idomeneas7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Ψιλοασχετο, αλλα εχω σιχαθει να πηγαινω σε συνεντευξεις και να κοιτανε τα δαχτυλα μου να δουν αν φοραω βερα... Και να βάλεις, να μην την φοράς. Γνωστή μου έστελνε χρόνια βιογραφικό ως "έγγαμη" και δεν την έπαιρνε κανείς γιατί ήταν σε αναπαραγωγική ηλικία. Μόλις έβαλε "διαζευγμένη" αμέσως βρήκε δουλειά. Κι εμένα με είχαν ρωτήσει στην συνέντευξη αν σκοπεύω να κάνω παιδιά (που είναι παράνομο κανονικά αλλά οκ, Ελλάντα). Σε συνάδελφο την είχαν βάλει να υπογράψει πως για 5 χρόνια τουλάχιστον δεν θα κάνει παιδιά (αυτό κι αν είναι παράνομο). 1
whodatinsomniaK Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικά, αν κάποιος εχει καποια προνόμια σχετικά με την τεκνοποίηση και την ανατροφή των παιδιών, αυτές ειναι οι γυναίκες. Οχι μονο στην Ελλάδα, παντού. 1
Iris_89 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Όπως προείπα σε προηγούμενα μηνύματα μου, είναι τελείως διαφορετικό το να ξέρεις 1000 πράγματα για τον σύντροφο σου ΕΚΤΟΣ συγκατοίκησης, και αλλιώς να μάθεις τα υπόλοιπα 1.000.000 μετά. Εκτός συγκατοίκησης ξέρεις κάποια, και σίγουρα δεν ξέρεις τι πραγματικά μπορεί να είναι όταν ζεις μαζί του στον ίδιο χώρο, κάθε μέρα. Πες πως τις μέρες που συγκατοικούσατε για μερικές μέρες όλα ήταν άψογα. Πρόσεχε, σε βοηθούσε (είναι το στάδιο της καλής εντύπωσης, ακόμα και τότε), βγαίνατε έξω κτλ κτλ. Παντρεύεστε λοιπόν και λίγες μέρες μετά τον γάμο, σου εμφανίζεται ο ίδιος άνθρωπος με διαφορετική συμπεριφορά και νοοτροπία (συμβαίνει). Οπότε τι κάνεις?? Αγοράζεις αυτοκίνητο χωρίς να το τεστάρεις και να το ψάξεις εξοχοχυστικά? Όχι. Όσο για την βέρα.. Δεν αναφέρω τίποτα, φοράω των αρραβώνων και κανείς δεν μου έχει πει τίποτα. 1
mary Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρωτα πρεπει ν αφαιρεθει χειρουργικα το μικροαστικο ονειρο ή μαλλον προτυπο απ το κεφαλι του καθενα... Αυτα τα προγραματισμενα "δουλεια ,οικογενεια,παιδια" αυτη η ακολουθια κ ολα τα παρελκομενα του τυπου , να χει κ η γυναικα δουλεια ή ο αντρας να ναι ευκαταστατος,αυτα τα κοινωνικα καταλοιπα που μασανε....κ μασανε τα μυαλα πολλων...Επισης οτι χωριζουν ή ειναι εγκλωβισμενοι,φταιει οτι ακολουθησαν τη παρτιτουρα εκεινων που μας εχουν καταστρεψει κ οχι τα αληθινα τους θελω.. Ο καθενας να κανει αυτο που νιωθει,ειτε ειναι ν αφιερωθει σ εναν ανθρωπο απο μικρος ή μεγαλος ειτε ποτε...αρκει να ναι καλα με τον εαυτο του για να καλα και με τον ανθρωπο του.. κάνε εσύ παιδί και με την κατάσταση που επικρατεί στη Ελλάδα, ταισε το - 12€ η βρεφικη σκόνη-, άλλαζε του πάνες 10€μια συσκευασία που θα σε βγάλει 3 μέρες κλπ κλπ Στη ζωή δε κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε 1
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Διαφωνω. Εγω ειμαι 26 και απο τα 24 μου ηθελα να μεγαλωσω δικα μου παιδια (2) γιατι ξερω οτι μπορω. Αν εσυ δεν νοιωθεις ετοιμος ειναι απλα γιατι ξερεις πως δεν εχεις αυτα που χρειαζετε για να μεγαλωσεις παιδι (και δεν μιλαω για το οικονομικο κομματι). Εμενα με κρατανε πισω αλλα πραγματα και δεν ειναι το οικονομικο. Αυτο που λενε οτι το παιδι θελει λεφτα το λενε οι ασχετοι, αυτοι που δεν ξερουν πως να μεγαλωσουν παιδι. Αυτο λοιπον που με κρατα πισω ειναι η νοοτροπια των γυναικων σε τουτη τη κοινωνια μαζι με το γεγονος οτι οι νομοι ειναι υπερ τους. Τα νομικα λοιπον με χαλανε ασχημα, γιατι ενω θα ηθελα να μεγαλωσω δικα μου παιδια ταυτοχρονα δεν θελω αν γινω σκλαβος κανενος σαπιο-συστηματος και καμιας γυναικας. Τραγικά γελοίος πραγματικά. Ξέρεις τι χρειάζεσαι για να κάνεις παιδιά αλλά δεν θες να κάνεις παιδιά γιατί οι γυναίκες το ένα και το άλλο. Μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται για το θέμα του μεγαλώματος των παιδιών. Και ναι το παιδί πέρα από πολλά άλλα πράγματα απὀ τους γονείς του χρειάζεται ΚΑΙ λεφτά. Διαφορετικά, ασε το παιδί με χεσμένες πάνες να πάθει καμιά ουρολοίμωξη, όταν τελειώσει η περίοδος του θηλασμού από την μητέρα άστο να πεινάει χωρίς γάλα και δίνε του νερό εσύ ως αντικατάστατο και μετά να γίνει σκελετομένο και υποσιτισμένο. Όταν αρρωστήσει μην το πας σε ιδιωτικό παιδίατρο και περίμενε αγκαλιά με τις ώρες στις ουρές δημοσίου νοσοκομείου που θα χάσεις και το μεροκάματό σου, να μην πω για περιπτώσεις που απαιτείται και νοσηλεία σε νοσοκομείο με ορό γιατί στα μικρά παιδιά από μια ηλικία και κάτω δεν παίρνουν αντιβιώσεις. Αργότερα βρες δημόσιο παιδικό σταθμό με ελεύθερη θέση αλλιώς θα σκάσεις κι άλλα σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Για παιχνίδια δεν λέω κάτι μην φάω βρίσιμο, παράτα το παιδάκι σε 4 τοίχους με ένα κρεβάτι να κοιτάει τα ντουβάρια. Τα φροντιστήρια και τα υπόλοιπα όταν μεγαλώσει το παιδί ούτε λόγος. Ελπίζω μόνο να μην είσαι εργαζόμενος των 600ευρώ. 2
idomeneas7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικά, αν κάποιος εχει καποια προνόμια σχετικά με την τεκνοποίηση και την ανατροφή των παιδιών, αυτές ειναι οι γυναίκες. Οχι μονο στην Ελλάδα, παντού. Πες μου πως θα δικαιολογήσεις άδεια εγκυμοσύνης, λοχείας, θηλασμού ως πατέρας. Εκτός και αν εννοείς θέματα κηδεμονίας σε περίπτωση χωρισμού.
Iris_89 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Στο εξωτερικό υπάρχει paternity leave.. Από 2 εβδομάδες μέχρι πολύ παραπάνω σε κάποιες χώρες.
idomeneas7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Κι εδώ υπάρχει, 3-5 μέρες είναι και κάποιες εταιρείες δίνουν και παραπάνω. Κάποιοι ΔΥ νομίζω παίρνουν και μήνες. 1
*nenya* Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Όπως προείπα σε προηγούμενα μηνύματα μου, είναι τελείως διαφορετικό το να ξέρεις 1000 πράγματα για τον σύντροφο σου ΕΚΤΟΣ συγκατοίκησης, και αλλιώς να μάθεις τα υπόλοιπα 1.000.000 μετά. Εκτός συγκατοίκησης ξέρεις κάποια, και σίγουρα δεν ξέρεις τι πραγματικά μπορεί να είναι όταν ζεις μαζί του στον ίδιο χώρο, κάθε μέρα. Πες πως τις μέρες που συγκατοικούσατε για μερικές μέρες όλα ήταν άψογα. Πρόσεχε, σε βοηθούσε (είναι το στάδιο της καλής εντύπωσης, ακόμα και τότε), βγαίνατε έξω κτλ κτλ. Παντρεύεστε λοιπόν και λίγες μέρες μετά τον γάμο, σου εμφανίζεται ο ίδιος άνθρωπος με διαφορετική συμπεριφορά και νοοτροπία (συμβαίνει). Οπότε τι κάνεις?? Αγοράζεις αυτοκίνητο χωρίς να το τεστάρεις και να το ψάξεις εξοχοχυστικά? Όχι. Όσο για την βέρα.. Δεν αναφέρω τίποτα, φοράω των αρραβώνων και κανείς δεν μου έχει πει τίποτα. Ξαναέκανες αρραβώνα; Πότε θα φάμε κουφέτα; [να έχουν σοκολάτα μέσα]
Iris_89 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Κι εδώ υπάρχει, 3-5 μέρες είναι και κάποιες εταιρείες δίνουν και παραπάνω. Κάποιοι ΔΥ νομίζω παίρνουν και μήνες. Full paid? Άλλο το μερικές (που δεν είναι καν σίγουρο οτι θα γίνει στην πράξη) και άλλο έξω που είναι υποχρεωτικό και εφαρμόζεται, παντού. Ξαναέκανες αρραβώνα; Πότε θα φάμε κουφέτα; [να έχουν σοκολάτα μέσα] Τώωωωρα.... Έλα Αγγλία για τον γάμο (Όλα με σοκολάτα θα είναι) 1
idomeneas7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Φυσικά πληρωμένες κανονικά, όπως και ο γάμος δίνει 5 ημέρες στους 5ήμερους και 6 στους 6ήμερους με κανονική πληρωμή. Πάλι κάποιες εταιρείες δινουν παραπάνω μέρες και εκεί.
whodatinsomniaK Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Η άδεια είναι το λιγότερο, αλλά σιγουρα οχι ευκαταφρόνητο. Στο τεχνικό κομμάτι, λοχεια/ εγκυμοσυνη, θεωρώ γελοίο πως υπάρχει εξειδικευμένη άδεια. Αν ο γιατρός θεωρεί πως δεν μπορεί κάποια να δουλέψει συνταγογραφει άδεια. Όσο για το θηλασμό, πια είμαστε στο 2015, η συγκεκριμενη άδεια είναι απλά κατάλοιπο του παρελθόντος. Σχετικά με τα δικαιώματα και ως άνδρας έχω ενστάσεις ακόμα και για τον παντελή αποκλεισμό των ανδρών από τη διαδικασία τερματισμού καποιας εγκυμοσύνης. Αυτό είναι μεγάλο θέμα και μπορούν να γραφτούν ισχυρά επιχειρήματα και από τις δύο πλευρες, ωστόσο θα μπορούσε και κατά την άποψη μου θα έπρεπε να υπαρχει, υπό προϋποθεσεις, η δυνατότητα, η απόφαση για εκτρωση να είναι του ζευγαριού. Όπως μαζί ερωτοτροπησαν, όπως μαζί (τουλάχιστον οικονομικά) θα ανέτρεφαν το παιδί. Σε διαζύγιο, αν η μάνα δεν είναι τελευταίο πρεζακι που εκπορνεύεται, δεν υπάρχει περίπτωση ο πατέρας να ζει με το παιδί του. Με τη λογική ότι μια γυναίκα ξέρει να μεγαλώνει παιδιά, με το συμπαθιο, αρχίδια ξέρει. Κανένα παιδί δεν έρχεται με οδηγίες χρήσης και σίγουρα η ανατροφή παιδιών δεν είναι σε κανένα χρωμόσωμα. Όλοι στην καμπούρα των παιδιών τους μαθαίνουν. Μονογονεϊκή υιοθεσια, πολλή δύσκολη για τις γυναικες, απίθανη για τους άντρες. Ύπαρξη γελοιων προνομίων όπως πρόωρη σύνταξη για τις γυναικες ή μειωμένο ωράριο. Υπάρχουν παρά πολλά τέτοια παραδείγματα. 1
idomeneas7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν καταλαβαίνω αρκετά από αυτά, εξήγησε λίγο... 1) Θεωρείς πως μια γυναίκα που μόλις γέννησε είναι ικανή να επιστρέψει στην εργασία της άμεσα? Και να αφήσει το νεογέννητο που? 2) Λες ότι ο θηλασμός είναι ξεπερασμένος και θα πρέπει να τρέφονται τα μωρά με σκόνη? 3) Ο άντρας πως ακριβώς να συμμετέχει στην έκτρωση, να είναι μέσα στο χειρουργείο να βλέπει? 4) Το μειωμένο ωράριο είναι η άδεια θηλασμού και το παίρνεις είτε μαζεμένο σε μέρες, είτε σε βάθος χρόνου. Γιατί είναι "γελοίο"? 5) Η πρόωρη σύνταξη και τα θέματα κηδεμονίας είναι μεγάλο κομμάτι στο οποίο δεν έχω πείρα και γνώσεις, αλλά ναι δεν συμφωνώ ούτε εγώ να είναι πιό ευνοημένες οι μαμάδες λόγω φύλου και ανεξαρτήτως κριτηρίων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα