michael92 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Πως είναι δυνατόν η κατασκευή σε 14nm να είναι πιο ενεργοβόρα από 16; Έχουν το ίδιο firmware; Υπήρχε περίπτωση να πει ότι της Samsung είναι καλύτερος ο επεξεργαστης; Με διάθεση διαλόγου όλα αυτά. Τα 14nm και τα 16nm αναφέρονται στο μέγεθος του gate σε μια διάσταση ενώ πλέον έχουμε να κάνουμε με τρισδιάστατα gates. Αν ο σχεδιασμός του FinFet της Samsung είναι πιο ατελής, χρειάζεται παραπάνω voltage για να περάσει ρεύμα από τον ημιαγωγό εξού και η παραπάνω κατανάλωση. Μια δεύτερη εξήγηση είναι τα chip της Samsung να έχουν ατέλειες κατά την διαδικασία της λιθογραφίας με αποτέλεσμα να υπάρχει electron leakage. 7
ASFE Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Το πηρε κανεις σημερα να μας πει τι του εκατσε? Εναν ξερω σιγουρα και ειναι και mod 1
ShevaGR Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Μισο να ετοιμασω popcorn και να βρω τα 3D γυαλια μου... Exactly 6
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Τα 14nm και τα 16nm αναφέρονται στο μέγεθος του gate σε μια διάσταση ενώ πλέον έχουμε να κάνουμε με τρισδιάστατα gates. Αν ο σχεδιασμός του FinFet της Samsung είναι πιο ατελής, χρειάζεται παραπάνω voltage για να περάσει ρεύμα από τον ημιαγωγό εξού και η παραπάνω κατανάλωση. Μια δεύτερη εξήγηση είναι τα chip της Samsung να έχουν ατέλειες κατά την διαδικασία της λιθογραφίας με αποτέλεσμα να υπάρχει electron leakage. Άρα δεν εχει περάσει έλεγχο το τσιπ της samsung; Πως τους ξέφυγε; Ή είναι πρόβλημα στις καταστάσεις P;
Choulio Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Τα 14nm και τα 16nm αναφέρονται στο μέγεθος του gate σε μια διάσταση ενώ πλέον έχουμε να κάνουμε με τρισδιάστατα gates. Αν ο σχεδιασμός του FinFet της Samsung είναι πιο ατελής, χρειάζεται παραπάνω voltage για να περάσει ρεύμα από τον ημιαγωγό εξού και η παραπάνω κατανάλωση. Μια δεύτερη εξήγηση είναι τα chip της Samsung να έχουν ατέλειες κατά την διαδικασία της λιθογραφίας με αποτέλεσμα να υπάρχει electron leakage. Τι εννοείς;
VanJ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Του χρόνου τέτοιο καιρό όταν βγεί το iPhone 7, όσοι πουλάνε μεταχειρισμένο 6s θα δίνουν το Samsung 50 ευρώ φτηνότερα από το TSMC. Ανυπομονώ Επίσης αν κάποιου του έτυχε 6S με Samsung και θέλει να το ξεφορτωθεί από τώρα, ευχαρίστως να το πάρω μισή τιμή 2
lightday Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 τι να πεις τώρα ? Αγορά με προσευχη δεν ξέρω αν έχει υπάρξει και με ανακοίνωση επίσημη της εταιρίας....ντροπή ρε apple. 1
kirileman Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 τι να πεις τώρα ? Αγορά με προσευχη δεν ξέρω αν έχει υπάρξει και με ανακοίνωση επίσημη της εταιρίας....ντροπή ρε apple. Γιατί, τι θα πάθεις αν σου κάτσει το τσιπ της Samsung; 1
Garuger Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 βρε ουτε σοβαρη μπαταρια δεν εχεται και σας μαρανε το "τρομερο" 3D touch που και αυτο το αντεγραψαν ανετα οι ανταγωνιστες.Για πειτε μου ξανα τι εχεται παραπανω απο αλλους ? XD 1
NT1G Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Το PR της Apple στο insomnia τι λέει για όλα αυτά; Προσπαθούν να σπιλώσουν την Εταιρία διάφοροι κακόβουλοι; Υπάρχει κάποια έρευνα να μας παρουσιάσει; 2
vagos456 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Το πηρε κανεις σημερα να μας πει τι του εκατσε? Εναν ξερω σιγουρα και ειναι και mod iphone 6s 128gb space grey με samsung. Πάει σφαίρα. Εγώ σε κάτι geekbench είδα ο samsung πάντα είναι γρηγορότερος. Στη μπαταρία μπορεί ο tsmc να αποδίδει καλύτερα,δεν ξέρω,πάντως όπως και να έχει το κινητό θέλει κάθε μέρα φόρτιση. 2
Chocobo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Το έχουν κάνει μόδα οι μεγαλοεταιρίες να βγάζουν κινητά όσο ένας μισθός με διάφορα κουσούρια...Αλλά γι΄αυτό φταίει ο κόσμος που συνεχίζει να αγοράζει.Μάλιστα μερικοί είναι τόσο υπνοτισμένοι που ακόμα και όταν η εταιρία εμφανέστατα κάνει μ@@@@@α ψάχνουν τρόπο να την καλύψουν.. 4
ASFE Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 iphone 6s 128gb space grey με samsung. Πάει σφαίρα. Εγώ σε κάτι geekbench είδα ο samsung πάντα είναι γρηγορότερος. Στη μπαταρία μπορεί ο tsmc να αποδίδει καλύτερα,δεν ξέρω,πάντως όπως και να έχει το κινητό θέλει κάθε μέρα φόρτιση. Μεγειες!!! Το ιδιο σκεφτομαι απλα σε plus 1
michael92 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Άρα δεν εχει περάσει έλεγχο το τσιπ της samsung; Πως τους ξέφυγε; Ή είναι πρόβλημα στις καταστάσεις P; Όλα τα chip έχουν κάποιο βαθμό ατελειών κατά την τύπωση της λιθογραφίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θεώρησαν τα yield ικανοποιητικά. Ότι το ξέρουν, το ξέρουν Τι εννοείς; Τα X nm αναφέρονται στο μήκος της πύλης του transistor. Το transistor είναι πολύ μεγαλύτερο και καταλαμβάνει χώρο σε 3 διαστάσεις. Ένα transistor με πύλη 16nm είναι πολύ μεγαλύτερο από 16nm σε κάθε διάσταση (με εξαίρεση το ύψος). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις