Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, ερχαζομαι κανονικα σαν φωτογραφος σε ενα γραφειο οπου ειμαι ασφαλισμενος στο ικα. Μου προεκυψε μια δουλεια σε νυχτερινα μαγαζια οπου με ρωτανε τι γινεται σε περιπτωση ελεγχου, απο την στιγμη που ηδη εχω μια δουλεια και ειμαι ηδη ασφαλισμενος τι ισχυει στην περιπτωση που θελω να δουλεψω νομιμα εκει και να τους παρεχω τις υπηρεσιες μου 3 ωρες περιπου την βδομαδα;

Δημοσ.

Μπλοκάκι είναι μία χαρά θαρρώ. Όμως, μπλοκάκι = ΟΑΕΕ = 220κάτι ανά μήνα για αρχή και μετά 270κάτι, και μετά 300κάτι και πάει λέγοντας. Επίσης, μπλοκάκι = φόρος 26% από το πρώτο €. 

Εάν είσαι νέος ασφαλισμένος, τότε παίζει να παίρνεις εξαίρεση από ΟΑΕΕ. 

Δημοσ.

Βασιλη αυτοι βασικα φοβουνται τους ελεγχους, δεν ζητουν απαραιτητα μπλοκακι αλλα θελουν να ειναι καλυμμένοι. Αυτό με τις εισφορές στον οαεε το ηξερα αλλα νομιζω οτι απο την στιγμη που ειμαι ασφαλισμενος απαλλασομαι. Για αυτο θα ηθελα πριν ρωτησω καποιον λογιστη να εχω μια εικονα αν ξερει καποιος.

Δημοσ.

Βασιλη αυτοι βασικα φοβουνται τους ελεγχους, δεν ζητουν απαραιτητα μπλοκακι αλλα θελουν να ειναι καλυμμένοι. Αυτό με τις εισφορές στον οαεε το ηξερα αλλα νομιζω οτι απο την στιγμη που ειμαι ασφαλισμενος απαλλασομαι. Για αυτο θα ηθελα πριν ρωτησω καποιον λογιστη να εχω μια εικονα αν ξερει καποιος.

Δεν απαλάσσεσαι επειδή είσαι ασφαλισμένος.... θαρρώ πως αυτό ισχύει ΜΟΝΟ εάν είσαι νέος ασφαλισμένος. 

Μπορεί να κάνω λάθος... δες το όμως. 

Δημοσ.

Δεν απαλάσσεσαι επειδή είσαι ασφαλισμένος.... θαρρώ πως αυτό ισχύει ΜΟΝΟ εάν είσαι νέος ασφαλισμένος. 

Μπορεί να κάνω λάθος... δες το όμως. 

Ξέρω πως αυτό είναι γνωστή μπινιά χρόνια τώρα για να μην καταβάλλουν εισφορές. Δεν εχετε δει που πολλοι ανοιγουν μαγαζια/επιχειρισεις στο όνομα συγγενή με ΙΚΑ?

Ειχα πετυχει και μια πιτσιρικα μια φορα στο ΙΚΑ που ηταν υπαλληλος σε ρουχαδικο ή σερβιτόρα ή κομμώτρια/νυχου (κάτι τέτοιο) και θα ανοιγε μαγαζι με εργαλεια-σιδηρικα. Δικο της υποτιθεται. Οι υπαλληλοι του ΙΚΑ εσπαγαν πλακα μαζι της και τη ρωταγαν πως θα προλαβαινει να το δουλευει, πως εχει γνωσεις στο αντικειμενο κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...