί;

Well, ουτε αυτος θελει παιδι τωρα, γενικοτερα δεν θα τον χαλαγε αργοτερα που ισως εχουν φτιαξει οι συνθηκες ζωης μας, αλλα γενικα δεν εχω δει πολλους αντρες να καιγονται για παιδι, συνηθως οι γυμαικες επιμενουν. Μοορει να κανω και λαθος σ αυτο

Δημοσ.

Super duper επιχειρήματα που σε αποστομώνουν από λογική.

Ποιος είπε οτι αν έχεις πολλά παιδιά και οικονομικές δυσκολίες θα γίνεις εγκληματίας; Ακόμα δεν βαρέθηκαν κάποιοι να πιπιλάνε την καραμέλα για ακριβότερα ρούχα και άλλες πολυτέλειες στα παιδιά. Η άποψη που έχει περάσει στην κοινωνία και ορθώς έχει περάσει είναι οτι αν δεν έχεις ένα ελάχιστο όριο μισθού και εισοδήματος το παιδί θα έχει πρόβλημα σε αρκετά πράγματα που πρέπει να του παρέχεις και είναι αυτονόητα. Οχι θα αφήσει ο άλλος το παιδί του χωρίς να ξέρει πολύ καλά ή άριστα μια ξένη γλώσσα και μεθαύριο να του παίρνουν άλλοι την δουλειά να μην έχει επιλογές να φύγει εξωτερικό ή να κάνει μεταπτυχιακό.

Όσο για την επαρχία ναι, σιγά μην κάνουν και 40 παιδιά, προφανώς μερικές οικογένειες έχουν να τους δώσουν φαγητό από τα χωράφια και τα ζώα. Καλά κάνουν αν έχουν αλλά ξέρεις αυτοί είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, δεν έχουν όλοι οι έλληνες χωράφια και ζώα και δεν μένουν όλοι οι έλληνες σε χωριά. Επίσης δεν ξέρεις αν τα 4 παιδιά κάποιου αγρότη τρέφονται επαρκώς ή είναι πεινασμένα. Και δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να τρέχει στα χωριά και στα χωράφια για να κάνει πολλά παιδιά.

Τα περι φτωχών παππούδων στις κατοχές, κομμάτων και μεσημεριανάδικων τα ακούω βερεσέ. Εσύ θα έχεις μεγαλώσει σε χωριό από αγροτική οικογένεια. Οι εποχές άλλαξαν και κατά την γνώμη μου τα παιδιά είτε στην πόλη είτε στο χωριό επιβάλλεται να μορφώνονται να σπουδάζουν και να λαμβάνουν πολλές γνώσεις οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν τα κατάλληλα ερεθίσματα και αργότερα τα παιδιά ως εργαζόμενοι να αναπτύξουν περισσότερο να εξελίξουν στο βαθμό που είναι εφικτό τον αγροτικό - κτηνοτροφικό τομέα ακόμα και τα επαγγέλματα που δεν απαιτούν πτυχίο τριτοβάθμιας σχολής. Γενικά να αναπτύξουν την επαρχία με αυτό τον τρόπο οχι να μένουμε στα παλιά δηλαδή αγροτιά κτηνοτροφία κτλ. Χρειάζονται ξένες γλώσσες για να ανατρέχουν στην ξένη βιβλιογραφία και να κοιτάνε τι νέα πράγματα υπάρχουν από το εξωτερικό στο θέμα π.χ της αγροτικής παραγωγής ή της παραγωγής προϊόντων κτηνοτροφίας.

Αν μείνουμε στα παλιά πρότυπα οτι ο μπαμπάς είναι αγρότης κτηνοτρόφος μπακάλης και δούλευε σκληρά έκατσε έκανε 4-5 παιδιά που δεν τέλειωσαν ούτε λύκειο, η μάνα ήταν στο σπίτι και ασχολιόταν με δουλειές του σπιτιού τώρα τα παιδιά μεγάλωσαν έμαθαν την δουλειά από τον μπαμπά (με τεχνικές και γνώσεις 20-30 ετών πίσω) θα πάρουν την δουλειά του μπαμπά και δεν έχουν ανάγκη τίποτα ούτε σπουδές φροντιστήρια, ε τότε χαθήκαμε. Έχω ακούσει πολλούς αγρότες να λένε πόσο έχουν προχωρήσει οι ξένες υπανάπτυκτες χώρες στο θέμα των τεχνολογιών και μεθόδων αγροτικής παραγωγής σε σχέση με μας και εδώ και χρόνια μας χτυπάνε στον ανταγωνισμό αγροτικών προϊόντων χωρίς να μπορούμε να κάμουμε τίποτα.

Αυτά εντελώς φιλικά.

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει δεν ειναι λογικη αυτο. Οτι αφου μεγαλωναν παιδια χωρις πολλα πολλα υλικα αγαθα πριν 50 χρονια, οτι μπορεις να το κανεις και σημερα. Σημασια δεν εχει μονο η επιβιωση του παιδιου. Και οι μουσουλμανοι στην Ευρωπη κανουν 5 παιδια ο καθενας τους και μεγαλωνουν σα το Μογλη, ενω ο Γερμανος ξερω γω θα κανει παιδια αφου πρωτα τα αντεχει το πορτοφολι του. Εκτος αν κανεις παιδια μονο για να μεγαλωσεις τον πληθυσμο και πιστευεις οτι αρκει να φερνεις ενα πιατο φαγτο καθε μεσημερι. Κι επειδη ξερω οικογενειες απο χωρια, δεν ειναι πολυτεκνοι, συνηθως εχουν 2 το πολυ 3 παιδια και εχουν ακριβως το ιδιο αγχος με αυτους που μενουν στην πολη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...