Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Psyber είπε

πήγα εκ του ασφαλούς στα Michelin Energy Saver

https://www.michelin.gr

12 λεπτά πριν, Psyber είπε

Δεν μου είπαν αυτό που θέλω να ακούσω γιατί είχαν όλα τα μεγέθη να μου πουλήσουν. Το 165 είναι λίγο σε φάρδος για να πατάει καλά και το 185 πολύ φαρδύ για τον κινητήρα μου (1.2). Είναι αδύναμο αυτοκινητάκι. Το 185 συνιστάται για την 1.4 έκδοση.

Να υποθέσω ότι μπήκες στο site της Michelin και το βρήκες ή στο έδειξε στον κατάλογο της Michelin ο βουλκανιζατέρ. Φαντάζομαι θα σου έδειξαν και τα διαφορετικά προφίλ που έχει το κάθε λάστιχο , γιατί μόνο το φάρδος δεν είναι αρκετό. Για να σε κάνω να καταλάβεις αν το προφίλ σου είναι 175/50 η 175/70 έχει διαφορά όπως καταλαβαίνεις στην διάμετρο του τροχού. 
Τώρα είναι αργά για ερωτήσεις τι προφιλ εβαλες κτλ. Καλοφόρετα και καλοτάξιδα.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
2 minutes ago, atheatos said:

Να υποθέσω ότι μπήκες στο site της Michelin και το βρήκες ή στο έδειξε στον κατάλογο της Michelin ο βουλκανιζατέρ. Φαντάζομαι θα σου έδειξαν και τα διαφορετικά προφίλ που έχει το κάθε λάστιχο , γιατί μόνο το φάρδος δεν είναι αρκετό. Για να σε κάνω να καταλάβεις αν το προφίλ σου είναι 175/50 η 175/70 έχει διαφορά όπως καταλαβαίνεις στην διάμετρο του τροχού. 
Τώρα είναι αργά για ερωτήσεις τι προφιλ εβαλες κτλ. Καλοφόρετα και καλοτάξιδα.

οχι δε μιλάω για το βάρος. Το μέγεθος που επέλεξα καταλήγει σε 14 που είναι η διάμετρος της ζάντας μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Psyber είπε

οχι δε μιλάω για το βάρος. Το μέγεθος που επέλεξα καταλήγει σε 14 που είναι η διάμετρος της ζάντας μου.

Οκ. Πάμε ξανά. Δεν έγραψα πουθενά για βάρος. Το προφίλ του ελαστικού είναι μέρος της διάστασης του. Έχει σχέση με το φάρδος του ελαστικού , για παράδειγμα το 175/40  σημαίνει ότι το πλαϊνό τμήμα του ελαστικού έχει ύψος το 40% του 175 κτλ.

https://www.michelin.gr

ξαναβαζω το site της Michelin μιας και πήγες εκεί εκ του ασφαλούς και καλό είναι να του ρίξεις μια μάτια , να σε βοηθήσει να καταλάβεις κάποια πράγματα.

Και πάλι σου εύχομαι καλοτάξιδο και χωρίς προβλήματα . Καληνύχτα.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psyber είπε

το configurator της michelin προτείνει 165/70/14 και 185/60/14 μεταξύ άλλων και εγώ έβαλα το 175/65/14. Το θεωρείς λάθος;

Φίλε μου δεν ξέρω τι ζάντα φοράς. Στο έγραψα από την αρχή το πλάτος της ζάντας παίζει ρόλο. Αν υποθέσουμε ότι η ζάντα σου έχει φάρδος ικανο να δεχτεί και  τις δυο διαφορετικές διαστάσεις του configurator , τότε δεν το  θεωρώ λάθος μιας και θα μπορει να δεχτεί την ενδιάμεση διάσταση που έβαλες, πρόσεξε όχι μόνο στο θέμα πλάτους ελαστικού , αλλά και στο ενδιάμεσο προφίλ. 
To site της Michelin δείχνει τις διαστάσεις γενικα βάση με τα στοιχεία του κατασκευαστή και ότι οι ζάντες που φοράς είναι οι σωστές για τα συγκεκριμένα λάστιχα.

Δεν θα κάτσει το configurator της Michelin να ασχοληθεί με το τι πλατος ζάντες φοράς.Αυτό το κάνουν αλλά site. Αν για παράδειγμα οι ζάντες σου , έχουν το πλάτος να δεχτούν μόνο , μέχρι την μικρή διάσταση του 165/70 , τότε ναι το 175 /65 είναι λάθος.  
Αν πάλι η ζαντα σου έχει πλατος να δεχτεί μόνο, μέχρι το 185/60 τότε το 175/65 δεν είναι λάθος.

Οποτε το τι θεωρώ λάθος ή όχι είναι σχετικό . Από την στιγμή που τα λάστιχα μπήκανε και ο βουλκανιζατέρ δεν προσπάθησε να εκμεταλευτει , καποια πιθανή αδιαφορία σου, για το προφιλ και να σου βάλει πχ.175/70  τότε όλα καλά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...