ASFE Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Θα συμφωνήσω με Φραμπαλα, πλέον οι περισσότεροι γεννοβολάνε κοντά στα 35-40 και για κάποιο λόγο θεωρείται φυσιολογικό (!) Βιολογικά, η καλύτερη ηλικία για τεκνοποίηση είναι πριν τα 25. Επειδή τώρα πολλοί είναι μαμάκηδες, πολλές είναι ανεύθυνες και κάνουν βλακείες και στο θέμα παιδιού (ανάμεσα σε πολλά άλλα), δεν φταίει η ηλικία τους αλλά το κούφιο τους το κεφάλι. Και επειδη βιολογικα ειναι σωστο, πρεπει ολα (σχεσεις,γαμοι,γεννες) να γινονται πριν τα 25?
Jethro Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω σαν πλανο για καλυτερες προυποθεσεις οικογενειας ειχα τα 30~, να εχω φτασει σε ενα καλο επαγγελματικο/οικονομικο επιπεδο να εχω πληρης ανεξαρτησια και να μπορω να στεκομαι στα ποδια μου για να ξερω οτι θα μπορω να στηριξω μια οικογενεια. Σε μικροτερες ηλικιες τα παντα ειναι ρευστα ακομα. Αν δεν εχεις εδραιωσει την ζωη σου οσο πιο σταθερα γινεται δεν γινεται λογος να ρισκαρεις το ευ ζην ενος παιδιου. Και στην τελικη θελω να παρεχω οτι καλυτερο μπορω για το παιδι μου, δεν θα θελα να στερηθει τιποτα και κυριως οτι στερηθηκα εγω. Εδω μερικοι σκυλια παιρνουν και δεν τα βγαζουν περα οικονομικα... 5
alex_000 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 O γάμος σε μικρή ηλικία είναι μεγάλο θέμα και έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του καθενός. Άλλοι είναι μαμάκηδες φτιαγμένοι για να αντικαταστήσουν την μαμά τους με μια γυναίκα και μπορούν να το πάνε καλά, άλλοι είναι πιο "ατίθασοι" και ο γάμος θα τους τρελάνει και γιατί δεν έχουν ζήσει την ζωή τους, και γιατί θα καταλάβουν μετά από κάποια χρόνια ότι δεν ανέχονται πολλά-πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν υπάρχουν τα βασικά οικονομικά στηρίγματα, ο γάμος έχει πολύ μικρή πιθανότητα επιτυχίας. Η έλλειψη δουλειάς και χρημάτων είναι καρκίνος που σιγά σιγά καταστρέφει τα πάντα. Τέλος όλοι όσοι λέτε "στα 40" και γεμίζει το στόμα σας επειδή είστε ακόμα πιτσιρίκια, καταλάβετε ότι τα 40 δεν είναι καμιά τραγική ηλικία, οι 40ρηδες δεν είναι με το ένα πόδι στον τάφο. Ίσα ίσα ξέρουν τι θέλουν στην ζωή τους και έχουν και τα οικονομικά τους λυμένα. Οι γυναίκες έχουν κάποια βιολογικά θέματα, και πολύ καλύτερα να γεννάνε νωρίτερα φυσικά, αλλά πλέον και αυτά ξεπερνιούνται Προσπεράσατε τελείως την πιο ώριμη απάντηση σε αυτό το thread, και δεν καταλαβαίνω γιατί: για μένα 3 πράγματα πρέπει να συμβούν για να παντρευτείς 1 να νιώσεις ότι είσαι έτοιμος για γάμο αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχεις ζήσει τη ζωή σου, να έχεις πραγματοποιήσεις όλα τα απωθημένα σου (είτε είναι αυτά ταξίδια, είτε ξενύχτια, είτε σεξ με πολλά άτομα κλπ) και να είσαι διατεθειμένος/διατεθειμένη πως ήρθε η ώρα για χάρη του γάμου να κάνεις -αμοιβαίες- υποχωρήσεις 2 να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο να το κάνεις κάποιον με τον οποίο υπάρχει επικοινωνία, συνεννόηση, έχετε κοινά ενδιαφέροντα 3 να υπάρχει μια σχετική οικονομική άνεση τα χρήματα που μπαίνουν στο σπίτι δηλαδή, να είναι ικανά να καλύψουν τουλάχιστον τα βασικά έξοδα της οικογένειας χωρίς να υπάρχει ανάγκη να συνεισφέρουν τρίτοι (όπως πχ οι γονείς) αν αυτά τα τρία τα καταφέρεις στα 22 σου, γιατί να μην παντρευτείς τότε; βέβαια είναι σχετικά δύσκολο να έχουν βρει δουλειά και οι δύο σε τόσο μικρή ηλικία, ή να έχουν "χορτάσει την εργένικη ζωή τους", ή να πετύχουν με την πρώτη τον άνθρωπο της ζωής τους οπότε πιο φυσιολογική είναι ένας γάμος σε μεγαλύτερη ηλικία που ξέρουμε τι ζητάμε γνώμη μου πάντα 4
kirileman Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Που ζείτε όλοι εσείς? Ο ένας τα ρίχνει στις γυναίκες γιατί το παίζουν ντίβες (τρομέρο επιχείρημα γουαου). Αλλά δεν περιμένω κάτι καλύτερο σε μια τόσο σάπια σεξιστική κοινωνία όπως η ελληνική. Άλλοι λένε πριν τα 25 να κάνεις παιδιά γιατί μετά υπάρχουν γενετικές ανωμαλίες... Γιατί υπάρχουν οι προγεννητικές εξετάσεις? Για να προληφθούν αυτά τα προβλήματα. Βρείτε μου νέους πριν τα 25 που να έχουν σοβαρές εργασίες και να μπορούν να φέρνουν βόλτα τα έξοδα ενός μωρού. Εκτός,αν τα κάνουμε, και τα παρκάρουμε στους γονείς μας, όσο εμείς θα δίνουμε φυλλάδια ή θα κάνουμε άλλες δουλειές του ποδαριού. Να συνέλθετε λίγο, ξεκαβαλάτε από το ροζ συννεφάκι σας Καλού κακού, κατάψυξε μερικά ωάρια. 2
Papakaliati Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Εχω αρκετα φιλικα ζευγαρια που η γυναικα ητανε ~ 24 και ο αντρας +4, 5 οταν παντρευτικανε, και μετα απο καμια τετραετια ειναι ακομη μια χαρα ευτυχισμενοι. Αλλα απο την αλλη ολοι τους ειχανε στρωμενο επαγγελματικο μελλον που βοηθαει απειρα τις ισορροπιες.
φραμπάλα Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ενω οι 40αρηδες εχουν ολοι σοβαρες εργασιες και ειναι ωριμοι. Απλα αυξανεται η πιθανοτητα τα παιδια να μεινουν ορφανα νωριτερα.(βλεπε μενεγακη απο την ακατανικητη επιθυμια της να κανει παιδια με τον καθε αντρα που εχει θα γενναει μεχρι και τα 60 της αυτη). Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2015 από φραμπάλα 1
alex_000 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Απλα αυξανεται η πιθανοτητα τα παιδια να μεινουν ορφανα νωριτερα.(βλεπε μενεγακη απο την ακατανικητη επιθυμια της να κανει παιδια με τον καθε αντρα που εχει θα γενναει μεχρι και τα 60 της αυτη). Επισης οι γυναικες το παιζουν ντιβες...ρε φιλε μπουρδολογε φυγε απο την συζητηση,δεν ειναι κοσμοπολιταν εδω. 2
tomato9 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Θα συμφωνήσω με Φραμπαλα, πλέον οι περισσότεροι γεννοβολάνε κοντά στα 35-40 και για κάποιο λόγο θεωρείται φυσιολογικό (!) Βιολογικά, η καλύτερη ηλικία για τεκνοποίηση είναι πριν τα 25. Επειδή τώρα πολλοί είναι μαμάκηδες, πολλές είναι ανεύθυνες και κάνουν βλακείες και στο θέμα παιδιού (ανάμεσα σε πολλά άλλα), δεν φταίει η ηλικία τους αλλά το κούφιο τους το κεφάλι. ομιλεις εκ του ασφαλους εχοντας γνωρισει τον action man
idomeneas7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Και επειδη βιολογικα ειναι σωστο, πρεπει ολα (σχεσεις,γαμοι,γεννες) να γινονται πριν τα 25? Τίποτα δεν "πρέπει", αλλά όχι και "δεν πρέπει" επειδή ένα νούμερο στην ταυτότητα είναι πάνω/κάτω του Χ (όπου Χ = η ιδανική ηλικία τεκνοποίησης στα μάτια κάποιων). Δεν είναι βέβαιο ότι η οικονομική άνεση θα έρθει με την πάροδο των χρόνων, πόσο μάλλον στην Ελλάδα της κρίσης. Ούτε είναι βέβαιο πως κάποιος στα 30-40-50 έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κρατήσει έναν γάμο από κάποιον νεότερο (ίσως είναι και πιό δύσκολο λογω του ότι έχει μάθει αλλιώς). 'Ενα νούμερο Χ χωρίς να εξετάσουμε άλλους παράγοντες δεν μπορεί να μας πει τίποτα για κανέναν. ομιλεις εκ του ασφαλους εχοντας γνωρισει τον action man Χαχα, ναι κι εγω η Bibi-bo. 1
zio10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 έξι χρόνια με έναν άνθρωπο και μαλώσατε μόλις μια φορά? πλάκα κάνεις? εσύ το βρίσκεις φυσιολογικό αυτό? Άγιο άνθρωπο να έχεις για σύντροφο κάτι θα βρεις για να τσακωθείς. δε λέω να παίξεις μπουνιές, αλλά όπως και να το κάνεις το μάλωμα είναι στο πρόγραμμα σε μια σχέση Άλλο διαφωνίες και χαζοτσακωμοί κι άλλο τσακωμός πραγματικός! Αυτοι θα επρεπε να διωκονται αυταπαγγελτα ,δεν κανω πλακα θα επρεπε να ειναι ποινικο αδικημα αν φερνεις παιδια στον κοσμο χωρις να εχεις αντικειμενικες προυποθεσεις διοτι αυτα δεν τα ρωτησε κανεις αν θελουν να γεννηθουν σε τετοιες δυσκολες καταστασεις. Ναι απειρως καλυτερα , στα 40 εχεις στατιστικα καλυτερες οικονομικες προυποθεσεις απο οτι στα 20 και τα 18 και αυτο ειναι το πιο σημαντικο, ολα τα υπολοιπα ειναι εθελοτυφλισμος . Αυτο ακριβως.Κλασικο λαθος αναφερουν τις εξαιρεσεις σε ενα θεμα σαν επιχειρημα ... Εδώ για να υιοθετήσεις ένα παιδί σε ψάχνουν από χίλιες μεριές. Να έχεις δουλειά, να έχεις σπίτι, να έχεις περιουσία κλπ. Για να κάνεις δικό σου τίποτα, όσα θες κάνεις... 2
bluesattack Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτοι θα επρεπε να διωκονται αυταπαγγελτα ,δεν κανω πλακα θα επρεπε να ειναι ποινικο αδικημα αν φερνεις παιδια στον κοσμο χωρις να εχεις αντικειμενικες προυποθεσεις διοτι αυτα δεν τα ρωτησε κανεις αν θελουν να γεννηθουν σε τετοιες δυσκολες καταστασεις. Μυρισε Κινα Αυτο που εχει σημασια ειναι να παντρευτεις, εστω και αργα.Ακομα και αν χωρισεις δεν πειραζει, αρκει να παντρευτεις.Να παρεις την κοινωνικη εγκριση απο την γειτονια και το σοι 1
Iris_89 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Xωρις να θελω να σε κατακρινω ή να φανω αγενης, απο καθαρη απορια που παντα ηθελα να ρωτησω καποιον που το εχει κανει αλλα δεν ειχα κανεναν κοντινο να ρωτησω: Οταν ειπες το "ναι" δεν ηξερες τοτε οτι θελεις να ζησεις λιγουλακι? Σου εσκασε μετα? Γιατι καπου εκει βασιζομαι στην αποψη που εχω, οτι δεν σκεφτονται οι μισοι τι πανε να κανουν πανω στην χαρα της προτασης. Βtw στα χωρια ειναι πιο ζορικα τα πραγματα απο οτι εχω καταλαβει, ξερω ατομο που αρραβωνιαστηκε την μικρη (18-19) για να μπορει να κοιμαται τα βραδια μαζι του μιας και οι γονεις ηταν καθετοι να μενει στο σπιτι του γκομενου. Την αρραβωνιαστηκε για να μπορει να την πηδαει με την ευχη τους ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ. Κατσανε και τραπεζωσανε/πληρωσανε και κανανε οτι προσταζει το εθιμο για μια σχεση τρολολο. Έγινε πολύ ξαφνικά, δεν το περίμενα. Λίγο η στιγμή που θόλωσαν όλα, λίγο απ' όλα, παρασύρθηκα. Όταν συνήλθα, ήξερα τι έπρεπε να κάνω και δεν το μετάνιωσα. Γιατί αν το είχαμε προχωρήσει θα είχαμε χωρίσει. 2
mary Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Θα συμφωνήσω με Φραμπαλα, πλέον οι περισσότεροι γεννοβολάνε κοντά στα 35-40 και για κάποιο λόγο θεωρείται φυσιολογικό (!) Βιολογικά, η καλύτερη ηλικία για τεκνοποίηση είναι πριν τα 25. Επειδή τώρα πολλοί είναι μαμάκηδες, πολλές είναι ανεύθυνες και κάνουν βλακείες και στο θέμα παιδιού (ανάμεσα σε πολλά άλλα), δεν φταίει η ηλικία τους αλλά το κούφιο τους το κεφάλι. Τι λε καλε; Δλδ εγω θα πρεπε να ειχα ηδη κανενα κουτσουβελο 3-4 χρονων; Ε δε παμε καλα! Συμφωνω με τα 1000 σε αυτο που ειπε ο Φωτης13 οτι για να φερεις παιδι στο κοσμο, αντιστοιχα οπως κανουν για τα υιοθετημενα, πρεπει να εχεις καλες βασεις, σπιτι, δουλεια, οικονομικη ανεση και το βασικοτερο: να ειναι οι γονεις ψυχολογικα καλα. Βλεπω στο συγγενικο μου περιβαλλον τι γινεται. Ειμαστε ανεργοι αλλά οκ μωρε, εφτασε η γυναικα τα 32 και ηρθε η καψα για παιδι. Και μετα τους ταϊζουν οι γονεις και κλαινε που ναι ανεργοι. Ευτυχως ειμαστε ανθρωποι με μυαλο και συνειδηση και εχουμε ενα πλανο στη ζωη μας. Αλλά ρε γυναικες, παιδι απο 26-29 ΓΙΑΤΙ; Ζησατε τα παντα στη ζωη σας; Το καταλαβαινουν οτι ειναι μια τεραστια θυσια/αλλαγη για μια γυναικα να κανει παιδι; Οχι, αφου τα παρατανε στις γιαγιαδες. 4
idomeneas7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν το λέω εγώ, η βιολογία το λέει. Δεν είναι καταναγκαστικό όμως...η τεκνοποίηση είναι προνόμιο, όχι υποχρέωση. Επίσης δεν περιμένεις να ζήσεις τα πάντα στη ζωή σου πριν κάνεις παιδιά γιατί δεν τελειώνει η ζωή με την μητρότητα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα