manthes Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Γεια σας. Εχω ενα παλιο μαχαιρι tramontina (πανω απο 20ετια) και σκεφτομαι αν πρεπει να το ακονισω ή αν ειναι καλυτερα να παρω ενα φτηνο μαχαιρι. Δεν εχω γνωση ποσο καλα εκοβε στις αρχες το μαχαιρι και αν γενικα αξιζουν τα tramontina οπως δεν ξερω και κατα ποσο ειναι καλυτερα ή χειροτερα τα μαχαιρια που θελω να αγορασω. Οι επιλογες μου ειναι τα:http://www.praktiker.gr/p/maxairi-metaltex-chef-gia-kreas-64885 http://www.cookshop.gr/ProductDetail.aspx?nodeSerial=001001001002003003&nodeId=63&productId=1970Σας παρακαλω μη μου λετε να αγορασω μαχαιρια με 20 ευρω και πανω καθως προφανως δεν υπαρχει η οικονομικη ανεση αλλιως δεν θα ανοιγα καν το θεμα
ravend Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Σε τι κατασταση ειναι το τραμοντινα;χτυπηματα,στραβωμενη λαμα,σπασιματα στη κοψη κτλ? Αν δεν ξέρεις να ακονιζεις βρες καποιον που να γνωριζει,σωστο και κρατα το. Καλυτερο απτα δυο που παραθετεις σιγουρα εαν και εφοσον ειναι σε ανεκτη κατασταση. Δεν ειναι απτα καλυτερα μεταλλα αλλα σιγουρα οχι και απο τα χειρότερα,αν αντεξε 20 χρόνια χρησης ευκολα αντεχει αρκετα ακομη με σωστη χρήση και συντηρηση. αυτα που εβαλες σε λινκ δεν πιστεύω οτι θα αντεχαν 20 χρονια. Εαν και εφοσον θες κατι νεο,κοιτα σε icel,victorinox,henckels,wusthof.Ολο και κατι θα εχουν στα γουστα σου στο 20αρικο. 1
manthes Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δεν εχει κανενα προβλημα απλα δεν κοβει πολυ καλα. Οποτε να μεινω καλυτερα οπως ειμαι και αργοτερα να παρω ενα victorinox με κανα 20ευρω;
cococrops Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 παρε ενα λαδακονο και θα γινεις πασας εγω την εχω καταβρει!δεν ειναι κατι δυσκολο να το ακονισεις
Dakonblackblade Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Ακόνισε αυτό που έχεις, μάζεψε για το victorinox. Και μιλάμε για 20-22 πόντους λάμα. Εγώ δεν είχα , πήρα, και τώρα χαίρομαι να κόβω. Απλοποίησε πολύ τα πράγματα στην κουζίνα ακόμα και για δουλειές που δεν το περίμενα.Πχ. κόψιμο λάχανου. Στα 2. Κόψιμο καρπουζιού. Ψιλοκόψιμο κρεμμυδιού αλλά και λαχάνου. Χαίρεσαι ρε φίλε να κόβεις. Επίσης πόσο συχνά αλλάζει κανείς μαχαίρια? Έχω μαχαίρια κουζίνας 20 χρόνια από τη μάνα μου.Ας πάρει κανείς τα ποιοτικά. Πήρα τo κουζίνας της victorinox και εκτίμησα και άλλα πράγματα στο σχεδιασμό που δεν τα καταλαβαίνεις με την πρώτη. Κοφτερό, με φαρδιά λάμα για άπλωμα βουτύρου πχ. αλλά και με μύτη για να τσιμπάς πράγματα εφόσον τα κόβεις, με σωστό μήκος για να το ελέγχεις στα φρούτα.. Έχει πλάκα όταν αρχίσεις και τα βλέπεις αυτά http://www.frigohellas.gr/victorinox-5-2003-22-maxairi-chef-mikos-lamas-220mm 1
manthes Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Ως ασχετος ισως κανω μια χαζη ερωτηση αλλα αυτη η πετρα που ειναι για δρεπανια θα ηταν καλυτερη απο τις αλλες πετρες για ακονισμα του μαχαιριου; http://www.praktiker.gr/p/petra-akonismatos-lux-57888
idomeneas7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δεν ξερω τι μαχαιρι εχεις, αλλα απο περιεργεια ειδα τιμες στα καινουργια της μάρκας που λες και ειναι στον πατο. Μηπως σου βγει φτηνοτερα να παρεις ενα ίδιο για τα επομενα 20 χρονια?
cococrops Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Ως ασχετος ισως κανω μια χαζη ερωτηση αλλα αυτη η πετρα που ειναι για δρεπανια θα ηταν καλυτερη απο τις αλλες πετρες για ακονισμα του μαχαιριου; http://www.praktiker.gr/p/petra-akonismatos-lux-57888 ειναι ειδη πετρων!αυτη για παραδειγμα την χρησιμοποιεις κατευθειαν,ειναι μια αλλη που την βαζεις πρωτα μεσα σε νερο και ειναι και το λαδακονο που βαζεις πανω στη πετρα μια σταγονα λαδι και ακονιζεις μετα!!
manthes Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δηλαδη κανει και ας ειναι για δρεπανι οπως γραφει στην σελιδα; Το λεω επειδη δεν ξερω που θα βρω αλλου στην Θεσσαλονικη και δεν αξιζει να παραγγειλω απο Αθηνα με τα μεταφορικα
manthes Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Τελικα αγορασα μια πετρα ακονισματος απο ενα μαγαζι με σιδηρικα και θα δω τι αποτελεσματα θα εχει οταν θα παω να αγορασω κανενα μεγαλο κομματι κρεας που θα θελει τεμαχισμα. 1
ravend Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Ψαξε κανα οδηγο ακονισματος τυπου , how to sharpen knife with stone,water stone να παρεις καμια ιδεα σε περιπτωση που δεν ξερεις πως γίνεται. Καλα ακονισματα! 2
manthes Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Το αποτελεσμα τελικα ηταν πολυ καλυτερο απο οτι περιμενα με κοστος μολις 2 ευρω για την αγορα της πετρας. Το κρεας το κοβει υπερβολικα ανετα οπως και τα μικρα κοκαλάκια. Στα μεγαλυτερα ζοριζεται καπως αλλα νομιζω πως ειναι λογικο. Μαχαιρι ειναι οχι μπαλτας . Αν ειναι της προκοπης το μεταλο του μαχαιριου και δεν θελει καθε λιγο και λιγακι ακονισμα δεν βλεπω καν τον λογο να αγορασω καινουριο μαχαιρι. Ευχαριστω για τις συμβουλες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα