Προς το περιεχόμενο

Ο Tim Cook πιστεύει ότι το iPad Pro φέρνει το τέλος εποχής για τα PC


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόνο και μόνο που το συζητάμε τον στόχο του τον πέτυχε..Γι αυτό είναι στην θέση που είναι. Τίποτα δέν είναι τυχαίο σε αυτή την ζωή..!

 

Σχετικά με τα PC τώρα:

 

Φαντάζομαι ότι είναι μία τεράστια βιομηχανία που δέν θα θέλει να εξαφανιστεί σάν τους δεινόσαυρους, οπότε, άν χρειαστεί και είναι απαραίτητο και απειληθεί σοβαρά, θα βάλει το χέρι πιό βαθειά στο συρτάρι και θα πιάσει μία-δυό τεχνολογίες που έχει έτοιμες και απλά δέν προόριζε να τις παρουσιάσει τόσο νωρίς.

 

Η τεχνολογία -κατά την άποψή μου φυσικά, ελπίζω να μήν παρεξηγηθώ- έχει ήδη προχωρήσει απίστευτα αλλά δέν εμφανίζεται στο ευρή κοινό (σε εμάς τους καταναλωτές δηλαδή) με την μία. Μας δίνουν λίγο-λίγο για να μπορούν να μας πουλάνε καινοτομία και να μας τα πέρνουν συχνά και συστηματικά.

 

Είμαστε πελάτες, ας το συνειδητοποιήσουμε...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτοί οι CEO των μεγάλων εταιρειών λένε ώρες ώρες απίθανες π@π@ριές για να δικαιολογήσουν τους μισθούς τους.

Λες και ζουν σε άλλο πλανήτη. Πούλα το προϊόν σου ρε μεγάλε και άσε τα μεγάλα λόγια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά εδώ γελάει και ή apple έτσι πήγαν να κάνουν compact και all in one pc με τα imac και φαγαν τα μούτρα τους το mobility κερδίζει αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που προτείνει ή apple στη τιμή που το προτείνει αυτό που αντικαθιστά είναι αυτούς που ασχολούνται με κάνα chat κάνα fb τώρα από αυτό το μπιχλιμπιδακι της apple Φερέ κάναν i5 desktop με 8gb μνήμη και πολλά λέω να του παίζει στα αυτιά έλεος να ακούμε αλλά ο άλλος που ασχολείται με γραφικά τι θα κάνει αυτή τη πι.. Γιατί περί τέτοιου πρόκειται όπως και όλα τα tablet

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σοβαρα ποιος ο λογος να χρησιμοποιεις tablet?

Εγω η μονη χρησιμοτητα που βλεπω ειναι για να παιζεις angry birds στη τουαλετα η να βλεπεις τσοντες.

Και δε το λεω,μην εχοντας πιασει tablet στα χερια μου.

Το δουλεψα και το βαρεθηκα σε 2 ωρες.

Αχρηστα λεφτα κατ εμε.

Μια αναγκη που μας τη δημιουργησαν.

Τωρα το οτι θα αντικατασταθει το pc,τουλαχιστον αστειο.

 

Σοβαρά τώρα... σκέφτηκες πολύ για να αμολήσεις την μπούρδα; Από τότε που πήρα τάμπλετ (iPad), το κομπιούτερ το 'χω ΜΟΝΟ για να κατεβάζω τόρρεντ - για ΤΙΠΟΤ' ΑΛΛΟ.

 

Δηλαδή η ταμπλέτα είναι για... τσόντες και... Angry Birds, έτσι; Ε βέβαια... με τα "ΣΑΠΙΑ" αντρόιντ που 'χες, λογικό να 'χεις τέτοια άποψη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εννοώ ότι συμφωνώ με την κοτσάνα που πέταξε ο βλάκας ο Κουκ. Το τάμπλετ δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν ντέσκτοπ υπολογιστή - απλά εμένα ο υπολογιστής ΔΕΝ μου χρειάζεται, ό,τι χρειάζομαι το κάνω άψογα κι άνετα με την ταμπλέτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ιστορια θα δειξει αλλα κατι τετοιες δηλωσεις εκαναν καποτε στην MS, πριν παρει τα πανω της η Apple. Τροχος ειναι και γυριζει....

 

Υ.Γ. Ταιριαζει να πουμε εδω ποσο επικη ιδεα ειναι το surface book? Αμα ηταν πιο φθηνο....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μου επιτρέπεις, διαφωνώ τελείως με την ανάγνωσή σου. Καταρχήν, δεν ισχύει ότι η βιομηχανία τα κάνει όλα μικρότερα και portable... Να σου θυμίσω ότι όταν ξεκίνησαν τα smartphones είχαν οθόνες 2,5-3" και πλέον έχουμε φτάσει να θεωρούνται λίγες οι  5" (και μιλάμε για τετραπλάσια επιφάνεια). Αυτό από μόνο του κάτι σημαίνει.

 

Από εκεί και πέρα, δε μετράει μόνο το τι μπορεί να κάνει μία συσκευή αλλά και το τι βολεύει για κάποιες εργασίες. Αλλού είναι βολικότερη η χρήση touch και αλλού η χρήση ποντίκι-πληκτρολόγιο. Και φυσικά, καταλήγουμε στο πιο προφανές: μέγεθος οθόνης! Είναι δυνατόν να βολεύεται κανείς να κάνει επαγγελματική δουλειά για ώρες μπροστά από 10-12"; Εδώ δουλεύουμε με 2 και 3 οθόνες των 24"+ και δε μας φτάνουν, πόσο εύκολο είναι να βγάζουμε τα μάτια μας (είτε είμαστε designers, προγραμματιστές, γραμματείς κλπ.) μπροστά σε μικρές οθονίτσες με περιορισμένα πληκτρολόγια; Και τι θα κάνεις; Θα χρησιμοποιείς εξωτερικές οθόνες και θα δουλεύεις πάλι με mouse ποντίκι! Άρα, ποιός ο λόγος να έχεις την υπολογιστική ισχύ σε ένα "στριμωγμένο" tablet και να το ζορίζεις με όλο αυτό το setup, αντί αν έχεις ένα dedicated PC για τη δουλειά σου, το οποίο να μπορείς να αναβαθμίζεις και να επισκευάζεις.

 

Επομένως, καλά είναι τα tablet ως δευτερεύουσες και βοηθητικές συσκευές, αλλά μέχρι εκει. Δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα PC γιατί κάποιες δουλειές απλούστατα απαιτούν μεγάλες οθόνες και περιφερειακά. Τώρα, αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το tablet του ως "tower" για να τροφοδοτεί ένα τέτοιο setup μπορεί να το κάνει, αλλά πάλι PC δουλεύει με τη διαφορά ότι δεν το έχει καταλάβει!

1) Δεν αναφέρομαι σε μέγεθος οθόνης, καθώς αυτό αφορά καθαρά την εμπειρία χρήσης. Μιλάω για components όπως πχ τα soc όπου όσο περνάει ο χρόνος μικραίνουν σε μέγεθος και ανάγκη για active ψύξη, ενώ παράλληλα ανεβάζουν κατακόρυφα τις επιδόσεις (λιγότερα nm -> λιγότερη κατανάλωση watt -> μικρότερη έκλυση θερμότητας)

 

2) Το μέγεθος οθόνης αφορά πάντα και την απόσταση από το οπτικό σου πεδίο. Οι 13'' του ipad pro είναι κατ'εμέ ιδανικές για οποιαδήποτε δουλειά και ταυτόχρονα μεγαλώνουν και τον "χώρο" και περισσότερα components (ακόμα και pipelines για ψύξη, καλύτερη μπαταρία κτλ). Επίσης καθότι απευθύνομαι για 6-7 χρόνια από τώρα, ΜΗΝ ξεχνάς το virtual reality - augmented reality που θα σου δίνει όσο real estate θέλεις για να είσαι 100% παραγωγικός, άσχετα με το μέγεθος της οθόνης.

 

3) Στην παρούσα φάση, συμφωνώ ότι τα tablet είναι για συμπληρωματική χρήση και όχι desktop replacements. Αλλά και πάλι...αναφέρομαι στο εγγύς μέλλον.

 

Αυτά τα ολίγα :)

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...