Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν λετε παραγωγικος στην δουλεια του πως το εννοειτε;δουλευει πιο γρηγορα;

Δηλαδη ενας σερβιτορος,ενας πωλητης,ενας αστυνομικος,ενας δασκαλος,ενας εργατης,ενας αγροτης,ενας ερευνητης πως ειναι πιο παραγωγικος στην Ελβετια απο οτι στην Ελλαδα;

Γιατι παραγωγη εγω καταλαβαινω πχ την παραγωγη ενος αυτοκινητου.ο Γερμανος παραγει αμαξια,ο Ελληνας οχι.

Εγώ το παραγωγικός το καταλαβαίνω ως "να προχωράει η δουλειά". Αν δηλαδή χρειάζεσαι 3 σφραγίδες και χρειάζεται να πας σε 3 γραφεία, το κάθε ένα από τα οποία έχει 3 υπαλλήλους αλλά ο υπεύθυνος για την σφραγίδα εκείνη την ώρα λείπει και πρέπει να ξαναπάς, ε αυτό δεν είναι παραγωγικότητα :)

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
εκει ομως οταν γεννησεις (με φυσιολογικο τοκετο, εκτος αν παιζει προβλημα) σε 3 μερες εισαι σπιτι σου. Ερχετε και μια μαια και σου δειχνει πως να κανεις service το μωρο. Σου αφηνει και 1 τσαντα αναλωσιμα, ετσι για να παρεις μια ιδεα...

Κι εδω ετσι είναι, μενου ομως δεν εχει ουτε μπουφε.

Δημοσ.

συνη

εκει ομως οταν γεννησεις (με φυσιολογικο τοκετο, εκτος αν παιζει προβλημα) σε 3 μερες εισαι σπιτι σου. Ερχετε και μια μαια και σου δειχνει πως να κανεις service το μωρο. Σου αφηνει και 1 τσαντα αναλωσιμα, ετσι για να παρεις μια ιδεα...

Αυτό που είπε η idomeneas, το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα. Έχω κι από εκεί εμπειρία, αλλά όχι σε δημόσιο. Η διαφορά είναι στο λογαριασμό, Berlin μηδέν Θεσσαλονίκη σχεδόν 2.5K από την τσέπη (4Κ συνολικά) και στο ότι εδώ ήρθε γιατρός μόνο να μας δει λίγο στο τέλος, ενώ Θεσσαλονίκη ο γιατρός έκανε όλη τη γέννα.

Τώρα όσον αφορά τους φόρους, είμαι υπέρ του σκανδιναβικού μοντέλου. Αν έχουμε όλοι top παροχές όταν τις χρειαστούμε ας πληρώνω και 50% φόρο δε με απασχολεί.

Δημοσ.

Ο φόρος Σουηδία είναι 31% ως τις 35.000€ , 51% από 35 ως 45, και από εκεί και πάνω 56%. Και δεν είναι τόσο δύσκολα ποσά για κάποιον πτυχιούχο 40 ετών ας πούμε.

Κατά τα άλλα, application στο κινητό για το πότε έρχεται το λεωφορείο, ή search για το ποιο λεωφορείο να πάρω και από πού για να πάω εκεί που θέλω, φυσικά με ακριβές χρονοδιάγραμμα. Εννοείται αγοράζεις εισιτήριο μέσω της εφαρμογής αν θες. 2,5€ βέβαια η απλη διαδρομή, αλλά η μηνιαία κάρτα εντός πόλης γύρω στα 45.

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο, ήταν το app για να δηλώσεις άδεια. Μέσω app στο κινητό δηλώνεις τις μέρες που θες, αν θα είναι γονική άδεια κλπ για να ενημερώσεις το ασφαλιστικό ταμείο.

Δημοσ.

Ο φόρος Σουηδία είναι 31% ως τις 35.000€ , 51% από 35 ως 45, και από εκεί και πάνω 56%. Και δεν είναι τόσο δύσκολα ποσά για κάποιον πτυχιούχο 40 ετών ας πούμε.

Κατά τα άλλα, application στο κινητό για το πότε έρχεται το λεωφορείο, ή search για το ποιο λεωφορείο να πάρω και από πού για να πάω εκεί που θέλω, φυσικά με ακριβές χρονοδιάγραμμα. Εννοείται αγοράζεις εισιτήριο μέσω της εφαρμογής αν θες. 2,5€ βέβαια η απλη διαδρομή, αλλά η μηνιαία κάρτα εντός πόλης γύρω στα 45.

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο, ήταν το app για να δηλώσεις άδεια. Μέσω app στο κινητό δηλώνεις τις μέρες που θες, αν θα είναι γονική άδεια κλπ για να ενημερώσεις το ασφαλιστικό ταμείο.

Ταλαιπωρία μου ακούγονται όλα αυτά...:P :D

Δημοσ.

Οι φιλοι που εχω απο Σουηδια παντως (στοκχολμη) δουλευουν 8-10 ωρες στο νερο και αυτο για το 6ωρο δεν το εχουν ακουσει καν.

Πως εμεις οι ελληναρες το καναμε θεμα με 6 σελιδες δε ξερω :P

• Moderators
Δημοσ.

Ταλαιπωρία μου ακούγονται όλα αυτά... :P :D

γιατι? ολα υπολογιζονται με υπολογιστες και εσυ δεν κανεις απολυτος τιποτα. ΤΟ συστημα της ελλαδας δεν σε ταλαιπωρει δηλαδη ε?

Δημοσ.

γιατι? ολα υπολογιζονται με υπολογιστες και εσυ δεν κανεις απολυτος τιποτα. ΤΟ συστημα της ελλαδας δεν σε ταλαιπωρει δηλαδη ε?

Πλάκα έκανα ρε συ :)

Δημοσ.

Εσύ ενημερώνεις το ταμείο;

Εδώ έχει 30€ η κάρτα για τα λεωφορεία.

Αυτή με την εφαρμογή για να αγοράζεις εισιτήριο έχουν βγάλει και εδώ. Πρέπει να βγάλουν και εδώ εφαρμογή για το πότς περνάν τα λεωφορεία, έχω κάτσει άπειρες ώρες να περιμένω σε στάσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

Για τις υπηρεσίες που παρέχουν τα λεωφορεία σε μας, έπρεπε να είναι σχεδόν τσάμπα...

• Moderators
Δημοσ.

Εσύ ενημερώνεις το ταμείο;

Αυτή με την εφαρμογή για να αγοράζεις εισιτήριο έχουν βγάλει και εδώ. Πρέπει να βγάλουν και εδώ εφαρμογή για το πότς περνάν τα λεωφορεία, έχω κάτσει άπειρες ώρες να περιμένω σε στάσεις.

και να βγαλουν θα ναι στην ωρα τους ?

εδω εκτος του οτι τα λεωφορεια ειναιπαντα στην ωρα τους (αντε να ερθει το επομενο λεπτο) στην εφαρμογη μου εχει και επιλογη για real time traffic των λεωφορειων!

ΕΙσητηριο δωρεαν για ολους

Δημοσ.

Αυτό λέω και γω, για realtime να βγάλουνε.

Έχω εφαρμογή που δείχνει το πρόγραμμα αλλά συνήθως περνάνε ότι ώρα νάναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...