Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι στο τελευταίο έτος του Λυκείου (ΕΠΑΛ) και σκέφτομαι το μέλλον μου...(κάτι που θα έπρεπε να είχα κάνει από πιο παλιά αλλά σαν Ελληνάρας το άφησα για το τέλος)

Σκεφτόμουν να γίνω προγραμματιστής(αυτή είναι η ειδικότητα μου στο ΕΠΑΛ),αλλά βλέπω ότι δε τα παίρνω και πολύ και επίσης στις μέρες μας άμα δεν είσαι ταλέντο προγραμματιστής δεν έχεις μέλλον...Πόσο μάλλον εγώ που δυσκολεύομαι.

Σκεφτόμουν λοιπόν να μπω στο δημόσιο...Ξέρω ότι μερικοί θα γελάτε διαβάζοντας το αλλά για εμένα είναι πολύ σημαντικό να είμαι κάπου που να ξέρω ότι κανείς δε μπορεί να με διώξει από την μία μέρα στην άλλη και επίσης από τα λίγα που ξέρω οι δημόσιοι παίρνουν αρκετά καλό μισθό (για τα σημερινά δεδομένα) και με τα χρόνια παίρνεις αύξηση(έτσι έχω ακούσει τουλάχιστον ισχύει)

Τι πιστεύετε επί αυτού του θέματος;(το δημοσιο-υπαλληλίκι)

Και για να μπούμε στο ψητό,ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να μπω στο δημόσιο;

Επίσης μπορώ να διαλέξω και που θα ήθελα να μπω ή θα με στείλουν όπου υπάρχει θέση (χρειάζομαι μέσο για αυτό υποθέτω έτσι :P)

Γιατί μένω στην Αθήνα και θα ήθελα να φύγω μακριά για κανα χωριό κοντά στην Θεσσαλονίκη (μου αρέσει το κλίμα εκεί πάνω)

Αυτά βασικά :) Θα ήθελα πολύ να μάθω την γνώμη σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ σκεφτόμουν να πιάσω το τζόκερ! Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω; :P

(Δύσκολα τα πράγματα φίλε! Προκηρύσσονται κάποιες θέσεις αλλά ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος!)

• Like 10
Δημοσ.

Τα έχεις μπερδέψει λίγο ή τουλάχιστον μπέρδεψες εμένα λίγο.

Αρχικά είναι καλό να μας πεις σε ποιον τομέα του Δημοσίου ενδιαφέρεσαι να εργαστείς. Γιατί Δημόσιο είναι ο καθηγητής πανεπιστημίου/γυμνασίου/λυκείου. Δημόσιο είναι ο γιατρός/νοσηλευτης. Δημόσιο είναι ο εφοριακός. Δημόσιο είναι ο αστυνομικός. Δημόσιο είναι ο καθαριστής.

Το μόνο (σχεδόν) σίγουρο είναι πως πρέπει να τελειώσεις κάποια σχολή. Από κει και πέρα προκηρύσσονται θέσεις με μόρια

• Like 3
Δημοσ.

Οι θεσεις ειναι πολυ λιγες πια,επισης οι θεσεις του δημοσιου "καθομαι και τα ξυνω και πληρωνομαι" εχουν τελειωσει θαρρω εκτος αν εχεις κανεναν μπαρμπα στην κορωνη..αλλα για να ρωτας εδω μαλλον δεν θα εχεις.

Αν μαθεις μια τεχνη μπορεις να βγαλεις περισσοτερα χρηματα και πιο δημιουργικα.

Δημοσ.

Μπράβο. Μόλις έδειξες μέσα σε τρεις γραμμές γιατί η Ελλάδα είναι λίγο πολύ έτσι όπως είναι. :-)

Είσαι υπερβολικός. Οι γραμμές είναι δύο.

• Like 1
Δημοσ.

Να περιμένεις πότε θα βγει προκύρηξη για άτομα κατηγορίας ΔΕ (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Είναι με μόρια εισαγωγής και τα σημαντικότερα στοιχεία είναι να έχεις πολύ καλό ως άριστο βαθμό απολυτηρίου και ξένες γλώσσες. Υπάρχουν και μόρια για πολύτεκνους αλλά δεν ξέρω τι παίζει. Αν και όταν βγει προκύρηξη το κοιτάς, επίσης παίζει ρόλο σε τι κατηγορία και τομέα θες να πας, αυτές οι ελάχιστες προκυρήξεις που θα βγούνε αν και όποτε βγούνε μπορεί να μην είναι για τον τομέα που σε ενδιαφέρει.

Δημοσ.

Δεν επιδιώκω να κάθομαι και να τα ξύνω και να πληρώνομαι...Και δε πιστεύω ότι κανείς στην Ελλάδα του σήμερα έχει αυτό το σκεπτικό όταν η ανεργία είναι λίγο πολύ 40-50%...Φυσικά οι "παλιοί" έχουν αυτό το σκεπτικό αλλά δεν είναι έτσι τουλάχιστον για τους νέους.

Όπως ειπα ο μόνος λόγος που θέλω να μπω στο δημόσιο είναι για να εξασφαλιστώ οικονομικά.

• Like 2
Δημοσ.

Μπράβο. Μόλις έδειξες μέσα σε τρεις γραμμές γιατί η Ελλάδα είναι λίγο πολύ έτσι όπως είναι. :-)

Το κακο που ειναι φιλε μου? οτι παιρνει καλο μισθο για την εποχη? Μηπως η Ελλάδα ειναι ετσι οπως ειναι επειδη οι εργοδοτες δεν δινουν πανω απο 4 κατοσταρικα το μηνα και νομιζουν οτι σου κάνουν και χάρη?

Δημοσ.

Ναι αυτο ειναι το προβλημα οτι ο δημοσιος τομεας ειναι πιο ελκυστικος στους νεους απο τον ΙΤ ενω θα επρεπε να ειναι το αναποδο, εκτος αν θελεις να γινεις καποιο ειδος Κουβας στο τελος.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...