nvel Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 η κατανάλωση θα είναι μικρότερη αφού δεν θα υπάρχει το φορτίο των σωμάτων σου αλλά οχι όσο σου αναλογεί αφού στα γειτονικά διαμερίσματα θα αυξηθούν οι απώλειες προς το δικό σου και θα μειωθεί η απόδοση του λέβητα αφού θα είναι υποφορτισμένος, γιαυτό υπάρχει το πάγιο, έτσι πρέπει να συμφωνηθεί η αυτονόμησή σου
idomeneas7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Γιατί θα αυξηθούν οι απώλειες? Ούτε εγώ το καταλαβαίνω...είχα ρωτήσει κάποια στιγμή αν μπορώ να σφραγίσω τελείως όλα τα σώματα και μου είπαν γίνεται αλλά θα έχω το δικαίωμα να τα ξαναβάλω μετά από 7 χρόνια. Αν θυμάμαι καλά όμως θα γλίτωνα το πάγιο. Είμαστε σε πολυκατοικία με αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου και θερμιδομέτρηση, αν εχει σημασία για την απάντηση.
nvel Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 γιατί θα υπάρχουν θερμαινόμενοι και μη θερμαινόμενοι χώροι με ενδιάμεσα μη μονωμένη τοιχοποιία οποτε οι γείτονες εκτός από το διαμέρισμά τους θα θερμαίνουν και θα πληρώνουν την ενέργεια προς το άλλο διαμέρισμα
idomeneas7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 1) Μπορεί εγώ εκείνη την ώρα να έχω άλλου τύπου θέρμανση. 2) Ακόμα και να ανάβω καλοριφερ, δεν ειναι απαραιτητο να συμπιπτουν οι ωρες με εκεινες που αναβουν οι αλλοι. Ποιά είναι η μη μονωμένη τοιχοποιία?
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Γιατί θα αυξηθούν οι απώλειες? Ούτε εγώ το καταλαβαίνω... Ένας χώρος που δεν θερμαίνεται λειτουργεί σαν μια ψυχρή μάζα πού απορροφά θερμότητα από τους γειτονικούς χώρους, με αποτέλεσμα αυτές να χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να θερμανθούν.
idomeneas7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δες το παραπάνω σχόλιο και απάντησέ μου ξανά.
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δες το παραπάνω σχόλιο και απάντησέ μου ξανά. Αν απευθύνεσαι σε μένα, γίνε πιο συγκεκριμένη. Πάντως κανένας δεν μπορεί να σου πει τι ισχύει σε μια συγκεκριμένη πολυκατοικία αν δεν διαβάσει πρώτα το καταστατικό.
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Αυτό Sorry, δεν γνωρίζω ποια είναι η "μη μονωμένη τοιχοποιία".
gia_nnis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Το θεμα δεν ειναι μονο το παγιο αλλα και η συντηρηση του λεβητα ..service-επισκευες.. και πληρωνει και αυτος που δεν το χρησιμοποιει.. Αδικια..
zio10 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Το θεμα δεν ειναι μονο το παγιο αλλα και η συντηρηση του λεβητα ..service-επισκευες.. και πληρωνει και αυτος που δεν το χρησιμοποιει.. Αδικια.. Τα 'χουν αυτά οι πολυκατοικίες...
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 ΟΚ, για τα άλλα δύο? 1. Ότι τύπο θέρμανσης και να έχεις ισχύουν τα ίδια, ο χώρος που δεν θερμαίνεται λειτουργεί σαν μια ψυχρή μάζα πού απορροφά θερμότητα από τους γειτονικούς χώρους. 2. Και σε αυτή τη περίπτωση συνεχίζουν να υπάρχουν απώλειες, απλά είναι μικρότερες.
idomeneas7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 ΟΚ, αυτό δεν με νοιάζει και τόσο...και το ασανσέρ πληρώνουμε, και την απόφραξη κάθει τρεις και λίγο γιατί κάποια ξεφτέρια πετάνε κροκόδειλους στην αποχέτευση, και προβλήματα που έχουν άλλοι όροφοι, κλπ. Το πάγιο του καλοριφέρ μου έχει κάτσει στραβά για κάποιον λόγο. 1. Ότι τύπο θέρμανσης και να έχεις ισχύουν τα ίδια, ο χώρος που δεν θερμαίνεται λειτουργεί σαν μια ψυχρή μάζα πού απορροφά θερμότητα από τους γειτονικούς χώρους.2. Και σε αυτή τη περίπτωση συνεχίζουν να υπάρχουν απώλειες, απλά είναι μικρότερες. 1) Αν θερμαίνω το χώρο μου (ανεξαρτήτως τρόπου) γιατι να εχουν απώλεια θερμότητας οι διπλανοι - από πάνω? 2) Γιατι είναι μικρότερες? Αν εγω καίω ενεργειακό μέρα-νύχτα Vs πετρέλαιο λίγες ώρες οταν οι αλλοι το εχουν κλειστο, από που και ως που θα ειναι μεγαλύτερες οι απώλειες στην πρωτη περιπτωση? οι απώλειες στους σωλήνες απο το υπόγειο μέχρι πάνω γιατι να διαφέρουν δηλαδη? Αυτο δεν καταλαβαινω. 3) Αρα, γιατι να μην μπορω να εξαιρεθώ απο το πάγιο εφόσον δεν το ανάβω καθόλου? Πέρυσι ουτε μια ωρα δεν το αναψα και τα κατοσταρια επεφταν στο παγιο κανονικα.
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 1) Αν θερμαίνω το χώρο μου (ανεξαρτήτως τρόπου) γιατι να εχουν απώλεια θερμότητας οι διπλανοι - από πάνω? 2) Γιατι είναι μικρότερες? Αν εγω καίω ενεργειακό μέρα-νύχτα Vs πετρέλαιο λίγες ώρες οταν οι αλλοι το εχουν κλειστο, από που και ως που θα ειναι μεγαλύτερες οι απώλειες στην πρωτη περιπτωση? οι απώλειες στους σωλήνες απο το υπόγειο μέχρι πάνω γιατι να διαφέρουν δηλαδη? Αυτο δεν καταλαβαινω. 3) Αρα, γιατι να μην μπορω να εξαιρεθώ απο το πάγιο εφόσον δεν το ανάβω καθόλου? Πέρυσι ουτε μια ωρα δεν το αναψα και τα κατοσταρια επεφταν στο παγιο κανονικα. 1. Λάθος το κατάλαβες. Όταν εσύ θερμαίνεις το χώρο σου, εσύ έχεις απώλειες προς τους δίπλα/από πάνω/από κάτω που δεν θερμαίνουν τον δικό τους. 2. Είναι μικρότερες γιατί ένας χώρος που θερμαίνεται κρατάει υψηλότερη μέση θερμοκρασία σε σχέση με το να μην θερμαινόταν καθόλου. 3. Όταν το ανάβει ο δίπλα/από πάνω/από κάτω και δεν το ανάβεις εσύ, τότε υπάρχουν απώλειες από όλους αυτους προς τα σένα. Τι δεν καταλαβαίνεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα