sianosth1997 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά, μετά από πολύ καιρό, αποφάσισα να κάνω μία μεγάλη αναβάθμιση τον υπολογιστή μου η οποία θα κοστίσει περίπου στα 1000 ευρώ. Έτσι σκοπεύω να αλλάξω όλα τα κομμάτια και να κρατήσω μόνο την GPU (STRIX GTX 960 2GB). Τα κομμάτια είναι τα εξής:-Case: Coolermaster Mastercase Pro 5 (170 ευρω) -Motherboard: Asuz Z170-A (150 ευρώ) -Cpu: Intel Core i5-6600K (280 ευρώ) -Cooler: Coolermaster Hyper 412S (50 ευρώ) (είπα να μην πάω ακόμη σε υδρόψυξη) -Ram: 2x Kingston 4GB HyperX Furry DDR4 2666MHz (100 ευρώ) -PSU: Coolermaster B600W Ver.2 (66 ευρώ) -SSD: Kingston 240GB SSDNow V300 2.5 SATA III (100 ευρώ) -HDD: Seagate 1TB Barracuda (60 ευρώ) Αυτό είναι το σύστημα. Ήθελα απλά να ρωτήσω, εάν το τροφοδοτικό είναι εντάξει σε όλο αυτό το σύστημα. Πως σας φαίνεται και ποια η γνώμη σας;; Θα ήθελα να το συζητήσω ακόμη λίγο πριν το παραγγείλω !!
IceFrog Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μια ενσταση στις ραμ. Η θα παρεις 1x8 η 2x8. 2
lion2486 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία σε τροφοδοτικά, λογικά θα είσαι οκ. Εγώ θα σου πρότεινα να πας σε μεγαλύτερα dimms RAM, DDR4 ακόμα και τα 16GB dimms δεν είναι απαγορευτικά σε τιμή.. βάλε 1x 8GB καλύτερα.
adtakhs Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 280€ για I5 είναι πάρα πολλά χρήματα........ Το ίδιο θα έλεγα και για την μητρική στα 150€ ... Για κουτί κοίταξε κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα .... ή το PHENATEKS ENTHOO PRO ή το FRACTAL XL ή το φοβερό σε design INWIN 901 Ψύκτρες υπάρχουν πολύ καλύτερες απο την 412... Οχι kingston ssd, βάλε CRUCIAL MX 200 Βάλε άλλο τροφοδοτικό καλύτερο. Κάποιο ENERMAX, SEASONIC, SUPERFLOWER, Σκέψου το ενδεχόμενο να κάνεις περικοπές σε ορισμένα περιφερειακά ώστε να πας σε S2011-V3 με έναν I7 5820K. 1
sianosth1997 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μια ενσταση στις ραμ. Η θα παρεις 1x8 η 2x8. γιατί όχι 2χ4; Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία σε τροφοδοτικά, λογικά θα είσαι οκ. Εγώ θα σου πρότεινα να πας σε μεγαλύτερα dimms RAM, DDR4 ακόμα και τα 16GB dimms δεν είναι απαγορευτικά σε τιμή.. βάλε 1x 8GB καλύτερα. οπότε να βάλω την 8άρα kingston hyperX fury; η αλήθεια είναι ότι σε τιμή κοστίζει 60 ευρώ, σε σχεση με τις 2χ4 οπου κοστιζαν 100 .. αλλα εξήγησέ μου λίγο τι εννοείς με τα dimms RAM γιατί δεν έχω ιδέα 280€ για I5 είναι πάρα πολλά χρήματα........ Το ίδιο θα έλεγα και για την μητρική στα 150€ ... Για κουτί κοίταξε κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα .... ή το PHENATEKS ENTHOO PRO ή το FRACTAL XL ή το φοβερό σε design INWIN 901 Ψύκτρες υπάρχουν πολύ καλύτερες απο την 412... Οχι kingston ssd, βάλε CRUCIAL MX 200 Βάλε άλλο τροφοδοτικό καλύτερο. Κάποιο ENERMAX, SEASONIC, SUPERFLOWER, Σκέψου το ενδεχόμενο να κάνεις περικοπές σε ορισμένα περιφερειακά ώστε να πας σε S2011-V3 με έναν I7 5820K. κατάλαβα το σκεπτικό σου, αλλά νομίζω γι'αυτό που το θέλω δηλαδή για gaming, streaming και rendering είναι εντάξει. Σε stream, νομίζω ότι 720p σε 60fps θα είναι μια χαρούλα!!
TheELF Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Γιατί όχι 2χ4;;Για να έχεις περισσότερα περιθώρια να βάλεις παραπάνω μνήμη,αν και από ότι φαίνεται με 8gb θα είσαι οκ για αρκετό καιρό και έχει και άλλες δυο θέσεις η μητρική. Γενικά όμως όσο ποιο μεγάλη μνήμη, σε ένα dimm,έχεις τόσο ποιο πολύ μνήμη μπορεί να δει ένα πρόγραμμα.
Fulgore Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 280€ για I5 είναι πάρα πολλά χρήματα........ Το ίδιο θα έλεγα και για την μητρική στα 150€ ... Για κουτί κοίταξε κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα .... ή το PHENATEKS ENTHOO PRO ή το FRACTAL XL ή το φοβερό σε design INWIN 901 Ψύκτρες υπάρχουν πολύ καλύτερες απο την 412... Οχι kingston ssd, βάλε CRUCIAL MX 200 Βάλε άλλο τροφοδοτικό καλύτερο. Κάποιο ENERMAX, SEASONIC, SUPERFLOWER, Σκέψου το ενδεχόμενο να κάνεις περικοπές σε ορισμένα περιφερειακά ώστε να πας σε S2011-V3 με έναν I7 5820K. Τι να τον κανει τον 5820κ ρε Adtakh σε συστημα με Gtx 960?? Στα αλλα συμφωνω αν και για το κουτι δεν ξερω μιας και ειναι καινουργιο στην αγορα Μην ξεχνας οτι και το Tropper/stryker δεν το προτεινε κανεις οταν βγηκε αλλα ηταν αρκετα καλο κουτι στα χρηματα του Καλησπέρα παιδιά, μετά από πολύ καιρό, αποφάσισα να κάνω μία μεγάλη αναβάθμιση τον υπολογιστή μου η οποία θα κοστίσει περίπου στα 1000 ευρώ. Έτσι σκοπεύω να αλλάξω όλα τα κομμάτια και να κρατήσω μόνο την GPU (STRIX GTX 960 2GB). Τα κομμάτια είναι τα εξής: -Case: Coolermaster Mastercase Pro 5 (170 ευρω) -Motherboard: Asuz Z170-A (150 ευρώ) -Cpu: Intel Core i5-6600K (280 ευρώ) -Cooler: Coolermaster Hyper 412S (50 ευρώ) (είπα να μην πάω ακόμη σε υδρόψυξη) -Ram: 2x Kingston 4GB HyperX Furry DDR4 2666MHz (100 ευρώ) -PSU: Coolermaster B600W Ver.2 (66 ευρώ) -SSD: Kingston 240GB SSDNow V300 2.5 SATA III (100 ευρώ) -HDD: Seagate 1TB Barracuda (60 ευρώ) Αυτό είναι το σύστημα. Ήθελα απλά να ρωτήσω, εάν το τροφοδοτικό είναι εντάξει σε όλο αυτό το σύστημα. Πως σας φαίνεται και ποια η γνώμη σας;; Θα ήθελα να το συζητήσω ακόμη λίγο πριν το παραγγείλω !! Ssd σιγουρα αλλαγη με Samsung evo 250 ή Crucial Mx,ειναι παλιος και αργος ο συγκεκριμενος Kingston δεν αξιζει. Τροφοδοτικο μπορεις και καλυτερο.
IceFrog Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Φιλε 8gb ram για pc του 2016 ειναι λιγο. Απο τη στιγμη που η διαφορα ειναι πολυ μικρη μην κανεις το λαθος να φορτωθεις 4gb μνημες. Παρε μια 8gb 1
discoboyminimal Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 οτι ειπαν τα παιδια. 1 8αρα ram η 2χ8 αν φτανουν τα λεφτα.. κουτακια εχει πολυ καλητερα! , τα προτεινομενα ειναι φανταστικα τα εχω δει (και εχω το Phanteks) ψυξη μετριοτατη για τα λεφτα της. τροφοδοτικο (^) μπορεις και καλυτερο ssd evo 850 256 gb τουλαχιστον. η πας για τον mx Που ειναι και αυτος vfm στα ιδια περιπου επιπεδα! και επισης θα επερνα εναν WD BLACK , γιατι ολα τα χρονια μονο αυτοι ζουνε στα χερια μου..
sianosth1997 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Για να έχεις περισσότερα περιθώρια να βάλεις παραπάνω μνήμη,αν και από ότι φαίνεται με 8gb θα είσαι οκ για αρκετό καιρό και έχει και άλλες δυο θέσεις η μητρική. Γενικά όμως όσο ποιο μεγάλη μνήμη, σε ένα dimm,έχεις τόσο ποιο πολύ μνήμη μπορεί να δει ένα πρόγραμμα. κατάλαβα, και ναι θα βάλω την 8άρα η οποία κοστίζει και λιγότερο. Τι να τον κανει τον 5820κ ρε Adtakh σε συστημα με Gtx 960?? Στα αλλα συμφωνω αν και για το κουτι δεν ξερω μιας και ειναι καινουργιο στην αγορα Μην ξεχνας οτι και το Tropper/stryker δεν το προτεινε κανεις οταν βγηκε αλλα ηταν αρκετα καλο κουτι στα χρηματα του Ssd σιγουρα αλλαγη με Samsung evo 250 ή Crucial Mx,ειναι παλιος και αργος ο συγκεκριμενος Kingston δεν αξιζει. Τροφοδοτικο μπορεις και καλυτερο. το κουτί όντως είναι λίγο ακριβό, εάν και υπάρχει η απλή έκδοση με 100 ευρώ, αλλά θα προτιμήσω ένα τέτοιο κουτί, παρ'ότι με 50 ευρώ λιγότερα ίσως βρω κάτι αντίστοιχο .. το τροφοδοτικό όντως θα μπορούσα και καλύτερο.. και ssd.. ήμουν μεταξύ τον kingston και τον evo 850 .. οτι ειπαν τα παιδια. 1 8αρα ram η 2χ8 αν φτανουν τα λεφτα.. κουτακια εχει πολυ καλητερα! , τα προτεινομενα ειναι φανταστικα τα εχω δει (και εχω το Phanteks) ψυξη μετριοτατη για τα λεφτα της. τροφοδοτικο (^) μπορεις και καλυτερο ssd evo 850 256 gb τουλαχιστον. η πας για τον mx Που ειναι και αυτος vfm στα ιδια περιπου επιπεδα! και επισης θα επερνα εναν WD BLACK , γιατι ολα τα χρονια μονο αυτοι ζουνε στα χερια μου.. μάλλον, θα παρω τον evo 850 250gb τελικά.. επίσης στους hdd ήμουν ανάμεσα σε αυτον που είπα και τον WD caviar blue ..
Fulgore Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 οτι ειπαν τα παιδια. 1 8αρα ram η 2χ8 αν φτανουν τα λεφτα.. κουτακια εχει πολυ καλητερα! , τα προτεινομενα ειναι φανταστικα τα εχω δει (και εχω το Phanteks) ψυξη μετριοτατη για τα λεφτα της. τροφοδοτικο (^) μπορεις και καλυτερο ssd evo 850 256 gb τουλαχιστον. η πας για τον mx Που ειναι και αυτος vfm στα ιδια περιπου επιπεδα! και επισης θα επερνα εναν WD BLACK , γιατι ολα τα χρονια μονο αυτοι ζουνε στα χερια μου.. Για το κουτι διαφωνω καθετα και σου ξαναλεω. Και εγω οταν εψαχνα για Full Tower κουτι,μου προτεινανε στο forum συγκεκριμενα(καλα κουτια βεβαια)αλλα τα γνωστα. Οταν εγραψα για το CM Storm Troopper,η απαντηση ηταν αυτη που λες και εσυ απο πανω. Αν ψαξεις ομως στο διαδικτυο για reviews κλπ θα δεις οτι για τοτε που βγηκε ηταν απο τα καλυτερα κουτια της αγορας στα χρηματα του,ασχετως τι γραφανε στο insomnia ορισμενοι. Γιαυτο συνηθιζουμε και λεμε οτι το κουτι ειναι προσωπικο γουστο του καθενος και δεν μπορουμε να του επιβαλλουμε με το ζορι τι θα αγορασει,εκτως αν κατι ειναι οντως τραβηγμενο(πχ κουτι 200ευρω για gaming pc και καρτα γραφικων 140ευρω). Για τις Ram συμφωνω παντως οτι καλυτερα να μπουν απο τωρα 16gb ram μιας και εχουν πεσει οι τιμες και ειναι καλη ευκαιρια πχ http://www.skroutz.gr/s/6313478/Kingston-HyperX-Fury-Black-16GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FBK2-16.html
sianosth1997 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Για το κουτι διαφωνω καθετα και σου ξαναλεω. Και εγω οταν εψαχνα για Full Tower κουτι,μου προτεινανε στο forum συγκεκριμενα(καλα κουτια βεβαια)αλλα τα γνωστα. Οταν εγραψα για το CM Storm Troopper,η απαντηση ηταν αυτη που λες και εσυ απο πανω. Αν ψαξεις ομως στο διαδικτυο για reviews κλπ θα δεις οτι για τοτε που βγηκε ηταν απο τα καλυτερα κουτια της αγορας στα χρηματα του,ασχετως τι γραφανε στο insomnia ορισμενοι. Γιαυτο συνηθιζουμε και λεμε οτι το κουτι ειναι προσωπικο γουστο του καθενος και δεν μπορουμε να του επιβαλλουμε με το ζορι τι θα αγορασει,εκτως αν κατι ειναι οντως τραβηγμενο(πχ κουτι 200ευρω για gaming pc και καρτα γραφικων 140ευρω). Για τις Ram συμφωνω παντως οτι καλυτερα να μπουν απο τωρα 16gb ram μιας και εχουν πεσει οι τιμες και ειναι καλη ευκαιρια πχ http://www.skroutz.gr/s/6313478/Kingston-HyperX-Fury-Black-16GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FBK2-16.html όσο αφορά το κουτί, κι εγώ ήθελα να μείνω στα 100 περίπου ευρώ, και μ'αρεσε πολύ της Corsair το 350D WINDOWED αλλά δεν κολλάει η μητρική γιατί είναι atx .. τώρα.. για τις ραμ.. αυτές που έστειλες ή 2 τέτοιες: http://www.skroutz.gr/s/7299979/Kingston-HyperX-Fury-8GB-DDR4-2666MHz-HX426C15FB-8.htmlνα είναι και σε μεγαλύτερα MHz ;;
Fulgore Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Τα Mhz στα παιχνιδια μεχρι τωρα δεν προσφερουν απολυτως τιποτα αγαπητε Αν θες για overclock καλως αλλιως και με λιγοτερα κανεις την δουλεια σου μια χαρα. Ε τοτε αφου θες να μεινεις στα 100ευρω κοιτα το γνωστο http://www.skroutz.gr/s/4862126/Phanteks-Enthoo-Pro.html το εχει και το Eshop με παραθυρο http://www.e-shop.gr/case-phanteks-enthoo-pro-black-window-p-PER.812242αν και ηλιθια ακριβοτερο για αυτο το λογο.
discoboyminimal Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Για το κουτι διαφωνω καθετα και σου ξαναλεω. Και εγω οταν εψαχνα για Full Tower κουτι,μου προτεινανε στο forum συγκεκριμενα(καλα κουτια βεβαια)αλλα τα γνωστα. Οταν εγραψα για το CM Storm Troopper,η απαντηση ηταν αυτη που λες και εσυ απο πανω. Αν ψαξεις ομως στο διαδικτυο για reviews κλπ θα δεις οτι για τοτε που βγηκε ηταν απο τα καλυτερα κουτια της αγορας στα χρηματα του,ασχετως τι γραφανε στο insomnia ορισμενοι. Γιαυτο συνηθιζουμε και λεμε οτι το κουτι ειναι προσωπικο γουστο του καθενος και δεν μπορουμε να του επιβαλλουμε με το ζορι τι θα αγορασει,εκτως αν κατι ειναι οντως τραβηγμενο(πχ κουτι 200ευρω για gaming pc και καρτα γραφικων 140ευρω). Για τις Ram συμφωνω παντως οτι καλυτερα να μπουν απο τωρα 16gb ram μιας και εχουν πεσει οι τιμες και ειναι καλη ευκαιρια πχ http://www.skroutz.gr/s/6313478/Kingston-HyperX-Fury-Black-16GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FBK2-16.html καλα σιγουρα ειναι γουστο , σε μεγαλο ποσοστο , αλλα να κοιταμε και ποιοτητα κατασκευης και το τι προσφερει το καθενα.. και προς θεου , δεν λεω οτι υπαρχουν μονο τα προαναφερθεντα.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα