idomeneas7 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μου απαντάς σε κάτι τελείως διαφορετικό, δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω...Τελευταία προσπάθεια: 1. Εγω θερμαινω το χωρο (δεν μας νοιαζει πως). Γιατι να εχουν απωλειες οι αλλοι? 2. Ειπαμε θερμαινεται ο χωρος, απλα οχι με πετρελαιο. 3. Τα παραπάνω. Γιατι να εχουν αυξημενες απωλειες οι αλλοι? Εγω ας πουμε οτι εχω το σπιτι φουρνο συνεχεια (ΟΧΙ με πετρελαιο) για ποιο λογο να μην απαλασσομαι απο το παγιο? Πως θα επιβαρυνω τους αλλους με προσθετες απωλειες?
Liverpool89 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Κοιτα να δεις αυτονομη θερμανση εχεις, αλλα για ολους σας καιει ενας καυστηρας. Οπου ειναι ετσι διαστησιολογημενος να μπορει να καλυψει ολα τα διαμερισματα. Πχ το ανοιγουν ολοι ταυτοχρονα, τοτε θα πρεπει να ζεσταθουν ολα, απλα θα αργησει, ολοι πονταρουν στην μη συγχρονησμενη λειτουργια . Τα κτηρια μονωνονται μονο εξωτερικα σπανια οι ενδιαμεσοι τοιχοι εχουν μονωση οπου αποσκοπει στην μειωση των ηχων. Εσυ και να μην το ανοιγεις θα χει ενα παγιο, οπως το ρευμα, αν εσυ ζεις με κερια, αλλα εχεις ρολοι θα πληρωσεις παγιο. Οι διπλα σου εχουν απωλειες προς τα σενα και εσυ προς αυτους, καινε λιγο παραπανω για να ζεσταθουν οταν εσυ δεν ζεσταινεις το χωρο σου. Αν το ΔΘ(διαφορα θερμοκρασιας) ειναι υψηλη τοτε καποιος απο τους δυο με απλα λογια επωφελείται απο την ζεστη του αλλου. Παιζει ρολο και με τι θερμαινεις το χωρο σου.πχ με αεροθερμο, τοτε εσυ εχεις ζεστη ατμοσφαιρα, αλλα αν πιαστεις την τον τοιχο θα βαι κρυος, ο αλλος θερμαινεται με καλοριφερ αν πιασει τον τοιχο του θα ναι πιο ζεστος απο τον δικο σου, ομως εσυ θα κερδιζεις απο αυτο, αυτος θα χανει
idomeneas7 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Εγω χρησιμοποιώ ενεργειακό κυρίως, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον μοναδικό "κοινό" τοίχο με άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας. Από κάτω δεν έχω κανέναν. 'Αρα κανείς δεν έχει παραπάνω απώλειες επειδή εγώ δεν ανάβω καλοριφέρ. Αν εχει, εξηγησε μου πως. Οποτε, η δικαιολογία με τις απωλειες και το πάγιο δεν βλέπω να στέκει. Το οτι επειδη υπαρχει η εγκατασταση επιβαρυνομαι με το παγιο δεν βλέπω να στέκει γιατι το παγιο καλυπτει τις απωλειες, οχι την συντηρηση που ευχαριστως να πληρωσω. Στο ρολόι του ρεύματος δεν ξερω τι καλυπτει το παγιο για να κανω συγκριση.
logokrimenos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Τελικά στην περίπτωσή μου θα έχω κάποια οικονομία αν κλείσω τα μισά σώματα?
idomeneas7 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Λιβερ, βασικα οι απωλειες του παγιου δεν ειναι μονο στις σωληνωσεις των κοινοχρηστων χωρων? Δηλαδη τις απωλειες που εχει ενας που το αναβει στον διπλανο που εχει σπιτι - αρκτική θα τις πληρώσει ο ίδιος, ετσι δεν ειναι? Αφου θα αργησει να του πιασει τη θερμοκρασια γιατι θα χανει, οποτε θα γραφτει σε αυτόν (όπως αν ειχε ανοιχτα τα παραθυρα πχ). Το παγιο δεν ειναι μονο ο,τι χανεται στους σωληνες απο το υπογειο μεχρι πανω που περνανε κατα μηκος της σκαλας?
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μου απαντάς σε κάτι τελείως διαφορετικό, δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω...Τελευταία προσπάθεια: 1. Εγω θερμαινω το χωρο (δεν μας νοιαζει πως). Γιατι να εχουν απωλειες οι αλλοι? 2. Ειπαμε θερμαινεται ο χωρος, απλα οχι με πετρελαιο. 3. Τα παραπάνω. Γιατι να εχουν αυξημενες απωλειες οι αλλοι? Εγω ας πουμε οτι εχω το σπιτι φουρνο συνεχεια (ΟΧΙ με πετρελαιο) για ποιο λογο να μην απαλασσομαι απο το παγιο? Πως θα επιβαρυνω τους αλλους με προσθετες απωλειες? Απαντώ σε ότι ακριβώς ρωτάς, μάλλον κάνεις λάθος ερωτήσεις. Τελευταία προσπάθεια και για μένα: Το σύστημα θέρμανσης κάθε πολυκατοικίας είναι φτιαγμένο και ρυθμισμένο έτσι ώστε να θερμαίνει συγκεκριμένο αριθμό διαμερισμάτων, αν χρησιμοποιηθεί για να θερμάνει λιγότερα διαμερίσματα τότε γίνεται σπατάλη πετρελαίου. Έτσι λοιπόν αν εσύ ζεσταίνεις το χώρο σου με άλλο τρόπο, βοηθάς στο να σπαταλούν περισσότερο πετρέλαιο οι υπόλοιποι που τον ζεσταίνουν με την κεντρική θέρμανση. Ο παραπάνω λόγος μαζί με τον άλλον που περιέγραψα σε προηγούμενα post(οι απώλειες από τα πιο ζεστά στα πιο κρύα διαμερίσματα) είναι ο λόγος ύπαρξης του πάγιου θέρμανσης, δλδ κάθε διαμέρισμα χρεώνεται ένα ποσοστό από ένα μικρό μέρος του πετρελαίου που καταναλώθηκε άσχετα αν έχει χρησιμοποιήσει η όχι την κεντρική θέρμανση. Όσο για την αδυναμία απαλλαγής σου από το πάγιο, ο captain obvious σου απαντά "προφανώς επειδή έτσι προβλέπει το καταστατικό". Τελικά στην περίπτωσή μου θα έχω κάποια οικονομία αν κλείσω τα μισά σώματα? Ίσως να έχεις, ίσως και όχι. Ο λέβητας/καυστήρας θα λειτουργεί λιγότερη ώρα μια και θα έχει να ζεστάνει νερό για 4-5 σώματα αντί για 8, θα έχεις όμως απώλειες θερμότητας από τα ζεστά στα κρύα δωμάτια. Μόνο στην πράξη θα το δεις. 1
Liverpool89 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Οι ενδιαμεσοι οροφοι παντα εκμεταλλευονται την θερμανση του απο κατω. Αν μενεις.στον πρωτο οροφο με πυλωτη διαμερισμα 100τμ θα χεις περισσότερες απωλειες απο τον απο πανω που θα χει 100τμ διαμερισμα κι αυτος. Αν ο απο πανω θερμαίνεται αλλιως ή δεν θερμαινει το χωρο του, αυτος στον πρωτο θα εχει κι αλλες απωλεις που μππρει να μην ειχαν υπολογιστει ακομα ουτε στην μελετη, αλλιως μπορει να βαζανε μονωση ενδιαμεσα. Εφοσον ο καυστηρας δουλευει και καει πχ λεω εγω 10λιτρα/ωρα λειτουργιας για να φτασει το νερο απο στου 90 βαθμους, τοσο θα καει για ενα για δυο, για ολα. Σου λεω ενα απλο παραδειγμα, ποση ωρα θα σου επαιρνε να εβραζες ενα κιλο μακαρονια, μισο, 1/4 στην ιδια κουζινα, ιδια κατσαρολα, ιδια ποσοτητα νερου, ποση ηλεκτρικη ενεργεια θα δαπανουσες να βρασει το νερο πρωτα την ιδια, να κανεις τα μακαρονια; θα χρειαζοταν λιγοτερος χρονος μαγειρεματος αλλα οχι βρασμου
Joshua21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Οι ενδιαμεσοι οροφοι παντα εκμεταλλευονται την θερμανση του απο κατω. Όχι μόνο του από κάτω, αλλά και του από πάνω. Αν μενεις.στον πρωτο οροφο με πυλωτη διαμερισμα 100τμ θα χεις περισσότερες απωλειες απο τον απο πανω που θα χει 100τμ διαμερισμα κι αυτος. Δεν είναι σίγουρο αυτό, αν το κτήριο είναι τριώροφο τότε ο από πάνω σου θα έχει περισσότερες απώλειες από σένα. Αν ο απο πανω θερμαίνεται αλλιως ή δεν θερμαινει το χωρο του, αυτος στον πρωτο θα εχει κι αλλες απωλεις που μππρει να μην ειχαν υπολογιστει ακομα ουτε στην μελετη, αλλιως μπορει να βαζανε μονωση ενδιαμεσα. Δεν μπόρεσα να βγάλω κάποιο νόημα από αυτά. Εφοσον ο καυστηρας δουλευει και καει πχ λεω εγω 10λιτρα/ωρα λειτουργιας για να φτασει το νερο απο στου 90 βαθμους, τοσο θα καει για ενα για δυο, για ολα. Λάθος. Ο καυστήρας αν προσέξεις δεν δουλεύει ασταμάτητα, όταν φτάσει το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία σταματάει. Αν 100 λίτρα νερό 90 βαθμών περάσουν από 2 σώματα, τότε η θερμοκρασία εξόδου θα έχει πέσει στους 75 βαθμούς. Αν όμως 100 λίτρα νερό 90 βαθμών περάσουν από 4 σώματα, η θερμοκρασία εξόδου θα έχει πέσει στους 60 βαθμούς(τυχαία νούμερα). Και φυσικά ο καυστήρας θα χρειαστεί να δουλέψει περισσότερη ώρα(συνεπώς θα καταναλώσει περισσότερο καύσιμο) για να ξαναζεστάνει το πιο κρύο νερό.
idomeneas7 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Οι ενδιαμεσοι οροφοι παντα εκμεταλλευονται την θερμανση του απο κατω. Αν μενεις.στον πρωτο οροφο με πυλωτη διαμερισμα 100τμ θα χεις περισσότερες απωλειες απο τον απο πανω που θα χει 100τμ διαμερισμα κι αυτος. Αν ο απο πανω θερμαίνεται αλλιως ή δεν θερμαινει το χωρο του, αυτος στον πρωτο θα εχει κι αλλες απωλεις που μππρει να μην ειχαν υπολογιστει ακομα ουτε στην μελετη, αλλιως μπορει να βαζανε μονωση ενδιαμεσα. Εφοσον ο καυστηρας δουλευει και καει πχ λεω εγω 10λιτρα/ωρα λειτουργιας για να φτασει το νερο απο στου 90 βαθμους, τοσο θα καει για ενα για δυο, για ολα. Σου λεω ενα απλο παραδειγμα, ποση ωρα θα σου επαιρνε να εβραζες ενα κιλο μακαρονια, μισο, 1/4 στην ιδια κουζινα, ιδια κατσαρολα, ιδια ποσοτητα νερου, ποση ηλεκτρικη ενεργεια θα δαπανουσες να βρασει το νερο πρωτα την ιδια, να κανεις τα μακαρονια; θα χρειαζοταν λιγοτερος χρονος μαγειρεματος αλλα οχι βρασμου Μένω στον πρώτο, αλλά το θέμα δεν είναι οι δικές μου απώλειες (που σίγουρα είναι περισσότερες γιατι εχω πιλοτή από κάτω) αλλά των άλλων και πως θεωρητικα αυξανονται αν δεν αναβω καλοριφερ. Αυτό το παράδειγμα είναι σαν να φτιάξω εγώ ενα κιλό μακαρόνια αλλά να πληρώσει ποσοστό των απωλειών θερμότητας που είχα από την ξεσκέπαστη κατσαρόλα ο από πάνω επειδή έχει κι αυτός κουζίνα. Την οποία δεν χρησιμοποιούσε καν εκείνη την ώρα. Τελικά οι απώλειες ΑΚΑ πάγιο είναι ή δεν είναι η θερμότητα που χάνεται στους σωλήνες που περνάνε από κοινόχρηστους χώρους μέχρι να φτάσουν τα σώματα?
lary7 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Μένω στον πρώτο, αλλά το θέμα δεν είναι οι δικές μου απώλειες (που σίγουρα είναι περισσότερες γιατι εχω πιλοτή από κάτω) αλλά των άλλων και πως θεωρητικα αυξανονται αν δεν αναβω καλοριφερ. Αυτό το παράδειγμα είναι σαν να φτιάξω εγώ ενα κιλό μακαρόνια αλλά να πληρώσει ποσοστό των απωλειών θερμότητας που είχα από την ξεσκέπαστη κατσαρόλα ο από πάνω επειδή έχει κι αυτός κουζίνα. Την οποία δεν χρησιμοποιούσε καν εκείνη την ώρα. Τελικά οι απώλειες ΑΚΑ πάγιο είναι ή δεν είναι η θερμότητα που χάνεται στους σωλήνες που περνάνε από κοινόχρηστους χώρους μέχρι να φτάσουν τα σώματα? Ποσο % ειναι αυτο το πάγιο ωστε να σε απασχολει τοσο εντονα? Γενικα καποιος που μενει σε πολυκατοικια αναγκαστικα αποδεχετε τις υποχρεωσεις της "συγκατοικησης" με τους αλλους ενοικους. Μεσα σε αυτες ειναι και το παγιο οταν καποιος επιλεξει να κλεισει τα σώματα. Οι απώλειες των αλλων ειναι υπαρκτες επειδη οι εσωτερικες τοιχοποιηες και η ενδιαμεση πλακα ειναι αμονωτες, ενω οταν βγαίνει ενας απο το συστημα πεφτει η αποδοση του συστηματος θερμανσης για ολους. Το παγιο ειναι η προστασια αυτου που καιει θερμανση σε σχεση με καποιον που δεν καιει, ΑΛΛΑ αμα εσυ επιλεγεις να θερμαινεις τον χωρο με αλλο συστημα και εχεις μονιμα 25 βαθμους τοτε ουσιαστικα βγαινεις χαμενος εσυ. Τα συστηματα θερμανσης σε μια πολυκατοικια δεν μπορει να ειναι 100% δικαια, αμα εχεις θερμιδομετρητες αντε να ειναι 95% δικαιο, αλλα σχεδιαστικαν με την υποθεση οτι ολοι το χρησιμοποιουν. Ουσιαστικα δεν μπορεις να κανεις κατι να εξαιρεθεις απο το παγιο, εκτος αν συνεναισουν ολοι οι ιδιοκτητες... Τελικά στην περίπτωσή μου θα έχω κάποια οικονομία αν κλείσω τα μισά σώματα? Λογικα θα εχεις αλλα μικρη, το συστημα θα πεσει σε αποδοση λογω υπερδιαστασιολογησης και θα εχεις αυξημενες απωλειες επειδη οι εσωτερικοι τοιχοι δεν ειναι μονωμενοι. Αλλα θα καις λιγοτερο αφου θερμαινεις λιγοτερα μετρα. 1
Liverpool89 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Ξερω οτι ο καυστηρας δεν δουλευει ασταματητα. 75 βαθμους θα χει αν τα σωματα ειναι ειναι κοντα. Αλλιως θα χει πτωση θερμοκρασιας, μπορει να μην ειναι πολυ μεγαλη ομως. Και ο τελευταιο οροφος εχει απωλειες γιατι εχει μην θερμαινομενο χωρο απο πανω, συνηθως βαζουν μονωση, στις καινουργιες πολυκατοικιες.
Joshua21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Ξερω οτι ο καυστηρας δεν δουλευει ασταματητα. Αν το ήξερες, η τουλάχιστον αν το είχες συμπεριλάβει στο σκεπτικό σου, δεν θα έλεγες ότι ο καυστήρας καίει πχ 10L/h άσχετα το πόσα σώματα ζεσταίνει. 75 βαθμους θα χει αν τα σωματα ειναι ειναι κοντα. Μην κολλάς στο νούμερο, όπως έγραψα και πριν τα νούμερα είναι τυχαία, την ουσία δες. Και ο τελευταιο οροφος εχει απωλειες γιατι εχει μην θερμαινομενο χωρο απο πανω, συνηθως βαζουν μονωση, στις καινουργιες πολυκατοικιες. Εγώ θα το έλεγα κάπως αλλιώς, ο τελευταίος όροφος έχει μεγαλύτερες απώλειες από τους υπόλοιπους επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλος χώρος από πάνω. Υπόψιν στα χιλιοστά θέρμανσης κάθε διαμερίσματος έχει συνυπολογιστεί η θέση του διαμερίσματος, δλδ αν είναι στον τελευταίο όροφο, ή η τυχόν ύπαρξη pilotis κάτω από το διαμέρισμα του 1ου ορόφου.
Liverpool89 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Αν το ήξερες, η τουλάχιστον αν το είχες συμπεριλάβει στο σκεπτικό σου, δεν θα έλεγες ότι ο καυστήρας καίει πχ 10L/h άσχετα το πόσα σώματα ζεσταίνει. Μην κολλάς στο νούμερο, όπως έγραψα και πριν τα νούμερα είναι τυχαία, την ουσία δες. Εγώ θα το έλεγα κάπως αλλιώς, ο τελευταίος όροφος έχει μεγαλύτερες απώλειες από τους υπόλοιπους επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλος χώρος από πάνω. Υπόψιν στα χιλιοστά θέρμανσης κάθε διαμερίσματος έχει συνυπολογιστεί η θέση του διαμερίσματος, δλδ αν είναι στον τελευταίο όροφο, ή η τυχόν ύπαρξη pilotis κάτω από το διαμέρισμα του 1ου ορόφου. Ειπα οτι καιει ενα τυχαιο νουμερο λιτρα ανα ωρα λειτουργιας.. δεν ειπα οτι αν θες να χεις 24ωρες θερμανση θα λειτουργει ο καυστηρας 24ωρες, οι ωρες λειτουργιας θα ναι λιγοτερες. Στα χιλιοστα δεν ξερω, αν εννοεις στην μελετη θερμανσης ναι υπολογιζονται οι απωλειεςε βαση τον οροφο, αν συνορευει με μη θερμαινομενο χωρο. Αλλα οπως ξερουμε το κτιριο θωρακιζεται εξωτερικα οπου προσπαθουμε να μην υπαρχουν θερμογεφυρες. Δεν ειμαι απολυτος ομως γιατι εχω να τα εφαρμοσω καιρο. Οι πιο εμπειροι απο μενα, θα γνωριζουν πιο καλα το αντικειμενο
Joshua21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Ειπα οτι καιει ενα τυχαιο νουμερο λιτρα ανα ωρα λειτουργιας.. Μην προσπαθείς μα με βγάλεις τρελό: Εφοσον ο καυστηρας δουλευει και καει πχ λεω εγω 10λιτρα/ωρα λειτουργιας για να φτασει το νερο απο στου 90 βαθμους, τοσο θα καει για ενα για δυο, για ολα. Κοτσάνα ήταν αυτό που πέταξες, και χοντρή μάλιστα. Ο καυστήρας καταναλώνει λιγότερο καύσιμο όταν χρειάζεται να ζεστάνει λιγότερα σώματα. Στα χιλιοστα δεν ξερω, αν εννοεις στην μελετη θερμανσης ... Αν δεις καλύτερα αυτά που έγραψα θα διαπιστώσεις ότι δεν έγραψα για "χιλιοστά" γενικώς και αορίστως, έγραψα για "χιλιοστά θέρμανσης κάθε διαμερίσματος"
Liverpool89 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Κοτσάνα ήταν αυτό που πέταξες, και χοντρή μάλιστα. Ο καυστήρας καταναλώνει λιγότερο καύσιμο όταν χρειάζεται να ζεστάνει λιγότερα σώματα. Οκ, οπως ειπα καποιος πιο εμπειρος απο μενα θα το εξηγησει καλυτερα. εμαθα κατι, απο την κοτσανα μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα