Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν κανει το ελαιολαδο για τηγανισμα. Μονο ωμο στη σαλατα.

Εγινε μοδα απο τους τηλεπερσονες μαγειρες.

Θυμασαι τη μανα σου να τηγανιζε με ελαιολαδο;

  • Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από Κρήτη που είναι η δικιά μου, μόνο με ελαιόλαδο τηγανίζει. Όχι μόνο αυτή, αλλά και όλοι γενικά στο νησί αυτό. 

 

Οπότε, μούφες λες. 

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν κανει το ελαιολαδο για τηγανισμα. Μονο ωμο στη σαλατα.

Εγινε μοδα απο τους τηλεπερσονες μαγειρες.

Θυμασαι τη μανα σου να τηγανιζε με ελαιολαδο;

 

Μπορει το σπορελαιο να τις κανει πιο νοστιμες, αλλα το πιο υγιες ειναι το ελαιολαδο.

Και φυσικα ολα τα φαγαδικα τηγανιζουν με σπορελαια, αφου ειναι πιο φτηνα.

Δημοσ.

Δεν κανει το ελαιολαδο για τηγανισμα. Μονο ωμο στη σαλατα.

Εγινε μοδα απο τους τηλεπερσονες μαγειρες.

Θυμασαι τη μανα σου να τηγανιζε με ελαιολαδο;

Δεν κάνει; Έχω διαβάσει πως έιναι ό,τι καλύτερο απλά είναι ασύμφορο. Ίσως γι'αυτό δεν το προτιμούσανε - προτιμούν

Δημοσ.

Ασύμφορο; Στο χωριό μου το βάζουν μέχρι και στα καντήλια, χωρίς νερό.

Κάποιοι σε κάποιες περιοχές είστε πιο προνομιούχοι! Εμείς το αγοράζουμε 6-7€ το μπουκάλι! :)

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν κανει το ελαιολαδο για τηγανισμα. Μονο ωμο στη σαλατα.

Εγινε μοδα απο τους τηλεπερσονες μαγειρες.

Θυμασαι τη μανα σου να τηγανιζε με ελαιολαδο;

 

Ο λόγος που δε χρησιμοποιείται ευρέως στο τηγάνισμα είναι επειδή είναι ακριβό σε σχέση με το σπορέλαιο και επειδή δεν έχει ουδέτερη γεύση.

Κατά τα άλλα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το τηγάνισμα και αυτό δεν είναι μόδα από την τηλεόραση, όπως βιάστηκες να κατηγορήσεις σαν άλλος παππούς που μουρμουράει για οτιδήποτε καινούριο δε γνωρίζει : )

  • Like 1
Δημοσ.

Περα απο το κοστος που το χαραμιζεις στο τηγανι, μυριζει ασχημα οτι και αν τηγανισεις σε αυτο.

Ειστε παγιδευμενοι στο μυθο του ελαιολαδου.

Δημοσ.

Από Κρήτη που είναι η δικιά μου, μόνο με ελαιόλαδο τηγανίζει. Όχι μόνο αυτή, αλλά και όλοι γενικά στο νησί αυτό. 

 

Οπότε, μούφες λες. 

 

αν θυμαμαι καλα, άλλο ειναι το (βρωσιμο) λαδι που "αντεχει σε υψηλες θερμοκρασιες χωρις να κανει κακα χημικα", οχι το ελαιολαδο

 

απλα στην Κρητη ειναι φθηνο, γιατι ολοι εχουν μια ακρη, μαζι με ρακη-κρασι-πορτοκαλια κτλ

 

για καποιον που δεν εχει σχεση με Κρητη θα του φευγουν πολλα λεφτα αν τηγανιζει με καλο ελαιολαδο

Μπορει το σπορελαιο να τις κανει πιο νοστιμες, αλλα το πιο υγιες ειναι το ελαιολαδο.

Και φυσικα ολα τα φαγαδικα τηγανιζουν με σπορελαια, αφου ειναι πιο φτηνα.

 

και το λιπος φωκιας θα ηταν φτηνο, αν ειχαμε φωκιες...

Ασύμφορο; Στο χωριό μου το βάζουν μέχρι και στα καντήλια, χωρίς νερό.

 

1η ποιοτητα ωμο σε σαλατες κτλ

μετα για μαγειρεμα

μετα για άλλες χρησεις

----

 

μαλλον ειπα μαλακια

 

http://authoritynutrition.com/healthiest-oil-for-deep-frying/

http://www.bbc.com/news/magazine-33675975

Δημοσ.

1η ποιοτητα ωμο σε σαλατες κτλ

μετα για μαγειρεμα

μετα για άλλες χρησεις

 

Αυτό το λες ως έχων ελιές/λάδι, οπότε και κανονίζεις τις "ποιότητές" σου; 

Δημοσ.

δεν εχω ελιες

 

ποιος ο λογος να βαλεις στο καντιλι το φετινο γαματο λαδι;

 

 

Άρα, αυτό που είπες (και μάλιστα με συγκεκριμένη σειρά χρήσεων) το είπες απλά επειδή εσύ έχεις αυτή την απορία; 

 

Makes sense.... (NOT)!

Δημοσ.

Αξεπέραστο σαν γεύση θεωρώ το μπιφτέκι των Simply Burgers! Πως μπορώ να φτιάξω κάτι αντίστοιχο, υπάρχει καμιά συνταγή που να του μοιάζει? Βέβαια ξέρω πως όταν κάτι είναι ψημένο στα κάρβουνα έχει ιδιαίτερη γεύση, εγώ θα τα ψήνω τα δικά μου σε ρομποτάκι με αντίσταση σαν αυτή των grill των φούρνων! Έχει κανείς καμιά ιδιαίτερη συνταγή όμοια με αυτή που αναζητώ;

 

 

Ολα τα  έτοιμα ή σχεδόν έτοιμα παρασκευάσματα κρέατος έχουν μέσα τους ενισχυτικά γεύσης .

Ακόμα και τα burgers με 100% βόειο κρέας έχουν μέσα τους ένα τέτοιο.

Αυτός και είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί κανείς να πετύχει ακριβώς την ίδια γεύση.

 

Επίσης όλα τα παρασκευάσματα κρέατος , προψ. , σουβλακοειδή, κοτοπουλοειδή, έχουν περάσει πριν από βαρέλες vacuum για να βιαστούν ώστε να σπάσουν οι δεσμοί του κρέατος του και να εισαχθεί

α) Νερό που ανεβάζει το βάρος.

β) Ενισχυτικά γεύσης.

 

013851300_Meat_processing_machine_meat_s

 

 

Πάντως σε γενικές γραμμές, ένα burger για να είναι σχετικά καλό πρέπει να έχει ΠΑΝΩ από 30% λίπος .

Από εκεί και πέρα μπορώ να δώσω και συνταγή η οποία αποτελείται από συγκεκριμένα κομμάτια βοείου κρέατος. 

 

Αν θέλει κανείς να το αναλύσουμε παραπάνω εδώ είμαι .

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...