Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω λίγη βοήθεια να καταλάβω κάτι. Αν υποθετικά κάποιος έχω τελειώσει ΕΠΑΣ(τεχνικός H/Y) και ΙΕΚ (multimedia) μπορεί να πάει για σπουδές Βουλγαρία και να πάρει κάποιο πτυχίο άσχετο με το αντικείμενο του? 

Αν για παράδειγμα έχει 10.000 euro στην ακρη και θέλει να τα διαθέσει για να σπουδάσει Ιατρική (σαν βοηθός) μπορει? ή πρέπει να τελειώσει Ενιαίο Λύκειο ? πως πάνε για σπουδές στην Βουλγαρία που λένε ? γιατι γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις γιατρών που πήραν πτυχίο απο εκεί . 

και τέλος θα πέρνει ο υποτιθέμενος φοιτητής κάποιο επίδομα απο την Βουλγαρία (επειδή θα φοιτάει ) αλλα και απο την Ελλάδα επειδή θα φαίνεται σαν φοιτητής? 

είναι εύκολο να πάει κάποιος να μείνει Βουλγαρία αυτή τη στιγμή ? 

благодаря

Δημοσ.

Σημερινή περίπτωση :

2 δίδυμα 18χρονα απέτυχαν στις εξετάσεις (άγνωστο πόσο έπιασαν) και ο πατέρας τους θέλει να τα κάνει γιατρούς.

Οπότε σήμερα μετακόμισαν οικογενειακως μόνιμα στη Βουλγαρία και νομίζω κάθε χρόνο θα πληρώνουν 1200€(δεν είμαι σίγουρη για το πόσο) για δίδακτρα + το νοίκι κλπ

το συν είναι ότι το μάθημα γίνεται στα αγγλικά και όχι στα βουλγαρικα, αν και θα πρέπει να μάθει τη γλώσσα...

• Like 1
Δημοσ.

όλη η οικογένεια μετακόμισε για να σπουδάσουν τα παιδιά;

οι γονείς δε δουλεύουν;

φυσικά και μπορείς να σπουδάσεις ιατρική αφού τελείωσες λύκειο

Δημοσ.

Σημερινή περίπτωση :

2 δίδυμα 18χρονα απέτυχαν στις εξετάσεις (άγνωστο πόσο έπιασαν) και ο πατέρας τους θέλει να τα κάνει γιατρούς.

Οπότε σήμερα μετακόμισαν οικογενειακως μόνιμα στη Βουλγαρία και νομίζω κάθε χρόνο θα πληρώνουν 1200€(δεν είμαι σίγουρη για το πόσο) για δίδακτρα + το νοίκι κλπ

το συν είναι ότι το μάθημα γίνεται στα αγγλικά και όχι στα βουλγαρικα, αν και θα πρέπει να μάθει τη γλώσσα...

8000 ευρω το χρονο ειναι μονο τα διδακτρα για το αγγλοφωνο λιγο δυσκολο να πληρωνουν 1200 μαζι με το νοικι . στην καλυτερη επειδη ειναι 2 παιδια να τους εχουν κανει καλυτερη τιμη και να τους βγαινει 14000 ευρω μονο για τα διδακτρα. βαλε και κανα 300 ευρω το νοικι σιγουρα χρειαζονται πολυυυυ παραπανω .

Μπορει να σπουδασει ο καθενας που εχει τελειωσει το λυκειο στην βουλγαρια. στην περιπτωση της ιατρικης πρεπει να εχεις βγαλει εναν βαθμο και πανω χημεια βιολογια στο λυκειο. τα χρονια ειναι 6 ( χωρις την εξειδικευση ) .

Δεν υπαρχει κανενα επιδομα ουτε απο την βουλγαρια αλλα και ουτε απο την ελλαδα. ισα ισα στην ελλαδα μπορει οι γονεις του παιδιου να πληρωνουν και παραπανω φορους γιατι θα μπαινει σαν τεκμηριο . Το νομισμα ειναι το λεβα που ειναι περιπου 1 ευρω = 1.95 λεβα.

Δημοσ.

οι γονείς δε δουλεύουν;

Συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι μάλλον. Τα παιδάκια τι φταίνε που θα τους κουβαληθούν μαζί...

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή η μανία να κάνει ο Έλληνας γονιός το παιδί του γιατροδικηγόρο, θέλει δεν θέλει... αθάνατη Ελλαδάρα.

Ας τα κάνουν φαρμακοποιό, πιο πρωτότυπο :Ρ
  • Like 4
Δημοσ.

οι γονείς δε δουλεύουν;

Ο πατερας τους ειναι συνταξιουχος. ΝΑι, (65+ ) ασχετα που αυτα ειναι 18 και η μανα τους δε δουλευει.

8000 ευρω το χρονο ειναι μονο τα διδακτρα για το αγγλοφωνο λιγο δυσκολο να πληρωνουν 1200 μαζι με το νοικι . στην καλυτερη επειδη ειναι 2 παιδια να τους εχουν κανει καλυτερη τιμη και να τους βγαινει 14000 ευρω μονο για τα διδακτρα. βαλε και κανα 300 ευρω το νοικι σιγουρα χρειαζονται πολυυυυ παραπανω .

Μπορει να σπουδασει ο καθενας που εχει τελειωσει το λυκειο στην βουλγαρια. στην περιπτωση της ιατρικης πρεπει να εχεις βγαλει εναν βαθμο και πανω χημεια βιολογια στο λυκειο. τα χρονια ειναι 6 ( χωρις την εξειδικευση ) .

Δεν υπαρχει κανενα επιδομα ουτε απο την βουλγαρια αλλα και ουτε απο την ελλαδα. ισα ισα στην ελλαδα μπορει οι γονεις του παιδιου να πληρωνουν και παραπανω φορους γιατι θα μπαινει σαν τεκμηριο . Το νομισμα ειναι το λεβα που ειναι περιπου 1 ευρω = 1.95 λεβα.

Κατσε ρωτησα τη μανα μου, για πιο σιγουρα. 370 ειναι το νοικι και τα 1200 ειπε πως μαλλον τα διδακτρα ειναι ανα μηνα.

Δημοσ.

Και τι θα επρεπε να θελουν να το κανουν;Τορναδορο;

Θα έπρεπε να ΜΗΝ θέλουν να τα κάνουν αυτοί αλλά να βοηθήσουν το παιδί να γίνει ό,τι θέλει αυτό. 

• Like 5
Δημοσ.

Και τι θα επρεπε να θελουν να το κανουν;Τορναδορο;

Ε ναι "το παιδί πρέπει να γίνει επιστήμονας". Άσε που "το παιδί είναι πανέξυπνο απλά δεν του ταιριάζει το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων στην Ελλάδα"

Καμία τύχη για αυτή τη χώρα.

• Like 5
Δημοσ.

Απαπαπα. Αθάνατοι Έλληνες γονείς. Για να είναι τα παιδιά γύρω στα 18 λογικά οι γονείς θα είναι γύρω στα 50. Με λίγα λόγια στα βάθη του μυαλού τους παρότι τραβάμε σαν χώρα έχουν ακόμα αρκετά μεταπολιτευτικά κατάλοιπα τα οποία μεταφράζονται.

- Ο γιος του συναδέλφου μου σπουδασε δικηγόρος. Εσύ τι θα γίνεις? Σκουπιδιάρης?

- Ντροπή που δεν πέρασες στις Πανελλήνιες . Πρέπει να σπουδάσεις να γίνεις κάποιος

- Τι θα λένε οι γείτονες για εσένα?

Είναι σαν να βλέπω την μάνα μου ( ο πατέρας μου δεν ασχολιόταν ιδιαίτερα) η οποία όταν δεν πέρασα στις πανελλήνιες έβαλε λυτούς και δεμένους να με βάλει σε στρατιωτική σχολή. ΣΜΥΝ.  Εγώ φυσικά δεν ήθελα γιατί δεν γούσταρα και δεν γουστάρω τον στρατό και φυσικά όλα αυτά τα μεταπολιτευτικά κατάλοιπα (Να μπεις στο δημόσιο , να σπουδάσεις , να γίνεις κάποιος κλπ κλπ)

Με λύπη μου βλέπω ότι ακόμα και οι νεότεροι γονείς (η μάνα μου ειναι 70 τώρα) νόμίζουν ότι ακόμα ζουμε σε προ κρίσης εποχή και τα πράγματα θα αλλάξουν.

Ναι μεν θέλουν όλοι το καλύτερο για τα παιδιά τους όπως και εγώ το θέλω για τα δικά μου, αλλά ευτυχώς είχα την νοοτροπία από πολύ μικρός ότι όλα αυτά αν δεν τα θέλεις πραγματικά εσύ ο ίδιος δεν χρειάζεται να τα κυνηγάς και για τα παιδιά σου.

Δυστυχώς οι γονείς μας παρότι μας μεγάλωσαν όμορφα , το καθεστώς της χώρας τους έκανε να έχουν από τότε αρκετούς ψυχαναγκασμούς σε ότι αφορά τις σπουδές , την νοοτροπία , το δημόσιο και το βόλεμα με οτι αυτό συνεπάγεται

• Like 6
Δημοσ.

Χώρια που "ουδείς αμαθέστερος από τους γιατρούς", η ανεργία στους γιατρούς (πλέον) έχει χτυπήσει κόκκινο (αλλά όλοι ελπίζουν πως ο τοπικός προύχοντας θα τους χώσει στο δημόσιο) και η αναμονή για ειδικότητα και αγροτικό είναι μεγάλη. 

Δηλαδή, τελειώνεις την σχολή, περιμένεις 2 (σε μία καλή περίπτωση) χρόνια για αγροτικό και μετά περιμένεις rand()*10 (γιατί η rand επιστρέφει δεκαδικό) χρόνια για να αρχίσεις ειδικότητα. 

Ενώ, όταν η χώρα είχε θέσεις για γιατρούς, τελείωνες, έμπαινες αμέσως για αγροτικό, τελείωνες, έμπαινες αμέσως για ειδικότητα. Τελείωνες και έπειτα είχες να ελπίζεις εάν ιδιώτευες. 

Βέβαια.. το παιδί να θέλει να γίνει τορναδόρος (που θα έχει λεφτά και δουλειά) είναι κατακριτέο! Γιατί δεν είναι γιατροδικηγόρος. Το παιδί να θέλει να γίνει πληροφορικάριος (ιδιότητα με καλές πιθανότητες αποκατάστασης) δεν είναι αποδεκτό. Να θέλει να ασχοληθεί με το σχέδιο (επίσης καλές πιθανότητες αποκατάστασης) το ίδιο. Και ο κατάλογος μακρύς (Ορέστης Μακρής). 

• Like 3
Δημοσ.

Ο κουμπάρος μου δεν είχε περάσει πανελλήνιες, πήγε φαντάρος και μετά τον έστειλαν οι δικοί του Βουλγαρία για Ιατρική.

Στα 4 χρόνια αν θυμάμαι σάλεψε. Δεν την παλευε άλλο εκεί .

Γύρισε , σπουδάσαμε μαζί στο ΙΕΚ (Εκεί τον γνώρισα) και μια χαρά είναι σήμερα. Δούλεψε χρονια σε μαγαζιά και μετά μαζί με ενα φίλο ανοίξαν δικό τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...