Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαχαχα διαφωτισε με

http://www.insomnia.gr/topic/583813-κεραυνοβόλος-έρωτας/?p=54328133  H απάντηση στην ίδια σελίδα.  :P

Το παράξενο είναι πως δεν διάβαζε βιβλια για προϊστορικά ζώα μικρος.

Βιβλία-ντοκυμαντέρ TV-DVD απο εφημερίδες τα είχα ξετινάξει.

χεχεχεχ συμβαίνουν κι αυτά εντάξει, δεν είμαστε όλοι το ίδιο διαβαστεροί  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Πφφφ.

Λυκείο.Κείμενα ΝΛ.Κοιτάς το ρολόι 9:10.Περνάει κάτι που αντιλαμβάνεσαι ώς αιωνιότητα και το ξανακοιτάς...9:15

Τελειώνεις την σχολή και ορκίζεσαι.Έχεις το χαρτί και κοιτάς το ρολόι, 12:00.Πάς για ένα καφέ και το ξανακοιτάς...έχουν περάσει 10 χρόνια.

Γκόντ ντάμ...

• Like 6
Δημοσ.

Όντως όσο μεγαλώνουμε ο χρόνος περνάει όλο και γρηγορότερα. Αυτό μου έλεγαν παλιά και ο πατέρας μου και η γιαγιά μου αλλά δεν τους πίστευα και έλεγα οτι ήταν η ιδεα τους.

Σκεφτόμουν να άνοιγα και εγώ τέτοιο thread κάποια στιγμή. Δεν ξέρω αν έχει αποδειχτεί επιστημονικά αυτό ή φταίει κάτι στο βιολογικό ρολόι του ανθρώπου και στο μυαλό μας.

Δημοσ.

Σκεφτόμουν να άνοιγα και εγώ τέτοιο thread κάποια στιγμή. Δεν ξέρω αν έχει αποδειχτεί επιστημονικά αυτό ή φταίει κάτι στο βιολογικό ρολόι του ανθρώπου και στο μυαλό μας.

Actually, ναι. Υπαρχουν διαφορες επιστημονικες θεωριες οτι οντως ο χρονος περναει γρηγοροτερα (στην αντιληψη μας και μονο βεβαιως βεβαιως) οσο γερναμε.

Οι δυο επικρατεστερες εξηγησεις ειναι δυο:

1) Οσο μικροτερος εισαι, καθε μηνας, λεπτο, χρονος ειναι μεγαλυτερο κομματι της ζωης σου αναλογικα.

Αν εισαι 1 ετους, το καλοκαιρι ειναι το 1/4 της ζωης σου. Οταν εισαι 80 χρονων, τα καλοκαιρια της εφηβειας σου ολα μαζι, ειναι ενα τιποτα καπου καταχωνιασμενα στο χρονοντουλαπο του μυαλου σου.

Αρα στα 20 σου οι καλοκαιρινες διακοπες στο camping ειναι κατι distinct και memorable, στα 70 ενα κλασμα των εμπειριων που εχεις βιωσει.

2) Οταν εισαι νεος η καθε νεα εμπειρια αποκταει ενα ξεχωριστο timestamp στο μυαλο σου και πιανει μια μεγαλη περιοδο μνημονευτικα.

Πχ το καλοκαιρι του ´98 πηγα πρωτη φορα Μυκονο, το χειμωνα του '93 εμαθα πρωτη φορα ποδηλατο, τα Χριστουγεννα του '01 πηγα για πρωτη φορα εξωτερικο, το ´90 τελειωσα Δημοτικο κοκ.

Ξεχωριστες εμπειριες που κανουν distort την εννοια του χρονου στο μυαλο μας.

Καποια στιγμη η ζωη γινεται repetitive δεν πα να σαι κι ο Balzirian. Μονο μια φορα τελειωνεις το σχολειο, μονο μερικες φορες παντρευεσαι, μονο μια φορα σε εντυπωσιαζει το να φυγεις απο το πατρικο κτλ κτλ.

Μετα απο καποια στιγμη η ζωη σου μπαινει στον αυτοματο, καθε μερα δουλεια, καθε καλοκαιρι διακοπες, καθε χρονο ταδε φεστιβαλ etc. Αυτη η αυτοματοποιηση κανει τον χρονο να φαινεται οτι κυλαει ποταμι.

• Like 2
Δημοσ.

Είχα δει ένα βίντεο στο youtube που το εξηγούσε αυτό. Έλεγε οτι όταν είμαστε μικροί π.χ. 10 χρονών, 1 χρόνος είναι το 1/10 της ζωής μας δηλαδή μεγάλο διάστημα σε σχέση με το πόσο ζούμε ενώ όταν είμαστε 80 χρονών, ένας χρόνος είναι το 1/80 της ζωής μας και μας φαίνεται λίγο.

Δημοσ.

Νομίζω ότι ο χρόνος επιβραδύνεται ευχάριστα όταν κάνεις κάτι που γουστάρεις πολύ, πχ όταν παίζεις ένα μουσικό όργανο, η κάνεις σεξ, κ. Α

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...