Προς το περιεχόμενο

Xenoblade Chronicles Game Review (Wii U)


erasmia394

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

To Xenoblade είναι ένα ιαπωνικό παιχνίδι το οποίο έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό αλλά μόλις προσφάτως κυκλοφόρησε για τη νεώτερη κονσόλα της Nintendo, Wii U, ως downloadable content με τη χρήση κωδικού. Βασίζεται σε μια εντυπωσιακή ιστορία που θυμίζει αρχικά αυτή των τιτάνων στην αρχαία Ελλάδα. Είναι ένα open-world παιχνίδι με ακούραστο σενάριο και πολύ καλή ερμηνεία χαρακτήρων. Διαθέτει ένα πολύπλοκο και στρατηγικό τρόπο μαχών, με γραφικά όμως παλαιότερης γενιάς.

 

Η εταιρεία Monolith Soft, θυγατρική πλέον της Nintendo, παρουσίασε το 2009 το παιχνίδι Monado: Beginning of the World, το οποίο κυκλοφόρησε για τις κονσόλες 3DS και Wii, ενώ το 2010 μετονομάστηκε σε Xenoblade Chronicles.

 

Πλοκή

 

Η ιστορία του Xenoblade Chronicles ξεκινά με δύο γίγαντες που βρίσκονται μέσα στο νερό, να μάχονται σφόδρα ο ένας εναντίον του άλλου. Η διήγηση μας δίνει το στίγμα για τη συνέχεια του παιχνιδιού και το βάθος της ιστορίας που το περιβάλλει. Όλο το παιχνίδι εξελίσσεται επάνω στα απομεινάρια των γιγάντων που μετά από αέναη μάχη κατάφεραν να φέρουν ο ένας στον άλλον θανάσιμα πλήγματα. Ο Bionis και ο Mechonis, οι δύο γίγαντες, καταλήγουν. Από τα απομεινάρια του Bionis βλέπουμε να πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι, ανθρωποειδής μορφές που ονομάζονται Homs, ενώ από τα απομεινάρια του Mechonis δημιουργούνται τρομακτικά τέρατα, εξωγήινης μορφής με μηχανική κίνηση, που ονομάζονται Mechons. Ο πόλεμος που ξεκίνησαν οι δύο γίγαντες συνεχίζεται με τους Homs να προσπαθούν να επιβιώσουν από τις συνεχείς επιθέσεις των αδίστακτων μηχανών Mechons.

 


gallery_286955_2502_282487.jpg

 


Ο Dunban μαζί με την ομάδα του προέρχονται από την αποικία Νο 6, η οποία είναι η τελευταία γραμμή άμυνας εναντίων των Mechons. Είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν πολεμώντας, έχοντας στο πλευρό τους το μοναδικό όπλο το οποίο μπορεί να καταστρέψει τους Mechons και να φέρει τη νίκη στους Homs. Το μοναδικό και θρυλικό σπαθί, Monado μπορεί να αντιστρέψει τους όρους της μάχης και να κάνει τις ζωές των Homs γαλήνιες. Το Monado όμως είναι πολύ δυνατό και ο Dunban θα χάσει τον έλεγχο του σώματος του και τότε το Monado θα ψάξει νέο ιδιοκτήτη. Ο Dunban θα βρεθεί στην αποικία του με την αδερφή του Fiora να τον φροντίζει μέχρι να επανέλθει και ένα δεκαοχτάχρονο αγόρι, τον Shulk, να αλλάζει τη ζωή του αλλά και τους όρους του παιχνιδιού ενάντια στους Mechons.

 

Για να γίνει η ιστορία ακόμη πιο δραματική, η καλύτερη φίλη του Shulk η οποία τυγχάνει να είναι και η αδερφή του πρώτου ιδιοκτήτη του Monado (του Dundan), η Fiora, σκοτώνεται από έναν Mechon ονόματι Metal Face. O Shulk συντετριμμένος αποφασίζει να πάρει εκδίκηση ψάχνοντας τρόπο να νικήσει τον Metal Face με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος, αφού το Monado δεν κατάφερε ούτε καν να τον τραυματίσει. Στο δύσκολο αυτό αγώνα ο Shulk θα έχει και μία δυνατή παρέα να πολεμάει στο πλάι του.

 

Παίζοντας το Xenoblade Chronicles στο Wii U

 


gallery_286955_2502_17609.jpg

 


Παίρνουμε στα χέρια μας το gamepad και ξεκινάμε την περιήγηση αλλά και εξερεύνηση στην απέραντη open world αρένα. Ταυτόχρονα κάνουμε εκμάθηση διαφόρων τεχνικών αλλά και λειτουργιών των ρυθμίσεων. Να τονίσουμε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπάρχει Autosave οπότε και θα πρέπει να κάνετε αποθήκευση εσείς μέσα από τις ρυθμίσεις. Υπάρχουν αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, ιδιαιτέρως αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι παλαιάς κοπής χωρίς φρεσκαρισμένα γραφικά.

 

Προσπαθούμε να εξελίξουμε τον χαρακτήρα μας, Shulk, αλλά και τους συντρόφους του που αποτελούν και τους συναγωνιστές του. Αυτό μπορεί με γίνει με διάφορους τρόπους. Στο έδαφος ο Shulk βρίσκει γαλάζιες σφαίρες τις οποίες απλά περνώντας από το πλάι ή από επάνω τους τις μαζεύει και τις προσθέτει στην Collectopedia, που βρίσκεται εντός των ρυθμίσεων και μέσα στο Manage items, ώστε όταν συμπληρωθεί ένα κομμάτι από το φάκελο να μπορούν να ξεκλειδωθούν νέα αντικείμενα που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της ιστορίας. Επίσης, εξολοθρεύοντας κάποια τερατο-ζωάκια, παίρνουμε κάποια αντικείμενα τα οποία τα ανταλλάσσουμε στην τοπική αγορά της αποικίας ώστε να πάρουμε άλλα αντικείμενα που θα μας φανούν ενδεχομένως χρήσιμα στην πορεία του παιχνιδιού.

 

Επιπλέον, μπορούμε να φτιάξουμε πετράδια τα οποία έχουν διάφορες ιδιότητες και ενδυναμώνουν τις ήδη υπάρχουσες μέσα από το Gem Crafting. Χρειαζόμαστε φυσικά κάποια υλικά, οπότε μην αφήνετε καμία αποστολή, ακόμη και δευτερεύουσα να πάει χαμένη. Άλλωστε το συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω του open world χαρακτήρα του, ενδείκνυται για εξερεύνηση. Η κάμερα στο παιχνίδι κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ κάνει και Zoom in-out, επιτρέποντάς μας, να βλέπουμε τα πάντα και από όλες τις πλευρές.

 

Συστήματα Μάχης

 


gallery_286955_2502_11333.jpg

 


Πατώντας το Χ εμφανίζονται οι όποιες επιλογές δίνονται για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Βλέπουμε το Area Maps, με χάρτες που δείχνουν διάφορες τοποθεσίες καθώς και τη δική μας, το φάκελο manage items, στον οποίο βλέπουμε το inventory-collectopedia, arts και skills στο οποίο διαμορφώνουμε τον τρόπο μάχης, party-member equipment το οποίο αφορά όλους τους συμπαίκτες, journal, other, tutorials για εκμάθηση συστημάτων και το system load progress μέσω του οποίου αποθηκεύουμε την πορεία του παιχνιδιού.

 

Αφού λοιπόν κατανοήσουμε τις ανωτέρω λειτουργίες προχωράμε στα συστήματα μάχης, τα οποία είναι διάφορα και επηρεάζουν άμεσα τη ροή του παιχνιδιού. Θα δούμε για παράδειγμα το Affinity το οποίο αφορά κυρίως το Gem Crafting και τις μάχες. Οτιδήποτε από τα παραπάνω κάνουν μαζί οι παίκτες τους δένει περισσότερο σαν ομάδα, με αποτέλεσμα ο ένας να εντοπίζει τον άλλο μέσα στην Αρένα. Υπάρχει επίσης το Location Affinity, το οποίο ουσιαστικά μπορεί να εντοπίζει τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων καθώς και μία γενική άποψη όλων των χαρακτήρων που θα συναντήσουμε στο παιχνίδι. Βλέπουμε και το Party Affinity το οποίο κυμαίνεται από αδιάφορο έως και Αγάπη.
Οι σχέσεις ενδυναμώνουν όταν οι χαρακτήρες κάνουν πράγματα μαζί ή ο ένας για τον άλλο. Για παράδειγμα όταν μάχονται μαζί ή όταν ανταλλάσσουν δώρα ή όταν χρησιμοποιούν το Heart to Heart system. Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια Ιαπωνικής φύσης (υπήρχαν και εξαιρέσεις) υπάρχει μία είδους σχέση μεταξύ των χαρακτήρων, αντίστοιχης φύσης όπως σε αυτό εδώ το παιχνίδι.

 

Στην αρχή λοιπόν βλέπουμε ότι έχουμε τον έλεγχο του Shulk, ενώ θα δούμε να προστίθενται και άλλοι χαρακτήρες στη παρέα. Παρόλα αυτά, εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε μόνο τον έλεγχο του Shulk και με σύστημα επίθεσης Hack&Slash. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες ουσιαστικά, κινούνται αυτόνομα ακολουθώντας πάντα τα βήματα μας, ενώ σε περίπτωση μάχης επιτίθενται αυτόματα (Auto attack) με το που βρεθούν στο πεδίο γύρω από τον εχθρό. Πολλοί θα παρομοιάσουν τις κινήσεις και το σύστημα μάχης και με κάποια άλλα παιχνίδια. Θα δούμε στο κάτω μέρος της οθόνης, τα Arts, τα οποία ορίζουμε προτού ξεκινήσουν οι μάχες από το Battle Pallet. Τα Arts, τα χρησιμοποιούμε με όποια σειρά εμείς επιλέξουμε κατά τη διάρκεια της μάχης ενώ κάθε Art, έχει συγκεκριμένη διάρκεια.

 


gallery_286955_2502_167939.jpg

 


Για να λήξει είτε υπέρ μας είτε κατά μία μάχη πρέπει είτε η δική μας μπάρα υγείας είτε του αντιπάλου να τελειώσει. Θα δούμε επίσης τους πόντους εμπειρίας (Xperience points), οι οποίοι αποκτούνται κάθε φορά που κερδίζουμε μία μάχη. Αυτοί οι πόντοι ενδυναμώνουν τον χαρακτήρα μας, ενώ ανεβάζουν και επίπεδο (Level Up). Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο ενδιαφέροντα βλέπουμε και μία επίθεση που ονομάζεται Party Gauge και όπως αναφέρει και το όνομα που δόθηκε σε αυτήν, είναι μια ομαδική επίθεση για να γίνει ένα δυνατό χτύπημα για μέγιστη ζημιά από όλη την ομάδα.

 

Γύρω από κάθε παίκτη εμφανίζεται ένα δαχτυλίδι, το οποίο δείχνει ουσιαστικά σε ποιόν θα εστιάσει το χτύπημα του ο εχθρός. Οπότε όπου και να πάει ο παίκτης με το δαχτυλίδι θα τον ακολουθεί ο αντίπαλος. Αυτό φυσικά αφήνει ακάλυπτο τον αντίπαλο, επιτρέποντας σε αυτούς που απομένουν να βρουν την ευκαιρία αλλά να σκεφτούν και την κατάλληλη τακτική, για να επιτεθούν στις ποιο αδύναμες πλευρές του αντιπάλου, ώστε να τελειώσουν την μπάρα υγείας του γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

Οι εχθροί είναι πολλοί και διαφορετικοί, από τερατο-μικρο-ζώα, προϊστορικού είδους τεράστια τέρατα, μηχανικούς εξωγήινους, ευμεγέθεις βατράχους κ.λ.π. Κανένας από αυτούς που θα συναντήσετε δε σκοτώνεται εύκολα. Υπάρχει ανάγκη στρατηγικής και σκέψης, αφού η νίκη, έγκειται στην συνεργασία με την CPU, στην εμπειρία και στην επιλογή των Art. Ένα σύνολο δηλαδή καταστάσεων που πρέπει να λάβουμε υπόψη, ώστε να κερδίσουμε τις μάχες.

 

Το καλύτερο φυσικά, το αφήσαμε για το τέλος. Ο Shulk, όταν αποκτήσει το σπαθί Monado, το οποίο καταστρέφει όπως προείπαμε τους Mechons, δίνει επίσης την ικανότητα στον κάτοχό του να έχει οράματα από το μέλλον. Σκηνές δηλαδή, που δεν έχουν συμβεί ακόμη. Έτσι ο Shulk και η ομάδα του, έχουν ένα προβάδισμα ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως, επιλέγοντας τα κατάλληλα Arts. Δυστυχώς όμως, ο Shulk, δεν μπορεί πάντα να αλλάξει το μέλλον. Έτσι κάποια πράγματα δεν θα είναι προ τετελεσμένα.

 

Θα δούμε επίσης να υπάρχει εναλλαγή ημέρας-νύχτας η οποία πραγματοποιείται κάθε δέκα λεπτά σε πραγματικό χρόνο. Επίσης η μουσική είναι ευχάριστη ενώ είχε δοθεί τόσο μεγάλη έμφαση στο να βρεθούν τα κατάλληλα ακούσματα, που αρχικά είχαν συνθέσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι πάνω από 90 μουσικά θέματα.

 

Συνοψίζοντας

 

Το Xenoblade Chronicles κεντρίζει το ενδιαφέρον και αποσπά ευχάριστα την προσοχή μας. Η δομή του του θα θυμίσει σε αρκετούς παιχνίδια όπως το Final Fantasy. Παρόλο που το Xenoblade Chronicles ανήκει σε παλαιότερης γενιάς παιχνίδια, η ιστορία του, η απέραντη Αρένα, οι διάφορες τροποποιήσεις, η επιλογή τρόπου μάχης και η εξερεύνηση που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σε όλο το μήκος της οθόνης μέσα από πολλές εναλλαγές τοπίων, το καθιστά αρκετά απολαυστικό.

 

Αν γινόταν ένα καλό φρεσκάρισμα στα γραφικά, θα ήταν ένα από τα κορυφαία RPG παιχνίδια για την κονσόλα Wii U. Επίσης θα μπορούσε να προστεθεί και on-line mode ώστε να μπορούμε να παίξουμε και με φίλους. Φυσικά αυτό θα άλλαζε τη φύση του αρχικού σχεδιασμού.

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε το Xenoblade Chronicles μέσω της εταιρίας Nortec η οποία είναι και ο επίσημος αντιπρόσωπος της Nintendo στην Ελλάδα. Η τιμή του αγγίζει τα 50€ και θεωρούμε ότι είναι αρκετά τσουχτερή για ένα παιχνίδι παλιάς κοπής.

 


gallery_286955_2502_119160.jpg

 


Σύνταξη: erasmia394
Επιμέλεια κειμένου: crmaris, Γιάννης Καραγιάννης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το περιμενω πως και πως το Δεκεμβρη αλλα μετα τα χθεσινα νεα οτι nortec-nintendo διακοπτουν τη συνεργασια τους, τα πραγματα ειναι αγνωστο πως θα εξελιχθουν.

 

Ουτε εγγυηση δε ξερουμε αν θα εχουμε στις κοσνολες και μεχρι να ξεκαθαρισει το τοπιο, θα παω λιγο πισω την αγορα του new 3ds που ετοιμαζα τωρα.

 

Κριμα! Μεγαλωσα με τη Nintendo και θα ναι μεγαλο πληγμα να μην εχει παρουσια στην Ελλαδα

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πού το μάθαμε αυτό....?

 

Χθες ανακοινωθηκε απ την nortec. Την ειδηση εχουν αναπαραγει και ξενα sites και οι περισσοτεροι μιλουν για οριστικο τελος της nintendo στην Ελλαδα οπως ακριβως συνεβη και σε Βραζιλια/ Τουρκια.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι Νίκο η Nintendo θα κηρύξει πτώχευση επειδή τα χάλασε με την nortec Ελλάς...

 

Δεν θα ανεχτω ειρωνικα σχολια για τη Nintendo.

 

 

Αν δεν μπορεις να κατανοησεις ποσο σοβαρο ειναι αυτο για μας που μεγαλωσαμε και αγαπαμε τη συγκεκριμενη εταιρια, μην σχολιαζεις καθολου

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι Νίκο η Nintendo θα κηρύξει πτώχευση επειδή τα χάλασε με την nortec Ελλάς...

όχι δεν μίλησα για πτώχευση!

απλά επειδή η Nortec είναι ο μονος αντιπρόσωπος τις Nintendo στην Eλλάδα αυτό είναι πολύ δυσάρεστο μέχρι να δούμε ποιος και τι θα αντιπροσωπεύσει την Nintendo στην χωρα μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν πρέπει να λυπηθώ ή να χαρώ που η Nintendo δεν θα έχει πλέον την Nortec ώς αντιπρόσωπο της στην Ελλάδα.

IMHO μάλλον το δεύτερο.

Ίσως έτσι ανοίγει και ο δρόμος για μια Nintendo Ελλάς ίσως και όχι αν φύγει οριστικά από την Ελλάδα η Nintendo.

Πιστεύω το τελευταίο όλοι gamers όλων των ηλικιών άσχετου αν έχουν Ps ή Ms το απεύχονται.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν πρέπει να λυπηθώ ή να χαρώ που η Nintendo δεν θα έχει πλέον την Nortec ώς αντιπρόσωπο της στην Ελλάδα.

IMHO μάλλον το δεύτερο.

Ίσως έτσι ανοίγει και ο δρόμος για μια Nintendo Ελλάς ίσως και όχι αν φύγει οριστικά από την Ελλάδα η Nintendo.

Πιστεύω το τελευταίο όλοι gamers όλων των ηλικιών άσχετου αν έχουν Ps ή Ms το απεύχονται.

 

Καλα τωρα σοβαρα περιμενεις Nintendo hellas;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η εκδοση του Xenoblade Chronicles για 3ds κοστιζει 50 ευρώ.

Το Xenoblade Chronicles για Wii δεν υπάρχει σε physical μορφη σε κανενα καταστημα στην ελλαδα ενω προστεθηκε πρόσφατα στην Virtual Console του WiiU με τιμή 20 ευρω.

Το Xenoblade Chronicles X είναι ενα τελείως διαφορετικό παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβριου για WiiU.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...