Oneos33 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, μια μικρή απορία έχω λοιπόν καθώς ήμουν σε ένα μαγαζί cοffee coctail bar 9-10 ώρα το βραδάκι ήρεμα και ωραία σκέφτηκα να πάρω μια μπύρα για ρόφημα καθώς καφές τέτοια ώρα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα και μου λέει ο σερβιτόρος αν είμαι άνω τον 18..(Γεννηθείς 26/5/98 εγώ) του λέω όχι...μου ήρθε απευθείας στο μυαλό οι ταμπέλες σε όλα τα μαγαζιά οι οποίες λένε ''ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ '' (ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 350/2003 ΦΕΚ 315/Α/31.12.2003)τελικά ξέρει κανείς τι ισχύει όντως; http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/pd350_03.htm
zio10 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν σε όλα τα μαγαζιά εδώ και κάποια χρόνια αλλά σοβαρά βρέθηκε σερβιτόρος να σε ρωτήσει πόσο χρονών είσαι;! Εντύπωση μου κάνει, εκτός αν μικροδείχνεις υπερβολικά!
Runner25 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Προσεχε εκει που πατε τι ποτα σας σερβιρουν, δε βλεπεις τι παθαινουν οι καημενοι οι αγγλοι οταν ερχονται διακοπες στο ελλαδισταν
Oneos33 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν σε όλα τα μαγαζιά εδώ και κάποια χρόνια αλλά σοβαρά βρέθηκε σερβιτόρος να σε ρωτήσει πόσο χρονών είσαι;! Εντύπωση μου κάνει, εκτός αν μικροδείχνεις υπερβολικά! Παιδιά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν φαίνομαι για 17 πόσο μάλλον να μικροδείχνω υπερβολικά, σε τόσα μπαρ,κλαμπ,μπιτς μπαρ ποτέ δεν μου έχουν πει κάτι τέτοιο και δεν είχα θέμα..τώρα προέκυψε αυτό, ξέρεις κανείς αν απαγορεύεται κάτω τον 17 ή κάτω τον 18 ετών; Προσεχε εκει που πατε τι ποτα σας σερβιρουν, δε βλεπεις τι παθαινουν οι καημενοι οι αγγλοι οταν ερχονται διακοπες στο ελλαδισταν Το μαγαζί είναι πολύ καλό δεν έχει θέμα, έτσι φαίνεται και πάντα γεμάτο.. 1
panos2171 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν σε όλα τα μαγαζιά εδώ και κάποια χρόνια αλλά σοβαρά βρέθηκε σερβιτόρος να σε ρωτήσει πόσο χρονών είσαι;! Εντύπωση μου κάνει, εκτός αν μικροδείχνεις υπερβολικά! Το 2005 είμαστε παρέα σε καφετέρια βράδυ. Έρχεται η σερβιτόρα και ρωτάει το φίλο αν είναι πάνω από 17 όταν παρήγγειλε μπύρα. 1
gokuthelegend Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν σε όλα τα μαγαζιά εδώ και κάποια χρόνια αλλά σοβαρά βρέθηκε σερβιτόρος να σε ρωτήσει πόσο χρονών είσαι;! Εντύπωση μου κάνει, εκτός αν μικροδείχνεις υπερβολικά! Πιθανώς να είχε έρθει έλεγχος και να την είχαν πατήσει. Εδώ σε έναν γνωστό μου που έχει καφετέρια είχε φάει πρόστιμο για το τσιγάρο επειδή είχαν πιάσει άτομα να καπνίζουν, και από τότε το απαγόρευσε για να μην την ξαναπατήσει. 1
zio10 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Πιθανώς να είχε έρθει έλεγχος και να την είχαν πατήσει. Εδώ σε έναν γνωστό μου που έχει καφετέρια είχε φάει πρόστιμο για το τσιγάρο επειδή είχαν πιάσει άτομα να καπνίζουν, και από τότε το απαγόρευσε για να μην την ξαναπατήσει. Για το τσιγάρο οκ αλλά για το ποτό και την ηλικία δεν έτυχε να το ξανακούσω! Είχα την εντύπωση ότι ήταν εντελώς τυπική η πινακίδα! Μιας που το 'φερε η κουβέντα, το τσιγάρο τώρα τυπικά απαγορεύεται ή όχι;
Oneos33 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Το 2005 είμαστε παρέα σε καφετέρια βράδυ. Έρχεται η σερβιτόρα και ρωτάει το φίλο αν είναι πάνω από 17 όταν παρήγγειλε μπύρα. Και εγώ έτσι ξέρω..όχι πάνω από 18 και όταν του το είπα μου λέει πάνω από 18..την άλλη φορά θα πάω προετοιμασμένος.. Πιθανώς να είχε έρθει έλεγχος και να την είχαν πατήσει. Εδώ σε έναν γνωστό μου που έχει καφετέρια είχε φάει πρόστιμο για το τσιγάρο επειδή είχαν πιάσει άτομα να καπνίζουν, και από τότε το απαγόρευσε για να μην την ξαναπατήσει. Μα ο νόμος αναφέρει ότι απαγορεύεται κάτω τον 17 ετών τι μου λέει για 18 ο άλλος και ξενέρωσα.. Για το τσιγάρο οκ αλλά για το ποτό και την ηλικία δεν έτυχε να το ξανακούσω! Είχα την εντύπωση ότι ήταν εντελώς τυπική η πινακίδα! Μιας που το 'φερε η κουβέντα, το τσιγάρο τώρα τυπικά απαγορεύεται ή όχι; Για το τσιγάρο δεν ξέρω :/
gokuthelegend Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Για το τσιγάρο οκ αλλά για το ποτό και την ηλικία δεν έτυχε να το ξανακούσω! Είχα την εντύπωση ότι ήταν εντελώς τυπική η πινακίδα! Μιας που το 'φερε η κουβέντα, το τσιγάρο τώρα τυπικά απαγορεύεται ή όχι; Είμαι σίγουρος ότι απαγορεύεται με νόμο σε δημόσιους χώρους.
aggelos.thess1995 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 αλλο τι λεει στους κανονισμους και στις νομοθεσιες...εφοσον μπορει κανεις να αγορασει μπυρα που περιεχει 4,5% και ρετσινα που περιεχει 11% απτη καβα του σουπερ μαρκετ χωρις να χρειαστει να δειξει ταυτοτητα στην υπαλληλο σημαινει πως ΑΛΛΟ θεωρια και ΑΛΛΟ πραξη επειδη με αυτη τη λογικη αν οινοπνευμα λεμε κατι που εχει πανω απο (ενα συγκεκριμενο αριθμο) περιεκτικητοτα % σε αλκοολ τοτε ποσα ποτα μπορει να καταναλωσει καποιος χωρις να μπλεξει!Εχω δει 13χρονο να πινει jack daniels,αμα γινεται να πιει το 13χρονο σιγουρα μπορει και το 17χρονο!
somebody(: Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 κλεισμενα 18 πλεον.. υπομονη! http://skaythess.gr/download/%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF_%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF_%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CE%B9/%CE%9D.3730-2008%20%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CC%81%CE%B1%20%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CC%81%CE%BA%CF%89%CE%BD%20%CE%B1%CF%80%CE%BF%CC%81%20%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%BF%CC%81%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%84%CE%B1%20%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%BF%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%85%CC%81%CF%87%CE%B1%20%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CC%81.pdf
gokuthelegend Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 αλλο τι λεει στους κανονισμους και στις νομοθεσιες...εφοσον μπορει κανεις να αγορασει μπυρα που περιεχει 4,5% και ρετσινα που περιεχει 11% απτη καβα του σουπερ μαρκετ χωρις να χρειαστει να δειξει ταυτοτητα στην υπαλληλο σημαινει πως ΑΛΛΟ θεωρια και ΑΛΛΟ πραξη επειδη με αυτη τη λογικη αν οινοπνευμα λεμε κατι που εχει πανω απο (ενα συγκεκριμενο αριθμο) περιεκτικητοτα % σε αλκοολ τοτε ποσα ποτα μπορει να καταναλωσει καποιος χωρις να μπλεξει!Εχω δει 13χρονο να πινει jack daniels,αμα γινεται να πιει το 13χρονο σιγουρα μπορει και το 17χρονο! Που έχεις δει να πίνει αλκοόλ ανήλικος; Σε καφετέρια/μπαρ ή στο σπίτι; Στο σπίτι δεν απαγορεύεται, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις.
aggelos.thess1995 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Που έχεις δει να πίνει αλκοόλ ανήλικος; Σε καφετέρια/μπαρ ή στο σπίτι; Στο σπίτι δεν απαγορεύεται, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Σε μπαρ που δεν ειχε καν καπου αναρτημενη την αντιστοιχη πινακιδα "απαγορευεται η καταναλωση σε ανηλικους" στη παραλια θεσσαλονικης....και δε θελει και πολυ λογικη,οπου υπαρχει χρημα υπαρχουν ενα σωρο παραθυρακια...πατα nightstories στο Facebook και δες τις φωτογραφιες και ελα μετα να τα πουμε...το 85% των φωτογραφιων εχει για μοντελα 16χρονα κοριτσακια με αγκαλια βοτκα belvedere και μαρτινι και χοσε κουερβο.Αμα τωρα 1-2 μπαρ σε κεντρικο δρομο εχουν την απαγορευση θα το κανουν για τα ματια του κοσμου και καλα "εμεις ειμαστε legitimate" σε καβα ποτων ειχα παει μια φορα στα 16 μου να αγορασω ενα chiva's (για τους γονεις μου στα Χριστουγεννα)και δεν μου ζητησε τιποτα,του εδωσα το 50αρι € μου εβγαλε απτη καβα το ποτο που ζητησα και χαιρετιστηκαμε και εφυγα...Ελλαδα ειναι φιλε..αμα ισχυαν το 10% οσων ελεγαν οτι ισχυουν δε θα ειμασταν σε αυτο το χαλι!Και η οπλοφορια λενε πως απαγορευεται..πανε μια βολτα στη Κρητη στα αραιοκατοικημενα χωριουδακια να δεις και ο ιδιος τι παιζει...και για τα ναρκωτικα λενε πως απαγορευονται..πανε στα Πανεπιστημια στη Θεσσαλονικη...πιο ευκολα βρισκει κανεις "μαυρο" παρα μαυρο..τσαι του βουνου!
Ather Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Η ερώτηση είναι φιλοσοφική; Πάντως είχα γνωρίσει άτομα κάτω των 18 από Σουηδία και μου είχαν ζητήσει τσιγάρο. Τους είπα ότι απαγορεύεται στην Ελλάδα η κατανάλωση καπνού κάτω των 18 (για να τους ψαρώσω και μόνο) και η απάντησή τους ήταν ότι και στη Σουηδία απαγορεύεται αλλά στην πράξη δεν το εφαρμόζουν!!!
aggelos.thess1995 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Η ερώτηση είναι φιλοσοφική; μαλλον εχει ακομα το απωθημενο που δεν ηπιε εκεινη τη μπυρα...πρεπει να ηταν παραδοσιακη Γερμανικη βαρελισια δεν εξηγειται αλλιως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα