MiDiMiLiZ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Πολύ δεν είναι 1 ώρα διάλλειμα στο 8ώρο ρε παιδιά;! ΕΙναι 8 ωρες+1 ωρα διαλλειμα (=9 ωρες "παρουσιας" στη δουλεια) και οχι 8 ωρες μαζι με το διαλλειμα. Κι επισης δεν ειναι απαραιτητο την 1 ωρα διαλλειματος να την παρεις σερι, συνηθως το σπας σε 2-3 μικροτερα διαλλειματα. Αναλογως τον εργοδοτη φυσικα. Οι περισσοτεροι στο Ελλαντα, αυτην την 1 ωρα διαλλειματος την εννοουν ως 10λεπτα να φας κατι + 50 λεπτα εργασιας για να κανουν το 8ωρο, 9ωρο απλα, γρηγορα και αβιαστα, χωρις βεβαιως να πληρωνουν υπερωριες. 2
zio10 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 ΕΙναι 8 ωρες+1 ωρα διαλλειμα (=9 ωρες "παρουσιας" στη δουλεια) και οχι 8 ωρες μαζι με το διαλλειμα. Κι επισης δεν ειναι απαραιτητο την 1 ωρα διαλλειματος να την παρεις σερι, συνηθως το σπας σε 2-3 μικροτερα διαλλειματα. Αναλογως τον εργοδοτη φυσικα. Οι περισσοτεροι στο Ελλαντα, αυτην την 1 ωρα διαλλειματος την εννοουν ως 10λεπτα να φας κατι + 50 λεπτα εργασιας για να κανουν το 8ωρο, 9ωρο απλα, γρηγορα και αβιαστα, χωρις βεβαιως να πληρωνουν υπερωριες. Οκ καλύτερα, γιατί διάβασα για 7+1 ώρες
epp Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Οκ καλύτερα, γιατί διάβασα για 7+1 ώρες και εκει αναλογα το συμβολαιο παει μπορει πχ να εχεις 35ωρες ανα βδομαδα συμβολαιο και να κανεις 1 ωρα διαλλειμα δηλαδη χρονος παρουσιας 8 ωρες εμενα πχ το συμβολαιο μου ειναι 42.5 ωρες και το διαλλειμα παει εξτρα 1
idomeneas7 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 και εκει αναλογα το συμβολαιο παει μπορει πχ να εχεις 35ωρες ανα βδομαδα συμβολαιο και να κανεις 1 ωρα διαλλειμα δηλαδη χρονος παρουσιας 8 ωρες εμενα πχ το συμβολαιο μου ειναι 42.5 ωρες και το διαλλειμα παει εξτρα Ελβετία αυτο? Πρώτη φορά το ακούω, είχα στο μυαλό μου το κλασσικο 9-5 με μια ωρα διάλλειμα (οπου υπολογίζεται full time 8ωρο)
epp Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Ελβετία αυτο? Πρώτη φορά το ακούω, είχα στο μυαλό μου το κλασσικο 9-5 με μια ωρα διάλλειμα (οπου υπολογίζεται full time 8ωρο) Ναι , αλλα εξαρταται απτο συμβολαιο σου αυτο. Υπαρχουν και 40ωρα συμβολαια υπαρχουν και 45ωρα (που ειναι αν θυμαμαι καλα και το οριο). Ε απο εκει και περα αν χρειαστουν υπερωριες (πχ. αποσο εχω ακουσει ειδικα απο γιατρους ειναι ζορικα τα ωραρια τους) παει αναλογα.
MiDiMiLiZ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Οκ καλύτερα, γιατί διάβασα για 7+1 ώρες O "γενικος κανονας" ειναι ο ιδιος (αλλα καλου κακου check το συμβολαιο πριν βαλεις τζιφρα) και λεει οτι η μιση/1/Χ ωρα διαλλειματος δεν υπολογιζεται στις εργατοωρες. Αν σε προσλαβουν καπου για 8ωρη εργασια, θα δουλευεις 8 ωρες. Το διαλλειμα θα ειναι εξτρα. Αν σε προσλαβουν για 7ωρες, θα δουλευεις 7 ωρες και το διαλλειμα και παλι θα ειναι εξτρα ωρα, ασχετη με το 7ωρο. Αλλα επειδη εργοδοτης με εργοδοτη διαφερει, το τσεκαρεις-ξεκαθαριζεις για να αποφευγονται παρεξηγησεις τυπου "αλλα μου πες-οχι ετσι στα 'πα κλπ". Εχε υποψιν σου δε, οτι σε πολλα συμβολαια-HR policies, το διαλλειμα ειναι υποχρεωτικο και δεν εχει κολπα τυπου "δεν κανω διαλλειμα για να σχολασω 1 ωρα νωριτερα". 3
defacer Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 defacer Ναι σε ρωτάω γιατί δεν έτσι ακριβώς όπως το γράφεις Για την γονική άδεια το περισσότερο που σε δίνουν είναι 1800 ευρώ.Πιο πάνω δεν έχει. Αλλά δεν υπολογίζετε έτσι. Αν παίρνεις πχ. 15 ευρώ την ώρα που θεωρείται καλός μισθός Χ 176 ώρες ένα μήνα βγαίνει καθαρός μισθός χωρίς να υπολογίζονται υπερωρίες,βάρδιες ή οτιδήποτε έξτρα κάπου 1960 καθαρά τον μήνα. Οπότε θα πάρεις κάπου 1200 τον μήνα γονική άδεια.Και σου βάζω ένα καλούτσικο ωρομίσθιο Κάπου 65% από τον καθαρό μισθό σου χωρίς να συνυπολογίζονται έξτρα για υπερωρίες,πριμ βάρδιας ή οτιδήποτε άλλο έξτρα που πήρες. Για τον παιδικό 31 που δίνεις είναι πολύ καλά.Αλλά 31 δεν είναι στάνταρ τιμή.Μπορεί και 200 + τα φαγητά τον μήνα να σου φτάσει με τον ίδιο μισθό που σου ανέφερα. Ξέρω πώς υπολογίζεται, γι' αυτό είπα κάπως μπακαλίστικα από 50Κ. Το νούμερο δεν είναι βέβαια στάνταρ γιατί εξαρτάται από το φορολογικό σου καθεστώς (πχ το πιο απλό τι Steuerklasse είσαι), αλλά με το δικό σου παράδειγμα βγαίνει ~31700 brutto που απέχει πολύ. Δεν είμαι σίγουρος σε τι δουλειά αναφέρεται αυτό το παράδειγμα, πάντως με τη δική μου (ελάχιστη!) εμπειρία από τον κόσμο που ξέρω 32Κ είναι πολύ λίγα. Για τον παιδικό ξέρω ότι δεν είναι στάνταρ (ξέρεις πώς βγαίνει? θα μ' ενδιέφερε) και απλά έτυχε να είναι τόσα συγκεκριμένα φέτος και συγκεκριμένα για μένα, υποθέτω επειδή ξεκίνησα δουλειά πέρσι τέλη του έτους οπότε δεν έχω κλείσει χρήση στη Γερμανία με γερμανικό μισθό. Αλλά όπως είπα δεν ξέρω ποιά είναι η φόρμουλα. Ακόμα κι έτσι πάντως, πάλι είναι σημαντικά λιγότερα από όσα έδινα τώρα το καλοκαίρι για παιδικό στην Ελλάδα -- to be fair πολύ καλό παιδικό και με όνομα, αλλά δε συγκρίνεται με τον εδώ σε καμία περίπτωση.
idomeneas7 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Πες για τους παιδικους γιατι εμεις εδω που ειναι σαν επαρχια εχουμε ελάχιστες επιλογές και μόνο μια ειναι μέτρια με το ζορι, οι αλλες πολυ πιο κατω. Στα ΒΠ σιγουρα εχει και καλα με αναλογο αντιτιμο, αλλα μακρια απο την προσβαση του μεσου πολιτη και σε αποσταση και οικονομικα.
defacer Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 εμενα πχ το συμβολαιο μου ειναι 42.5 ωρες και το διαλλειμα παει εξτρα Εντωμεταξύ η πλάκα είναι πως εμένα το συμβόλαιό μου λέει 40 ώρες αλλά αν υπάρχει "σοβαρός λόγος"™ και "χρειαστεί" να κάνω υπερωρίες, αυτές δεν πληρώνονται έξτρα. Τώρα το πλάκα το λέω επειδή από τη μία όσο καιρό είμαι εδώ αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ -- technically έχω κάνει υπερωρίες αλλά χωρίς να μου το ζητήσουν εκτός από μια φορά που μου ζήτησε το boss μου να δουλέψω Σάββατο και του είπα ΟΚ -- ενώ αν συμβεί συστηματικά είμαι σίγουρος ότι κάποιο αντάλλαγμα θα υπάρξει, και από την άλλη σκέφτομαι: φαντάσου αν ερχόμουν στο φόρουμ να ποστάρω την πρώτη μόνο παράγραφο χωρίς καμία άλλη πληροφορία το τι σχόλια θα γινόταν.
LongTom Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Πολύ δεν είναι 1 ώρα διάλλειμα στο 8ώρο ρε παιδιά;! Όχι,είναι 1 ώρα στο σύνολο. Οι περισσότεροι παίρνουν 30min το πρωί για πρωινό και γκαϊφέ κατά τις 9+ και άλλο τόσο για μεσημεριανό στις 11:30-12:00,το πρώτο συνήθως στο γραφείο που τρως ότι γουστάρεις και το δεύτερο στην δίπλα καντίνα που έχει τα φαγιά της ημέρας. Το συμβόλαιο αναφέρει 35 ώρες εργασίας την εβδομάδα, με τα τυχών έξτρα λόγω φόρτου τα οποία πληρώνονται.Άλλες εταιρείες έχουν 37 ώρες ή ακόμη και 40 ώρες την εβδομάδα.Τότε έχεις ένα μικρό διάλειμμα μισής ώρας. Πάνω κάτω αυτό γινόταν και όταν ήμουν Γερμανία. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία όταν οι ώρες εργασίας είναι λιγότερες από τις νομοθετημένες(40 ανά εβδομάδα),κάθε εταιρεία προσφέρει τα δικά της. ΕΙναι 8 ωρες+1 ωρα διαλλειμα (=9 ωρες "παρουσιας" στη δουλεια) και οχι 8 ωρες μαζι με το διαλλειμα. Κι επισης δεν ειναι απαραιτητο την 1 ωρα διαλλειματος να την παρεις σερι, συνηθως το σπας σε 2-3 μικροτερα διαλλειματα. Αναλογως τον εργοδοτη φυσικα. Οι περισσοτεροι στο Ελλαντα, αυτην την 1 ωρα διαλλειματος την εννοουν ως 10λεπτα να φας κατι + 50 λεπτα εργασιας για να κανουν το 8ωρο, 9ωρο απλα, γρηγορα και αβιαστα, χωρις βεβαιως να πληρωνουν υπερωριες. Προσωπικά είναι 7+1,στην γερμανία ήταν 7.5+0.5. 1
doctorkostis Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Εγω εχω 8.30 ωρες παρουσιας με 30 λεπτα επισημο διαλειμμα για φαγητο. Συνολικα 8 -16.30. Υπαρχει και αλλη μιση ωρα συνολο διαλειμμα που δεν καταγραφεται και χωριζεται σε 2 τεταρτα κατα τις 9 και γυρω στις 2.30-3.00. Στο περιπου, κανεις δεν ειναι με το ρολοι στο χερι να δει ποση ωρα ηπιες καφε.
AntiCambeR Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Στην Ελλάδα πλέον οσοι παίρνουν καθαρό μισθό πάνω απο 500€ θεωρούνται τυχεροί γιατί υπάρχουν άλλοι που παίρνουν λιγότερα. Αλλο όμως 500€ με 5 ημέρες εργασία την εβδομάδα επι 8 ώρες και άλλο 500€ με 5 η 6 ημέρες επι 10 ώρες. Η 1 περίπτωση ειναι χειρότερη απο την άλλη."Κοιτάζουμε" τα χειρότερα για να παίρνουμε κουράγιο.
zio10 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Στην Ελλάδα πλέον οσοι παίρνουν καθαρό μισθό πάνω απο 500€ θεωρούνται τυχεροί γιατί υπάρχουν άλλοι που παίρνουν λιγότερα. Αλλο όμως 500€ με 5 ημέρες εργασία την εβδομάδα επι 8 ώρες και άλλο 500€ με 5 η 6 ημέρες επι 10 ώρες. Η 1 περίπτωση ειναι χειρότερη απο την άλλη."Κοιτάζουμε" τα χειρότερα για να παίρνουμε κουράγιο. Καλύτερη εννοείς
Dakonblackblade Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δεν είναι όλα τόσο απλά.αν είσαι πιο παραγωγικός με έξι ώρες θα το εισάγουν παντού. Σε υπηρεσίες όμως όπως παιδικούς σταθμούς το κόστος ανεβαίνει κατακόρυφα. Από κάπου θα πρέπει να καλυφτει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα