Flaoutistas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Σκοπός του παρόντος τόπικ είναι η διατύπωση αποριών και ερωτήσεων σχετικά με τη θρησκεία και η απάντηση από όποιον ξέρει. Μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο τόπικ για αυτό δεν υπάρχει λόγος για τρολαρίσματα. Ξεκινώντας πρώτος θέλω να ρωτήσω το εξής: Όταν επικαλούμαστε τον Θεό αναφερόμαστε στον Πατέρα ή στην Αγία Τριάδα; Και γενικά μου κάνει εντύπωση ότι ενώ κάποιος λέει Χριστέ μου ή Παναγία μου και επικαλούνται πολλοί Αγίους δεν έχω ακούσει κανέναν να επικαλείται τον Πατέρα ή το Άγιο Πνεύμα.
christakos07 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Έλα Χριστέ και Παναγιά Έλα Πατέρα και Άγιο Πνεύμα. Ή αλλιώς Αλάχου Ακμπάρ.
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Ξεκινώντας πρώτος θέλω να ρωτήσω το εξής: Όταν επικαλούμαστε τον Θεό αναφερόμαστε στον Πατέρα ή στην Αγία Τριάδα; Και γενικά μου κάνει εντύπωση ότι ενώ κάποιος λέει Χριστέ μου ή Παναγία μου και επικαλούνται πολλοί Αγίους δεν έχω ακούσει κανέναν να επικαλείται τον Πατέρα ή το Άγιο Πνεύμα. Ο πατέρας είναι ο θεός. Η αγία τριάδα είναι το ορθόδοξο τριαδολογικό δόγμα που λέει οτι ο θεός είναι τρισυπόστατος και αποτελείται από τον πατέρα τον υιό (Χριστός) και το άγιο πνεύμα που εκπορεύεται από τον πατέρα προς τον Χριστό, οι καθολικοί υποστήριζαν οτι πηγαίνει από τον Χριστό προς τον θεό και αυτό δημιούργησε διαμάχες. Δεν έχει νόημα να επικαλείσαι μεμονωμένα το άγιο πνεύμα χωρίς πρωτίστως να αναφερθείς στον θεό αφού εκπορεύεται από τον θεό, για τον πατέρα ούτε εγώ έχω ακούσει κάτι σε ευχές και προσευχές, ίσως δεν αναφέρεται ο κόσμος γιατί το μυαλό τον συσχετίζει με τον κατά κόσμο πατέρα μας, τώρα όπως νομίζει ο καθένας κάνει τις ευχές του. Η Παναγία είναι σημαντικό πρόσωπο που όπως λένε οι ψαλμοί είναι τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ, άρα σημαντικότερη από τους αγγέλους οχι όμως σημαντικότερη από τον Ιησού Χριστό. Οι άγιοι είναι εξίσου σημαντικοί στον κόσμο του θεού αλλά όχι τόσο όσο οι άγγελοι και οι αρχάγγελοι. Συμπερασματικά προσεύχεσαι σε όποιον επιθυμεί η καρδιά και η ψυχή σου, παραταύτα για την εκκλησία και τους πατέρες της υπάρχει διαφορετική τιμιότητα και ενδοξότητα από πρόσωπο σε πρόσωπο.
Pankar95 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Ραντεβου δεν είχες το βράδυ; Για να μπηκες τέτοια ώρα να ανοίξεις αυτο το θέμα θα ναυάγησε ε; Εdit: Ακυρο μπηκα στο αλλο θεμα 1
Apoll Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Σκοπός του παρόντος τόπικ είναι η διατύπωση αποριών και ερωτήσεων σχετικά με τη θρησκεία και η απάντηση από όποιον ξέρει. Μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο τόπικ για αυτό δεν υπάρχει λόγος για τρολαρίσματα. Ξεκινώντας πρώτος θέλω να ρωτήσω το εξής: Όταν επικαλούμαστε τον Θεό αναφερόμαστε στον Πατέρα ή στην Αγία Τριάδα; Και γενικά μου κάνει εντύπωση ότι ενώ κάποιος λέει Χριστέ μου ή Παναγία μου και επικαλούνται πολλοί Αγίους δεν έχω ακούσει κανέναν να επικαλείται τον Πατέρα ή το Άγιο Πνεύμα. Σε έφτυσε η γκόμενα που είχε ραντεβού απόψε, και αφού δεν μπορείς να κατανοήσεις αυτή, προσπαθείς να κατανοήσεις τα Θεία; Τράβα σε έναν παπά της ενορίας με αυτή την ερώτηση. Και το μόνο που μπορεί να κατανοήσεις είναι το "Πίστευε και μη ερεύνα" 1
whodatinsomniaK Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Ο πατέρας είναι ο θεός. Η αγία τριάδα είναι το ορθόδοξο τριαδολογικό δόγμα που λέει οτι ο θεός είναι τρισυπόστατος και αποτελείται από τον πατέρα τον υιό (Χριστός) και το άγιο πνεύμα που εκπορεύεται από τον πατέρα προς τον Χριστό, οι καθολικοί υποστήριζαν οτι πηγαίνει από τον Χριστό προς τον θεό και αυτό δημιούργησε διαμάχες. Δεν έχει νόημα να επικαλείσαι μεμονωμένα το άγιο πνεύμα χωρίς πρωτίστως να αναφερθείς στον θεό αφού εκπορεύεται από τον θεό, για τον πατέρα ούτε εγώ έχω ακούσει κάτι σε ευχές και προσευχές, ίσως δεν αναφέρεται ο κόσμος γιατί το μυαλό τον συσχετίζει με τον κατά κόσμο πατέρα μας, τώρα όπως νομίζει ο καθένας κάνει τις ευχές του. Η Παναγία είναι σημαντικό πρόσωπο που όπως λένε οι ψαλμοί είναι τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ, άρα σημαντικότερη από τους αγγέλους οχι όμως σημαντικότερη από τον Ιησού Χριστό. Οι άγιοι είναι εξίσου σημαντικοί στον κόσμο του θεού αλλά όχι τόσο όσο οι άγγελοι και οι αρχάγγελοι. Συμπερασματικά προσεύχεσαι σε όποιον επιθυμεί η καρδιά και η ψυχή σου, παραταύτα για την εκκλησία και τους πατέρες της υπάρχει διαφορετική τιμιότητα και ενδοξότητα από πρόσωπο σε πρόσωπο. Αν τα χερουβείμ ειναι εφάμιλλα του βγενόπουλου στην τιμιότητα και τα Σεραφείμ ενδοξότερα του Παττακού, δε νομίζω ότι η Παναγιά θα έπρεπε να αναφέρεται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις