Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολα τα μελη του Insomnia.

Πριν απο περιπου 2 εβδομαδες εκανα μια παραγγελια απο τα sportsdirect.

Οταν μου ηρθε η παραγγελια προς επληξη μου ειδα οτι το ενα προϊον ειναι εντελως
διαφορετικο απο αυτο που παρηγγειλα,παω να το τσεκαρω στο site και οντως
Στο ιδιο Link που ηταν το προιον που ειχα παραγγειλει ειχαν βαλει αλλο.

Μετα απο 3-4 mail που εστειλα μου ειπαν  οτι πηρα το σωστο προιον και δεν μπορουν να κανουν κατι.

Η παραγγελια εγινε με paypal.

Ευτυχως ομως εχω την Google που προφανως εχει κρατησει την φωτο απο το παλιο προιον και τραβηξα ενα βιντεακι που αποδεικνυει τα λεγομενα μου.

Εχετε το νου σας με αυτο το μαγαζι γιατι δεν ειναι η πρωτη Φορα που μου κανει τετοια κολπα. (Σχεδον σε καθε παραγγελεια καποια προιοντα θα εχουν διαφορετικο μεγεθος απ' οτι τα παρηγγειλα.)

Επισης θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε τι μπορω να κανω μεσω της PayPal και πως ακριβως.

Οριστε και το Βιντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=fyidPlm5hxM

(Προφανως παρηγγειλα το Γκρι με την κουκουλα και μου στειλαν το πρασινο)

Επεξ/σία από George156
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν ειναι η πρωτη Φορα που μου κανει τετοια κολπα. Σχεδον σε καθε παραγγελεια καποια προιοντα θα εχουν διαφορετικο μεγεθος απ' οτι τα παρηγγειλα.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα παραπάνω, είναι ότι η εμπειρία σου από το συγκεκριμένο κατάστημα, δεν προέρχεται από μια-δυο παραγγελίες, αλλά από αρκετές. Συνεπώς, η ακόλουθη απορία φαίνεται εύλογη:

Τι είδους μαζοχισμός μπορεί να διακατέχει κάποιον, ώστε να συνεχίζει να παραγγέλνει από ένα κατάστημα που τον κρεμάει συνεχώς και κατ' επανάληψη;

• Like 15
Δημοσ.

Συμπληρωσες την φορμα επιστροφης προιοντος, απο το site, το εστειλες και στο ξαναστειλαν πισω χωρις να στο αλλαξουν?

Aπο οτι βλεπω ΟΧΙ......

Οταν κανεις αυτη την διαδικασια που λεει στο site και ΔΕΝ στο αλλαξουν, τοτε ναι, μπορεις να γραψεις οτι ειναι και απατη......

Αλλα μεχρι να το κανεις ολο αυτο, sorry αλλα ειναι ακυρος ο τιτλος.....

Το SD παει by the book, οποτε ακολουθησε απλα τις οδηγιες που λεει.... its so simple....

Δημοσ.

Εσύ έτσι το ψώνισες; βάση του google δηλαδή; γιατι στην σελίδα τους (δεν ξέρω αν το άλλαξαν αν και μου φαίνεται παρατραβηγμένο) δείχνει να είναι το ιδιο http://www.sportsdirect.com/helly-hansen-seaford-jacket-mens-639575?colcode=63957516

χωρίς δηλαδή να αλλάζει η εικόνα,,

Αν ψώνισες έτσι δεν έχει καμιά σημασία γιατι το κατάστημα δεν νοείται να είναι υπεύθυνο για μια φωτογραφία που είδες εσύ απο google και ας την πήρε την φωτογραφία το google απο τον server του sportsdirect (=ο κεντρικός υπολογιστής που μέσα του "τρέχει" η σελίδα του μαγαζιού)  καταστήματος..

Το google είναι μια μηχανή αναζήτησης και δεν έχει καμιά επαγγελματική σχέση με το εκάστοτε eshop ...

Και δεν είναι καλή συνήθεια (και να σε τι προβλήματα μπορεί να οδηγήσει) να ψωνίζεις έτσι... μπαίνεις στην σελίδα του κάθε καταστήματος και κοιτάς τι αγοράζεις το google το χρησιμοποιείς απλά σαν βοηθητικό εργαλείο για αναφορά.. και όχι σαν μέσω για να αγοράσεις.

Επίσης υπάρχει διαθέσιμο το σακάκι που θέλεις ή δεν το έχουν καν; αν ναι γιατι δεν τους λες να στο αλλάξουν;

Τέλος αυτό που σου δώσανε είναι αυθεντικό;

Αν σου δώσανε αυθεντικό, έτσι όπως φαίνεται στο μαγαζί τους (και όχι στο google ) τότε δεν γίνεται να κάνεις κάτι και δεν θα ήταν σωστό να κάνεις κάτι γιατι εσύ έχεις το άδικο.

Πως καταλαβαίνεις αν σου δώσανε την σωστό σακάκι;

κοιτάς τον κωδικό (Product code) που αναγράφεται στην απόδειξη του paypal αν είναι ίδιος με τον κωδικό στην φυσική απόδειξη... αν είναι τότε σου στείλανε αυτό που αγόρασες..

Δημοσ.

Συμπληρωσες την φορμα επιστροφης προιοντος, απο το site, το εστειλες και στο ξαναστειλαν πισω χωρις να στο αλλαξουν?

Aπο οτι βλεπω ΟΧΙ......

Οταν κανεις αυτη την διαδικασια που λεει στο site και ΔΕΝ στο αλλαξουν, τοτε ναι, μπορεις να γραψεις οτι ειναι και απατη......

Το SD παει by the book, οποτε ακολουθησε απλα τις οδηγιες που λεει.... its so simple....

Οπως ειπα, πρωτα τους εστειλα μηνυμα με το προβλημα.

Μου ειπαν να τους στειλω φωτογραφιες απο το προιον και αφου το εκανα μου ειπαν οτι ειναι ολα κομπλε και δεν μπορουννα κανουν κατι. 

ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΤΙ ΑΛΛΩΝ εγω απατη το λεω.

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία τι βγάζει το google image search. Σημασία έχει η εικόνα στο url στο οποίο παρήγγειλες. Δεν νομίζω ότι εταιρία μεγέθους και κύρους του sports direct κολλάει σε μια επιστροφή παραγγελίας. Εκεί (UK) πρώτα από όλα έχει νόμους που αν δεν σου αρέσει το προϊόν το επιστρέφεις και no questions asked. 

ψαξτο λίγο καλύτερα, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για επιστροφές

http://www.sportsdirect.com/customerservices/completedorders/returnsandexchanges

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ έτσι το ψώνισες; βάση του google δηλαδή; γιατι στην σελίδα τους (δεν ξέρω αν το άλλαξαν αν και μου φαίνεται παρατραβηγμένο) δείχνει να είναι το ιδιο http://www.sportsdirect.com/helly-hansen-seaford-jacket-mens-639575?colcode=63957516

χωρίς δηλαδή να αλλάζει η εικόνα,,

Αν ψώνισες έτσι δεν έχει καμιά σημασία γιατι το κατάστημα δεν νοείται να είναι υπεύθυνο για μια φωτογραφία που είδες εσύ απο google και ας την πήρε την φωτογραφία το google απο τον server του sportsdirect (=ο κεντρικός υπολογιστής που μέσα του "τρέχει" η σελίδα του μαγαζιού)  καταστήματος..

Το google είναι μια μηχανή αναζήτησης και δεν έχει καμιά επαγγελματική σχέση με το εκάστοτε eshop ...

Και δεν είναι καλή συνήθεια (και να σε τι προβλήματα μπορεί να οδηγήσει) να ψωνίζεις έτσι... μπαίνεις στην σελίδα του κάθε καταστήματος και κοιτάς τι αγοράζεις το google το χρησιμοποιείς απλά σαν βοηθητικό εργαλείο για αναφορά.. και όχι σαν μέσω για να αγοράσεις.

Επίσης υπάρχει διαθέσιμο το σακάκι που θέλεις ή δεν το έχουν καν; αν ναι γιατι δεν τους λες να στο αλλάξουν;

Τέλος αυτό που σου δώσανε είναι αυθεντικό;

Αν σου δώσανε αυθεντικό, έτσι όπως φαίνεται στο μαγαζί τους (και όχι στο google ) τότε δεν γίνεται να κάνεις κάτι και δεν θα ήταν σωστό να κάνεις κάτι γιατι εσύ έχεις το άδικο.

Πως καταλαβαίνεις αν σου δώσανε την σωστό σακάκι;

κοιτάς τον κωδικό (Product code) που αναγράφεται στην απόδειξη του paypal αν είναι ίδιος με τον κωδικό στην φυσική απόδειξη... αν είναι τότε σου στείλανε αυτό που αγόρασες..

Εσυ εφτιαξες ολοκληρο σεναριο στο μυαλο σου χωρις λογο και ενω εξηγησα τι εγινε ακριβως.

Οπως ειπα, εχω κανει αρκετες παραγγελιες απο εκει.

Η παραγγελια εγινε κανονικα απο το site τους και τοτε ηταν το Γκρι με την κουκουλα, αφου μου ηρθε το πρασινο πηγα να το τσεκαρω στην ιστοσελιδα και ειχε αλλαξει η εικονα του προιοντος.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα παραπάνω, είναι ότι η εμπειρία σου από το συγκεκριμένο κατάστημα, δεν προέρχεται από μια-δυο παραγγελίες, αλλά από αρκετές. Συνεπώς, η ακόλουθη απορία φαίνεται εύλογη:

Τι είδους μαζοχισμός μπορεί να διακατέχει κάποιον, ώστε να συνεχίζει να παραγγέλνει από ένα κατάστημα που τον κρεμάει συνεχώς και κατ' επανάληψη;

Ειναι απλο, οι τιμες ειναι πολυ καλες, και οσες φορες μου στειλαν λαθος μεγεθη ειτε μου τα αλλαξαν ειτε μου εκαναν Refund

Τωρα απο οτι καταλαβα δεν ειναι προθυμοι για τιποτα απο τα δυο.

Δημοσ.

Το βίντεο δεν κατάλαβα τι ακριβώς αποδεικνύει. Απλά ψάχνεις εικόνες στο Google. Τί σχέση έχει με το τι παρήγγειλες στην σελίδα τους;

Ακόμα και στο ίδιο προιόν έχουν δεκάδες παραλλαγές και χρώματα, αν μας δείξεις τον κωδικό του προιόντος που παρήγγειλες και το προιόν που σου στείλανε είναι άλλο διαφορετικό, να πω κάνανε λάθος. Δεν το θεωρώ απίθανο, τεράστιο site είναι, λογικό να γίνει και κανά λάθος.

Ό,τι και να 'γινε πάντως, το να πηδάμε αμέσως στο "ΑΠΑΤΗ!", SCAM κτλ. είναι λίγο υπερβολικό, να ήταν κανά κινεζο-site που δεν το ξέρει η μάνα του, να το δεχτώ, αλλά το Sports Direct είναι τρομερά γνωστό και δημοφιλές (ΚΑΙ στην Ελλάδα) και αμφιβάλω ότι έχει ανάγκη να κάνει τέτοιες "απάτες".

Να έκανες λάθος όμως εσύ δεν παίζει; Μήπως παρήγγειλες όντως κατά λάθος αυτό που σου στείλανε;

Και λάθος να έκανες πάντως, αν το ζητούσες ευγενικά να στο αλλάξουν, είμαι 100% σίγουρος ότι θα το κάνανε επειδή ακριβώς είναι τεράστια επιχείρηση.

• Like 2
Δημοσ.

Το βίντεο δεν κατάλαβα τι ακριβώς αποδεικνύει. Απλά ψάχνεις εικόνες στο Google. Τί σχέση έχει με το τι παρήγγειλες στην σελίδα τους;

Ακόμα και στο ίδιο προιόν έχουν δεκάδες παραλλαγές και χρώματα, αν μας δείξεις τον κωδικό του προιόντος που παρήγγειλες και το προιόν που σου στείλανε είναι άλλο διαφορετικό, να πω κάνανε λάθος. Δεν το θεωρώ απίθανο, τεράστιο site είναι, λογικό να γίνει και κανά λάθος.

Ό,τι και να 'γινε πάντως, το να πηδάμε αμέσως στο "ΑΠΑΤΗ!", SCAM κτλ. είναι λίγο υπερβολικό, να ήταν κανά κινεζο-site που δεν το ξέρει η μάνα του, να το δεχτώ, αλλά το Sports Direct είναι τρομερά γνωστό και δημοφιλές (ΚΑΙ στην Ελλάδα) και αμφιβάλω ότι έχει ανάγκη να κάνει τέτοιες "απάτες".

Να έκανες λάθος όμως εσύ δεν παίζει; Μήπως παρήγγειλες όντως κατά λάθος αυτό που σου στείλανε;

Και λάθος να έκανες πάντως, αν το ζητούσες ευγενικά να στο αλλάξουν, είμαι 100% σίγουρος ότι θα το κάνανε επειδή ακριβώς είναι τεράστια επιχείρηση.

Καλα αυτο που ολοι σε αυτο το forum θελουν να ριχνουν το φταιξιμο στους πελατες σε τετοιες περιπτωσεις με ξεπερνα.

Η Εικονα απο το google βλεπεις απο που πηγαζει και που παραπεμπει? Αν δεν εχετε ιδεα απο πληροφορικη ,web caching και τα λειπα μην μπαινετε στην διαδικασια να το παιξετε υπερασπιστες της sportsdirect.

Ναι μαγκα μου το βρηκες, παρηγγειλα κατι που μου ειναι παντελως αχρηστο, δεν τσεκαρα ασπουμε τι πηρα.Ετσι απλα εβαζα προιοντα στο καλαθι και μετα εκανα την αγορα. Seems Legit

Μεσω του paypal τι μπορω να κανω?

Δημοσ.

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μέσω Paypal απο την στιγμή που Α) ο κωδικός προϊόντος είναι ο ίδιος με αυτό στο mail της paypal ΚΑΙ στην σελίδα της εταιρίας. Β) έχεις πάρει κωδικό παρακολούθησης παραγγελίας και επιβεβαίωσες ότι την έχεις παραλάβει/μια τρίτη εταιρία όπως πχ αυτή που ήταν υπεύθυνη για την αποστολή επιβεβαιώνει ότι την παρέδωσε στην διεύθυνση που αναγράφεται στην απόδειξη της paypal.

Απο αγγλικά πως πάμε; αν η απάντηση είναι καλύτερα απο τον τσίπρα τότε μπορείς πολύ απλά είτε να τους πάρεις τηλέφωνο (προτιμότερο) είτε να στείλεις ενα mail χωρίς υψηλούς τόνους και μαϊμουδιές τύπου με εξαπατήσατε κτλ και να τους πεις ότι στην σελίδα του προϊόντος την στιγμή που πρόσθεσες το προϊόν στο καλάθι σου προκειμένω να αποπερατώσεις την παραγγελία το προϊόν με κωδικό 639575 είχε διαφορετική εικόνα την -τάδε ημερομηνία που έκανες την παραγγελία- απο αυτή που έχει τώρα και κατά συνέπεια υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην σελίδα που σου έδωσε λάθος εντύπωση και σε οδήγησε στο να παραγγείλεις ενα προϊόν (σακάκι) που δεν ήθελες. (αυτή την γραμμή copy paste στα αγγλικά)  σαν επιπλέον στοιχεία προσθεσαι πως το ίδιο σφάλμα με την εικόνα συμβαίνει και στο cache που έχει η google για το συγκεκριμένο προϊόν του καταστήματος τους και δώσε το link του βίντεο (άλλαξε τον τίτλο όμως πρώτα) και δώσε και το link του google.

Βάση των παραπάνω ζήτα να σου αλλάξουν την παραγγελία με το σακάκι που ήθελες και να πληρώσεις την διαφορά (αν διατίθεσαι ) ή να επιστρέψεις το σακάκι.

Αν σου πούνε μά μού ζήτα να μιλήσεις με προϊστάμενο και πες του ακριβώς τα ίδια.

Το σίγουρο είναι ότι δεν σε εξαπάτησαν στην τελική αυτό που συνέβη το πολύ πολύ ειναι να έγινε ενα μεμονωμένο λάθος. και ναι θα έπρεπέ  να σε αποζημιώσουν για αυτό... αλλά είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί ότι έγινε ένα τέτοιο λάθος ειδικά αν δεν έχει καταγραφεί κανένας άλλος πελάτης να κάνει το ίδιο παράπονο.. οπότε επαφίεσαι στην καλή θέληση του προϊσταμένου...

Τώρα όλα αυτά για 17 ευρώ τζάμπα κόπος βέβαια τα μεταφορικά μόνο να βάλεις αλλά τεσπα

Δημοσ.

Καλα αυτο που ολοι σε αυτο το forum θελουν να ριχνουν το φταιξιμο στους πελατες σε τετοιες περιπτωσεις με ξεπερνα.

Αυτό κι εμένα μου κάνει εντύπωση.

Η Εικονα απο το google βλεπεις απο που πηγαζει και που παραπεμπει? Αν δεν εχετε ιδεα απο πληροφορικη ,web caching και τα λειπα μην μπαινετε στην διαδικασια να το παιξετε υπερασπιστες της sportsdirect.

Ναι μαγκα μου το βρηκες, παρηγγειλα κατι που μου ειναι παντελως αχρηστο, δεν τσεκαρα ασπουμε τι πηρα.Ετσι απλα εβαζα προιοντα στο καλαθι και μετα εκανα την αγορα. Seems Legit

Μεσω του paypal τι μπορω να κανω?

Αυτό κι εμένα μου έκανε εντύπωση.

Ζήτα refund από το paypal.

Πρέπει όμως να τους το αποδείξεις αυτό που λες.

Από εδώ μπορεί να γίνει τίποτα? Για δες.

Aπο οτι βλεπω ΟΧΙ......

Αν όπως λέει ο φίλος άλλαξαν το link και το αρνούνται, το να δεχτούν την επιστροφή εμένα δεν μου λέει τίποτα καθώς βάζουν τον πελάτη σε μια διαδικασία ταλαιπωριας.

Στην περίπτωση αυτή ναι είναι απατεώνες.

• Like 1
Δημοσ.

Λες ότι έκανες παραγγελία ενός συγκεκριμένου προϊόντος και το κατάστημα σού έστειλε κάτι διαφορετικό απ' αυτό.

Για να στηρίξεις τα λεγόμενά σου, μας δείχνεις ένα βίντεο όπου φαίνεται η περιήγηση κάποιου στις εικόνες τής google, αλλά δε γίνεται πουθενά, ούτε για μια στιγμή, η παραμικρή επίσκεψη στην επίσημη σελίδα τού καταστήματος. Το πώς περιμένεις να επιβεβαιώσει κανείς, από αυτό το βίντεο, την ιστορία που λες, μόνο εσύ το ξέρεις.

Με δυο λόγια: Έστω ότι δεχόμαστε πως όσα λες ισχύουν απολύτως. Δεν έχουμε και κανένα συμφέρον να σε αμφισβητήσουμε στο κάτω-κάτω. Δεν είναι δικό μας το sports direct στην τελική. Το βίντεο αυτό γιατί μας το δείχνεις; Για να καταλάβουμε τι;

Στειλ'το στο sports direct καλύτερα, ως μόνη απόδειξη τής «εξαπάτησής» σου και περίμενε να δεις γέλιο που έχει να πέσει! Αν ασχοληθούν έστω και ελάχιστα δηλαδή... 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό κι εμένα μου κάνει εντύπωση.

Αυτό κι εμένα μου έκανε εντύπωση.

Ζήτα refund από το paypal.

Πρέπει όμως να τους το αποδείξεις αυτό που λες.

Από εδώ μπορεί να γίνει τίποτα? Για δες.

Αν όπως λέει ο φίλος άλλαξαν το link και το αρνούνται, το να δεχτούν την επιστροφή εμένα δεν μου λέει τίποτα καθώς βάζουν τον πελάτη σε μια διαδικασία ταλαιπωριας.

Στην περίπτωση αυτή ναι είναι απατεώνες.

δεν πρόκειται να κάνει τιποτα η paypal γιατι καταρχήν η παραγγελία φαίνεται στα χαρτιά 100% εντάξει... και η εταιρία ειναι μεγάλη.. θα είχε μια πολύ μικρή πιθανότητα να ξεγελάσει την paypal αν είχε κάνει την παραγγελία απο κινεζοsite με 0 συναλλαγές που άνοιξε χτές... αλλά με την sportsdirect αποκλείεται...

βέβαια έτσι για την εμπειρία δεν χάνει τίποτα να ξεκινήσει την διαδικασία refund αλλά σίγουρα θα την ακυρώσουν

Δημοσ.

δεν πρόκειται να κάνει τιποτα η paypal γιατι καταρχήν η παραγγελία φαίνεται στα χαρτιά 100% εντάξει... και η εταρία ειναι μεγάλη.. θα είχε μια πολύ μικρή πιθανότητα να ξεγελάσει την paypal αν είχε κάνει την παραγγελία απο κινεζοsite με 0 συναλλαγές που άνοιξε χτές... αλλά με την sportsdirect αποκλείεται...

βέβαια έτσι για την εμπιρία δεν χάνει τιποτα να ξεκινήσει την διαδικασία refund αλλά σίγουρα θα την ακυρώσουν

Εκτός αν καταφέρει να αποδείξει αυτό που λέει, π.χ. με κάποιο capture από την παλιά σελίδα.

Δημοσ.

Ωραια λοιπον παρτε και δυο φωτογραφιες  με το ιδιο προιον και δειτε τα Product Info.

http://prntscr.com/90tlbc

http://prntscr.com/90tlgk

Στην πρωτη φωτογραφια  βλεπετε οτι το Product Info λεει κατι για μια μεγαλη κουκουλα.. που οντως ειχε το προιον που ειχα παραγγειλει αυτο ομως δεν εχει καν κουκουλα και δεν ειναι waterproof

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...