Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Στην Ελλάδα έχουμε δεκαωρα Γιατί δουλειά 4ωρών την κάνουμε μερικές μέρες..

Παράδειγμα ελληνικής λογικής

Πολ μηχανικός ο πατέρας μου έχουν ένα έργο ξεκινάνε εργασίες,σκάβουν δρόμους κτλ τελειώνουν το κομμάτι τους (δηλαδή βάζουν νέο πεζοδρόμιο κτλ) το παραδίδουν ώστε να πάει μετά η δευακ αν θυμάμαι καλά να σκάψει και να ξηλώσει το ολοκαίνουργιο πεζοδρόμιο για να κάνει τα δικα της

• Like 1
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για τον παιδικό ξέρω ότι δεν είναι στάνταρ (ξέρεις πώς βγαίνει? θα μ' ενδιέφερε) και απλά έτυχε να είναι τόσα συγκεκριμένα φέτος και συγκεκριμένα για μένα, υποθέτω επειδή ξεκίνησα δουλειά πέρσι τέλη του έτους οπότε δεν έχω κλείσει χρήση στη Γερμανία με γερμανικό μισθό. Αλλά όπως είπα δεν ξέρω ποιά είναι η φόρμουλα. Ακόμα κι έτσι πάντως, πάλι είναι σημαντικά λιγότερα από όσα έδινα τώρα το καλοκαίρι για παιδικό στην Ελλάδα -- to be fair πολύ καλό παιδικό και με όνομα, αλλά δε συγκρίνεται με τον εδώ σε καμία περίπτωση.

Για τον παιδικό παίζει ανάλογα την ηλικία του παιδιού,την περιοχή τις ώρες που θα είναι και πόσα παίρνεις μικτά.

Για κάτω των 3 ετών είναι ακριβά πάντως.

Δες στο γκουγκλη για Elternbeiträge für Kindertageseinrichtungen ή Kita beiträge στην περιοχή σου για κάτω των 3 ετών

και Kindergarten για άνω των 3,αν δεν κάνω λάθος

Έχει πάντως περιοχές ακριβές που η ταρίφα πάει με την ώρα

• Like 1
Δημοσ.

Οταν λετε παραγωγικος στην δουλεια του πως το εννοειτε;δουλευει πιο γρηγορα;

Δηλαδη ενας σερβιτορος,ενας πωλητης,ενας αστυνομικος,ενας δασκαλος,ενας εργατης,ενας αγροτης,ενας ερευνητης πως ειναι πιο παραγωγικος στην Ελβετια απο οτι στην Ελλαδα;

Γιατι παραγωγη εγω καταλαβαινω πχ την παραγωγη ενος αυτοκινητου.ο Γερμανος παραγει αμαξια,ο Ελληνας οχι.

Δημοσ.

Δηλαδη ενας σερβιτορος,ενας πωλητης,ενας αστυνομικος,ενας δασκαλος,ενας εργατης,ενας αγροτης,ενας ερευνητης πως ειναι πιο παραγωγικος στην Ελβετια απο οτι στην Ελλαδα;

Γιατι παραγωγη εγω καταλαβαινω πχ την παραγωγη ενος αυτοκινητου.ο Γερμανος παραγει αμαξια,ο Ελληνας οχι.

Φαντάζομαι εννοεί μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά, καλύτερη συγκέντρωση, λιγότερα λάθη κλπ.

Επίσης άλλαξε αβαταρ γιατι θυμήθηκα μια ξεχασμένη νουκρέμα και έφαγα τη μιση χτες μαζι με φέτες ψωμί. Σήμερα θέλω πάλι, αλλά έχει μπαγιατέψει το ψωμί...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις στην Ελλάδα, στην Σουηδία δεν ακούγεται καθόλου η "είδηση". Για να το διαλευκάνουμε όμως, ΜΙΑ εταιρία το γύρισε στο 6ωρο και απ'ό,τι διάβασα πιλοτικά. Απέχει παρασάγκας απ'το να θεσμοθετηθεί το 6ωρο παντού.

Το πιο σύνηθες είναι το 8:00-17:00 ή 9:00-18:00. Όσοι ξέρω, έτσι δουλεύουν! Φυσικά είναι ελαστικοί και μπορείς να αλλάξεις το ωράριο (πχ να έρχεσαι και να φεύγεις ένα τέταρτο/μισάωρο νωρίτερα). Βασικά, τουλάχιστον στον δικό μου χώρο (IT) όποτε θες έρχεσαι, όποτε θες φεύγεις κι αν δεν θες μια μέρα, δεν έρχεσαι και καθόλου. Αρκεί να βγαίνει η δουλειά.. Who cares αν την κάνεις κατά την παρουσία σου στο γραφείο ή στο σπίτι σου;

Στην Ελλάδα έχουμε δεκαωρα Γιατί δουλειά 4ωρών την κάνουμε μερικές μέρες..

Παράδειγμα ελληνικής λογικής

Πολ μηχανικός ο πατέρας μου έχουν ένα έργο ξεκινάνε εργασίες,σκάβουν δρόμους κτλ τελειώνουν το κομμάτι τους (δηλαδή βάζουν νέο πεζοδρόμιο κτλ) το παραδίδουν ώστε να πάει μετά η δευακ αν θυμάμαι καλά να σκάψει και να ξηλώσει το ολοκαίνουργιο πεζοδρόμιο για να κάνει τα δικα της

Έτσι ακριβώς έγιναν τα περισσότερα δημόσια έργα στις Σέρρες από το 2007 ως το 2011.

Πρώτα η κατασκευή του δρόμου

Μετά σκάψιμο για ύδρευση

Μετά σκάψιμο για θέρμανση

Μετά σκάψιμο για ίντερνετ

Με γεια το πεζοδρόμιο!

• Like 1
Δημοσ.

να απαντήσω πως πάμε ολοταχώς για 3 μέρες εργασία (12 ωρο) με 4 οφφ την εβδομάδα. γενικά 37 ώρες την εβδομάδα δουλειά κτλπ κτλπ εξτρα

Δημοσ.

Πολύ δεν είναι 1 ώρα διάλλειμα στο 8ώρο ρε παιδιά;!

Εκεί που πρέπει να είσαι χουβαρντάς  δεν είσαι!  :lol:  :D

• Like 1
Δημοσ.

να απαντήσω πως πάμε ολοταχώς για 3 μέρες εργασία (12 ωρο) με 4 οφφ την εβδομάδα. γενικά 37 ώρες την εβδομάδα δουλειά κτλπ κτλπ εξτρα

Και εδώ σε ένα ξενοδοχείο μου προτείναν 4μερο με 3 μερες ρεπό, σαν κίνητρο μου ειπαν οτι θα μπορώ να κολλάω Π-Σ-Κ-Δ-Τ-Τ. Αν πρέπει να περιμένω το 3μερο να ζήσω όταν τις αλλες 4 μέρες θα είναι ζόμπι (10:00 - 24:00)...

Η ειρωνία, στην νέα δουλειά βαράω 12-14ωρα, κεκ

Δημοσ.

Μέχρι να φτάσουν την εθελοντική εργασία που απολαμβάνουν οι ΔΥ μας έχουν πολύ δρόμο ακόμη

Υγ όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί ήταν πάνω στα δέντρα και  τρώγανε βελανίδια

οταν εμεις ειχαμε σκλαβους να τραβανε τα μαρμαρα, αυτοι εφτιαχναν ο καθενας το σπιτοδεντρο του...

Τα ωραία βρακιά θέλουν και....

Στις Nordic χώρες όπως έχουν φοβερές εργασιακές συνθήκες, σωστούς μισθούς κτλ, έτσι τηρούν και τις υποχρεώσεις τους. Προσέχουν την πόλη/μέρος τους με το να μην το ρυπαίνουν, φέρονται ευγενικά όταν εξυπηρετούν, περιμένουν να ανάψει πράσινο για τους πεζούς ακόμα και εάν ο δρόμος είναι άδειος, κόβουν πάντα απόδειξη και ας μην χρειάζεται συνήθως στον φορολογούμενο κτλ κτλ κτλ. 

και εδω γινονται αυτα. Οχι συνεχεια/ολα μαζι ομως, 1 φορα το ενα. Μετα απο 200 χρονια 1-2 φορες το αλλο κλπ κλπ

Δημοσ.

. Αν ειμαστε >2 ατομα για την ιδια δουλεια, το νοσοκομειο μας δινει αυτοκινητο, το οποιο το παιρνεις απο το γκαραζ και το επιστρεφεις εκει απλα καταγραφοντας τα χιλιομετρα που εκανες.

εμεις εδω θα λεγαμε "ΠΩΩ τσαμπα αναλωσιμα" και "κατσε να το παω στον Τακη να κανουμε τραμπα τους προφυλακτηρες"

Δημοσ.

εμεις εδω θα λεγαμε "ΠΩΩ τσαμπα αναλωσιμα" και "κατσε να το παω στον Τακη να κανουμε τραμπα τους προφυλακτηρες"

Δε λες που δεν το σκεφτήκανε στις καλές εποχές να γεμίσουν τα νοσοκομεία αυτοκίνητα και να γίνουν λίγο πλουσιότεροι οι διευθυντές από τις εταιρείες..:P :D

Θα συμβεί αυτό στον Καναδά;really?

Δεν παρακολουθώ τα εργασιακά του Καναδά, αλλά για να το γράφει...:)

Δημοσ.

Εκει κοιτανε να σου διευκολυνουν την δουλειά φιλε μου εδω κοιτανε να στην δυσκολεψουν μέχρι μια μερα να σε φωναξουν στο γραφειο και να σου πουν "δεν αποδιδεις..." γιατι βοηθησατε καθολου να αποδωσω τι μλκιες με φωναξατε να μου πειτε? σαν να ειμαστε ζωα μας φέρεστε να ξέρεις οτι θα την κανεις κιολας απο εκει κ μετά απο την δουλεια αυτη να ειπωθουν αληθειες να μην νομιζουν οτι απευθυνονται σε βλάκες.

Εχετε και εσεις ευθυνη που δεν αποδιδει ο εργαζομενος αλλα επειδη δεν εχετε καλη νοοτροπια πάτε να τα ριξετε πάνω του για να βγειτε λάδι εσεις.

Μετα απορουν κιολας που ο εργαζομενος αμα του κατσει δουλεια στο δημοσιο την επιλεγει με κλειστά ματια... αφου εχει πολυ καλυτερες συνθηκες για ποιο λογο να τις αποριψει αυτες και να πάει να δυσκολεψει κυριολεκτικα τη ζωη του στον ιδιωτικο βλακας θα ηταν εκτος αν ειχε μια καλη ιδεα ανοιγε τη δικια του επιχειρηση και εβγαζε λεφτα.

συνηθως δεν κοιτανε να στην δυσκολεψουν. Απλα κρατανε τα μαστιγια που λιμπιζοντουσαν για 400 χρονια...

Τα σηκωσαν για να τα πεταξουν, και στον δρομο για τον καδο ειπαν "κατσε να το δοκιμασω λιγο..."

Δε λες που δεν το σκεφτήκανε στις καλές εποχές να γεμίσουν τα νοσοκομεία αυτοκίνητα και να γίνουν λίγο πλουσιότεροι οι διευθυντές από τις εταιρείες..

εδω ο αλλος φτιαχνει αυτοκινητακια και τα πηγαινει Γερμανια για να περασουν ΚΤΕΟ...

και η Αγγλια εχει ποσες βιοτεχνιες που φτιαχνουν kit car...

και εμεις πουλαμε μικρογραφιες του Παρθενωνα made in china...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146534

οι Ελβετια εχει ορυχεια χρυσου; Εχει μηπως κακαοδεντρα; ΟΚ γαλατακι μπορει να εχει...

Το (δημόσιο) νοσοκομείο έχει μενού για τις λεχώνες.

εκει ομως οταν γεννησεις (με φυσιολογικο τοκετο, εκτος αν παιζει προβλημα) σε 3 μερες εισαι σπιτι σου. Ερχετε και μια μαια και σου δειχνει πως να κανεις service το μωρο. Σου αφηνει και 1 τσαντα αναλωσιμα, ετσι για να παρεις μια ιδεα...

αν θεωρησουμε οτι η ελληνικη βιομηχανια ειναι ο (all inclusive) τουρισμος, ο ελλεινας παραγει υπηρεσια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...