Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Γεια σας.πριν λίγους μήνες είχα κλείσει εισητηρία με την Ryan Air από Αθήνα για Βαρσοβία αλλά τελικά δεν κατάφερα να ταξιδέψω,έτσι μπήκα εδώ https://refundclaims.ryanair.com/και έκανα αίτηση να μου επιστραφούν οι κυβερνητικοί φόροι που μου αναλογούν και είναι υποχρεωμένοι να δώσουν.Σήμερα μου ήρθε αυτόματο email '' If you do not travel, you may apply in writing within one month for a full refund of any such government taxes subject only to a refund administration fee at the level set out in our Table of Fees. Other than government taxes, all other monies paid are non-refundable. In this case, the administration fee exceeds the total amount of government taxes paid per passenger so unfortunately no refund is due in this instance.'' Με λίγα λόγια ότι δεν μπορώ να πάρω τα λεφτά μου πίσω. Πριν λίγο μίλησα και με έναν εκπρόσωπο στο Live chat και μου είπε να μιλήσω με τα κεντρικά γιατί δεν είναι αρμόδιος και τέτοια. Απ' ότι κατάλαβα ήθελε να με ξεπετάξει. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να μου πει ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα και πώς μπορώ να κινηθώ;
xpapias Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Για να έχουμε μια ιδέα. Ποσο σου κοστισε το εισιτηριο και πόσο είναι αυτά τα government taxes? ΑΝ καταλαβαίνω καλά σου λέει οτι το ποσο που διεκδικείς ειναι μικροτερο απο τα administration fees επομένως δε δικαιούσαι τίποτα. Δυστυχώς την εχω πατήσει 2 φορες. Και τις 2 μόνο το χρόνο μου έχασα. Τη μια δε από αυτές διεκδικησα μετα από 2 ωρες στο τηλέφωνο εισιτήριο αλλαγής για άλλη πτήση. Περιττο να πω οτι τα έξοδα αλλαγής ήταν μεγαλύτερα από οσο εβρισκα το ιδιο ακριβως καινούριο εισιτηριο στο ιντερνετ.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 200 ευρώ ήταν για 2 ατόμα με επιστροφή άρα θα πέρναμε πίσω 80 ευρώ μαζί. Αν το πάμε όμως έτσι σχεδόν πάντα τα έξοδα διαχείρισης δεν θα είναι περισσότερα από αυτό που δικαιούσαι;Μμμ,ξέρουν τι κάνουν,φθήνη εταιρία αλλά όταν είναι να δώσουν χρήματα πίσω,εξαφανίζονται ή βρίσκους δικαιολογίες.
Moderators Spect~ Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Ακύρωσες το εισιτήριο και ζητάς λεφτά ή απλά δεν πήγες Πότε;
paylidis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 ξερεις οτι στις περισσότερες εταιρείες το non-show εχει penalty? Πιθανώς αυτό να σου λενε... 2
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Οχι δεν το ηξερα,και δεν μου το λενε και ξεκαθαρα για να το καταλαβω.Ποιος ο λογος να ζητησω τους κυβερνητικους φορους πισω για unused flight τοτε αν πρεπει να εμφανιστω; δεν μου βγαζει κανενα νοημα
Moderators Spect~ Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Έχεις κάνει κράτηση για μια θέση στην οποία ποτέ δε. Πήγες και θα μπορούσαν να την έδιναν σε άλλον οπότε μου είναι απολύτως λογικό να μην σου επιστρέφουν χρήματα 1
kalogeros Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Έχεις κάνει κράτηση για μια θέση στην οποία ποτέ δε. Πήγες και θα μπορούσαν να την έδιναν σε άλλον οπότε μου είναι απολύτως λογικό να μην σου επιστρέφουν χρήματα Spect, αυτό που λες δεν στέκει. Δεν ζητάει πίσω τα χρήματα του ναύλου, αλλά τα χρήματα από τους φόρους αεροδρομίων. Το εισιτήριο όπως λέει ο φίλος ήταν 100 ευρώ το άτομο, εκ των οποίων τα 60 ήταν ο ναύλος και τα 40 οι φόροι. Η Ryanair βάζει στην τσέπη τα 60 και τα υπόλοιπα τα δίνει στο αεροδρόμιο. Στην προκειμένη περίπτωση, εφόσον ο TS δεν πέταξε, η αεροπορική εταιρία δεν πληρώνει φόρους στο αεροδρόμιο, καθώς αυτοί πηγαίνουν ανά επιβάτη που ταξίδεψε. Άρα, τώρα που δεν δίνει τα 40 ευρώ στον TS, η Ryanair θα βάλει στην τσέπη 100 ευρώ αντί για 60 που θα έβαζε εάν ο TS πετούσε. Αυτός είναι ακόμα ένας τρόπος της Ryanair για να βγάζει χρήματα. Σου λέει, αν θες πίσω τα 40 ευρώ των φόρων, θα πρέπει να μου δόσεις 50 ευρώ ως administration fee. 1
paylidis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 παιδιά σε όλες τις εταιρείες υπάρχει αυτό το ξαναλέω... σιγουρα το γράφει μεσα στους όρους, το εχω βρεί για πτήση ryan που δεν έκανα και ήθελα και εγω επιστροφή αλλα με το non show penalty εβγαινε ακομα και να πληρώσω επιπλέον...! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 @Kalogeros οπως ειπες, ζηταω μονο τους κυβερνητικους φορους που μου αναλογουν,δεν ηξερα καν για αυτο το non-show penalty πρωτη φορα το ακουω αν και εχω πεταξει πολλες φορες,απλα δεν ετυχε να μην εμφανιστω.Θα επρεπε τουλαχιστον να ενημερωνουν,και στο site της ryan air για την επιστροφη φορων δεν λεει απολυτως τιποτα για αυτο το penalty. Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!
paylidis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 επειδη το εψαξα, δεν υπάρχει πλέον στο site... μεχρι και το καλοκαίρι υπηρχε σαν περιπτωση... πλεον αλλαξαν όρους, εκαναν πολλά πραγματα πιο ελαστικά. Ισως επεσες σε περίοδο που ισχυαν τα προηγούμενα ή δε ξερω γω ακριβως τι παίχτηκε στην περιπτωση σου... Σε αντίστοιχη περιπτωση πάντως παλαιότερα με aegean που ειχα ακυρώσει ειχα πάρει πισω μολις 10€ απο τους φόρους...
Apoll Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Γεια σας.πριν λίγους μήνες είχα κλείσει εισητηρία με την Ryan Air από Αθήνα για Βαρσοβία αλλά τελικά δεν κατάφερα να ταξιδέψω,έτσι μπήκα εδώ https://refundclaims.ryanair.com/και έκανα αίτηση να μου επιστραφούν οι κυβερνητικοί φόροι που μου αναλογούν και είναι υποχρεωμένοι να δώσουν.Σήμερα μου ήρθε αυτόματο email '' If you do not travel, you may apply in writing within one month for a full refund of any such government taxes subject only to a refund administration fee at the level set out in our Table of Fees. Other than government taxes, all other monies paid are non-refundable. In this case, the administration fee exceeds the total amount of government taxes paid per passenger so unfortunately no refund is due in this instance.'' Με λίγα λόγια ότι δεν μπορώ να πάρω τα λεφτά μου πίσω. Πριν λίγο μίλησα και με έναν εκπρόσωπο στο Live chat και μου είπε να μιλήσω με τα κεντρικά γιατί δεν είναι αρμόδιος και τέτοια. Απ' ότι κατάλαβα ήθελε να με ξεπετάξει. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να μου πει ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα και πώς μπορώ να κινηθώ; Ελπίζωντας ότι ζητάς τα λεφτά σου μέσα στο μήνα που λένε και όχι ληξιπρόθεσμα, το administration fee είναι παραπάνω από τους φόρους. Εδώ σε ασφαλιστική τους λες ότι χώρισες και σε χρεώνουν £50 για να αλλάξουν μία επιλογή.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Τους ξαναέστειλα email και μου απάντησαν αυτό ''there is nothing we could pay back to you regarding to this. You only paid for the tickets''. Καλά,μας περνάνε για χαζούς...Μέσα στα εισητηρία είναι ΚΑΙ ο φόρος.Θα μιλήσω με το γραφείο διαικωμάτων επιβατών αεροπορικών μεταφορών ώστε να γίνει κάποια καταγγελία. Δεν θα το αφήσω έτσι,όχι για τα λεφτά,αλλά για τον τρόπο που με αντιμετωπίζουν.
devill0 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Γειας σας. Για να μην ανοίγω άλλο θέμα γράφω εδώ. Πριν ένα μήνα είχα κλείσει εισιτήρια για Ρώμη για τις 7-8-9/11 και χθες έκανα τα check in και έχω την εξης απορία γιατί δεν μου έχει ξανασυμβεί, στα εισιτήρια δεν γράφει σωστά το όνομα μου δλδ αντί για AGGELOS γράφει GGELOS και στο επώνυμο λείπει το πρώτο γράμμα.Να προσθέσω ότι θα πετάξω πρώτα από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και από εκεί για Ρώμη και στο εισιτήριο γράφει κανονικά το όνομα μου. Λέτε να υπάρξει κάποιο πρόβλημα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα