Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε καμια περιπτωση ενα ρουχο απο ιδρωτα, πχ, δεν τοσο βρωμικο οσο ενα παπουτσι με χωμα, πχ.

Και εκτος αυτου, δε φοβαστε μη σας μεινει μισο το παπουτσι μετα το πλυντηριο...;

Mε αυτό το σκεπτικό πως βάζεις τις πετσέτες προσώπου εκεί που πλένεις τα βρακιά;

• Like 1
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παλιά που δεν ήξερα ότι τα παπούτσια μπαίνουν στο πλυντήριο έπλενα όλα τα παπούτσια του παιδιού στο χέρι, τρίβοντας σχολαστικά με μια οδοντόβουρτσα.  Ε, καμία σχέση, εγώ σπαταλούσα το χρόνο μου τρίβοντας κι αυτά απλά δεν καθαρίζανε ποτέ καλά.  Στο πλυντήριο γίνονται τζιτζί.  Εγώ τα βάζω στους 40 βαθμούς.  ΠΡΟΣΟΧΗ στο απορρυπαντικό!  Θέλει πολύ λίγο - καμιά κουταλιά της σούπας - αλλιώς άμα βάλετε πολύ θα γεμίσει αφρούς ο κάδος μέχρι επάνω.  Μαλακτικό δε χρειάζεται. 

Μια φίλη μου πλένει και τα κανονικά (μη αθλητικά) δερμάτινα παπούτσια στο πλυντήριο.  Δεν το έχω δοκιμάσει - δεν το συνιστώ. 

• Like 1
Δημοσ.

Να 'στε καλά ρε παιδιά.

Με κάνατε να αισθάνομαι πολύ καλύτερα με τον εαυτό μου.

Πραγματικά θεωρούσα ότι είμαι ψυχαναγκαστικός (που προφανώς και είμαι αλλά ίσως όχι σε τέτοιο βαθμό που πίστευα) καθώς καθάριζα εδώ εκεί και παραπέρα ή έπλενα τα χέρια μου για να πιάσω πληκτρολόγιο μετά από φάγωμα μήλου αλλά η ανάλυση του αν τα παπούτσια ή τα τζην έρχονται σε επαφή με περισσότερα "σκατά" και άρα έχουν δικαίωμα στο πλυντήριο με έφερε στα ίσα μου :)

Επί του θέματος, τα έπλενα παλιά στο χέρι μέχρι τη  στιγμή που ανακάλυψα πως το αποτέλεσμα δεν έχει καμία (μα καμία) σχέση με αυτό που γίνεται μέσα στο πλυντήριο. Από τότε πλυντήριο και πάλι πλυντήριο.

(αν κάποια στιγμή αποκτήσω πρόβλημα με τη σκέψη ότι μπαίνουν και τα εσώρουχα εκεί τότε μάλλον θα προτιμήσω τα εσώρουχα στο...χέρι!!!)

• Like 1
Δημοσ.

...ή έπλενα τα χέρια μου για να πιάσω πληκτρολόγιο μετά από φάγωμα μήλου...

Στην πραγματικότητα το αντίθετο χρειάζεται...πλύσιμο χεριών μετά τη χρήση πληκτρολογίου πριν το φάγωμα μήλου..το τι έχει πάνω του το πληκτρολόγιο ένας θεός ξέρει (έρευνες έχουν δειξει ότι πληκτρολόγιο και τιμόνι αυτοκινήτου έχουν περισσότερο μικροβιακό φορτίο κι από καπάκι τουαλέτας).

Από την άλλη..δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να εισαι σε περιβάλλον "αποστειρωμενο", άρα..παν μέτρον άριστον.

Δημοσ.

και τα χερουλια (check χαλκος) και τα κομπιουτερζ της TV και και και

Από την άλλη..δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να εισαι σε περιβάλλον "αποστειρωμενο", άρα..παν μέτρον άριστον.

και το ανοσοποιητικο αρεσκεται στο training

ερευνες (βασισμενες στην Στατιστικη ομως...) εχουν δειξει οτι οι καπνιστες (δεν θυμαμαι αν διευκρινιζε στριφτα vs εργοστασιακα ) μικρο-αρρωσταινουν λιγοτερο...

Ο αλλος που ταξιδεψε οδικως (και σιγα-σιγα "απομακρυνθηκε απο τον πολιτισμο") σε υποαναπτυκτες χωρες δεν επαθε τιποτα σε σχεση με τους αλλους που ταξιδεψαν με αεροπλανακι

Δημοσ.

Πάντως κάτι Nike που είχα βάλει πρόσφατα, όταν τα έβγαλα ναι μεν ήταν σαν καινούργια αλλά όταν τα άφησα να στεγνώσουν και πήγα να τα φορέσω ήταν σαν κούτσουρα! Έκτοτε, έχουν σκληρύνει και μάλιστα ενώ είναι το νουμερό μου πλέον δεν μου κάνουν και με χτυπάνε μπροστά... Δε ξέρω ίσως φταίει ότι 2 μέρες που στέγνωναν τα είχα στο μπαλκόνι και τα βαραγε όλη μέρα ο ήλιος

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως κάτι Nike που είχα βάλει πρόσφατα, όταν τα έβγαλα ναι μεν ήταν σαν καινούργια αλλά όταν τα άφησα να στεγνώσουν και πήγα να τα φορέσω ήταν σαν κούτσουρα! Έκτοτε, έχουν σκληρύνει και μάλιστα ενώ είναι το νουμερό μου πλέον δεν μου κάνουν και με χτυπάνε μπροστά... Δε ξέρω ίσως φταίει ότι 2 μέρες που στέγνωναν τα είχα στο μπαλκόνι και τα βαραγε όλη μέρα ο ήλιος

Λογικό να σκληρύνουν τόσο,αν κάτσουν τόσες ώρες στον ήλιο,πόσο μάλλον καλοκαίρι.

Από τύχη,δεν χάλασαν οι κόλλες στα παπούτσια.Το ιδανικό είναι,πιστεύω, αφού παραμείνουν λίγες ώρες στον ήλιο

και στεγνώσουν εξωτερικά, να τοποθετείται κάποιο φύλλο από εφημερίδα στο εσωτερικό τους για να τραβήξει την εναπομείνασα υγρασία.

Δημοσ.

Όντως ο ήλιος μου είχε καταστρέψει ένα ωραίο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια...κούτσουρα τα έκανε!

και το καλοριφερ...

αποτομες μεταβολες θερμοκρασιας

• Like 2
Δημοσ.

Mε αυτό το σκεπτικό πως βάζεις τις πετσέτες προσώπου εκεί που πλένεις τα βρακιά;

Αν τα βρακια ειναι πολυ λερωμενα, δε τα ριχνω ετσι στο πλυντηριο, γιατι δε περιμενω να τα καθαρισει εντελως. Τα κανω μια προχειρη πλυση στο χερι και μετα τα πεταω στο πλυντηριο.

Ξανα λεω, μονο αν ειναι πολυ λερωμενα (πραγμα λιγο σπανιο)

Δημοσ.

ρε παιδιά μη φρικάρουμε τόσο..

γιατί αν είναι έτσι π.χ όσοι δουλεύουν στο εκαβ ή στα δημόσια νοσοκομεία κλπ θα έπρεπε να αγοράζουν κάθε φορά καινούρια στολή και να μη τα πλένουν ποτέ.

Δημοσ.

ρε παιδιά μη φρικάρουμε τόσο..

γιατί αν είναι έτσι π.χ όσοι δουλεύουν στο εκαβ ή στα δημόσια νοσοκομεία κλπ θα έπρεπε να αγοράζουν κάθε φορά καινούρια στολή και να μη τα πλένουν ποτέ.

Κάψιμο στην στολή και μακροχρόνιος εμβάπτισις σε μπανιέρα μπενταντίν δια το σώμα.

hqdefault.jpg

• Like 5
Δημοσ.

Το δοκίμασα. :-)

1. Βγήκαν, εντάξει, πολύ καθαρά.

2. Είναι πολύ βαριά, ελπίζω να μην πέσει η θερμοκρασία πολύ και αργήσουν να στεγνώσουν.

Ξέχασαμε ν' αναφέρουμε πρωτύτερα το θέμα του στιψίματος! Επέλεξα για παν ενδεχόμενο να στίψω στις 600 στροφές αλλά τελικά νομίζω ότι δεν είχε ιδιαίτερο νόημα.

Στεγνώνουν προφυλαγμένα στο μπαλκόνι, χωρίς κορδόνια με την γλώσσα έξω.

Πιστεύω ότι η πιο κρίσιμη δοκιμασία συμβαίνει όταν φορεθούν μετά το πλύσιμο.
Δημοσ.

Προσωπικά τα αθλητικά παπούτσια δεν τα βάζω πλέον στο πλυντήριο, παλιότερα τα έβαζα, αλλά στο προτελευταίο ζευγάρι που είχα πιθανολογώ οτι το πλύσιμο 2 φορές με κρύο νερό που έκανα δημιούργησε κάποιο πρόβλημα και έγιναν σκληρότερες οι σόλες, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα και στα 2 πόδια μου κατά το περπάτημα μέχρι που αναγκαστικά τα άλλαξα, δεν ήταν πολύ χρησιμοποιημένα για να πεις οτι υπήρχε φθορά, όσες φορές τα έλεγξα π.χ με το χέρι από μέσα και απ΄ έξω δεν διαπίστωσα πρόβλημα ή φθορά κάτι είχε γίνει εσωτερικά στην σκληρότητα της σόλας.

Ο άνθρωπος βέβαια από το μαγαζί που πήγα και αγόρασα καινούργια μου είπε οτι μπορώ να τα πλένω με κρύο νερό. Πλέον κάθε 6 μηνο που αλλάζω το χειμερινό με το εαρινό ζευγάρι κάνω το εξής, αφαιρώ τον πάτο και τον πλένω με απορρυπαντικό σε μια λεκάνη και αφήνω να στεγνώσει, βάζω ταλκ εσωτερικά και το απλώνω σε όλα τα μέρη που μπαίνει το πόδι μέσα στο παπούτσι, αυτό διώχνει τις μυρωδιές και ψεκάζω και ένα άρωμα για παπούτσια στο εσωτερικό. Από έξω τα καθαρίζω με ένα βρεγμένο πανί, ενώ στις σόλες αρχικά αφαιρώ με ένα κατσαβίδι οτι στερεό έχει σφηνώσει από κάτω, μετά ρίχνω αρκετό νερό στο μπάνιο και ψεκάζω τις σόλες με ένα ειδικό απολυμαντικό άρωμα, όταν στεγνώσουν οι σόλες και οι πάτοι τους επανατοποθετώ, τα παπούτσια μπαίνουν στο κουτί και το επόμενο 6μηνο πάλι :)

Τα παραπάνω είναι ολόκληρη διαδικασία βέβαια, αλλά δεν ρισκάρω να πετάξω πάλι 100+ ευρώ για ένα πλύσιμο.

Το δοκίμασα. :-)

1. Βγήκαν, εντάξει, πολύ καθαρά.

2. Είναι πολύ βαριά, ελπίζω να μην πέσει η θερμοκρασία πολύ και αργήσουν να στεγνώσουν.

Ξέχασαμε ν' αναφέρουμε πρωτύτερα το θέμα του στιψίματος! Επέλεξα για παν ενδεχόμενο να στίψω στις 600 στροφές αλλά τελικά νομίζω ότι δεν είχε ιδιαίτερο νόημα.

Στεγνώνουν προφυλαγμένα στο μπαλκόνι, χωρίς κορδόνια με την γλώσσα έξω.

Πιστεύω ότι η πιο κρίσιμη δοκιμασία συμβαίνει όταν φορεθούν μετά το πλύσιμο.

Μην τα βάζεις καθόλου στύψιμο, δεν είναι ρούχα και δεν θα γίνει κάτι ιδιαίτερο, πιθανότατα θα προκληθούν φθορές και στον κάδο του πλυντηρίου καθώς είναι σαν να έχεις βάλει 2 πέτρες των 0.2-0.5kg μέσα στον κάδο. Καλύτερα να τα βγάζεις πριν το στύψιμο και να στύβεις με το χέρι στα λίγα σημεία του παπουτσιού όπου είναι εφικτό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...