Ison_ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Παραδόθηκα στο στρατόπεδο υπέρ του πλυντηρίου πιάτων (από εκεί που τασσόμουν σθεναρά κατά της συσκευής) και έχω διάφορες ερωτήσεις προς χρήστες αλλά και επαγγελματίες: 1) Τα σκεύη έχουν υπολείμματα απορρυπαντικού (ή λαμπρυντικού?), ειδικά με τις ταμπλέτες. Δηλαδή είναι πολύ γλιτσερά όταν τελειώσει το πρόγραμμα. 'Εβαλα υγρό και μειώθηκε κάπως το πρόβλημα, αλλά και πάλι θέλουν ξέβγαλμα χειροκίνητα αφού τελειώσει το πρόγραμμα. 'Ολα επώνυμα ήταν. 2) Αν δεν ανοίξεις αμέσως την πόρτα, τα ποτήρια μυρίζουν σάπιο αβγό και πρέπει να τα ξαναπλύνεις. 3) Τα σκεύη δεν ειναι στεγνά και έχουν λευκές κηλίδες που απομακρύνονται με το ξέβγαλμα. Το πλυντήριο είναι ολοκαίνουργιο Bosch. Η σύνδεση έγινε από εμάς, με την επιπλέουσα της αποχέτευσης πριν το Ρ του σωλήνα και με ψηλή κούρμπα κάτω από το νεροχύτη. Ο εντοιχισμός έγινε επίσης από εμάς, αλλά δεν φαντάζομαι να παίζει ρόλο. Η σωλήνα παροχής έχει ηλεκτροβάνα οπότε δεν νομίζω να παίζει κάτι που διάβασα περί λυμάτων που μπαίνουν στην παροχή φρέσκου νερού. Τα προγράμματα που έχω βάλει μέχρι στιγμής είναι το οικονομικό που κάνει 3 ώρες και το αυτόματο 45-60 που κάνει 2,5 ώρες. Κάναμε κάτι λάθος? Είναι μάπα το πλυντήριο? 'Ετσι είναι γενικά τα αποτελέσματα? Βάζεις τις σωστές δοσολογίες απορρυπαντικού/λαμπρυντικού/ειδικού αλατιού; Ειδικά το 3) φωνάζει ότι φταίει η δοσολογία λαμπρυντικού. Οι ταμπλέτες 3 σε 1, ενώ βολεύουν, δεν κάνουν για σκληρά νερά.
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Βάζεις τις σωστές δοσολογίες απορρυπαντικού/λαμπρυντικού/ειδικού αλατιού; Ειδικά το 3) φωνάζει ότι φταίει η δοσολογία λαμπρυντικού. Οι ταμπλέτες 3 σε 1, ενώ βολεύουν, δεν κάνουν για σκληρά νερά. Λαμπρυντικο εμεις δεν εβαλα καθολου γιατι σχεδον εχει εξαφανισθει απο τα super market ( σε 2 τουλαχιστον μεγαλα που ψαξαμε ) αφου οι πιο πολλες ταμπλετες το εχουν μεσα.
idomeneas7 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Βάζεις τις σωστές δοσολογίες απορρυπαντικού/λαμπρυντικού/ειδικού αλατιού; Ειδικά το 3) φωνάζει ότι φταίει η δοσολογία λαμπρυντικού. Οι ταμπλέτες 3 σε 1, ενώ βολεύουν, δεν κάνουν για σκληρά νερά. Λαμπρυντικό παίρνει μόνο του και αλάτι επίσης. Το νερό είναι πολύ μαλακό και θεωρητικά δεν χρειάζεται καν αλάτι (έβαλα όμως να υπάρχει). Με το υγρό εβαλα τη μισή ποσότητα από αυτή που λέει στις οδηγίες και είχα πάλι το ίδιο. Θα δοκιμάσω ακόμα λιγότερο... Καμία άλλη ιδέα?
masteripper Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Επειδή τράβηξα αρκετά με ελληνικής κατασκευής πλυντήριο πιάτων (το οποίο απο πλύσιμο όμως σκίζει) άκου αυτό.... Άνοιξε το απο κάτω και δες αν κάτι "παίζει"...φέρτο στα ίσα του και ελπίζω να δεις το φως το αληθινό.... Εγώ 2 φορές το έστειλα για επισκευή...ώσπου την 2η προς 3η φορά είπα ή θα γίνει ή θα το πετάξω...το άνοιξα....είδα ότι η εξαγωγή του νερού κρατιέται με την "δύναμη"...την πατησα με το χέρι (μιλάμε έχουν καμμιά 50αρια βίδες στο πλυντήριο χάθηκε ο κόσμος να βάζαν μία και εκει πέρα)...ήρθε στα ίσα της...και απο τότε δουλεύει καλύτερα απο όταν το πρωτοπήρα....(απο τότε που το αγόρασα είχε μια μικρή διαρροή νερού...έβριζα τις συνδέσεις.....απο τότε που το "πάτησα" δεν έχει ξαναβγάλει σταγόνα)
idomeneas7 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 'Αμα το ανοίξω πάει η εγγύηση, άσε που φάγαμε μια μέρα να το εντοιχίσουμε. Νερά δεν χάνει πάντως.
palawiaris Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Τα Bosch έχουν μενού που ρυθμίζεις την σκληρότητα του νερού και αναλόγως παίρνει την ανάλογη δόσηΤο ίδιο ισχύει και για το γυαλιστικό. Το ίδιο αν του παρέχεις ζεστό νερό ή να το ζεσταίνει αυτό.Διάβασε τις οδηγίες και θα βρεις την λύση.Είναι καλά πλυντήρια. Για την μυρωδιά,καθάρισε το φίλτρο από τα υπολείμματα,βάλε καλύτερη ποιότητα απορυπαντικού.Μήπως στο μενού το έχεις ότι εσύ του παρέχεις ζεστό νερό και πλένει με κρύο;
dollyyy19 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 αν ειναι να περιμενεις ποτε θα τελειωσει για να τα βγαλεις αμεσως,για να γλυτωσεις την αυγουλιλα,ποιος ο λογος υπαρξης του πλυντηριου;να μην αναφερω την προεργασια,η οποια ειναι η μιση δουλεια.και τι εμεινε; για να γλυτωσω την αλλη μιση,να παρω πλυντηριο;η ερωτηση ειναι; το ιδιο το πλυντηριο,ποσο ευκολο ειναι να καθαριζεται;μετα απο καθε πλυσιμο;δεχονται νερο απο ηλιακο;
idomeneas7 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Τα Bosch έχουν μενού που ρυθμίζεις την σκληρότητα του νερού και αναλόγως παίρνει την ανάλογη δόση Το ίδιο ισχύει και για το γυαλιστικό. Το ίδιο αν του παρέχεις ζεστό νερό ή να το ζεσταίνει αυτό. Διάβασε τις οδηγίες και θα βρεις την λύση.Είναι καλά πλυντήρια. Για την μυρωδιά,καθάρισε το φίλτρο από τα υπολείμματα,βάλε καλύτερη ποιότητα απορυπαντικού. Μήπως στο μενού το έχεις ότι εσύ του παρέχεις ζεστό νερό και πλένει με κρύο; 'Εχω ρυθμίσει τη σκληρότητα. Για το ζεστό νερό λογικά θα είναι εργοστασιακά ρυθμισμένο να ζεσταίνει με τον εναλλάκτη...ακόμα και να το είχα στο ζεστό, πάλι η θερμοκρασία δεν θα ήταν σταθερή οπότε δεν μπορεί να μην το ελέγχει. Διάβασα όλες τις οδηγίες και πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών, όπου μου είπαν μόνο να πειραματιστώ με τα απορρυπαντικά και πως μπορεί να έχει τοποθετηθεί λάθος (όταν ρώτησα τι εννοεί, μου είπε πρέπει να έρθει να το δει κάποιος και δεν μπορεί να μου πει τίποτα από το τηλέφωνο). Τα φίλτρα είναι καθαρά. 'Οσα απορρυπαντικά έχω πάρει είναι επώνυμα. αν ειναι να περιμενεις ποτε θα τελειωσει για να τα βγαλεις αμεσως,για να γλυτωσεις την αυγουλιλα,ποιος ο λογος υπαρξης του πλυντηριου;να μην αναφερω την προεργασια,η οποια ειναι η μιση δουλεια.και τι εμεινε; για να γλυτωσω την αλλη μιση,να παρω πλυντηριο;η ερωτηση ειναι; το ιδιο το πλυντηριο,ποσο ευκολο ειναι να καθαριζεται;μετα απο καθε πλυσιμο;δεχονται νερο απο ηλιακο; Κι εγώ τέτοια έλεγα και περισσότερα αλλά με κέρδισαν όλοι όσοι έλεγαν πως σου λύνει τα χέρια. Στο συγκεκριμένο δεν κάνεις προεργασία, απλά πετάς τα φαγητά με το πηρούνι. Στο λέει κιόλας να μην τα ξεπλένεις γιατί μειώνεις την απόδοση του πλυσίματος. Το πλυντήριο δεν βρωμίζει, σαν το ρούχων είναι όπου το βάζεις μια φορά το μήνα να πλύνει άδειο με λίγο αποσκληρυντικό και καθαρίζεις το φίλτρο μια στις τόσες. Νερό μπορείς να βάλεις από ηλιακό, αλλά πρέπει να είναι κάτω από 60 βαθμούς γιατί αλλιώς μπορεί να σου κάνει ζημιά. Εγώ δεν ήθελα να μπλέξω και το έβαλα στο κρύο. Στη θεωρία λοιπόν είναι τέλειο και όσοι έχω ρωτήσει μου λένε τα καλύτερα (για αυτό άλλωστε πείστηκα και το πήρα ενώ ήμουν τόσο κατά). Πρακτικά, αυτό που έχω είτε δεν ξέρω να το δουλεύω καλά είτε έχει πρόβλημα είτε έχει γίνει κάποιο λάθος κατά την εγκατασταση και εχω τα παραπάνω θέματα.
Ison_ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Λαμπρυντικό παίρνει μόνο του και αλάτι επίσης. Το νερό είναι πολύ μαλακό και θεωρητικά δεν χρειάζεται καν αλάτι (έβαλα όμως να υπάρχει). Με το υγρό εβαλα τη μισή ποσότητα από αυτή που λέει στις οδηγίες και είχα πάλι το ίδιο. Θα δοκιμάσω ακόμα λιγότερο... Καμία άλλη ιδέα? Ρύθμισε το λαμπρυντικό σε μια μεσαία ρύθμιση και αν δεις ότι συνεχίζει να μη στεγνώνει τα ποτήρια και αφήνει στίγματα, ρύθμισέ το πιο ψηλά. Το λαμπρυντικό βοηθάει το νερό να τσουλήσει μακριά από τα ποτήρια στο τέλος του προγράμματος. Το αλάτι ρύθμισε το χαμηλά. Το αλάτι βοηθάει στο να "πιάσει" το απορρυπαντικό, αλλά σε εσένα που έχεις μαλακό νερό δε χρειάζεται μεγάλη ρύθμιση. Όσον αφορά το απορρυπαντικό, βάλε τη μέγιστη ποσότητα που χωράει το κουτάκι. Μην το τσιγκουνευτείς. Η αυγουλίλα είναι από την ανεπαρκή ποσότητα απορρυπαντικού.Αν δεις με το καιρό ότι στα πλένει καλά και θες να κάνεις μια οικονομία, μπορείς να πειραματιστείς σταδιακά με λιγότερη ποσότητα.
idomeneas7 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Μην τραβάς τα μαλλιά σου με την προηγούμενη απάντηση, έχεις δίκιο τελικά με τη θερμοκρασία και το λαμπρυντικό αλλά τα τσέκαρα και ήταν στα εργοστασιακά τους. 'Εβαλα σκόνη σήμερα και ήταν καλύτερα. Χαμήλωσα λίγο το λαμπρυντικό για πείραμα, θα δω αύριο τι θα κάνει. Απορρυπαντικά δεν βρίσκω και πολλά...έχει finish, πλυντηρέξ, planet, fairy και μάρκα σούπερ μάρκετ. Αυτό με τη θερμοκρασία δεν το καταλαβαίνω πάντως...αμα του βάζεις από ηλιακό και τύχει να έχει συννεφιά ή να έκανες αφρόλουτρο και να το τελείωσες, τι θα κάνει? Θα πλύνει με κρύο? Πρέπει να αλλάξεις ρύθμιση? Αν του δίνεις νερό στους 50 και βάλεις πρόγραμμα 60 τι θα κάνει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα