zoranb Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Μισό γιατί μπερδεύτικα. Για να μπαίνεις στο ebank account σου δεν χρειάζεσαι username/pass; Μετά χρειάζεσαι κι άλλο κωδικό για τις μεταφορές εμβασμάτων κλπ. ενώ για τις πληρωμές ΔΕΚΟ κλπ. δεν χρειάζεται τίποτα;
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Μισό γιατί μπερδεύτικα. Για να μπαίνεις στο ebank account σου δεν χρειάζεσαι username/pass; Μετά χρειάζεσαι κι άλλο κωδικό για τις μεταφορές εμβασμάτων κλπ. ενώ για τις πληρωμές ΔΕΚΟ κλπ. δεν χρειάζεται τίποτα; Εχει σημασια η τραπεζα . Στην Eurobank για πληρωμες λογαριασμων ή μεταφορες στην ιδια Τραπεζα δεν ζηταει κατι αλλο . Για μεταφορα σε άλλη τραπεζα σου στελνει κωδικο στο κινητο που πρεπει να γραψεις στο pc ή μπορεις να εχεις εγκατεστημενο ποιστοποιητικο ασφαλειας και να μην ζηταει κατι άλλο . Στην Εθνικη για κάθε πληρωμη , μεταφορα κλπ πρεπει να βαζεις κωδικο ή από τα" μηχανάκια" που ειχε παλια ή με κωδικο με sms στο κινητο τωρα πια . Τετοια "μηχανακα " σημιουργιας κωδικων ειχαν Εθνικη και Αλφα αλλα τα εχουν καταργησει για νεους χρηστες.
makfil Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Μισό γιατί μπερδεύτικα. Για να μπαίνεις στο ebank account σου δεν χρειάζεσαι username/pass; Μετά χρειάζεσαι κι άλλο κωδικό για τις μεταφορές εμβασμάτων κλπ. ενώ για τις πληρωμές ΔΕΚΟ κλπ. δεν χρειάζεται τίποτα; Για να μπεις στο e-banking κάθε τράπεζας χρειάζεσαι username+ pass. Για πράξεις που χρειάζονται πρόσθετη ασφάλεια, η ΕΤΕ (έχω το μηχανάκι από το 2003 όταν κατάργησε τους κωδικούς που έδινε σε σελίδα) ζητάει κωδικό από μηχανάκι, η Alpha (έχω το μηχανάκι από την Εμπορική που εξαγοράστηκε από την Alpha) ζητάει κωδικό από μηχανάκι αλλά χειρίζομαι και το προφίλ των λογαριασμών που είχα στη Ctibank με αποστολή του κωδικού στο κινητό, ενώ η Eurobank στέλνει κωδικό στο κινητό. Δεν έχω λογαριασμό στην Πειραιώς και δεν γνωρίζω το σύστημα που έχει, όπως δεν γνωρίζω πως λειτουργούν οι 3 προηγούμενες με νέους συνδρομητές.
zoranb Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Ποιά η λογική του να ζητάει κωδικό από μηχανάκι για τις μεταφορές χρημάτων ενώ για τις πληρωμές όχι;
makfil Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Προσωπικά, δεν γνωρίζω τη λογική των συστημάτων ασφαλείας κάθε τράπεζας αλλά η διαφορά που βέπω μεταξύ των δύο κατηγοριών είναι ότι η πρώτη αφορά σε διατραπεζικές πράξεις ενώ η δεύτερη σε πληρωμές σε φορείς (ΔΕΚΟ, ασφαλιστικές κλπ).
arxaggelos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Και η Εθνική και η Πειραιώς ζητάνε κωδικό για κάθε συναλλαγή που βγάζει λεφτά από τον λογαριασμό σου προς κάπου αλλού. Οι διαφορές είναι ότι η Πειραιώς το κάνει εδώ και χρόνια με κωδικό που έρχεται με sms ενώ η Εθνική τώρα ξεκίνησε. Κατά συνέπεια, οι περισσότεροι πελάτες της Εθνικής λογικά χρησιμοποιούν ακόμη τη συσκευή παραγωγής κωδικών. Η συσκευή, τέλος, δίνει μετά τη συναλλαγή και έναν δεύτερο (3ψηφιο) κωδικό επιβεβαίωσης (που διασταυρώνεται με αυτόν που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή μετά τη συναλλαγή), πράγμα που δεν ξέρω αν γίνεται με το sms. Πάντως στην Πειραιώς δεν γίνεται σίγουρα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Για να μπεις στο e-banking κάθε τράπεζας χρειάζεσαι username+ pass. Για πράξεις που χρειάζονται πρόσθετη ασφάλεια, η ΕΤΕ (έχω το μηχανάκι από το 2003 όταν κατάργησε τους κωδικούς που έδινε σε σελίδα) ζητάει κωδικό από μηχανάκι, η Alpha (έχω το μηχανάκι από την Εμπορική που εξαγοράστηκε από την Alpha) ζητάει κωδικό από μηχανάκι αλλά χειρίζομαι και το προφίλ των λογαριασμών που είχα στη Ctibank με αποστολή του κωδικού στο κινητό, ενώ η Eurobank στέλνει κωδικό στο κινητό. Δεν έχω λογαριασμό στην Πειραιώς και δεν γνωρίζω το σύστημα που έχει, όπως δεν γνωρίζω πως λειτουργούν οι 3 προηγούμενες με νέους συνδρομητές. Η Πειραιως δεν θελει προσθετο κωδικο .Εχει η κορη μου. Ποιά η λογική του να ζητάει κωδικό από μηχανάκι για τις μεταφορές χρημάτων ενώ για τις πληρωμές όχι; Πολιτικη ασφαλειας κάθε τραπεζας.
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Εγω μόλις πριν λιγες μέρες έκανα αίτηση για win-banking και γίνανε όλα πανέυκολα στις συναλλαγές μου.Επειδή δεν έχω και μεταφορικό μέσο(αυτοκίνητο)με βολέυει πολύ .Και δεν χρειάζεται να περιμένω σε ουρες.Ή να πέφτω στην άσχετη κουτσή μαρία υπάλληλο που της λέω καντε εμβασμα με SEPA και να μου λέει τί είναι SEPA?-Ελεος δλδ
Joshua21 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Ποιά η λογική του να ζητάει κωδικό από μηχανάκι για τις μεταφορές χρημάτων ενώ για τις πληρωμές όχι; Εικάζω πως αυτό γίνεται επειδή μια πληρωμή μπορείς να την ακυρώσεις μέσα σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα(2-3 ημερών), ενώ τη μεταφορά χρημάτων όχι. Η Πειραιως δεν θελει προσθετο κωδικο .Εχει η κορη μου. Στην Πειραιώς αν κάνεις μεταφορά χρημάτων μεταξύ δύο δικών σου λογαριασμών δεν χρειάζεται extra pin, αν κάνεις μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό τρίτου χρειάζεται.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Μεγάλη ευκολία.Το χρησιμοποιώ τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτό που μου την σπάει είναι η καθυστέρηση αποστολής χρημάτων από τράπεζα σε τράπεζα. Σε χρεώνουν που σε χρεώνουν 3 ευρώ (στην alpha) ας τα κάνουν κατευθείαν. Γλυτώνουν εργατοώρες με αυτόν τον τρόπο. Τις προάλλες ήθελα να βάλω λεφτά σε ένα φίλο για να τα πάρει άμεσα . Πήγα αναγκαστικά σε κατάστημα. Για να μην πω για το παπατζιλίκι της ΕΤΕ. Αν θες λέει να βάλεις χρήματα σε άλλη τράπεζα και να φανούν άμεσα μπορείς. Αλλά θα χρεωθείς 10 ευρώ για άμεση μεταφορά. Ήταν να το κάνω τις προάλλες για να μου στείλει κάτι λεφτά η γυναίκα μου . Αλλά ευτυχώς πριν το κάνω είδα ότι η συγκεκριμένη λειτουργία είναι μόνο για εργάσιμες ημέρες και ώρες της τράπεζας. Ήταν απόγευμα και ευτυχώς που το είδα γιατί θα είχα χάσει τα 10 ευρώ 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Νομιζω το μεγαλυτερο νταβατζιλικι είναι μεταφορα σε άλλη τραπεζα αν δεν ξερεις τον λογαριασμο σε μορφη ΙΒΑΝ .Μια φορα για μεταφορα σε ΕΜΠΟΡΙΚΗ με απλη μορφη λογαριασμου ειχα πληρωσει 15 ευρω.
Joshua21 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Για έμβασμα από Πειραιώς προς οποιαδήποτε άλλη Ελληνική τράπεζα, αν δεν ξέρεις το IBAN χρεώνεσαι ανεξαρτήτως ποσού έξτρα 9€. Πέραν του κόστους εξερχόμενου εμβάσματος εννοώ. Είτε το κάνεις από το γκισέ, είτε μέσω winbank.
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Από ατομο που δουλευει σε Πειραως help dek Web banking ξερω ότι αν μεταφερεις σε λογαριασμο αλλης τραπεζας δεν μπορεις να επιλεγξεις αν η μεταφορα είναι σε ευρω να χρεωθείς όλα τα εξοδα αλλα μονο τα της Πειραιως και δεν ξερεις τι προμηθεια θα κρατησει η άλλη τραπεζα στον αποδεκτη. Μαλιστα μου ειπε ότι αυτό είναι νομος . Στην Eurobank όμως μπορεις να επιλεγξεις τι θα χρεωθείς , ακομα και όλα τα εξοδα .
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Για έμβασμα από Πειραιώς προς οποιαδήποτε άλλη Ελληνική τράπεζα, αν δεν ξέρεις το IBAN χρεώνεσαι ανεξαρτήτως ποσού έξτρα 9€. Πέραν του κόστους εξερχόμενου εμβάσματος εννοώ. Είτε το κάνεις από το γκισέ, είτε μέσω winbank. Ενώ ο υπάλληλος ενώ ξέρει πως να μετατρέψει έναν αριθμό λογαριασμού σε μορφή IBAN σίγουρα έχει λάβει εντολή να μην το κάνει. 1
makfil Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Για λογαριασμούς της Alpha μπορούμε να βρούμε τον IBAN εδώ. Για την Πειραιώς εδώ. Για τη Eurobank εδώ. Για την ETE εδώ. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα