Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα είτε στο ebay είτε στο amazon, θα ήθελα να μιλήσουμε σχετικά με τη πρόσφατη κατάργηση των prepaid φακέλων του εξωτερικού. Πήγα σε τρία διαφορετικά καταστήματα και εισέπραξα 3 διαφορετικές απαντήσεις. Στο πρώτο δεν ήξεραν, στο δεύτερο μου είπανε ότι φταίνε τα capital control και στο τρίτο μου είπαν ότι κάποιοι τους εκμεταλλευόνταν και τους παραγέμιζαν (λες και στο site των ΕΛ.ΤΑ. δεν γράφει αναξαρτήτου βάρους). Επειδή πλέον οι χρεώσεις των ΕΛ.ΤΑ. είναι απλησιάστες καθώς έδινα 2.2 για να στείλω ένα μικρό σαπούνι και τώρα μου ζητάνε 6.20. πάει για φούντο το μαγαζάκι μου. Έχει κανείς το ιδιο πρόβλημα με μένα; Υπάρχει κάποια εναλλακτική; Γιατί έστειλα παράπονα και στα ΕΛ.ΤΑ. και στο Υπουργείο Μεταφορών και φυσικά δεν πήρα απάντηση. Ευχαριστώ και συγγνώμη αν πόσταρα σε λάθος section.

Επεξ/σία από manoskalog
Δημοσ.

δε ξερω για εναλλακτικη, σημερα παντως μου τα εκαναν τσουρεκια για ενα δεματακι που πηγα να στειλω, επειδη ειχα χρησιμοποιησει ειπαν, πολλη ταινια συσκευασιας και κανονικα δε το δεχονται βαση καποιας εγκυκλειου κ και διεθνων κανονισμων κ παπαριες γιατι λεει μπορει καποιος να ανοιξει το δεμα και να το ξανακλεισει με την ιδια ταινια κλπ κλπ

ενω  αν αγορασουμε τα δικα τους ωραια κουτακια ολα καλα... αφου το αναλυσαμε κανα τεταρτο τελικα το πηραν..γτπ

Δημοσ.

Στην ταινία έχουν αλλεργία! Ότι να 'ναι! Πάντως τώρα το βράδυ έιδα στο site τους ότι οι prepaid εξωτερικού είναι διαθέσιμοι. Αύριο που θα πάω απο 'κει φαντάζομαι θα μου πουν ότι δε ξέρουν τίποτα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι φακελοι ειναι ξανα διαθεσιμοι αλλα δεν απαγορευουν σιλοτειπ κολλητικες και  επεκταση φακελων μονο, χθες και σημερα ημουν με διευθυντη και προισταμενο των Ελτα για το θεμα, τα νεωτερα ειναι απαγορευονται, οτιδηποτε με παχος πανω απο 2cm, τα περνανε απο μια ειδικο για την περιπτωση μετρητη παχους, δηλαδη και για εμενα που εστελνα  κυριως σαπουνια δεν περνανε απο διαλογη  πλεον.

Οι ανθρωποι που το αποφασισαν αυτο ειναι εκτος πραγματικοτητας, οι προπληρωμενοι εξωτερικου χρησιμοποιουταν κατα κυριο λογο σε πωλησεις και οχι σε αλληλογραφια, υπαρχουν τα email για αυτο.

Προφανως δεν θελουν να δουλευουν τα καταστηματα με εξωτερικο μια και δεν υπαρχει αλλος φθηνος τροπος μεταφορικων που να μην υπερβαινει την αξια των προιοντων, σε εμενα γυρισαν αρκετους προπληρωμενους φακελους πισω απο τις 10 οκτωμβριου τα ειχαν κρατημενα 20 μερες!, οταν ρωτησα ποιος ευθυνεται για την καθυστερηση επιστροφης για να κανω εγγραφη διαμαρτυρια, μου εδωσαν να καταλαβω οτιν δεν θα βγαλω ακρη.

Στο μεταξυ οι πελατες θα αρχισουν να διαμαρτυρονται, σε αρκετους γυρισα τα χρηματα τους πισω, και υπαρχει παντα ο κυνδινος του αρνητικου feedback, μετα απο χρονια κοπου και δουλειας εγινα power seller- top raited seller, και αυτα πλεον θα πανε στραφι.

Επεξ/σία από mankam
Δημοσ.

Να κάνει μικρό δέμα να έρθει από Αγγλία 3 ημέρες ΄να έρθει Ελλάδα και να περιμένεις πάνω από 7 (με τη σημερινή) να έρθει στα χέρια σου.

Μάλλον το έχουν ξεφτιλίσει και σε αναγκάζουν με τον τρόπο του να πας σε courier.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα αυτό μιας και πάλι τα ΕΛΤΑ κάνανε το θαύμα τους και έχουν παγώσει (αναστείλει) την πώλησή τους .

Έχει κάνεις κανένα νεότερο ?

Δημοσ.

Εδω και καιρο τα ΕΛΤΑ προσπαθουν να βρουν ακρη με τους προπληρωμενους.

Καταρχας πρεπει να εντοπισουμε το προβλημα και το προβλημα ειναι το εξης , τα ΕΛΤΑ προφανως δεν αποστελλουν με δικα τους μεσα στο εξωτερικο , προφανως εχουν γινει συμφωνιες με ιδιωτικες (αεροπορικες φανταζομαι)  εταιριες οι οποιες κανουν τις μεταφορες, εκει λοιπον πιστευω οτι ειναι το προβλημα, γιατι αν η συμφωνια λεει οτι π.χ. για 1 τονο τα ΕΛΤΑ δινουν 1000ευρω και εμεις συμπληρωνουμε τον τονο με προπληρωμενους αξιας 500ευρω τοτε τα ΕΛΤΑ μπαινουν μεσα.

Δικαιως θα αναρωτηθουμε το εξης , μα καλα παταξε το κρατος ολες τις κατασπαταλησεις και κυνηγαει τετοια μικροποσα ;

και η απαντηση γνωστη , ποιον εξυπηρετει αυτο ; βγαζει κανενας μεγαλοκαρχαριας εκατομμυρια; οχι , εγω και εσυ βγαζουμε δυο-τρια δεκαρικα ευρω και χαιρομαστε κιολας λες και πιασαμε την καλη.

Αλλη μια φορα λοιπον χωρις προπληρωμενους οι οποιοι πιστευω πως οπου ναναι θα κυκλοφορησουν παλι και σε αναμονη των νεων "οδηγιων".

Δημοσ.

Επειδή είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα είτε στο ebay είτε στο amazon, θα ήθελα να μιλήσουμε σχετικά με τη πρόσφατη κατάργηση των prepaid φακέλων του εξωτερικού. Πήγα σε τρία διαφορετικά καταστήματα και εισέπραξα 3 διαφορετικές απαντήσεις. Στο πρώτο δεν ήξεραν, στο δεύτερο μου είπανε ότι φταίνε τα capital control και στο τρίτο μου είπαν ότι κάποιοι τους εκμεταλλευόνταν και τους παραγέμιζαν (λες και στο site των ΕΛ.ΤΑ. δεν γράφει αναξαρτήτου βάρους). Επειδή πλέον οι χρεώσεις των ΕΛ.ΤΑ. είναι απλησιάστες καθώς έδινα 2.2 για να στείλω ένα μικρό σαπούνι και τώρα μου ζητάνε 6.20. πάει για φούντο το μαγαζάκι μου. Έχει κανείς το ιδιο πρόβλημα με μένα; Υπάρχει κάποια εναλλακτική; Γιατί έστειλα παράπονα και στα ΕΛ.ΤΑ. και στο Υπουργείο Μεταφορών και φυσικά δεν πήρα απάντηση. Ευχαριστώ και συγγνώμη αν πόσταρα σε λάθος section.

Οι τιμές των ταχυδρομικών, όπως και των εισητηρίων, ήταν απαράδεκτα χαμηλές .... ξέρεις πόσο κοστίζει το ίδιο στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο?

Δημοσ.

Φίλε DrLo, (χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ) πραγματικά δεν με ενδιαφέρει ποσό στοιχίζει στην ΝΥ ή στο Λονδίνο ή σε άλλη χώρα.
Οι μισθοί μας δεν έχουν καμία σχέση με τους μισθούς εκεί όπως και το κόστος ζωής εκεί. Όλα είναι αναλογικά.
Επίσης δεν μπορεί να είναι το δέμα στο αεροδρόμιο κ να κάνει 7-10 μέρες να βγει κ να έρθει. Αλλά εδώ πάμε σε άλλο θέμα και δεν είναι της παρούσης…

Φίλε sapiens , λογικά κάπως έτσι πρέπει να είναι. Εν αναμονή λοιπόν των νέων οδηγιών που θα υποθέσω ότι αυτή τη φορά θα αφορούν και το βάρος εκτός από τα 2 cm υψος…Αλλά πότε....;;

Δημοσ.

Λογικό το βλέπω να μπουν περιορισμοί στον όγκο και στο βάρος. Ορισμένοι το είχαν παραξεφτυλίσει το θέμα. Έχω διαβάσει ιστορία όπου ο τύπος έκοψε τον προπληρωμένο φάκελο και τον κόλλησε πάνω σε κούτα (!!!). Φυσικά, του επεστράφη πίσω, but still... λίγο μυαλό ρε παιδιά...

Πέραν τούτου, το κόστος του προπληρωμένου είναι λίγο μεγαλύτερο από το να πας και να στείλεις έναν απλό φάκελο με γραμματόσημα. Βέβαια στην ευκολία δε συγκρίνονται, άλλο το να πετάς 10 φακέλους μεσ' το κίτρινο κουτί, κι άλλο να πηγαίνεις στο κατάστημα, να περιμένεις στην ουρά, να κολλάς 50 γραμματόσημα, κλπ...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα.

Το ίδιο έπαθα και εγώ.

Μου γύρισαν πίσω λόγω πάχους κάπου 100 φακέλλους με καθυστέρηση πάνω από έναν μήνα.

Πριν από 2-3 εβδομάδες μου ανακοίνωσαν ότι οι προπληρωμένοι φάκελλοι καταργούνται!

Τώρα στέλνω τα προιόντα μου πολύ ακριβότερα στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να μην ειμαι ανταγωνιστικός.

Μήπως έχει ρωτήσει κάποιος τα παρακάτω:

1.Αν αγοράσεις γραμματόσημα σε ποσότητα δικαιούσαι έκπτωση;

2.Αν οι αποστολές φακέλλων είναι αρκετές δικαιούσαι έκπτωση;

3.Η Β προτεραιότητα για το εξωτερικό ισχύει;

Δημοσ.

Επειδή είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα είτε στο ebay είτε στο amazon, [...] Επειδή πλέον οι χρεώσεις των ΕΛ.ΤΑ. είναι απλησιάστες καθώς έδινα 2.2 για να στείλω ένα μικρό σαπούνι και τώρα μου ζητάνε 6.20. πάει για φούντο το μαγαζάκι μου.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα - θέλω να πουλήσω τέτοια μικροαντικείμενα διεθνώς οπότε χρειάζομαι έναν τρόπο να τα στείλω ώστε τα μεταφορικά να μην κοστίζουν σχεδόν όσο και τα προϊόντα ή περισσότερο.

Σου είναι εύκολο να μου πεις προς ποιους προορισμούς έστελνες γενικά;

Τα 2.2 ευρώ που είπες ήταν και για χώρες εξωτερικού;

Δημοσ.

τα ίδια τράβαγα και εγώ σε αυτή την κωλοχώρα, ενιωθα ότι το ίδιο το κράτος με τιμωρεί που θέλω απλά να έχω μια Χ ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Μέχρι που τα μάζεψα και πήγα σε άλλη χώρα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ας μην είμαστε άδικοι...

Το να μπορούσες να στείλεις ενα σαπουνι (δηλαδή κάτι με όγκο και βάρος) μόνο με 1,10 σε όλο τον κόσμο ήταν πάμφθηνο μόνο στην Κίνα μπορεί να είχαν τέτοιες τιμές.

Και δυστυχώς αρκετοί το εκμεταλλεύονταν στο έπαρκο δηλαδή παίρναν τον προπληρωμένο και βαζαν μέσα πράμα και μετά τον περνούσαν όλο με ταινία και ορίστε.

Εγώ λόγω δουλειάς και ζωής στην Γερμανία ένα διάστημα μπορώ να πω ότι οι τιμές των ΕΛΤΑ στο χαμηλό βάρος μέχρι διακόσια γραμμάρια είναι πολύ καλές στα πιο βαριά είναι όντως ακριβά.

Ωστόσο οι προπληρωμένοι ήταν πάμφθηνοι και παραδίδονταν πολύ γρήγορα πχ έτυχε να στείλω πεμπτη και δευτέρα να παραδωθεί Αμερική. Τρελάθηκε ο παραλήπτης.

Οπότε ας μην είμαστε αχάριστοι, τα courier είναι πανάκριβα, τα ΕΛΤΑ με χαμηλό κόστος προσφέρουν αρκετά σύντομη παράδοση σε όλο τον κόσμο που στο εξωτερικό αντίστοιχες υπηρεσίες κοστίζουν πολλά $$. Μόνο να δείτε απο ebay πόσο χρεώνουν για να στείλουν απο Αμερική Ελλάδα!

Νομίζω πως μόλις καταργηθούν οι προπληρωμένοι ή αναμορφωθούν θα λυθεί το θέμα όσων στέλνουν σαπούνια και εξηγούμε. Επειδή όλοι οι σαπουνοπωλητές είναι σχεδόν από Ελλάδα θα ανεβούν σε όλους οι τιμές και έτσι το ελληνικό σαπούνι με λάδι το κλασσικό που λέμε απλά θα το βρίσκουν οι αγοραστές πιο ακριβά.

Η τιμή των ΕΛΤΑ θα είναι για όλους.

Γενικά οι πωλήσεις στο εξωτερικό που κάνετε είναι πολυ σημαντικές και ευεργετικές για την οικονομία και όντως πρέπει να επιδοτούνται με φθηνά μεταφορικά και προσφορές αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνει το ΕΛΤΑ που είναι απλά μια εταιρία. Το κράτος πρέπει να πει επιδοτώ την αποστολή πραγμάτων στο εξωτερικό γιατί έτσι αυξάνω την παραγωγή εξαγωγή κτλ.

Όπως πχ στην Κίνα που με 0,99$ σου στέλνουν το πακέτο στο σπίτι γιατί εκεί το ταχυδρομείο με εντολή του κράτους έχει σχεδόν μηδενικά τέλη!

• Like 1
Δημοσ.

Το κράτος πρέπει να πει επιδοτώ την αποστολή πραγμάτων στο εξωτερικό γιατί έτσι αυξάνω την παραγωγή εξαγωγή κτλ.

Αχέμ, ξεχνάς ότι όλοι οι σαπουνοπωλητές δουλεύουν μαύρα. Κανείς δε κόβει απόδειξη για πώληση που έγινε στο eBay, καθώς δεν υπάρχει και τρόπος να ανιχνευτεί. Δεν αυξάνεται τίποτα για το κράτος, απλά μπαίνουν μερικά ευρώ παραπάνω στην τσέπη του πωλητή. Οπότε δεν έχουν και λόγο να "επιδοτήσουν" κάτι τέτοιο.

(Όχι ότι σε άλλη περίπτωση θα το έκαναν σκεπτόμενοι την οικονομική ανάπτυξη, αλλά να 'χουμε να λέμε.)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...