Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!

Με αφορμη επερχομενο ταξιδι που θα πρεπει να εχω μαζι ρουχα για 2 βδομαδες τουλαχιστον, αλλα και με τη σκεψη οτι θεκω ενα αντικειμενο να μου μεινει, ψαχνω να αγορασω βαλιτσα.

Εχω ηδη 2 μικρες που τις παιρνω ως χειραποσκευη και 1 μεγαλο σακ βουαγιαζ.

Ψαχνω βαλιτσα μεγαλη, που θα την παιρνω στις αποσκευες, προφανως να ειναι τροχηλατη, να εχει αντοχες μη μου σπασει για πλακα και να χωραει πραμα.

Σε ερευνα αγορας ειδα οτξ παιζουν πολλοι τυποι, σκληρες, υφασματινες, με 2 ροδες, με 4 καθως επισης ειδα και σακ βουαγιαζ τροχηλατα.

Θελω τη γνωμη σας, τι βαλιτσα χρησιμοποιειτε, αν σας εχει βγει κατι καλο ή σκάρτο, και τι τυπο να προτιμησω.

Σκεφτηκα να παιρνα μια μεγαλη απο κανα κινεζικο αλλα φοθηθηκα μη σπασει η σκιστει κατα τη μεταφορα.

Επισης ακουω προτασεις για μερη στην Αθηνα να παω να κοιταξω, γιατι το μονο π ξερω για βαλιτσες ειναι τα hondos center και τα τουριστικα στην πλατεια μοναστηρακιου, που φανταζομαι δεν ειναι και οι καλυτερες επιλογες...

Ακουω!

Δημοσ.

Αυτες με τις 4 ροδες ειναι πολύ καλές, τις ζηλευώ πάντα όταν τις βλέπω γιατι είναι πολύ άνετες στη μεταφορά. Προτιμώ τις υφασμάτινες εξωτερικά γιατι νομίζω έχουν καλύτερη αντοχή σε χτυπήματα, οι σκληρές νιώθω ότι μπορεί να σπάσουν/γδαρθούν πολύ πιό εύκολα έτσι όπως τις πετάνε στα αεροδρόμια. Ομως λερώνουν πιο εύκολα, πολλοί τις τυλίγουν με σελοφάν για αυτόν το λόγο (εχω δει και σκληρές να τυλίγουν σε σελοφάν, προφανώς για προστασία). Τα σακ βουαγιάζ εχουν το μειονέκτημα της μικρής προστασίας περιεχομένου, αν έχεις κάτι ευθραυστο μέσα είναι πιό εύκολο να σπάσει.

Η Κινέζικη θα σου σπάσει σίγουρα...μια φορά είχα πάρει επίτηδες για να μου σπάσει και να κάνω claim (κράξτε ελεύθερα).

Μου είχε βγει πολύ καλή μια του Φωκά (δικής του μάρκας προφανως, αφου ελεγε πάνω "odysseus") που ήταν τεράστια και έκανε μόνο 35 ευρώ. Την έχω τουλάχιστον 8 χρόνια και έχει μόνο ελαφριά εξωτερική φθορά. Δεν ξερω αμα τις φερνει ακομα όμως.

Δημοσ.

Δεν θα προτιμούσα πλαστική ή σκληρή γενικά γιατί δεν έχεις καθόλου περιθώριο να στριμώξεις κάτι. Προτιμώ υφασμάτινες! Αυτές από τα κινέζικα δεν θέλουν καθόλου ζόρι, δεν έχουν αντοχή σε ρόδες, χερούλια κλπ

Αυτες με τις 4 ροδες ειναι πολύ καλές, τις ζηλευώ πάντα όταν τις βλέπω γιατι είναι πολύ άνετες στη μεταφορά. Προτιμώ τις υφασμάτινες εξωτερικά γιατι νομίζω έχουν καλύτερη αντοχή σε χτυπήματα, οι σκληρές νιώθω ότι μπορεί να σπάσουν/γδαρθούν πολύ πιό εύκολα έτσι όπως τις πετάνε στα αεροδρόμια. Ομως λερώνουν πιο εύκολα, πολλοί τις τυλίγουν με σελοφάν για αυτόν το λόγο (εχω δει και σκληρές να τυλίγουν σε σελοφάν, προφανώς για προστασία). Τα σακ βουαγιάζ εχουν το μειονέκτημα της μικρής προστασίας περιεχομένου, αν έχεις κάτι ευθραυστο μέσα είναι πιό εύκολο να σπάσει.

Η Κινέζικη θα σου σπάσει σίγουρα...μια φορά είχα πάρει επίτηδες για να μου σπάσει και να κάνω claim (κράξτε ελεύθερα).

Μου είχε βγει πολύ καλή μια του Φωκά (δικής του μάρκας προφανως, αφου ελεγε πάνω "odysseus") που ήταν τεράστια και έκανε μόνο 35 ευρώ. Την έχω τουλάχιστον 8 χρόνια και έχει μόνο ελαφριά εξωτερική φθορά. Δεν ξερω αμα τις φερνει ακομα όμως.

Δεν έχει κλείσει ο Φωκάς;

Δημοσ.
Δεν έχει κλείσει ο Φωκάς;

Ειμαι εκτός τόπου και χρόνου από τότε που έφυγα από την Αθήνα και δεν έχω ιδέα. Πολύ πιθανό.

• Like 1
Δημοσ.

+1 για υφασμάτινη για τους παραπάνω λόγους

Μην την πάρεις μεγαλύτερη απ' όσο είσαι διατεθειμένη να κουβαλάς (δηλ. να στριμώξεις 15 κιλά πράγματα και μετά να μην μπορείς να ανέβεις μια σκάλα με αυτή τη βαλίτσα)

Σακβουαγιάζ είναι μάπα ούτως ή άλλως, και αν έχει ρόδες, να ξέρεις ότι δεν βολεύει καθόλου στο σύρσιμο όσο οι κλασικές βαλίτσες με ρόδες.

Κι επειδή βαλίτσα παίρνεις μια φορά στο τόσο, θα έλεγα να επενδύσεις κάτι παραπάνω αν σε παίρνει.

Δημοσ.

Καλημερα!

Με αφορμη επερχομενο ταξιδι που θα πρεπει να εχω μαζι ρουχα για 2 βδομαδες τουλαχιστον, αλλα και με τη σκεψη οτι θεκω ενα αντικειμενο να μου μεινει, ψαχνω να αγορασω βαλιτσα.

Εχω ηδη 2 μικρες που τις παιρνω ως χειραποσκευη και 1 μεγαλο σακ βουαγιαζ.

Ψαχνω βαλιτσα μεγαλη, που θα την παιρνω στις αποσκευες, προφανως να ειναι τροχηλατη, να εχει αντοχες μη μου σπασει για πλακα και να χωραει πραμα.

Σε ερευνα αγορας ειδα οτι παιζουν πολλοι τυποι, σκληρες, υφασματινες, με 2 ροδες, με 4 καθως επισης ειδα και σακ βουαγιαζ τροχηλατα.

Θελω τη γνωμη σας, τι βαλιτσα χρησιμοποιειτε, αν σας εχει βγει κατι καλο ή σκάρτο, και τι τυπο να προτιμησω.

Σκεφτηκα να παιρνα μια μεγαλη απο κανα κινεζικο αλλα φοθηθηκα μη σπασει η σκιστει κατα τη μεταφορα.

Επισης ακουω προτασεις για μερη στην Αθηνα να παω να κοιταξω, γιατι το μονο π ξερω για βαλιτσες ειναι τα hondos center και τα τουριστικα στην πλατεια μοναστηρακιου, που φανταζομαι δεν ειναι και οι καλυτερες επιλογες...

Ακουω!

Για να σου δώσω θάρρος, όλα τα "μεγάλα καταστήματα" και "μεγάλα" εμπορικά κέντρα, όταν φτάνει στο λιμάνι το κοντέϊνερ από Κίνα (μέσω Ιταλίας) , τα οποία τα κάνουν εισαγωγή Κινέζοι επιχερηματίες, πηγαίνουν στις αποθήκες μαζί με τους Κινέζουνς και διαλέγουν κωδικούς για τα καταστήματά τους . Τους ίδιους αλλά και άλλους , υπόλοιπους, κωδικούς, τους παίρνουν οι Ασιάτες για τα κινεζομάγαζά τους.

Η μετέπειτα διαφορά έγγειται στο οτι ο μεν πχ στο ΑΤΤΙΚΑ την βαλίτσα θα στην πουλήσει 100€ ενώ ο Κινέζος στην Σαπφούς 20€.

Το 80% των "επώνυμων" καταστημάτων προμηθεύονται τα εμπορεύματά τους απο τα κινεζοκοντέϊνερ στο λιμάνι.

Οπότε κάνε πρώτα μια βόλτα εποκεί μεριά χωρίς φόβο και τσέκαρε.

Εχω πάρει αθάνατα πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Και οι καλες made in China ειναι, απλα αν παρεις απο Κινεζομάγαζο ειναι σα να παιζεις τζοκερ: μπορει να σου κατσει κατι καλο αλλα το πιο πιθανο να παρεις *&^%$.

Δημοσ.

Για να σου δώσω θάρρος, όλα τα "μεγάλα καταστήματα" και "μεγάλα" εμπορικά κέντρα, όταν φτάνει στο λιμάνι το κοντέϊνερ από Κίνα (μέσω Ιταλίας) , τα οποία τα κάνουν εισαγωγή Κινέζοι επιχερηματίες, πηγαίνουν στις αποθήκες μαζί με τους Κινέζουνς και διαλέγουν κωδικούς για τα καταστήματά τους . Τους ίδιους αλλά και άλλους , υπόλοιπους, κωδικούς, τους παίρνουν οι Ασιάτες για τα κινεζομάγαζά τους.

Η μετέπειτα διαφορά έγγειται στο οτι ο μεν πχ στο ΑΤΤΙΚΑ την βαλίτσα θα στην πουλήσει 100€ ενώ ο Κινέζος στην Σαπφούς 20€.

Το 80% των "επώνυμων" καταστημάτων προμηθεύονται τα εμπορεύματά τους απο τα κινεζοκοντέϊνερ στο λιμάνι.

Οπότε κάνε πρώτα μια βόλτα εποκεί μεριά χωρίς φόβο και τσέκαρε.

Εχω πάρει αθάνατα πράγματα.

Κ εμενα μου χουν βγει καλα προιοντα απο κινεζικα.

Εξηγησε μου ομως λιγο πιο σαφως που ακριβως να παω?

Σκεφτομουν να εκανα ενα πρωινο βολτα στα μαγαζια τα κινεζικα στη σωκρατους, μενανδρου κι εκει τριγυρω...

Καλε απο που ωνισες κινεζικη κι εκανες claim μετα? Απο κινεζικο τη γειτονιας ή την παρηγγειλες μεσω ιντερνετ?

εχω αυτη!! αρκετο χωρο, ελαφρια, με ροδες και αντοχη. 

http://www.amazon.co.uk/dp/B001BJ0V0I

Φαινεται καλη επιλογη αν δεν σκιζεται ευκολα το υφασμα... ειχα τσαντα παλια και καποια στιγμη μου σκιστηκε.

+1 για υφασμάτινη για τους παραπάνω λόγους

Μην την πάρεις μεγαλύτερη απ' όσο είσαι διατεθειμένη να κουβαλάς (δηλ. να στριμώξεις 15 κιλά πράγματα και μετά να μην μπορείς να ανέβεις μια σκάλα με αυτή τη βαλίτσα)

Σακβουαγιάζ είναι μάπα ούτως ή άλλως, και αν έχει ρόδες, να ξέρεις ότι δεν βολεύει καθόλου στο σύρσιμο όσο οι κλασικές βαλίτσες με ρόδες.

Κι επειδή βαλίτσα παίρνεις μια φορά στο τόσο, θα έλεγα να επενδύσεις κάτι παραπάνω αν σε παίρνει.

Χρησιμη πληροφορια αυτη για τους σακους, δεν ειχα ποτε τροχηλατο σακο κ σκεφτομουν να το δοκιμασω. Δυστυχως επειδη θα λειπω 3 βδομαδες θα ειναι αρκετα βαριες οι αποσκευες μου και λογω κακοκαιριας, γι αυτο ψαχνω κατι με ροδες οπωσδηποτε καθως και τα 10 κιλα με κουραζουν.

Απο κινεζικη βαλιτσα της μανας μου ειχα παθει μεγαλη νιλα καποτε γιατι ειχε μπλοκαρει η χειρολαβη που επεκτεινεται με αποτελεσμα να την κραταω απο το χερουλι κ να τη σερνω οντας σκυμμενη σ ολη τη διαδρομη γιατι ηταν μικρη σχετικα βαλιτσα. Πολυ αβολο.

Δημοσ.

Έχω πάρει 2 φορές μεγάλες βαλίτσες [σκληρές] από Κινέζους και δυστυχώς δεν είχα καλή εμπειρία...και οι δυο έσπασαν μετά από ένα ταξίδι μόνο.

Για αλλαγή είπα να δοκιμάσω ν'αγοράσω υφασμάτινη βαλίτσα και συγκεκριμένα αυτήν εδώ απ'τα Carpisa:

VA37300LC15_BLU-ELTT_big.jpg?rev=4

Μου έχει βγει σκυλί και έκανε κάτι λιγότερο από 60 γιούροζ.

Σακβουαγιάζ με ροδάκια μου φαίνονται κάπως άβολα στην μεταφορά, δεν ξέρω...μάλλον δεν θά'παιρνα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Δες τις Delsey. Αν θέλεις κινεζικη ψαξε την RCM η οποια ειναι decent για τα χρήματα της.

Αλλα θα πηγαινα σε Delsey για vfm. Θα τη βρεις στο Attica.

• Like 1
Δημοσ.

Υφασμάτινη με δύο ροδάκια τα οποία είναι κατά τα 3 περίπου τεταρτημόρια μέσα στο σώμα τη βαλίτσας. Μην είναι δηλαδή φορετά, είναι θέμα χρόνου μέχρι να τα φας ανεβάζοντάς την σε κάποια σκάλα. Το πτυσσόμενο χερούλι πρέπει κατά προτίμηση να είναι από PVC, το αλουμίνιο στραβώνει εύκολα στις μανούβρες και μετά θέλει μπουνιές για να χωθεί και άρσεις για να βγει.

Εσωτερικά, καλύτερα νάυλον από δίχτυ στη θήκη του πάνω μέρους, το δίχτυ σκίζεται μακροπρόθεσμα από βιβλία, προσπέκτους και σκληρά αντικείμενα. Και καλό θα ήταν στον πάτο να έχει φόδρα με φερμουάρ για τα άπλυτα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...