adtakhs Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Να αγοράσεις τον I5 6600K εκτός και αν το budget σου είναι τέτοιο που δεν σου επιτρέπει να βάλεις δυνατή κάρτα γραφικών . Σε μια τέτοια περίπτωση κοίταξε τον FX 8320 ώστε να μείνουν χρήματα για κάρτα γραφικών.
Fulgore Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Λοιπόν είχα: FX 8350, Asrock 990 fx extreme 3 και xfire 7950 και πήγα σε ι5-6500 και σε MSI z170 A μαζί με xfire 7950.. Η διαφορά ανάμεσα στους 2 CPU στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι τεράστιες... Κοίτα, μετά από έρευνα και πολύ ψάξιμο κατάλαβα πως ο 8350 δεν είναι γι αυτό το παιχνίδι. Από θέμα γραφικών δεν είναι τίποτα. Ωστόσο από θέμα υπολογισμών ανά δευτερόλεπτο είναι πολύ απαιτητικό με αποτέλεσμα το per core performance να μην είναι αρκετό Αργησες λιγο τακη Να αγοράσεις τον I5 6600K εκτός και αν το budget σου είναι τέτοιο που δεν σου επιτρέπει να βάλεις δυνατή κάρτα γραφικών . Σε μια τέτοια περίπτωση κοίταξε τον FX 8320 ώστε να μείνουν χρήματα για κάρτα γραφικών. Επισης μαλλον θα ηταν καλυτερο να ξαναδιαβασεις το topic εξ αρχης γιατι αλλα καταλαβες 1
spyros007 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Εβαλε αμδ σε ασροκ με 4+2 φασεις τροφοδοσια κια περιμενει να παιξει.,Αυτο τα λεει ολα.Μετα φτεει ο 8350 1
Mitsos_The_Great Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Σχετικά με το αν αξίζει να πάει κανείς σε FX ή i5/i7 για gaming: Watch Dogs (FX 8320 4.6Ghz, r9 390) GPU Usage: Watch Dogs (i7 6700k 4.0Ghz Stock, r9 390) GPU Usage: Με τον 8320 ήταν ξεκάθαρο ότι έτρωγα μπουκάλι & πολλά Framedrops λόγω αυτού. Οι AMD FX 8*** καλοί, χρυσοί είναι αλλά δεν κάνουν για gaming κατά τη γνώμη μου (κυρίως σε CPU Bound τίτλους όπως είναι το WD). Ελπίζω να δούμε ωραία πράγματα με τους zen.
Fulgore Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Οι Amd Κανουν για gaming μονο οταν κοιταμε μεχρι 8320 και ειδικα αν συνδυαστει με overclock. Για τον μεσο χρηστη ο φθηνοτερος i5 ειναι υπεραρκετος για gaming(αλλα και αν το budget δεν ειναι μικρο).Ολα τα αλλα οπως παντα να ειχαμε να λεγαμε. Να το πω πιο απλα,οι Fx ειναι καλοι μονο στα σωστα χερια ατομων που ξερουν τι ψαχνουν/ζητανε. 2
spyros007 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Ετσι δεν βαζουμε FX σε 4+2 φασεις τροφοδοσιας γιατι μετα το throttling παει συνεφο ακομα και στοκ
cliobaccarra Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Αντε παμε παλι τα ιδια για να καταλαβουνε μερικοι, 100 φορες τα ιδια θα λεμε. Προφανως ο Fx μπορει να ειναι οικονομικος αλλα αφετερου δεν ειναι για τον οποιοδηποτε. Πρωτα απο ολα χρειαζεται μια αξιολογη μητρικη ακομα και για τις στοκ συχνοτητες διοτι αλλιως το throtle παει συννεφο. Με την asrock extreme 3 ακομα κλαιω τα ευρα μου.... Δευτερον χρειαζεται μια αξιολογη ψυχτρα αλλιως θα κανει θορυβο η εργοστασιακη (μια λυση ειναι να γινει undervolt αν δεν εχουμε σκοπο το o.c). Τριτον δεν απευθυνεται σε ατομα που δεν μπορουν να πατησουν το del η το f2 να μπουν bios και να κλεισουν turbo και power states. Συμπεριλαμβανομενων των απο πανω αν δεν το εχετε, δεν θελετε να το ψαξετε και να ταλαιπωρειστε η ειστε παντελως ασχετοι παιρνετε i5 εστω και κλειδωμενο και παιζετε τα παιχνιδια σας τελεια. 5
Fulgore Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Αντε παμε παλι τα ιδια για να καταλαβουνε μερικοι, 100 φορες τα ιδια θα λεμε. Προφανως ο Fx μπορει να ειναι οικονομικος αλλα αφετερου δεν ειναι για τον οποιοδηποτε. Πρωτα απο ολα χρειαζεται μια αξιολογη μητρικη ακομα και για τις στοκ συχνοτητες διοτι αλλιως το throtle παει συννεφο. Με την asrock extreme 3 ακομα κλαιω τα ευρα μου.... Δευτερον χρειαζεται μια αξιολογη ψυχτρα αλλιως θα κανει θορυβο η εργοστασιακη (μια λυση ειναι να γινει undervolt αν δεν εχουμε σκοπο το o.c). Τριτον δεν απευθυνεται σε ατομα που δεν μπορουν να πατησουν το del η το f2 να μπουν bios και να κλεισουν turbo και power states. Συμπεριλαμβανομενων των απο πανω αν δεν το εχετε, δεν θελετε να το ψαξετε και να ταλαιπωρειστε η ειστε παντελως ασχετοι παιρνετε i5 εστω και κλειδωμενο και παιζετε τα παιχνιδια σας τελεια. Γιαυτο και το τονισα για να φενεται γιατι μερικοι δεν λενε να το καταλαβουν. 1
spyros007 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Ξαναν μανα μεχρι να το εμπεδωσουμε.Δεν βαζουμε FX σε 4+2 φασεις τροφοδοσιας γιατι μετα το throttling παει συνεφο ακομα και στοκ.Στην συγκεκριμενη περίπτωση δεν φταιει ο FX.Αυτα ειναι βασικα πραγματα και οχι εξειδικευμένες γνωσεις.Eιναι σαν να βαζειες Κ επεξεργαστη σε μητρικη που δεν κανει overcloking και μετα να κατηγωρεις την INTEL.Συμφωνω απολυτος οτι οι INTEL και αποδηδουν καλύτερα σε αυτου του ειδους παιχνίδια και γενικα ειναι πιο δυνατοι επεξεργαστες ,αλλα στη συγεκριμενη περιπτωση το προβλημα δεν ηταν μονο η AMD αλλα και αυτος που εχτισε το συστημα και το μουφα παιχνιδι .
SwagJim Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Όσοι έχετε επαναστατικό πνεύμα και θέλετε να πάτε κόντρα στο καταστημένο(intel),παίρνετε amd επεξεργαστές.Όλοι οι άλλοι που δεν συμβιβάζεστε με μετριότητες,παίρνετε intel και ησυχάζετε. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2015 από SwagJim
Dimitris Nikolopoulos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Όπως και να έχει, είτε έφταιγε ο 8350 είτε η μητρική εγώ τη λύση μου τη βρήκα. Με το νέο CPU και m/b είδα μεγάλες διαφορές. Αυτό που ακριβώς ήθελα. Εγώ πάντως θα επιμείνω στο ότι ενδεχομένως να έφταιγε και ο 8350 γιατί το ίδιο θέμα έχει παρατηρηθεί και σε άλλους χρήστες του συγκεκριμένου παιχνιδιού οι οποίοι πήγαν μάλιστα και σε ι3 και είδαν διαφορά. Έτσι ισχυρίστηκαν τουλάχιστον.
Fulgore Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Όπως και να έχει, είτε έφταιγε ο 8350 είτε η μητρική εγώ τη λύση μου τη βρήκα. Με το νέο CPU και m/b είδα μεγάλες διαφορές. Αυτό που ακριβώς ήθελα. Εγώ πάντως θα επιμείνω στο ότι ενδεχομένως να έφταιγε και ο 8350 γιατί το ίδιο θέμα έχει παρατηρηθεί και σε άλλους χρήστες του συγκεκριμένου παιχνιδιού οι οποίοι πήγαν μάλιστα και σε ι3 και είδαν διαφορά. Έτσι ισχυρίστηκαν τουλάχιστον. Αυτο ειναι γεγονος και σε αλλα παιχνιδια βλεπε της Blizzard που ειναι γραμμενα κυριως για Intel/nvidia συστηματα και οι διαφορες μεταξυ Intel και Amd ειδικα στο Wow ειναι οντως χαοτικες. Ουτως ή αλλως η αγορα εγινε του i5 αρα ολα τα αλλα μικρη εως καθολου σημασια εχουν πλεον. 1
Dimitris Nikolopoulos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Ξαναν μανα μεχρι να το εμπεδωσουμε.Δεν βαζουμε FX σε 4+2 φασεις τροφοδοσιας γιατι μετα το throttling παει συνεφο ακομα και στοκ.Στην συγκεκριμενη περίπτωση δεν φταιει ο FX.Αυτα ειναι βασικα πραγματα και οχι εξειδικευμένες γνωσεις.Eιναι σαν να βαζειες Κ επεξεργαστη σε μητρικη που δεν κανει overcloking και μετα να κατηγωρεις την INTEL.Συμφωνω απολυτος οτι οι INTEL και αποδηδουν καλύτερα σε αυτου του ειδους παιχνίδια και γενικα ειναι πιο δυνατοι επεξεργαστες ,αλλα στη συγεκριμενη περιπτωση το προβλημα δεν ηταν μονο η AMD αλλα και αυτος που εχτισε το συστημα και το μουφα παιχνιδι . spyros007. Για σένα είναι βασικά πράγματα προφανώς. Για μένα αυτό με τις φάσεις τροφοδοσίας δεν μου το εξήγησε ποτέ κανένας ειδικός ούτε έτυχε ποτέ να το συναντήσω μπροστά μου παρόλο που διάβασα αρκετά πράγματα για τη σύνθεση ενός υπολογιστή. Και όταν μιλάω για ειδικούς δεν αναφέρομαι για τους εργαζόμενους του πλαισίου και του εσοπ καθώς η πλειονότητα από αυτούς δεν ξέρει που παν τα τέσσερα. Και όσον για την απόλυτη σιγουριά που έχετε εδώ μέσα ότι δεν φταίει ο FX, εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Αναγνωρίζω το λάθος μου με την τροφοδοσία και δεν είμαι fanboy κανενός. 2
TheELF Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 spyros007. Για σένα είναι βασικά πράγματα προφανώς. Για μένα αυτό με τις φάσεις τροφοδοσίας δεν μου το εξήγησε ποτέ κανένας ειδικός ούτε έτυχε ποτέ να το συναντήσω μπροστά μου παρόλο που διάβασα αρκετά πράγματα για τη σύνθεση ενός υπολογιστή. Και όταν μιλάω για ειδικούς δεν αναφέρομαι για τους εργαζόμενους του πλαισίου και του εσοπ καθώς η πλειονότητα από αυτούς δεν ξέρει που παν τα τέσσερα. Και όσον για την απόλυτη σιγουριά που έχετε εδώ μέσα ότι δεν φταίει ο FX, εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Αναγνωρίζω το λάθος μου με την τροφοδοσία και δεν είμαι fanboy κανενός. Έχεις κάνα save να μοιραστείς μαζί μας σε σημείο που είναι έντονο το «πρόβλημα» αργοπορία;
nikos1982 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 spyros007. Για σένα είναι βασικά πράγματα προφανώς. Για μένα αυτό με τις φάσεις τροφοδοσίας δεν μου το εξήγησε ποτέ κανένας ειδικός ούτε έτυχε ποτέ να το συναντήσω μπροστά μου παρόλο που διάβασα αρκετά πράγματα για τη σύνθεση ενός υπολογιστή. Και όταν μιλάω για ειδικούς δεν αναφέρομαι για τους εργαζόμενους του πλαισίου και του εσοπ καθώς η πλειονότητα από αυτούς δεν ξέρει που παν τα τέσσερα. Και όσον για την απόλυτη σιγουριά που έχετε εδώ μέσα ότι δεν φταίει ο FX, εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Αναγνωρίζω το λάθος μου με την τροφοδοσία και δεν είμαι fanboy κανενός. δεν ειναι μονο οι φασεις ειναι και οτι ετρεχες το crossfire σε pci-e x4 που σου κόβει και αυτο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα