Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 http://www.thehealthyhomeeconomist.com/why-supermarket-meat-is-always-unnaturally-red/
adtakhs Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Ελεος Εργάζομαι σε βιομηχανία τροφίμων . Δεν θα ήθελες να σου πω "χύμα" τι τρως καθημερινά .... 1
wakabanka Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Για μένα η ουσία ειναι στη πρώτη ύλη. Βοειος κιμάς απο κομμάτι με μπόλικο λιπακι (πχ. Ελιά). Κατα προτίμηση ράτσας angus γιατί αλλιώς ειναι λίγο λαχείο.Έχοντας πάρει απο sm/κρεοπωλεία πολλές φορές βοειο για μπιφτέκι τις περισσότερες έκανε μονο για μακαρονια με κιμά και κεφτεδάκια . Οχι ψωμιά/αυγά κτλ στο κιμά. Αλάτι και πιπέρι φτάνει. Αν ειναι καλο το κρέας ειναι αμαρτία να καπαρώνεις τη γεύση με διάφορα καρυκεύματα. Αν ειναι ανοστο ok μπορείς να βάλεις απο καραμελωμενά κρεμμύδια μέχρι oyster sauce άλλα κατα τα τη γνώμη μου έτσι δε γεύεσαι burger αλλά τα καρυκεύματα. Ψήσιμo 2-3 λεπτά το πολύ στο τηγάνι απο τη κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.Μετα το 5λεπτο χάνει σε γεύση και υφή. Οχι τρυπήματα και πολλή πίεση την ώρα του μαγειρέματος για να μη χάσει τους χυμούς τους.Καλυτερα κάντε ενα λακκούβακι απο πριν γιατί θα πετάξει λίγο την ωρα που το μαγειρέψεις.Αν βγάζει υπερβολικα υγρά στο τηγάνισμα και φουσκώνει υπερβολικά σημαίνει οτι ο κιμάς έχει πολύ μεγάλο ποσοστό λίπους. Τέλος τα αφήνουμε να σταθούν λίγο μετα το μαγείρεμα δε τα κόβουμε τρώμε αμέσως(όπως και σε όλα τα κρέατα). Βγαίνουν ακόμα πιο νόστιμα στα κάρβουνα αλλά θέλουν περισσότερο προσοχή στο ψήσιμο μη στεγνώσουν. Πολύ καλυτερα απο των simply. Goodys/hot hot burger ούτε άξια αναφοράς. 2
Vassilis_24 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Ολα τα έτοιμα ή σχεδόν έτοιμα παρασκευάσματα κρέατος έχουν μέσα τους ενισχυτικά γεύσης . Ακόμα και τα burgers με 100% βόειο κρέας έχουν μέσα τους ένα τέτοιο. Αυτός και είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί κανείς να πετύχει ακριβώς την ίδια γεύση. Επίσης όλα τα παρασκευάσματα κρέατος , προψ. , σουβλακοειδή, κοτοπουλοειδή, έχουν περάσει πριν από βαρέλες vacuum για να βιαστούν ώστε να σπάσουν οι δεσμοί του κρέατος του και να εισαχθεί α) Νερό που ανεβάζει το βάρος. β) Ενισχυτικά γεύσης. Πάντως σε γενικές γραμμές, ένα burger για να είναι σχετικά καλό πρέπει να έχει ΠΑΝΩ από 30% λίπος . Από εκεί και πέρα μπορώ να δώσω και συνταγή η οποία αποτελείται από συγκεκριμένα κομμάτια βοείου κρέατος. Αν θέλει κανείς να το αναλύσουμε παραπάνω εδώ είμαι . Φυσικά και θέλουμε!
idomeneas7 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Εργάζομαι σε βιομηχανία τροφίμων . Δεν θα ήθελες να σου πω "χύμα" τι τρως καθημερινά .... Εγώ θέλω όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες! 2
zio10 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Εργάζομαι σε βιομηχανία τροφίμων . Δεν θα ήθελες να σου πω "χύμα" τι τρως καθημερινά .... Γνωστός μου δούλευε σε εταιρεία αλλαντικών. Δεν έτρωγε αλλαντικά ο ίδιος ούτε τα έβαζε στο σπίτι... 1
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Γνωστός μου δούλευε σε εταιρεία αλλαντικών. Δεν έτρωγε αλλαντικά ο ίδιος ούτε τα έβαζε στο σπίτι... τις μεγαλοεταιριες μπορουμε να τις κοψουμε τα αλλαντικα οχι http://forum.beer.gr/showthread.php?t=629
Speculoos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Εργάζομαι σε βιομηχανία τροφίμων . Δεν θα ήθελες να σου πω "χύμα" τι τρως καθημερινά .... Θέλω να μάθω όλο και περισσότερα, αλλά από ανθρώπους με μια x επιστημονική κατάρτηση και τεκμηρίωση και όχι από το καθε food babe (σε αυτή την κατηγορία ανήκει το παραπάνω άρθρο). Ο κλάδος των τροφίμων είναι πολυσύνθετη και δύσκολη επιστήμη και δεν είναι για τεχνικούς του καναπέ και του ίντερνετ και του "μου είπε ο ξάδερφος του κουμπάρου μου που έχει τον μπατζανάκη του σεκιουριτά στην ΦΑΓΕ".
nickmanak Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Ενα ζητημα που σκεφτομαι συχνα ειναι η απολυμανση και η καθαριοτητα των συστηματων παραγωγης που παραγουν τροφες και οντοπικ, αυτα που αφορουν το κρεας. Πολυ φοβαμαι οτι σπανιζει η καθαριοτητα, και το λεω γιατι εχω επισκεφθει καποια εργοστασια λογω επαγγελματος.
iordanis77 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Ψήσιμo 2-3 λεπτά το πολύ στο τηγάνι απο τη κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.Μετα το 5λεπτο χάνει σε γεύση και υφή. Πως καταφερνεις να τα κανεις μόνο σε 2-3 λεπτα? Τι τηγανι χρησιμοποιεις(αν αυτο παιζει ρολο)? Ολα τα έτοιμα ή σχεδόν έτοιμα παρασκευάσματα κρέατος έχουν μέσα τους ενισχυτικά γεύσης . Ακόμα και τα burgers με 100% βόειο κρέας έχουν μέσα τους ένα τέτοιο. Αυτός και είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί κανείς να πετύχει ακριβώς την ίδια γεύση. Επίσης όλα τα παρασκευάσματα κρέατος , προψ. , σουβλακοειδή, κοτοπουλοειδή, έχουν περάσει πριν από βαρέλες vacuum για να βιαστούν ώστε να σπάσουν οι δεσμοί του κρέατος του και να εισαχθεί α) Νερό που ανεβάζει το βάρος. β) Ενισχυτικά γεύσης. Πάντως σε γενικές γραμμές, ένα burger για να είναι σχετικά καλό πρέπει να έχει ΠΑΝΩ από 30% λίπος . Από εκεί και πέρα μπορώ να δώσω και συνταγή η οποία αποτελείται από συγκεκριμένα κομμάτια βοείου κρέατος. Αν θέλει κανείς να το αναλύσουμε παραπάνω εδώ είμαι . Αυτη η συσκευη μοιαζει με θαλαμο μαγνητικης τομογραφιας Tα ενισχυτικα γευσης, φιλε μου, ειναι τα ποια αθωα απ τα προσθετα συστατικα που εχουν τα επεξεργασμενα κρεατα. Οποιος τρωει τετοια πραγματα παιζει ρωσικη ρουλετα με την υγεια του.
wakabanka Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Πως καταφερνεις να τα κανεις μόνο σε 2-3 λεπτα? Τι τηγανι χρησιμοποιεις(αν αυτο παιζει ρολο)? 2 λεπτά από τη κάθε πλευρά.Ενά απλό αντικολλητικό χρησιμοποιώ και όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.Παιζέι ρόλο και η δύναμη της κουζίνας η το πάχος του μπιφτεκιού.Αν εσένα χρειάζεται λιγο παραπάνω χρόνο δε πειράζει. Σημασια έχει να κάνει κρούστα εξωτερικά που θα δώσει και νοστιμιά και εσωτερικά να παραμείνει σχετικά ροζέ ωστέ να παραμείνει ζουμερό και να κρατήσει γεύση π.χ. 1
iordanis77 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Συγνωμη φιλε μου αλλα με κουφανες. Αυτο που δειχνεις στη φωτο ειναι ενα αψητο μπιφτεκι Ποτέ να μη το τρως ετσι!
iordanis77 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Ναι μαμά. Πρεπει να στο πει η μαμα οτι το ωμο κρεας εχει μικροβια, δεν το καταλαβαινεις απο μονος σου γιε μου? "Το κρέας που δεν είναι καλά μαγειρεμένο μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για να πάθετε μολύνσεις από μικρόβια, όπως το κολοβακτηρίδιο, τη σαλμονέλα αλλά και το τοξόπλασμα". 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα