Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γίνε καλός φοιτητής και θα σχηματίζονται ουρές για να σου ζητήσουν σημειώσεις.. Για το τηλέφωνο δε, θα χτυπάει τόσο πολύ που θα προσλάβεις τηλεφωνήτρια..

Σοβαρά τώρα, φαίνεσαι πολύ εσωστρεφές άτομο, θα έλεγα όσο μπορείς να χαλαρώσεις, όταν τους ακούς να μιλάνε βρες και εσύ να πεις κάτι σχετικό πάνω στο θέμα, άνοιξε ένα δικό σου θέμα, να χαιρετάς κόσμο κτλ. Στη δικιά μου τη σχολή, ήταν όλοι κλίκες. Έμπαινες μέσα έλεγες καλημέρα γύρναγαν κοίταζαν ποιος το είπε και αν δεν ήσουν "δικός τους" δεν απάνταγαν.. αλλά μόνος του δεν ήταν κανείς εκτός από 2-3 άτομα που πραγματικά δεν ήξερε κανείς τίποτα για αυτά και τα ίδια δεν ήταν πρόθυμα να μιλήσουν.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν μπορείς να μιλάς κανονικά με τους δικούς σου ανθρώπους, τότε δεν έχεις πρόβλημα να μιλήσεις και σε αγνώστους.

Μην υπεραναλύεις στο μυαλό σου το τι πρέπει να πεις. Λέγε αυτό που σου έρχεται ακόμη κι αν πιστεύεις ότι είναι άσχετο.

Για να έχεις τέτοια ανασφάλεια σημαίνει ότι φοβάσαι ότι θα κριθείς, ενώ στην πραγματικότητα κανείς δε κρίνει τί λες στα πλαίσια μιας χαλαρής κουβεντούλας και  άνευ ουσιαστικού περιεχομένου. 

• Like 2
Δημοσ.

Μην αγχώνεσαι ρε συ, σιγά το θέμα και σιγά τι βαθυστόχαστο λένε οι άλλοι που δεν μπορείς να συμμετέχεις...πες ό,τι σου 'ρθει. Για τα μαθήματα, για τη σχολή, για τους καθηγητές, ρώτα από που είναι τα παιδιά, που μένουν, αν ήθελαν να περάσουν στη σχολή αυτή, τι ομάδα είναι κλπ κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Άλλο ένα thread για κάποιο δήθεν κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο όλοι λένε την άποψη τους, ασχέτως εάν έχει γραφτεί το ίδιο σε προηγούμενο post, και ο TS χαμένος.

Good job TS

• Like 2
Δημοσ.

Άλλο ένα thread για κάποιο δήθεν κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο όλοι λένε την άποψη τους, ασχέτως εάν έχει γραφτεί το ίδιο σε προηγούμενο post, και ο TS χαμένος.

Good job TS

Αφού είπε ότι δεν μπορεί να μιλάει με αγνώστους ρε συ :P

(Πάντως, πέρα από την πλάκα, δε νομίζω ότι είναι ένα θέμα που μπορεί να το γράψει για πλάκα ο άλλος. Ούτε καν αστείο δεν είναι...)

Δημοσ.

Το καλυτερο ειναι συζητησεις με άγνωστες κοπελες :P

Φαντάσου όμως να μη μιλάνε κι αυτές σε άγνωστους...:P

Δημοσ.

Φαντάσου όμως να μη μιλάνε κι αυτές σε άγνωστους... :P

Την γκομενα που βγαιναμε το καλοκαιρι την ειχα γνωρισει στο έτσι δουλευε σε ένα κατάστημα και πηγαινα και ψωνιζα

• Like 1
Δημοσ.

Good job TS

οι γνωστοι αγνωστοι κουκουλοφοροι...

Δημοσ.
βασικα το καταλαβαινω αυτο που λεει ο οπ ειναι λιγακι δυσκολο και ιδιως οταν δε βλεπεις και ανταποκριση απ τους αλλους.Το καλυτερο ειναι να μη το πιεζει, και σιγουρα θα βρει εστω και ενα ατομο, να κολησει και να κανει παρεα.

Το χειροτερο ειναι να μη τρεχει απ το καθε ενα οταν ειναι σε παρεακια.δηλ οκ καλα ειναι να προσπαθεις να μπεις στη συζητηση,αλλα οταν βλεπεις τους αλλους να συνεχισουν να μιλαν μεταξυ τους, και να σε εχουν ολιγο χεσμενο,τοτε δεν αξιζει να δινεις περισσοτερη σημασια.

Η καλυτερη λυση ,,επικεντρωσου στα μαθηματα και γιατι πας εκει  αρχικα στο παν η σχολη, και βαλε τις γνωριμιες σε δευτερη μοιρα.Σιγουρα δεν ειναι ωραιο να σαι μονος σου,απλα το να το πιεζεις να βρεις ατομα στο τελος θα απογοητευεσαι.Μεγαλη σχολη ειναι καποιος θα ειπαρχει που θα θελει τουλαχιστον να πατε ενα καφε μαζι..

επησης γιατι δε προσπαθεις να γνωρισεις και καμια;; ενοοω κουκλαρες δεν εχετε εκει περα; :confused:

Δημοσ.

Αν γίνει και κανένα σχετικό πάρτυ για πρωτοετείς κλπ πήγαινε. Μπορεί αν πιείς και λίγο (λίγο ε!) να μπορέσεις να μιλήσεις πιο εύκολα! :)

Δημοσ.

ΜcNerd, υποθέτω κι εγώ πως είσαι πρωτοετής. Όσο κάθεσαι να το υπεραναλύεις, δεν βγαίνει κάτι. Ίσα ίσα που κομπλάρεις ο ίδιος τον εαυτό σου και μένεις στο καβούκι σου - και δεν μιλάω καθόλου εκ του ασφαλούς, γιατί κι εγώ είμαι απ' τα ντροπαλά άτομα. Απ' την δική μου πείρα, θα έλεγα να μην αγχώνεσαι γιατί είναι ακόμα πολύ νωρίς. Μόνο λίγες μέρες μετράει το εξάμηνο. Κι αυτό σ' το λέω για να χαλαρώσεις, γιατί πρακτικά, κι όσο περνούν οι μέρες, θα δεις πως οι γνωριμίες δεν συμβαδίζουν με χρονικά περιθώρια - τόσο στο να δημιουργηθούν, όσο και στο να διατηρηθούν. Γνωριμίες και φιλίες μπορείς να κάνεις ακόμα και καθώς περιμένεις στην ουρά τού φωτοτυπάδικου ξέρω γω, και φυσικά ακόμη και πολύ αργότερα. Χαλάρωσε και be yourself. Το να σου απευθύνουν τον λόγο ή να τον απευθύνεις εσύ ο ίδιος σε άλλους είναι κάτι που δεν μπορεί να μη συμβεί, κι ο λόγος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Βρες κι εσύ αφορμή και πλησίασε άτομα. Δεν χρειάζεται να είναι κι αλήθεια αυτό που θες να ρωτήσεις. Ρώτα, ας πούμε, πού γίνεται το τάδε μάθημα, αν μπορούν να σου δώσουν σημειώσεις γιατί έλειπες ή δεν πρόλαβες να σημειώσεις κάτι, ρώτα τους την άποψή τους για το Χ μάθημα ή τον καθηγητή, από πού είναι κλπ Μετά θα 'ρθουν όλα από μόνα τους κουβέντα την κουβέντα, αβίαστα. Όλοι οι πρωτοετείς στα ίδια βρίσκεστε και θέλετε να γνωριστείτε, να κάνετε παρέες.

Επίσης, το μάτι σου καλό είναι να κόβει. Επιλέγεις/μένεις με άτομα που ικανοποιούν κάποια δικά σου standards. Μην προσεγγίζεις και κάνεις παρέα τον κάθε άκυρο, γιατί θα το βρεις μπροστά σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μιλάς και θα σηκώσεις τοίχο, απλώς ότι θα πρέπει να είσαι και ποιοτικός, ώστε να έχεις έναν υγιή κύκλο που θα σ' ευχαριστεί και θα σε γεμίζει. Καίτοι είναι κάτι που γίνεται στην πορεία, έτσι κι αλλιώς - θα δεις να πέφτει πολλή αναδιαμόρφωση σε κύκλους, κι όχι μόνο σε σένα.

Relax and smile!

Δημοσ.

Πρόσφατα μετακομίσαμε οικογενειακώς στον Πύργο. Εγώ είμαι ακόμα Αθήνα λόγω δουλειάς και λόγω του ότι δεν βρίσκω κάτι κάτω.

Με όσους συναναστράφηκα τις 20 μέρες που είχα κατέβει άρχισα να τους λέω ότι μόλις μετακομίσαμε με αποτέλεσμα να λύνεται η γλώσσα εκείνη την στιγμή ,να λύνεται και η δική τους και να καταλήγουμε σε μια ωραία συζήτηση.

Όποτε περνάω με χαιρετάνε , τους χαιρετάω , με ξέρουν πλεον με το όνομα μου , καθόμαστε και μιλάμε λίγο όποτε περνάω καμιά φορά.

Και γενικότερα τις ωραιότερες συζητήσεις τις έχω κάνει με άτομα που βλέπω για πρώτη φορά

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα και τα pm! Τελικά αυτή τη βδομάδα είναι ποιο εύκολα τα πράγματα με τα άλλα παιδιά :-) και μου έφτιαξε η διάθεση.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...