Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γίνεται να καλυτερεύσεις την εμφάνιση του σώματός σου με την κολύμβηση; Δεν εννοώ φυσικά να γίνει κανείς φέτες, εξάλλου η κολύμβηση είναι αερόβια γυμναστική. Αυτό π ρωτάω είναι, εφόσον γυμνάζει όλο το σώμα, αν σε κάπως σύντομο διάστημα γίνεται να φτιάξει σώμα καλό. Επίσης, έχω ακούσει ότι μπορείς να τρως ό,τι θες και μετά τα καις στην κολύμβηση, ισχύει;

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να απαντήσω αλλά δεν ξέρω τι να πρώτο διορθώσω, στα γρήγορα:

Ναι γυμνάζει, όχι μη φας πυτόγυρα μετά

• Like 1
Δημοσ.

έχω ακούσει ότι μπορείς να τρως ό,τι θες και μετά τα καις στην κολύμβηση, ισχύει;

Φυσικά και ισχύει..ο Phelps τρώει 7.000 θερμίδες τη μέρα και είναι στυλάκι..

σημ..αρκεί να κάνεις και την προπόνηση του Phelps.. :-D :-D

Δημοσ.

Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ της γυμναστικής και της διατροφής.
Ο μόνος αποτελεσματικός συνδυασμός είναι γυμναστική + σωστή διατροφή
Αν δεν κάνεις διατροφή αποτελέσματα μην περιμένεις. Σίγουρα αν συνηθίζεις να τρως γλυκά πχ και γραφτείς κολυμβητήριο κακό δε θα κάνει, ίσως χάσεις και λίγο βάρος, αλλά συνήθως τρως περισσότερο και έρχεσαι στα ίδια. Επίσης η γυμναστική και ιδιαίτερα η κολύμβηση αλλάζει λίγο τον μεταβολισμό με την έννοια ότι οι αποκρίσεις σε ορμόνες όπως η ινσουλίνη διαφέρουν, οπότε αν φας εσύ ένα γλυκό που δε γυμνάζεσαι και το φάει και ένας αθλητής, θα αποκριθεί διαφορετικά ο οργανισμός σε βιοχημικό επίπεδο. Επίσης αν ξεκινήσεις γυμναστική θα δεις ότι η όρεξη σου θα σταθεροποιηθεί κάπως, δε θα πεινάς το ίδιο. Εννοώ ότι ναι μεν μετά την προπόνηση θα πεινάς πολύ, αλλά θα σου μειωθεί γενικά η όρεξη (το comfort food δεν πιάνεται γιατί είναι ψυχογενής η αιτιολογία του)

• Like 1
Δημοσ.

Το κολύμπι είναι από τις πιο ολοκληρωμένες γυμναστικές.
Αν είσαι άντρας.
Στις γυναίκες με χαλάει το άνοιγμα της πλάτης. 

Δημοσ.

Τα πιο ωραια κορμια τα εχουν οι κολυμβητες..Βεβαια για να χτιστει ενα κορμι θελει χρονο!

εγω πχ προηγουμενως εκανα υπτιο σε ενα προφιτερολ!Εχω υπομονη και θεληση!

• Like 4
Δημοσ.

Για τι κολύμβηση μιλάμε? Άλλο ελεύθερο 1500 μέτρα σε χαλαρό ρυθμό, άλλο πεταλούδα 50 ρία η 100 ρία full ένταση 10 σετ πχ με διαλείμματα 2 λεπτά ανάμεσα σε κάθε σετ

Η έντονη κολύμβηση χτίζει και μυϊκή μάζα. Όχι όπως τα βάρη φυσικά αλλά καμία σχέση με κλασσική αερόβια (Τρεξιμο)

Με αριστη διατροφή και κολύμβηση με στοχο μυϊκή αναπτυξη 4 με 5 φορές την εβδομάδα, 45 λεπτά την φορά πιστεύω ένα λεπτό αλλά μυώδες σώμα είναι εφικτό.

• Like 1
Δημοσ.

Κάνω κολύμβηση μόνο για kardio και στο 40λεπτο τα έχω φτύσει. Πεταλούδα δεν ξέρω, αλλά τα υπόλοιπα τα'χω.

Μετά τρώω τον αγλέορα αλλά δεν έχω πρόβλημα. Θα είχα πρόβλημα αν έχανα κρέας από πάνω μου. 

Αλεξ, υπάρχει κάποιο κολυμβητικό στυλ που χτίζει περισσότερη μυική μάζα από κάποιοα άλλο ή πιστεύεις είναι μόνο θέμα ταχύτητας -> αντίστασης στο νερό; (και φυσικά σωστής διατροφής)

Δεν θα με χαλούσε λίγη πλάτη και ώμοι παραπάνω. Ένα τικ.

Επίσης δεν θα ήθελα να μεγαλώσουν οι τραπεζοειδείς μου γιατί θα κρύβεται ο πανέμορφος λαιμός μου :-)

Τι να κάνω λοιπόν όταν είμαι στην πισίνα για να πετύχω τα παραπάνω;

(μη μου πείτε να κάνω κι άλλα αθλήματα, κάνω διάφορα... αλλά η πισίνα μου αρέσει πάρα πολύ)

(α επίσης είμαι κορίτσι και δεν θέλω να γίνω σφίχτης, απλά να τονίσω...)

• Moderators
Δημοσ.

Κάνω κολύμβηση μόνο για kardio και στο 40λεπτο τα έχω φτύσει. Πεταλούδα δεν ξέρω, αλλά τα υπόλοιπα τα'χω.

Μετά τρώω τον αγλέορα αλλά δεν έχω πρόβλημα. Θα είχα πρόβλημα αν έχανα κρέας από πάνω μου.

Αλεξ, υπάρχει κάποιο κολυμβητικό στυλ που χτίζει περισσότερη μυική μάζα από κάποιοα άλλο ή πιστεύεις είναι μόνο θέμα ταχύτητας -> αντίστασης στο νερό; (και φυσικά σωστής διατροφής)

Δεν θα με χαλούσε λίγη πλάτη και ώμοι παραπάνω. Ένα τικ.

Επίσης δεν θα ήθελα να μεγαλώσουν οι τραπεζοειδείς μου γιατί θα κρύβεται ο πανέμορφος λαιμός μου :-)

Τι να κάνω λοιπόν όταν είμαι στην πισίνα για να πετύχω τα παραπάνω;

(μη μου πείτε να κάνω κι άλλα αθλήματα, κάνω διάφορα... αλλά η πισίνα μου αρέσει πάρα πολύ)

(α επίσης είμαι κορίτσι και δεν θέλω να γίνω σφίχτης, απλά να τονίσω...)

Πάρε γάντια Α αντιστάσης που μοιάΖουν με πόδια βατράχου για πιο δύσκολο και για πόδια πάρε μια σανίδα και προχωρά μόνο με πόδια

Δημοσ.

πιο παλιά που έκανα κολύμβηση είχα 3 ώρες προπόνηση τη μέρα κάθε μέρα, μετά από σχεδόν 12 χρόνια δεν προλάβαινα και τα παράτησα

έτρωγα τον πάτο μου πριν και μετά, μιλάμε για πολύ φαι

ελεύθερο και πεταλούδα είναι τα βαριά στυλ που κάνεις μυς αλλά όπως λέει και ο αλεξ, ανάλογα πως τα κάνεις

το σώμα που φτιάχνεις με την κολύμβηση για μένα δεν το φτιάχνεις με τίποτα άλλο

• Like 1
Δημοσ.

Το σωμα δεν φτιαχνεται στο γυμναστηριο/κολυμβητηριο/γηπεδο........αλλα στην κουζινα!!!

Οσο δεν κανεις αυστηρη 'αθλητικη' διατροφη (40/40/20-Πρωτεινη/Υδατανθρακες/Λιπη)......σαφως θα υπαρχει μια Α αισθητικη βελτιωση στην εικονα σου......αλλα πραγματικα καλο σωμα δεν θα δεις ποτε!

Δημοσ.

θα πέσουν να με φάνε αλλά δεν είχα προσέξει τη διατροφή μου ποτέ και ήμουνα τέρας

όλα τα υπόλοιπα τα θεωρώ υπερβολές

Δημοσ.

Πάρε γάντια Α αντιστάσης που μοιάΖουν με πόδια βατράχου για πιο δύσκολο και για πόδια πάρε μια σανίδα και προχωρά μόνο με πόδια

Εννοείς κάτι τέτοιο;

http://www.dive-hunt.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=534&category_id=57&option=com_virtuemart&Itemid=54&lang=el

Δεν το πιάνω πώς "λειτουργεί"

Απ' τη μέση και κάτω δεν χρειάζομαι κάτι έξτρα (wink τελεία gif κλπ.)

αλλά έχεις δίκιο με τη σανίδα κάνεις δουλειά στο lower body

Δημοσ.

επειδή είναι ενωμένα τα δάχτυλα έχεις περισσότερη αντίσταση στο νερό, άρα βάζεις περισσότερη δύναμη, άρα θεωρητικά γυμνάζεσαι περισσότερο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...