nickmanak Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δεν κανει το ελαιολαδο για τηγανισμα. Μονο ωμο στη σαλατα. Εγινε μοδα απο τους τηλεπερσονες μαγειρες. Θυμασαι τη μανα σου να τηγανιζε με ελαιολαδο;
groot Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Από Κρήτη που είναι η δικιά μου, μόνο με ελαιόλαδο τηγανίζει. Όχι μόνο αυτή, αλλά και όλοι γενικά στο νησί αυτό. Οπότε, μούφες λες. 1
iordanis77 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δεν κανει το ελαιολαδο για τηγανισμα. Μονο ωμο στη σαλατα. Εγινε μοδα απο τους τηλεπερσονες μαγειρες. Θυμασαι τη μανα σου να τηγανιζε με ελαιολαδο; Μπορει το σπορελαιο να τις κανει πιο νοστιμες, αλλα το πιο υγιες ειναι το ελαιολαδο. Και φυσικα ολα τα φαγαδικα τηγανιζουν με σπορελαια, αφου ειναι πιο φτηνα.
zio10 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δεν κανει το ελαιολαδο για τηγανισμα. Μονο ωμο στη σαλατα. Εγινε μοδα απο τους τηλεπερσονες μαγειρες. Θυμασαι τη μανα σου να τηγανιζε με ελαιολαδο; Δεν κάνει; Έχω διαβάσει πως έιναι ό,τι καλύτερο απλά είναι ασύμφορο. Ίσως γι'αυτό δεν το προτιμούσανε - προτιμούν
groot Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Ασύμφορο; Στο χωριό μου το βάζουν μέχρι και στα καντήλια, χωρίς νερό. 2
zio10 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Ασύμφορο; Στο χωριό μου το βάζουν μέχρι και στα καντήλια, χωρίς νερό. Κάποιοι σε κάποιες περιοχές είστε πιο προνομιούχοι! Εμείς το αγοράζουμε 6-7€ το μπουκάλι! 1
Ison_ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δεν κανει το ελαιολαδο για τηγανισμα. Μονο ωμο στη σαλατα. Εγινε μοδα απο τους τηλεπερσονες μαγειρες. Θυμασαι τη μανα σου να τηγανιζε με ελαιολαδο; Ο λόγος που δε χρησιμοποιείται ευρέως στο τηγάνισμα είναι επειδή είναι ακριβό σε σχέση με το σπορέλαιο και επειδή δεν έχει ουδέτερη γεύση. Κατά τα άλλα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το τηγάνισμα και αυτό δεν είναι μόδα από την τηλεόραση, όπως βιάστηκες να κατηγορήσεις σαν άλλος παππούς που μουρμουράει για οτιδήποτε καινούριο δε γνωρίζει : ) 1
nickmanak Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Περα απο το κοστος που το χαραμιζεις στο τηγανι, μυριζει ασχημα οτι και αν τηγανισεις σε αυτο. Ειστε παγιδευμενοι στο μυθο του ελαιολαδου.
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Από Κρήτη που είναι η δικιά μου, μόνο με ελαιόλαδο τηγανίζει. Όχι μόνο αυτή, αλλά και όλοι γενικά στο νησί αυτό. Οπότε, μούφες λες. αν θυμαμαι καλα, άλλο ειναι το (βρωσιμο) λαδι που "αντεχει σε υψηλες θερμοκρασιες χωρις να κανει κακα χημικα", οχι το ελαιολαδο απλα στην Κρητη ειναι φθηνο, γιατι ολοι εχουν μια ακρη, μαζι με ρακη-κρασι-πορτοκαλια κτλ για καποιον που δεν εχει σχεση με Κρητη θα του φευγουν πολλα λεφτα αν τηγανιζει με καλο ελαιολαδο Μπορει το σπορελαιο να τις κανει πιο νοστιμες, αλλα το πιο υγιες ειναι το ελαιολαδο. Και φυσικα ολα τα φαγαδικα τηγανιζουν με σπορελαια, αφου ειναι πιο φτηνα. και το λιπος φωκιας θα ηταν φτηνο, αν ειχαμε φωκιες... Ασύμφορο; Στο χωριό μου το βάζουν μέχρι και στα καντήλια, χωρίς νερό. 1η ποιοτητα ωμο σε σαλατες κτλ μετα για μαγειρεμα μετα για άλλες χρησεις ---- μαλλον ειπα μαλακια http://authoritynutrition.com/healthiest-oil-for-deep-frying/ http://www.bbc.com/news/magazine-33675975
groot Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 1η ποιοτητα ωμο σε σαλατες κτλ μετα για μαγειρεμα μετα για άλλες χρησεις Αυτό το λες ως έχων ελιές/λάδι, οπότε και κανονίζεις τις "ποιότητές" σου;
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 δεν εχω ελιες ποιος ο λογος να βαλεις στο καντιλι το φετινο γαματο λαδι;
groot Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 δεν εχω ελιες ποιος ο λογος να βαλεις στο καντιλι το φετινο γαματο λαδι; Άρα, αυτό που είπες (και μάλιστα με συγκεκριμένη σειρά χρήσεων) το είπες απλά επειδή εσύ έχεις αυτή την απορία; Makes sense.... (NOT)!
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 ποιος ο λογος να βαλω στο καντιλι το super duper extra god virgin λαδι; http://jonbarron.org/diet-and-nutrition/healthiest-cooking-oil-chart-smoke-points
Vassilis_24 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Αντί να μιλάμε για λάδι (το ελαιόλαδο είναι κορυφαίο και για τηγάνισμα), καμιά ωραία συνταγή για νόστιμο μπιφτέκι δε λέτε;
adtakhs Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Αξεπέραστο σαν γεύση θεωρώ το μπιφτέκι των Simply Burgers! Πως μπορώ να φτιάξω κάτι αντίστοιχο, υπάρχει καμιά συνταγή που να του μοιάζει? Βέβαια ξέρω πως όταν κάτι είναι ψημένο στα κάρβουνα έχει ιδιαίτερη γεύση, εγώ θα τα ψήνω τα δικά μου σε ρομποτάκι με αντίσταση σαν αυτή των grill των φούρνων! Έχει κανείς καμιά ιδιαίτερη συνταγή όμοια με αυτή που αναζητώ; Ολα τα έτοιμα ή σχεδόν έτοιμα παρασκευάσματα κρέατος έχουν μέσα τους ενισχυτικά γεύσης . Ακόμα και τα burgers με 100% βόειο κρέας έχουν μέσα τους ένα τέτοιο. Αυτός και είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί κανείς να πετύχει ακριβώς την ίδια γεύση. Επίσης όλα τα παρασκευάσματα κρέατος , προψ. , σουβλακοειδή, κοτοπουλοειδή, έχουν περάσει πριν από βαρέλες vacuum για να βιαστούν ώστε να σπάσουν οι δεσμοί του κρέατος του και να εισαχθεί α) Νερό που ανεβάζει το βάρος. β) Ενισχυτικά γεύσης. Πάντως σε γενικές γραμμές, ένα burger για να είναι σχετικά καλό πρέπει να έχει ΠΑΝΩ από 30% λίπος . Από εκεί και πέρα μπορώ να δώσω και συνταγή η οποία αποτελείται από συγκεκριμένα κομμάτια βοείου κρέατος. Αν θέλει κανείς να το αναλύσουμε παραπάνω εδώ είμαι . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα