Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα τελευταία έχουν βάλει σε πολλές συναλλαγές την υπηρεσία verify by visa και mastercard securecode, ώστε να δίνεις ένα δεύτερο password.

Δημοσ.

Για αυτό δεν αφήνεις την κάρτα ποτέ από τα μάτια σου όταν πληρώνεις με φυσική παρουσία... και καλύπτεις το POS  με το χέρι σου όταν περνάς τον pin.

Θέλει προσοχή

Δημοσ.
Οπως αναφερθηκε και παραπανω, οντως η παροχη δευτερου κωδικου γινεται μονο σε ορισμενα σαιτ. 

Στις χρεωστικες καρτες δεν ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει υπηρεσια ενημερωσης με SMS. Σε μερικες πιστωτικες  παρεχεται.

Συγκεκριμενα με American Express μπορεις να επιλεξεις μηνυμα ενημερωσης μετα απο καθε συναλλαγη, αλλα γενικως οι πιστωτικες παρεχουνε μεγαλητερη ασφαλεια, πχ θα μποκαρουνε απο μονες τους υποπτες συναλλαγες και θα την επιτρεψουνε μονο μετα απο τηλεφωνικη συνομιλια μαζι σου. 

Δημοσ.

Οπως αναφερθηκε και παραπανω, οντως η παροχη δευτερου κωδικου γινεται μονο σε ορισμενα σαιτ. 
Στις χρεωστικες καρτες δεν ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει υπηρεσια ενημερωσης με SMS. Σε μερικες πιστωτικες  παρεχεται.

Συγκεκριμενα με American Express μπορεις να επιλεξεις μηνυμα ενημερωσης μετα απο καθε συναλλαγη, αλλα γενικως οι πιστωτικες παρεχουνε μεγαλητερη ασφαλεια, πχ θα μποκαρουνε απο μονες τους υποπτες συναλλαγες και θα την επιτρεψουνε μονο μετα απο τηλεφωνικη συνομιλια μαζι σου. 

To ίδιο συμβαίνει και στις χρεωστικές american express (ειδοποίηση με sms)

Παιδιά δεν χρειάζεται να σου κλέψουν την κάρτα ή να σου υποκλέψουν το πιν κλπ. Με τα στοιχεία που εμείς δίνουμε σε κάθε ηλεκτρονική αγορά, ή σε ένα ξενοδοχείο ή σε μια εταιρεία με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα κλπ μπορεί κάποιος υπάλληλος να κάνει κανονικά αγορές online αν θέλει!

Δημοσ.

ο υπάλληλος πως θα μάθει τον κωδικό ασφαλείας; (εκτός αν δεν είναι πραγματικό μαγαζί αλλά phishing site)

Δημοσ.

ο υπάλληλος πως θα μάθει τον κωδικό ασφαλείας; (εκτός αν δεν είναι πραγματικό μαγαζί αλλά phishing site)

Της κάρτας εννοείς το cvv; Αφού τον δίνουμε μόνοι μας!

Δημοσ.

δεν το δίνεις στο μαγαζί αλλά στην εταιρία που έχει εκδώσει την κάρτα

Όταν δίνουμε την κάρτα μας για να χρεωθεί για κάποιο λόγο (όπως έγραψα για αγορά, κλείσιμο δωματίου ξενοδοχείου, ενοικίαση αυτοκινήτου) ο υπάλληλος έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της κάρτας!

Δημοσ.

'Οταν του τη δινεις στο χέρι, ναι, την βλέπει. Απο ηλεκτρονικές κρατήσεις δεν βλέπει όλα τα στοιχεία για ευνόητους λόγους.

Κάποιος με καλή μνήμη ή με χρόνο να σημειώσει τα στοιχεία μπορεί να σε κλέψει. Αλλά πόσες φορές λες να το κάνει μέχρι να τον πιάσουν και να μην ξαναδουλέψει σε τέτοια θέση ποτέ ξανά?

Δημοσ.

'Οταν του τη δινεις στο χέρι, ναι, την βλέπει. Απο ηλεκτρονικές κρατήσεις δεν βλέπει όλα τα στοιχεία για ευνόητους λόγους.

Κάποιος με καλή μνήμη ή με χρόνο να σημειώσει τα στοιχεία μπορεί να σε κλέψει. Αλλά πόσες φορές λες να το κάνει μέχρι να τον πιάσουν και να μην ξαναδουλέψει σε τέτοια θέση ποτέ ξανά?

Εγώ επιμένω ότι βλέπει όλα τα στοιχεία! Αλλά μπορεί να εννοούμε άλλο πράγμα! :)

Ναι λογικά δεν θα το κάνει, θα γίνει αμφισβήτηση συναλλαγής και αργά ή γρήγορα θα βρεθεί, αλλά θεωρητικά γίνεται

Δημοσ.

σε ηλεκτρονική συναλλαγή ο υπάλληλος δεν έχει πρόσβαση στο κωδικό ασφαλείας, σε συναλλαγή με παρουσία σου στην επιχείριση δεν υπάρχει λόγος να ζητηθεί ο κωδικός ασφαλείας αφού φαίνεται ότι έχεις στην κατοχή σου πραγματικά την κάρτα. Φυσικά αν δώσεις την κάρτα στο υπάλληλο και αυτός φύγει και την φωτογραφίσει μάλλον θα φταις και εσύ

Δημοσ.

Εγώ να ρωτήσω κάτι τώρα

έστω ότι αγοράζω ένα βιβλίο και πληρώνω στο βιβλιοπωλείο με κάρτα,πληκτρολογώ μπροστά στην πωλήτρια τον κωδικό αλλά η κάρτα δεν φεύγει από μπροστά μου,υπάρχει περίπτωση να γίνει μαλακία;

γιατί μάλλον την έκανα τη μαλακία :(

έχω χρεωστική της εθνικής και σε κάθε  ιντερνετική αγορά μου ζητάει secure code βεβαια

Δημοσ.

Εγώ επιμένω ότι βλέπει όλα τα στοιχεία! Αλλά μπορεί να εννοούμε άλλο πράγμα! :)

Ναι λογικά δεν θα το κάνει, θα γίνει αμφισβήτηση συναλλαγής και αργά ή γρήγορα θα βρεθεί, αλλά θεωρητικά γίνεται

Ο υπάλληλος απο τις ηλεκτρονικές αγορές βλέπει τα 4 τελευταία ψηφία και το ονοματεπώνυμο, όπως στο αποδεικτικό των POS. Τώρα αν υπάρχει κανένα αρχαίο πρόγραμμα που να μην παρέχει αυτη τη στοιχειώδη ασφάλεια, δεν το ξέρω.

• Like 1
Δημοσ.

Ο υπάλληλος απο τις ηλεκτρονικές αγορές βλέπει τα 4 τελευταία ψηφία και το ονοματεπώνυμο, όπως στο αποδεικτικό των POS. Τώρα αν υπάρχει κανένα αρχαίο πρόγραμμα που να μην παρέχει αυτη τη στοιχειώδη ασφάλεια, δεν το ξέρω.

Η φόρμα που συμπληρώνεις τα στοιχεία του σάιτ δεν είναι όμως;

Δημοσ.

Δεν το έχω και πολύ με τη lingo, αλλά νομίζω λέγεται masking (?) όπου δεν εχει προσβαση ο απλος υπάλληλος στα πλήρη στοιχεία και βλέπει ΧΧΧΧ ΧΧΧΧ ΧΧΧΧ 1234 (4 τελευταια ψηφια) για αριθμό κάρτας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...