Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανοντας μια οργανωμενη προσπαθεια για απωλεια λιπους και βαρους ερχομαι πολυ συχνα αντιμετωπη με τις εξης καταστασεις :

Να βρισκομαι με φιλες μου η με τη μητερα μου, να θελουν να φανε κατι γλυκο ή ανθυγιεινο, εγω να μη θελω να συμμετεχω στην κινηση αυτη .

(χωρις να το κανω θεμα, δηλαδη εχω μια σταση τυπου παραγγειλτε οτι θελετε κι εγω θα παρω τα δικα μου ή παμε στο ταδε ζαχαροπλαστειο να παρεις το γλυκο σου και θα ρθω για τη βολτα και τελος, δεν το ξανααναφερω.) Καπου εκει λοιπον στραβωνουν. Θελουν ντε και καλα να φας και εσυ τις μαλακιες που τωνε, αλλιως δεν το κανουν και ξενερωνουν μαλιστα γιατι δεν τις αφηνεις (????) να το κανουν.

Δευτερη περιπτωση, βρισκομαι σε επισκεψη για τον φχψ λογο, τρωω ας πουμε κανονικα το φαγητο με τη σαλατα κλπ και μετα σκανε μυτη με γλυκα και τουρτες και και και... επειδη τα περισσοτερα γλυκα δεν μ αρεσουν προσωπικα μου ειναι πολυ ευκολο να μην φαω επιδορπιο απο θεμα αυτοσυγκρατησης, ομως αρχιζουν τ παρατραγουδα "να σου βαλουμε ενα κομματι, ελα τι ψυχη ενα κομματι τουρτα, ελα ειναι τα γενεθλια του μπαμπη δε θα φας τουρτα, ελα την εφτιαξα με τα χερακια μου" και καπου εκει δεν ξερω απο που ν αρχισω, απο το οτι κανω διατροφη κ εχω κοψει τη ζαχαρη? Απ το γεγονος οτι οντως δεν μ αρεσει η τουρτα?

Τις προαλλες ημουν σε κατι γενεθλια και οταν κοπηκε η τουρτα μου βαλαν ενα μικρο κομματι και αναγκαστηκα να το φαω γιατι καθομασταν σε τραπεζι και θα χτυπαγε ασχημα τριγυρω αν δεν ετρωγα καθολου απ το κομματι η αν τους ελεγα να μη μου σερβιρουν εμενα τουρτα. Το αποτελεσμα ηταν να χαλασω το προγραμμα της διατροφης μου τρωγοντας τουρτα σοκολατα την οποια απεχθανομαι, ενω θα μπορουσα να απολαυσω καποια αλλη στιγμη ενα γλυκο που να μου αρεσε.

Επειδη μ ενοχλει αυτη η κατασταση και τεινω να χαλαω τη διατροφη και για την υπολοιπη μερα πειτε μου κι εσεις αν αντιμετωπιζετε τετοιο προβλημα και πως το διαχειριζεστε.

Θα θελα μ ενα μαγικο τροπο να αρνουμαι τυχον γλυκα και μαλακιες και να μην ξεκινανε ενας χαμος ερωτησεις και κυρηγμα για τη διατροφη μου και τα ρεστα.

Για πειτε καμια ιδεα γιατι τ απογευμα εχω παρτυ παλι και ξερω οτι παιζει τουρτα σοκολατα

• Like 2
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παντα ετσι γινεται

Κανεις διαιτα και σκανε φιλοι και γνωστοι με τουρτες και σοκολατινες και λενε ελα μωρε φαε λιγο και ξαναπεφτεις με τα μουτρα :)

Λες και το κανουν επιτηδες.δεν χρειαζεται να το τρως ολο.φαε μια μπουκια και πες ε εφαγα και πριν ερθω μωρε μην το παρακανω με τα γλυκα γιατι δεν κανουν καλο ;)

Μπορεις να πεις οτι δεν θελω τα γλυκα γιατι θελω να προσεχω την υγεια μου (σαχαρο κλπς μαλακιες χωρις να απολογισε για διαιτες κ.α)

Το απογευμα παρε το κομματι π θα σου δωσουν και πετα το διακριτικα στη τουαλετα...αν σ πουν τιποτα πες εγω δεν τρωο γλυκα και τελος!

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

να στο πω απλα αν ο αλλος δεν μπορει να σεβαστει την επιλογη σου απλα τον γραφεις. Οταν την επομενη φορα θα αρχισουν το κυρηγμα αρχισε και εσυ το κυρηγμα για τις μαλακιες που τρωνε. 

ΔΕν μπορω να το καταλαβω αυτο. Δε σας αναγκαζει κανεις. Δηλαδη αν καποιοι κανουν κοκα και αρχισουν το κυρηγμα θα κανεις και εσυ?

Λες οχι μια φορα αν στο πουν δευτερη τριτη κτλ ανεβαζεις τον τονο της φωνης και φευγεις.

• Like 8
Δημοσ.

Παιδια τα χω δοκιμασει ολα , αλλα στο ονομα της ευγενειας μαλλον δεν πιανουν. Πχ δεν μπορω να φωναξω στη μανα του φιλου μου η στη γυναικα τ αδερφου μου που επιμενουν να με κερασουν γλυκο γιατι θα μαι η κακια της υποθεσης, απλα μ εχει κουρασει η ολη φαση.

Μετα, αν προφασιστω προβλημα υγειας αρχιζουν οι ερωτησεις ενω το μονο που θελω ει αι να ευχαριστηθω την παρεα χωρις να επικεντρωνονται ολοι στο γεγονος οτι δεν θελω γλυκο.

Δημοσ.

Πες εκοψα τα γλυκα μαχαιρι.δεν τα τρωο και τελειωσε.δεν μου αρεσουν.μου προκαλουν δυσφορια-εμετο-ταχυκαρδια-δεν νομιζω να σε αναγκασουν να φας!

Δεν εχω προβλημα υγειας απλα μ προκαλουν εμετο πες τους!

• Like 1
Δημοσ.

Παντα ετσι γινεται

Κανεις διαιτα και σκανε φιλοι και γνωστοι με τουρτες και σοκολατινες και λενε ελα μωρε φαε λιγο και ξαναπεφτεις με τα μουτρα :)

Λες και το κανουν επιτηδες.δεν χρειαζεται να το τρως ολο.φαε μια μπουκια και πες ε εφαγα και πριν ερθω μωρε μην το παρακανω με τα γλυκα γιατι δεν κανουν καλο ;)

Μπορεις να πεις οτι δεν θελω τα γλυκα γιατι θελω να προσεχω την υγεια μου (σαχαρο κλπς μαλακιες χωρις να απολογισε για διαιτες κ.α)

Το απογευμα παρε το κομματι π θα σου δωσουν και πετα το διακριτικα στη τουαλετα...αν σ πουν τιποτα πες εγω δεν τρωο γλυκα και τελος!

λολ

ποιος πετάει φαγητά στην τουαλέτα ;;;  :eek:  :blink:

Κατά τα άλλα επειδή βρίσκομαι σε παραπλήσια φάση , είτε απλά "χέστηκα" για τι πως θα φανεί και δεν τρώω ή απλά τρώω μια-δυο μπουκιές βασανιστικά αργά πίνοντας παράλληλα εξίσου βασανιστικά αργά κάτι άλλο, απλά απο ευγένεια. Ενα κόλπο επίσης είναι να κόβεις λίγο λίγο το γλυκό και να το απλώνεις στο πιάτο για να φανεί οτι δήθεν ασχολήθηκες και έφαγες.

Κατά τα άλλα, αν είσαι σε φάση "πάρτυ" , το παίρνεις, πας στον κάδο και ρίχνεις το μισό κομμάτι ξερωγώ , πες και ενα "ήταν τέλειο αλλά κάνω διατροφή" και τέλος.

Δημοσ.

Μην το βλέπεις σαν δίαιτα , δες το σαν τρόπο ζωής , δηλαδή μια στο τόσο(1 φορά στις 7-8-10 μέρες?) θα φας κάτι ανθυγιεινό αν και εφόσον σου κάνει κούκου και το θες αλλα μια στο τόσο , όχι κάθε μέρα, αυτό ειναι το σημαντικό , το να φας γλυκό μια φορά το μήνα επειδή έκατσε γιορτή δεν λέει κάτι αρκεί να έχεις τον αυτοέλεγχο να μην τα πλακώσεις απο εκει και πέρα και τους αλλάξεις τα φώτα, τώρα αν δεν θες και δεν σου βγαίνει να φας μην αναγκάζεσαι να φας κάτι που δεν θες , πες τους με ωραίο τρόπο δε θέλω , τέλος , απλά και όμορφα. Αν δεν καταλαβαίνουν πες τους το με άσχημο τρόπο , εγώ έτσι κάνω και μ αρέσει, ότι δεν θέλουν να καταλάβουν οι δικοί μου , οι φίλοι μου και ο θεός ο ίδιος αν έρθω σε επικοινωνία θα κάνω μια προσπάθεια να το πω με όμορφο τρόπο και μετά θα το πω με άσχημο , τόσο άσχημο που θα χρόνια τώρα δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να κάνουν τον Κινέζο. 

θα προσβληθούν ? θα ξενερώσουν ? I DONT GIVE A FUCK! όταν δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν με προσβάλουν και με ξενερώνουν. its me over anyone , μου το έκανες μία θα στο κάνω χ 10

Μην είστε πρόβατα ρε! επειδή είναι μόδα των κομπλεξικών χοντρών-αγύμναστων-άσχημων ή απλά παραιτημένοι απο τη ζωή να αποκαλούν προβληματικούς και παράξενους τους ανώτερους τους σε ομορφιά ενέργεια και υγεία δεν σημαίνει οτι θα το πάρετε τις μετρητής . Και εγώ ακούω καμια φορά γέρους να κλάνουν στα λεωφορεία αλλα δεν πιάνω κουβέντα με τον κώλο τους. 

• Like 5
Δημοσ.

Δεν αναφέρεις ότι κάνεις δίαιατα/διατροφή.Παντελώς άγνωστη λέξη και ίσως προσβλητική για κάποιους.

Απλά λες κάποια δικαιολογία από τις παραπάνω.Welcome to the club.(ξεσκατίζεις και τους ανώριμους έτσι.)

Δημοσ.

Θα το εφαρμοσω σημερα τ απογευμα γιατι δεν παει αλλο.

Μην το βλέπεις σαν δίαιτα , δες το σαν τρόπο ζωής , δηλαδή μια στο τόσο(1 φορά στις 7-8-10 μέρες?) θα φας κάτι ανθυγιεινό αν και εφόσον σου κάνει κούκου και το θες αλλα μια στο τόσο , όχι κάθε μέρα, αυτό ειναι το σημαντικό , το να φας γλυκό μια φορά το μήνα επειδή έκατσε γιορτή δεν λέει κάτι αρκεί να έχεις τον αυτοέλεγχο να μην τα πλακώσεις απο εκει και πέρα και τους αλλάξεις τα φώτα, τώρα αν δεν θες και δεν σου βγαίνει να φας μην αναγκάζεσαι να φας κάτι που δεν θες , πες τους με ωραίο τρόπο δε θέλω , τέλος , απλά και όμορφα. Αν δεν καταλαβαίνουν πες τους το με άσχημο τρόπο , εγώ έτσι κάνω και μ αρέσει, ότι δεν θέλουν να καταλάβουν οι δικοί μου , οι φίλοι μου και ο θεός ο ίδιος αν έρθω σε επικοινωνία θα κάνω μια προσπάθεια να το πω με όμορφο τρόπο και μετά θα το πω με άσχημο , τόσο άσχημο που θα χρόνια τώρα δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να κάνουν τον Κινέζο. 

θα προσβληθούν ? θα ξενερώσουν ? I DONT GIVE A FUCK! όταν δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν με προσβάλουν και με ξενερώνουν. its me over anyone , μου το έκανες μία θα στο κάνω χ 10

Μην είστε πρόβατα ρε! επειδή είναι μόδα των κομπλεξικών χοντρών-αγύμναστων-άσχημων ή απλά παραιτημένοι απο τη ζωή να αποκαλούν προβληματικούς και παράξενους τους ανώτερους τους σε ομορφιά ενέργεια και υγεία δεν σημαίνει οτι θα το πάρετε τις μετρητής . Και εγώ ακούω καμια φορά γέρους να κλάνουν στα λεωφορεία αλλα δεν πιάνω κουβέντα με τον κώλο τους.

Θα συμφωνησω μαζι σου, το θεμα ειναι πως αυτη τη μια φορα το μηνα που θα φαω το γλυκακι μου θελω να ναι κατι που γουσταρω κι οχι μια μαλ..... που πρεπει να φαω λοω κοινωνικων υποχρεωσεων.

Δεν αναφέρεις ότι κάνεις δίαιατα/διατροφή.Παντελώς άγνωστη λέξη και ίσως προσβλητική για κάποιους.

Απλά λες κάποια δικαιολογία από τις παραπάνω.Welcome to the club.(ξεσκατίζεις και τους ανώριμους έτσι.)

Εχω κερδισει πολλα αρνητικα σχολια με τη λεξη διαιτα οποτε την εκοψα μαχαιρι!

λολ

ποιος πετάει φαγητά στην τουαλέτα ;;;  :eek:  :blink:

Κατά τα άλλα επειδή βρίσκομαι σε παραπλήσια φάση , είτε απλά "χέστηκα" για τι πως θα φανεί και δεν τρώω ή απλά τρώω μια-δυο μπουκιές βασανιστικά αργά πίνοντας παράλληλα εξίσου βασανιστικά αργά κάτι άλλο, απλά απο ευγένεια. Ενα κόλπο επίσης είναι να κόβεις λίγο λίγο το γλυκό και να το απλώνεις στο πιάτο για να φανεί οτι δήθεν ασχολήθηκες και έφαγες.

Κατά τα άλλα, αν είσαι σε φάση "πάρτυ" , το παίρνεις, πας στον κάδο και ρίχνεις το μισό κομμάτι ξερωγώ , πες και ενα "ήταν τέλειο αλλά κάνω διατροφή" και τέλος.

Αυτο με το απλωμα στο πιατο το χω σκεφτει να το κανω αλλα τις περισσοτρες φορες νιωθω πως κοιτανε το στομα μου να δουν αν εφαγα. Θα ταν λιγο αμηχανα αν καποιος παρατηρουσε πως δεν εφαγα μπουκια και μετα απο λιγο να λεω τι νοστιμο γλυκο ηταν!!!

Δημοσ.

Αν πεις οχι δυο τρεις φορες στο τελος θα συνηθισουν και δεν θα σε πρηζουν.Αν παλι παρεξηγηθουν και δεν σου μιλανε αυτο θα μπορουσε να θεωρηθει ως εξτρα bonus αλλα καταλαβαινω οτι μπορει να τρομαζει η ριζοσπαστικη αυτη αποψη  :-D

• Like 2
Δημοσ.

Οντως ολο το θεμα ειναι στην αρχη και αν υποχωρησεις μια φορα, την επομενη θα ειναι ακομα πιο δυσκολο να κρατηθεις.

Τα ανθυγιεινα φαγητα/γλυκα ειναι μια μορφη εθισμου.

Μπορεις να τους πεις οτι ενας πρωην αλκοολικος δεν μπορει να πινει μια στο τοσο γιατι κινδυνευει να γυρισει στα παλια. Και εσυ μια παρομοια προσπαθεια κανεις (καλα οχι με τη σοκολατινα αφου δε σου αρεσει αλλα δεν χρειαζεται να το πεις αυτο).

Ισως το καταλαβουν καλυτερα

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια τα χω δοκιμασει ολα , αλλα στο ονομα της ευγενειας μαλλον δεν πιανουν. Πχ δεν μπορω να φωναξω στη μανα του φιλου μου η στη γυναικα τ αδερφου μου που επιμενουν να με κερασουν γλυκο γιατι θα μαι η κακια της υποθεσης, απλα μ εχει κουρασει η ολη φαση.

Δε χρειάζεται να φωνάξεις σε κανέναν. "Ευχαριστώ, δε θέλω", "Δεν έχω όρεξη για γλυκό", "Θέλω να προσέχω τη διατροφή μου". Repeat μέχρι να το καταλάβουν.

Προσωπικά όταν μου κάνουν κάτι τέτοιο με καλή πρόθεση και δεν παίρνουν απο λόγια το βλέπω σαν πρόκληση: θα κάνεις κάτι που είναι λάθος/που δεν το θες με τίποτα επειδή ο άλλος είναι πεισματάρης; Εγώ δέκα φορές πεισματάρης. You shall not pass.

• Like 2
Δημοσ.

Τι μωρουδίστικες και submissive συμπεριφορές είναι αυτές. Δεν θέλω και τέλος. Σιγά μην απολογηθώ ή φτιάξω φανταστικές ιστορίες για να υποστηρίξω τα θέλω μου.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...